זה מalso sprach zarathustra?
לא, אבל גם ניטשה אמר "אלוהים מת"
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה מalso sprach zarathustra?
הרב אמנון יצחק הוא אדם שפל, רשע, שרלטן ורמאי.
כל סירטון וכל הרצאה אי פעם שראיית שלו מלאה שקרים, עיוותים של האמת ואי רצון להקשיב לאף אחד.
הוא נותן "הוכחות" אידיוטיות וחסרי כל ביסוס, והשפל החדש שהוא הגיע אליו זה מכירת כרטיסים לגן עדן.
ולפותח הדיון, מה זאת ההתעקשות הזאת לגרום לאנשים להאמין, במיוחד עם משפטים שאומרים "אם אתה מורכב מאטומים למה אתה לא מתפוצץ מראה את חוסר הידע שלך בנושא, יהדות לא הייתה מאז ומעולם - היו מספיק ויותר דתות ואמונות לפניה.
רוצה להאמין תאמין, אל תכפה את זה על אחרים.
שאלה לפי תאוריית המפץ הגדול אומרים הכל בא מנקודה שנקראת סינגולריות כבידידית נכון?
אולי אני לא חכם מספיק אבל מאיפה באה הנקודה הזאת?
הבעיה היא שהשאלה שלך לא נכונה, כי כשאתה שואל מאיפה, הכוונה שמשהו היה שם קודם לכן, אבל צריך להבין שהמפץ הגדול הוא לא רק ראשית המרחב, אלא גם ראשית הזמן. כלומר, לא היה כלום לפני כן כי לא היה "לפני כן".
באופן כללי, סינגולריות כבידתית נוצרת כתוצאה מהתפוצצויות סופרנובה שמלוות בקריסה כבידתית של כוכבים מאסיביים (סדר גודל של 10 מסות שמש לפחות, אאל"ט). תקרא בלינקים שהבאתי בתחילת השרשור על סופרנובות וחורים שחורים.
מי אמר שדבר כזה צריך להווצר? עם כל הכבוד עוד לא הגענו לתבונה אינסופית ויש המון דברים שאנחנו לא מבינים. זה לא אומר שצריך לפנות למקומות חשוכים כמו הדת:🙁לפי ויקי נקודה סינגולרית=היא נקודה במרחב בה צפיפות החומר אינסופית
אבל אתה לא עניתה לשאלה שלי נקודה כזאת צריכה להווצר כמו כל דבר היא לא יכולה להיות שמה תמיד.
זה לא שאני מתחכם פשוט רציתי לדעת אבל כמו שאני רואה אין לזה תשובה אז לא חשוב
אבל הבעיה הכי גדולה טמונה בטענה הזאת. כי המעבר מ"אין זמן" ל"זמן" גורסת שלחומר היה פוטנציאל כזה, ובעייתי לטעון שהמעבר שרירותי לגמרי (באותה מידה שבעייתי לטעון שהחומר יעבור עכשיו מ"זמן" ל"אין זמן"). עוד לא פגשתי פילוסוף אונטולוגיה אבולוציונית שלא יתחיל לגמגם בנקודה הזאת.
הזמן הוא חוק ביקום שלנו(הנקודה שהתפשטה) אין סיבה שמחוץ לה יהיה זמן או כל חוק פיזיקלי שאנחנו מכירים
אני אלך עם התיאור שלך. אם הנקודה התפשטה, זה אומר שעוד לפני שהיא התפשטה היה לה פוטנציאל להתפשט. הפוטנציאל הזה הרי לא נוצר יש מאין במפץ (למרות שהזמן למעשה כן). השאלה מה הטריגר שהביא את הפוטנציאל הזה להיהפך מ"בכוח" (=פוטנציאל) ל"בפועל" (=התפשטות).
לפי התאוריה היקום מתכווץ ומתנפח בלולאה אין סופית אז כנראה שהטריגר הוא כמות מסה מספיק גדולה בנק' אחד
מתכווץ ומתנפח מעיד על התפשטות. לפני המפץ לא הייתה התפשטות ולא הייתה צבירת מאסה בנקודה אחת (צבירה מעיד על זמן). אז מה גרם להתפשטות להפוך להיות בפועל?
התאורייה אומרת שהמפץ הגדול קורה כל כמה זמן היקום מתכווץ ,ולדעתי כשהוא מגיע למסה קריטית הוא מתחיל להתפשט
אבל שוב, מתכווץ = נמצא כבר במצב של התפשטות (זמן ומרחב). המפץ הגדול הראשון, נקודת ההתחלה כמו שכולם אומרים, היה טרם מצב התפשטות. חסר לך מעבר מ"אין זמן" ל"זמן".
מי אמר שדבר כזה צריך להווצר? עם כל הכבוד עוד לא הגענו לתבונה אינסופית ויש המון דברים שאנחנו לא מבינים. זה לא אומר שצריך לפנות למקומות חשוכים כמו הדת:🙁
זה בגלל שהשפה שלך מוגבלת, אתה חושב במונחים שאם הייתה פעולה כנראה מישהו ביצע אותה.
אתה יכול להסתכל על הנקודה כיישות קוונטית שיש לה הסתברות מסוימת להתפשט. לא חייב להיות לה מפעיל. אם אתה רוצה נמציא פועל חדש בשפה כדי שיתאים לתיאור של הנקודה.
אם אתה מתעקש שהשפה מוגבלת, אז גם התיאור שלך מוגבל ואין בכלל על מה לדבר. זה תירוץ תיאולוגי. אם ליישות הקוונטית הייתה הסתברות (אגב, הסתברות היא לא המילה הנכונה כאן) מסוימת להתפשט, ובשלב מסוים היא התפשטה, אז באותה הנקודה נעשתה פעולה (התפשטות היא תמיד פעולה). זה כרגע לא חשוב בכלל מי הביא לפעולה הזאת, אם היא התרחשה מעצמה או שמישהו גרם לה. מה שחשוב הוא שבנקודה הזאת, בהתחלה של הזמן, נעשתה פעולה במצב של אי יכולת לבצע פעולה.