הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מכות בבטן בתור עבודה על בטן?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
אני מתאמן באגרוף תאילנדי, חלק מהרוטינה בסוף אימון היא או עבודה ישירה על בטן - או אגרופים ובעיטות לבטן.
השאלה שלי היא כזו, האם עבודה כזו נחשבת בתור עבודה ישירה על בטן למטרות של כוח, סיבולת והיפרטרופיה, בדיוק כמו לעשות שכיבות שמיכה למשל? לפי מה שהוסבר לי בזמן קבלת המכות אני דוחף את השרירים בבטן קדימה ומפעיל אותם בדיוק כמו בעבודה אחרת על הבטן.

זה לא עובד ככה..אני לא יודע מי מאמן אותך או למה הוא אמר את זה, אבל זה שטויות.
אני מתחרה בMMA כבר דיי הרבה זמן, ואני יכול לומר לך שהמכות "חישולים" האלה לא יגרמו לך להיפרטרופיה בשריר, אלא רק ירגילו אותך לכאב שבמכה.
אם אתה רוצה שהשריר יגדל תעבוד עם משקולות.

• פותח/ת השרשור
אני אף פעם לא עבדתי עם משקולות על בטן (חוץ מבמכון בתרגילים כמו סקוואט וכדומה), עיקר העבודה היא באימוני איגרוף עם הרבה מאוד חזרות של תרגילים שונים לבטן ברצף. אתה אומר שאם אני יבודד בטן עם משקולות למספר חזרות יותר מועט העבודה תהיה יותר אפקטיבית? או שזה מקביל, או עבודה למטרות שונות?
בכל מקרה, אשמח גם להסבר קצת יותר מקיף גם בקשר ל-"זה לא עובד ככה", לא שאני לא מקבל את הדעה שלך אבל אשמח לדעת איך זה כן עובד.

שרירי הבטן לא מפעילים כוח החוצה אלא מפעילים כוח רק בצורה של מייצב (קדימה, אחורה וכו'...) ככה שמכה לבטן לא תגרום לבטן להפעיל כוח, מה שכן קצות העצבים והיכולת שלך לספוג כאב יתגברו ובגלל שמאמן של איגרוף תאילנדי נתן לכם את השילוב אני מאמין שהוא מחלק את העבודה בין הגדלת וחיזוק שרירי הבטן (כפיפות בטן למשל) שכן שריר גדול יותר יספוג את המכה בצורה יותר טובה לבין שיפור סף הכאב שלכם.

אם לא הבנת, בקצרה לחטוף מכות לא מגדיל שרירים, יש מספיק לוחמים של אומניות לחימה שונות שמראים את זה.

שרירי הבטן לא מפעילים כוח החוצה אלא מפעילים כוח רק בצורה של מייצב (קדימה, אחורה וכו'...) ככה שמכה לבטן לא תגרום לבטן להפעיל כוח, מה שכן קצות העצבים והיכולת שלך לספוג כאב יתגברו ובגלל שמאמן של איגרוף תאילנדי נתן לכם את השילוב אני מאמין שהוא מחלק את העבודה בין הגדלת וחיזוק שרירי הבטן (כפיפות בטן למשל) שכן שריר גדול יותר יספוג את המכה בצורה יותר טובה לבין שיפור סף הכאב שלכם.

אם לא הבנת, בקצרה לחטוף מכות לא מגדיל שרירים, יש מספיק לוחמים של אומניות לחימה שונות שמראים את זה.

מחזק.
ולא סתם הלוחמים שאתה רואה בטלוויזיה (UFC ודומיו) נראים כמו שהם נראים. הם חזקים וגדולים בכוונה כדי שהמכה שהם יקבלו/ייתנו תהייה בהתאם.

מחזק, אם זה היה כך, במקום להרים משולקות כולם היו הולכים מכות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית