הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להתקדם בפרס

mojomj

משתמש מתחיל
247
2
נק' מוניטין:
2
247
2
אני בתוכנית SS ומצליח לעלות במשקלים בכל התרגילים חוץ מהפרס וזה משגע אותי לא מבין למה.
אם העניין היה אוכל אז לא היתי מצליח לעלות משקלים בשאר התרגילים אבל רק בפרס זה קורה לי.
אני תקוע על משקל של 20 קילו (לא כולל המוט) ואני לא מצליח לעשות יותר מ 10 חזרות.
היד פשוט לא מצליחה להרים את המוט. הגיוני שאני צריך לעשות ריסט כבר במשקל כזה?

הוא כנראה התכוון בסך הכל הסטים שהוא לא מצליח להגיע ל-10 חזרות
לדוגמא 3,3,3
לנושא:
תעלה סרטון של הלחיצה שלך, אולי אתה לא לוחץ טוב
ואתה עוכב אחרי התזונה שלך? אולי אתה לא אוכל מספיק? חלבון? קלוריות? ישן מספיק? שומנים? ויטמינים? מינרלים?
אם הכל תקין ואתה עדיין לא מתקדם אז תנסה ריסט

• פותח/ת השרשור
הכוונה הייתה שאני מצליח לעשות 2 סטים של 5 חזרות. בסט השלישי אני בקושי מצליח לעשות חזרה אחת.
אני עוקב אחרי התזונה אבל לא מאמין שזה תזונה כי אחרת לא הייתי מצליח להתקדם בשאר התרגילים לא? או שאין קשר?

מעט מדי. מאגרי cp בשריר מתחדשים ל 90 אחוז תוך 5 דק אחרי מאמץ אנאירובי עצים. 2-3 זה מעט מדי, תעלה מנוחות ל5-6.

• פותח/ת השרשור
אהה.. הבנתי. אולי בגלל זה קשה לי להרים. הייתי בטוח שמנוחות ארוכות מקררות את השריר וגורמות לפחות היפרטרופיה

בלי להטריל,
אפשר איזה הוכחה לזה?

בעיקרון 90% אחרי 5 דקות זה מה שזכרתי
במחקר הבא:
http://jp.physoc.org/content/482/Pt_2/467.full.pdf
שבדק בין היתר התחדשות CP לאחר ספרינטים באורך 30 שניות על אופניים בעצימות מקסימלית (ראה סעיף 2) ההתחדשות הייתה ל64% מערכי המנוחה אחרי דקה וחצי ול85% אחרי 6 דק'.

יש גם את זה:
McCartney NL, Spriet LL, Heigenhauser GJ, Kowalchuk JM, Sutton J R, Jones NL (1986). Muscle power and metabolism in maximal intermittent exercise. Journal of Applied Physiology, Vol 60, Issue 4 1164-1169

הוא נותן רק אבסטרקט.
שם המספרים הם סביב 4 דק' ל90%.

בכל מקרה 2-3 דק' זה מעט מדי זמן והמידע הנ"ל תומך בהארכת זמן המנוחה בין הסטים בתוכניות כח ל5-6 דק'.

• פותח/ת השרשור
על פי המידע הזה, פלא בכלל שאני מצליח להתקדם גם בשאר התרגילים כי גם בסקוואט ובבנץ ובמתח אני לא נח יותר מ 3 דקות לסט. אני אגדיל את זמן המנוחה שלי ונראה אם יהיה שיפור

אני נח משהו כמו 2-3 דקות בין הסטים. זה יותר מדי?

על פי המידע הזה, פלא בכלל שאני מצליח להתקדם גם בשאר התרגילים כי גם בסקוואט ובבנץ ובמתח אני לא נח יותר מ 3 דקות לסט. אני אגדיל את זמן המנוחה שלי ונראה אם יהיה שיפור

.If strength gains are the primary training objective, rests of greater then 2 minutes are not only ok but necessary"
while partial recovery from anaerobic exercise is rapid (50% pf ATP/CP stores recover in 3 to 5 seconds), complete recovery doesn't occur for 3 to 7 minutes, depending on several individual factors..." bla bla bla
(Rip & Kilgore, PPST2 ,P.82)​

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית