הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חבר שסיים SS

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
טוב אז הרבה לפני שנרשמתי לחדר כושר, אחד החברים שלי היה רשום במכון אחר, ואמרתי לו שקראתי על SS ושזאת תכנית טובה, קיצר הוא התעמק וסיים אותה עם משקלים מאוד יפים (אני לא ירשום בשביל שלא יהיה חוב לראק)
הטכניקה שלו מעולה, בכל מקרה, הוא רוצה עכשיו לעשות תכנית היפרטורפיה הוא רוצה להיות כמה שיותר גדול.
אז המלצתי לו על AB ובניתי לו אותה ככה:
A:
סקוואט: 5X5 אקרוס
לחיצת תאומים בסמית': 3X10
בנצ' פרס: 5X5 אקרוס
מקבילים: 3X8 בתוספת משקל
בנצ' פרס עם אחיזה צרה ליד אחורית: 3X10
כפיפות בטן בתוספת משקל: 3X12

B:
בנט אובר רואו: 5X5 אקרוס
מיליטרי פרס: 5X5 אקרוס
דדליפט: 1X5
מתח: 3X8 בתוספת משקל
כפיפות מרפקים: 3X10
פשיטת גו בתוספת משקל: 3X12

מה אתם אומרים?
אמרתי לו לנסות לעלות משקלים לפי איך שהוא מרגיש אבל לנסות לעשות משהו בסגנון:
5X5 בסקוואט למשל, אימון הבא של הסקוואט לנסות 4X6 אקרוס, ואז עוד אימון של 4X8 אקרוס
ואז 5X5 אקרוס עם יותר משקל מהאימון הקודם, משהו כזה

כמובן שאמרתי לו להתרכז יותר בתרגילים החשובים כמו סקוואט בנצ' פרס פרס דדליפט ובנט אובר
זה בסדר או שזה יותר מדי נפח לרמת מתאמן שלו?
הנתונים שלו זה גיל 18 גובה 1.80 משקל 88 אחרי חיטוב הוא בערך 12-13 אחוז שומן

רגע, שינית אותה?? עברת לסטים של 3 ביום עצימות? אני בשוק!

ושוב הוכחת שאין לך שמץ של מושג איך הלינארית בנויה. ובספר גם מדובר על המתכונת של סטאר, אז אתה מפסיד שוב.

אני שמח שביררנו שאין פה לאנשים שמץ של מושג על מה הם מדברים.

מה הקשר?
אם רשום בספר == אמת תמיד.
אז רשום שאחרי SS עושים טקסס == כל תוכנית אחרת פחות טובה.
אם לא אין צורך לציין אותו והטענות שלך נשארות "כולם יודעים".
לא קראתי על הלינארית בשום מקום חוץ מבפורטל פה וממה שרשום שם אני מדבר עליה.

הייתי מתחיל עם שלישיות אבל הייתי ליצן אז.

מה הקשר?
אם רשום בספר == אמת תמיד.
אז רשום שאחרי SS עושים טקסס == כל תוכנית אחרת פחות טובה.
אם לא אין צורך לציין אותו והטענות שלך נשארות "כולם יודעים".
לא קראתי על הלינארית בשום מקום חוץ מבפורטל פה וממה שרשום שם אני מדבר עליה.

הייתי מתחיל עם שלישיות אבל הייתי ליצן אז.

אתה טענת שאין בתוכנית נפח, אין עצימות ואין תכנון הגיוני. ראינו שיש בה יותר נפח ויותר עצימות מאשר בתבנית של טקסס, ושאין תבנית ספציפית של טקסס שמאפשרת התקדמות ארוכה כמו הלינארית מבלי לשנות אותה. זאת אומרת שהתכנון של הלינארית הוא הגיוני לפחות כמו התכנון של טקסס.

מסקנה: טעית בכל אחת ואחת מהטענות שלך. וכל הסיפור הזה הוא במקום להגיד "לטעמי אין בתוכנית מספיק עבודה בעצימות מסויימת" ולסגור עניין. אבל לא, צריך לצטט את המאמן הט1ב בעולם כמו איזה ליצן ולזיין את השכל על זה שביל סטאר כותב תוכניות לא הגיוניות שבהן ההתקדמות מובטחת רק אם אתה אוכל וישן מספיק! איזה שוק!

ובספר לא רשום בכל מקום שטקסס טובה יותר מכל תוכנית אחרת אחרי SS. זו קפיצה לוגית שאתה עשית.

אז על זה הדיון? נו באמת.
אם אתה לוקח את הטענה שלי שאין בתוכנית נפח ועצימות איך שהיא אז באמת אין על מה לדבר.
מספיק שהיית אומר ששמתי משקל על הגב אז יש נפח ועצימות כלשהם, בשביל מה 50 שורות?
הכוונה היא, שבהשוואה לטקסס, הנפח והעצימות לא מתוכננים טוב כמו בטקסס, כי בטקסס אתה עובד עם משקל שיותר קרוב לRM 5\3 האמיתי שלך, ובטקסס יש לך יותר נפח ביום מסוים, מה שאומר שאתה תתקדם יותר בתוכנית מכיוון שעדיין תהיה פגיעה בהומוסטאזיס גם אחרי שתעלה משקלים.
ובלי שום קשר, יש עוד דברים מפגרים בתוכנית.

אז על זה הדיון? נו באמת.
אם אתה לוקח את הטענה שלי שאין בתוכנית נפח ועצימות איך שהיא אז באמת אין על מה לדבר.
מספיק שהיית אומר ששמתי משקל על הגב אז יש נפח ועצימות כלשהם, בשביל מה 50 שורות?
הכוונה היא, שבהשוואה לטקסס, הנפח והעצימות לא מתוכננים טוב כמו בטקסס, כי בטקסס אתה עובד עם משקל שיותר קרוב לRM 5\3 האמיתי שלך, ובטקסס יש לך יותר נפח ביום מסוים, מה שאומר שאתה תתקדם יותר בתוכנית מכיוון שעדיין תהיה פגיעה בהומוסטאזיס גם אחרי שתעלה משקלים.
ובלי שום קשר, יש עוד דברים מפגרים בתוכנית.

מה לעשות, עם הגדרות קשה להתווכח.

א) אתה לא עובד יותר קרוב ל 3/5 RM האמיתי שלך, כי אין לך דבר כזה אמיתי. אתה לא בודק אותו על בסיס שבועי בדיוק כמו שאתה לא בודק אותו בלינארית. אתה סה"כ מוסיף על מה שעשית שבוע שעבר.

ב) אם אתה חושב שה-4 סטים שבאים לפני זה משפיעים בצורה כל כך משמעותית על הסט האחרון, אתה טועה. אפשר לעשות 5 סטים אקרוס עם משקל שהוא נמוך ב 3-5 קילו מה-5RM שלך., כך ש 4 סטים של פירמידה לא ממש יפריעו.

ג) למה אתה חושב שאם הנפח דחוס ביום אחד זה אומר שאתה תתקדם יותר? העובדות בשטח מראות שאפשר להתקדם לטווח ארוך בשתי הצורות.

ד) מה הדברים המפגרים? האר את עיני.

אני לא מאמין שנמחקה לי התגובה הקודמת.

1.לא הבנת.
זה שאתה לא יודע מה הוא לא אומר שהוא לא קיים, ואתה לא תזכה לעשות אותו בלינארית אלא אם הורדת את הנפח שלפניו.

2.אני שמח שאנחנו מסכימים שיש השפעה כלשהי. מה שרשמת כאן בשורה האחרונה אגב זאת החלטה שלך שלא נראה לי שמבוססת על משהו. אם כן אני אשמח לראות על מה.

3.אתה תגיע למצב שבו הנפח בלינארית לא מספיק לך כדי להתקדם, ובטקסס כן מכיוון שהנפח שם גדול יותר.

4.התדירות (לפי דעתי), וזה שהזמן שנותנים לך להתאושש מהדדליפט הוא אותו זמן שנותנים לך להתאושש מהסקוואט, וגם זה שצורת העבודה לפלג גוף עליון לא שונה מצורת העבודה לפלג גוף תחתון (גם לפי דעתי)

אני לא מאמין שנמחקה לי התגובה הקודמת.

1.לא הבנת.
זה שאתה לא יודע מה הוא לא אומר שהוא לא קיים, ואתה לא תזכה לעשות אותו בלינארית אלא אם הורדת את הנפח שלפניו.

זה כמובן קשקוש מטורף שאין לו שום קשר למציאות. אם אתה מוסיף משקל משבוע לשבוע, השיא שלך גדל. כל השאר זה זיוני שכל שלא מעניינים אף אחד. אתה גם לא תזכה לעשות אותו בטקסס. ברגע שכן תזכה, ההתקדמות שלך תיעצר שבוע הבא.

2.אני שמח שאנחנו מסכימים שיש השפעה כלשהי. מה שרשמת כאן בשורה האחרונה אגב זאת החלטה שלך שלא נראה לי שמבוססת על משהו. אם כן אני אשמח לראות על מה.

היא מבוססת על זה שאני ועוד הרבה אנשים עשו את זה. אה, וגם איזה טמבל בשם גלן פנדליי אמר את זה.

3.אתה תגיע למצב שבו הנפח בלינארית לא מספיק לך כדי להתקדם, ובטקסס כן מכיוון שהנפח שם גדול יותר.

ולכן בטקסס אתה תתקדם לנצח?

4.התדירות (לפי דעתי), וזה שהזמן שנותנים לך להתאושש מהדדליפט הוא אותו זמן שנותנים לך להתאושש מהסקוואט, וגם זה שצורת העבודה לפלג גוף עליון לא שונה מצורת העבודה לפלג גוף תחתון (גם לפי דעתי)

תדירות של מה? בשתי התוכניות יש אותה תדירות של כל דבר. דדליפט יש פעם בשבוע. אני אשאל שוב: אתה בטוח שאתה יודע איך בנויה התוכנית?

אתה שם לב שזה תקף לגבי טקסס בדיוק באותה מידה?

אתה סותר את עצמך\רושם דברים בלי ביסוס ב2 הראשונים.
בקשר לטקסס, אתה לא תתקדם איתה לנצח, אבל תתקדם יותר מאשר בלינארית.

יש תדירות של 3 אימונים כבדים בשבוע במקום 2.

בלינארית יש סקוואט יומיים אחרי דדליפט, ובטקסס אחרי 3 ימים. להתאושש מדדליפט כבד ועוד עם נפח לפניו אחרי יומיים לא יעבוד הרבה זמן (לפי דעתי).

---------- התגובה התווספה ב 23:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:47 ----------

אתה שם לב שזה תקף לגבי טקסס בדיוק באותה מידה?
את הסעיף הזה רשמתי בלי קשר לטקסס, גם היא לפי דעתי לא מושלמת.

אתה סותר את עצמך\רושם דברים בלי ביסוס ב2 הראשונים.
בקשר לטקסס, אתה לא תתקדם איתה לנצח, אבל תתקדם יותר מאשר בלינארית.

יש תדירות של 3 אימונים כבדים בשבוע במקום 2.

בלינארית יש סקוואט יומיים אחרי דדליפט, ובטקסס אחרי 3 ימים. להתאושש מדדליפט כבד ועוד עם נפח לפניו אחרי יומיים לא יעבוד הרבה זמן (לפי דעתי).

---------- התגובה התווספה ב 23:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:47 ----------

את הדעיך הזה רשמתי בלי קשר לטקסס, גם היא לפי דעתי לא מושלמת.

אני אגלה לך סוד. יש גם תבניות של טקסס שבהן הדדליפט הוא ביום של הסקוואט הקל. 😲

בליניארית יש באמת פחות נפח מאשר בטקסס, אבל זאת תוכנית מצוינת להתקדמות במשקלים, חלק מהאנשים הצליחו לשבור איתה שיאים אפילו בחיטוב.
כשאתה בשלב של מתאמן מתחיל/בינוני הנפח שם בידיוק מתאים לך וגם שאתה מתאמן בינוני, כשקשה להתקדם אפשר לעבור לתוכנית עם יותר נפח...

• פותח/ת השרשור
שורה תחתונה
בלינארית ניתן להתקדם מיד לאחר ה-SS וברגע שההתקדמות מפסיקה הוא יוכל לעבור לטקסס ששם ההתקדמות תימשך?
או שיעבור ישר לטקסס? (אחרי שעשה לינארית בחיטוב)

שורה תחתונה
בלינארית ניתן להתקדם מיד לאחר ה-SS וברגע שההתקדמות מפסיקה הוא יוכל לעבור לטקסס ששם ההתקדמות תימשך?
או שיעבור ישר לטקסס? (אחרי שעשה לינארית בחיטוב)

זה בחירה שלו, אם עכשיו הוא בחיטוב בליניארית שימשיך ליניארית
בכל מקרה הוא יכול גם זה וגם זה
לדעתי מקדאו מצוינת והוא יוכל להתקדם איתה הרבה, אבל כנ"ל על טקסס
זה איך שנוח לו.
אני למשל הלכתי על מקדאו כי הייתי רגיל גם לרוץ ביום ראשון, וממש לא יכולתי עם 5x5 סקוואט.
במקדאו יש חלוקה של נפח, אבל לטקסס תיכנון שבועי חכם.
בחירה שלך

• פותח/ת השרשור
זה לא מעניין אותו להתקדם או לא, ידוע לי שבשתי התכניות ניתן לתקדם בצורה מאוד טובה במשקלים, אבל זאת לא השאלה
אם המטרה שלו היא היפרטרופיה, מאיזה תכנית הוא יגדל יותר?
שיעבור לפיצולים כבר וזהו?
או שיעשה כמה סייקלים של HST?

זה לא מעניין אותו להתקדם או לא, ידוע לי שבשתי התכניות ניתן לתקדם בצורה מאוד טובה במשקלים, אבל זאת לא השאלה
אם המטרה שלו היא היפרטרופיה, מאיזה תכנית הוא יגדל יותר?
שיעבור לפיצולים כבר וזהו?
או שיעשה כמה סייקלים של HST?

הוא יגדל יפה מהלינארית (ואחרי בלבולי השכל של החייזר והתשובות היפות של אלכס מתחנף18 אפשר לחזור ולהדגיש) יש אחלה נפח, ונשמע שהוא מחפש לפמפמם קצת, ויש לו גם את זה בתוכנית

• פותח/ת השרשור
אני תמיד חשבתי שאחרי ה-SS שעוברים את שלב המתחילים ניתן לבחור את התחום שרוצים לפנות אליו
אלה שרוצים פאוורליפטיג ממשיכים עם תכניות כוח
ואלה שרוצים באדיבילדינג ממשיכים עם תכניות פיצולים, אתה אמור להתאים את שיטת האימונים שלך למטרות לא ככה?
נשאר לו חצי שנה~ עד הצבא והוא רוצה להיות כמה שיותר גדול, אולי הוא יגדל יותר מפיצולים?
אני לא מבין למה כולם ישר שוללים גם אחרי SS את התכניות נפח למיניהן, ראיתי הרבה אנשים שגדלו אחרי SS מפיצולים בצורה מטורפת

לא הבנתי. פיצולים = תוכניות נפח? בסמולוב אין נפח?

לא שאני חושב שמה שנאמר פה נכון או קרוב להיות נכון, אבל הכוונה ב"תוכניות בודיבילדינג" היא נפח גבוה מאוד (יותר ממה שיש בסמולוב) ותדירות נמוכה שמאפשרת להתאושש מאימון לאימון ולא להעמיס יותר ממה שאתה יכול להתאושש ממנו בכוונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית