הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מיתוסים בתזונה

• פותח/ת השרשור edig85
  • פורסם בתאריך

edig85

משתמש מתחיל
233
0
נק' מוניטין:
29
233
0
יצא לי לקרוא בכמה וכמה מקומות כל מיני דברים הזויים כמו למשל שמקלחת לאחר ארוחה
לא טובה לעיכול תקין וגם הקטע עם פירות שלא מומלץ לאחר אוכל ועוד כל מיני דברים שונים ומשונים.
יש בכלל איזשהו היגיון בסיפורים האלו? אני לא שואל כי אני חושב שדבר כזה או אחר יפגע/יתרום לי באיזושהי צורה אלא בשביל העניין.

אלו אפילו לא בתקן מיתוסים, אלא שטויות של מדריכי כושר שעברו 10 שעות בלימודי תזונה בקורס שלהם ומנסים להרשים את הלקוחות שלהם.

כל אחד יכול להמציא את זה בגלל התאוריות או הנסיון האישי שלו , יותר גרוע מכך: בגלל שמושגים כמו "אינסולין" "קורטיזול" וכל זה מסתובבים ברשת מבלי שאנשים באמת מודדים אותם כל יום , זה יוצר כל מיני מיתוסים ויראליים שמופצים דרך חדרי כושר " אם לא תאכל כל שעות אתה מפרק שריר אחי " , " אתה חייב לעשות סקווט ודדליפט בשביל לגדול " , " אתה חייב לאכול עודף של 99999 קלוריות בשביל לגדול מהר!!! "

צריך לראות דרך זה ולראות מה גורם לאנשים להאמין בזה , לפעמים זה אשליות של תחושה גופנית (פאמפ = גדילה ) לפעמים זה הגיון עממי (אם יש לך משקל על הגב העצמות נדחסות ואתה לא גודל ) , לפעמים זה סובב פוליטיקלי קורקנטס (דדליפט זה תרגיל שמדריכי כושר לא אוהבים לפעמים אז הוא בטח סוד ממשלתי שיגרום לי לגדול בצורה מטורפת) או אלוהים יודע מה והיפוכו.

אם אין לך דרך עצמאית לקבוע עובדות של מה עובד ומה לא , אתה תתחיל להאמין לדברים ממש הזויים אם סמכות כלשהיא תגיד את זה.

בשביל מה להתעסק בחרא כל ילד בן 12 יכול לכתוב מאמר היום באינטרנט , תבדוק שהמאמרים שאתה קורא הם בעלי רפרנס רפואי או מדעי או כל רפרנס שאתה יכול לסמוך עליו במיליון אחוז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית