הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרינטים ואימוני כוח

• פותח/ת השרשור shiff
  • פורסם בתאריך

shiff

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
האם שילוב של ספרינטים ואימוני כוח אפשרי למתאמן מתחיל ? קראתי את המאמר שיש פה על ספרינטים (אחלה מאמר אגב) וקראתי עוד מאמרים אחרים על ספרינטים אבל היה לי קשה להבין את השילוב בתוך תכנית. זה נראה כאילו ספרינטים ממש פוגעים בהתקדמות מצד אחד אבל מצד שני אני מרגיש שאני חייב להכניס אותם לרוטינה שלי בגלל היתרונות שלהם.
ראיתי שיש פה כמה שחקני פוטבול ורוגבי, איך אתם הצלחתם/מצליחים לשלב בין השניים? אני לא משחק באחד מהענפים האלו אבל אני מתכוון להתחיל עם ספרינטים, בעיקר של 400 שאני יודע שהם קשים מאד.
בקיצור האם כדאי בכלל? או שעדיף לחכות? אם כן אז כמה ואיך?

תודה רבה

בחלק השני של המאמר מופיעות אפשרויות שילוב שונות, אתה בהחלט יכול לשלב את זה כמתאמן מתחיל.

ספרינטים יכולים בהחלט לפגוע התאוששות בין האימונים בחדר כושר.

• פותח/ת השרשור
תודה לכם

alx ראיתי את הדוגמאות שיש שם, הבעיה שאני לא ממש "מוצא" את עצמי באף אחת מהן. זה נראה כאילו זה לחבר'ה מתקדמים או כאלה עם תכניות ותפריטים שהם לא קשורים אליי. בכל מקרה תודה, אני אתחיל ממשהו זה עדיף על כלום.
ואיפה כל השחקני פוטבול פה?? יאללה שמח כפיים! תתעוררו
אני בטוח שיש פה עוד אנשים שמוסיפים ספרינטים אם תוכלו לספר איך אתם בדיוק עושים את זה זה יעזור לי מאד

תנסה לשלב את זה לאט לאט, אל תתחיל עם 10 ספרינטים לאימון, ותראה אם זה פוגע לך בהתאוששות, בכל מקרה אם אתה במסה אל תעבור את ה-100 מ'.

מה זה משנה לך איך הם משלבים את זה? אתה צריך לשלב את הספרינטים בתוכנית האימונים שלך ועם תפריט התזונה שלך.

אז...איך אתה מתכוון להתאמן?מסה?חיטוב?

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה לך איך הם משלבים את זה? אתה צריך לשלב את הספרינטים בתוכנית האימונים שלך ועם תפריט התזונה שלך.

אז...איך אתה מתכוון להתאמן?מסה?חיטוב?

פשוט רציתי ללמוד מכאלה עם נסיון בשילוב כזה ואני יודע שספרינטים מאד משמעותיים בפוטבול.
אני מתכוון להתאמן מסה

פשוט רציתי ללמוד מכאלה עם נסיון בשילוב כזה ואני יודע שספרינטים מאד משמעותיים בפוטבול.
אני מתכוון להתאמן מסה

אם אתה במסה אתה בהחלט יכול לשלב 2 אימונים בהמשך אבל הייתי מתחיל מ-1 לשבוע. במאמר השני זה מוסבר בצורה מאוד מפורטת. הספרינטים שמופיעים שם הם יותר אימונים קונדישנינג ולא אימוני מהירות קלאסיים , אבל גם קונדישנינג כמובן לא מזיק לשחקן פוטבול , במיוחד בטרום עונה.

אלכס, איך אני משלב ספרינטים בתקופת חיטוב עם הלינארית של ביל? (או FBW)

תלוי במטרות שלך
אם אתה מעוניין להתקדם במשקלים(ונראה לי שאתה יכול כי אתה מתאמן מתחיל-בינוני) בחיטוב אז תבחר בליניארית של ביל ותשלב ספרינטים פעם 1 בשבוע ולאחר האימון תתאושש 5-10 דק' ותעשה אירובי 20-40 דק'

אם יותר חשוב לך לשמר מסת שריר ומשקלים ולחטב יותר מהר אז אתה יכול לעשות FBW עליון+תחתון (סה"כ יומיים בשבוע) , לדעתי אפשר פעם סקווט כבד ופעם דדליפט כבד לפלג גוף התחתון מהמורכבים , תוכל גם לנסות להתקדם בהרמות האלה אבל זה יהיה איטי יותר

בנוסף 2 אימוני HIIT כמו האימון הנ"ל

משהו כמו:
AXSXAXS

אתה יכול לשחק עם מרחקים ומנוחות

אני עכשיו במסה, והפעם החלטתי לשלב ספרינטים בפעם הראשונה במסה ולא רק חיטוב.
בינתיים עבר חודש מאז שהתחלתי מסה ומה שעליתי זה רק קילו. בפעמים הקודמות הייתי עולה מהר מאוד במשקל ולכן הייתי צריך לעצור אחרי חודשיים של מסה.
יכול להיות שהטענה שספרינטים יכולים לעזור לך לעלות 'נקי' באמת שווה משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית