הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחממות

מר חרטאווי

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
אני בתקופת מסה עם מאזן קלורי חיובי של 500 ועשיתי תפריט על פי הנתונים שיש כאן
1. יש בעיה עם זה שאני צורך חצי מכמות הפחממות שאני צריך? זה יכל לעשות משהו בעלייה במסה למרות הגירעון החיובי?

2.לפי מה שהבנתי אם צורכיםהרבה פחממות מעלים גם בנוזלים בגוף.
אם אני צורך פחממות מירקות ופירות אני גם יעלה בנוזלים בגוף או רק אם אני אוכל פסטה ולחמים?
אני אוכל ביום המון ירקות ופירות וסופר כל פחממה מהם

3.שמעתי גם בתקופת המסה על ימים של העמסה בפחממות וימים שצורכים מעט פחממות ואז לא עולים בשומן במסה בגלל צריכת הפחממות, יש אמת בדבר? כי קראתי במאמר שאם צורכים הרבה פחממות בתקופת מסה למרות המאזן קלורי חיובי הקטן עולים בשומן יותר

אודה למגיבים :)סליחה על החפירות.

נערך לאחרונה:
1. יש בעיה עם זה שאני צורך חצי מכמות הפחממות שאני צריך? זה יכל לעשות משהו בעלייה במסה למרות הגירעון החיובי?

אם אני צורך פחממות מירקות ופירות אני גם יעלה בנוזלים בגוף או רק אם אני אוכל פסטה ולחמים?

3.שמעתי גם בתקופת המסה על ימים של העמסה בפחממות וימים שצורכים מעט פחממות ואז לא עולים בשומן במסה בגלל צריכת הפחממות, יש אמת בדבר? כי קראתי במאמר שאם צורכים הרבה פחממות בתקופת מסה למרות הגירעון הקלורי הקטן עולים בשומן יותר

גירעון חיובי? גם בקלוריות יש פרבולות?

מאיפה אתה יודע כמה פחממות אתה צריך ואיך אתה מגיע לסך הקלורי בלעדיהם?

אפשר לעלות במסה עם פירות וירקות, השמנה היא תוצר במאזן חיובי של רגישות לאינסולין (מישל אוהב את זה..) + נטייה להשמנה [ שזה חלק מהפרמטר הקודם] + כמה המאזן חיובי ביחס להוצאה הקלורית. נוזלים בניגוד לכך יכולים להיות מושפעים מנתרן ביחד עם פחממות.
עניין של לאכול רק פירות וירקות הוא קצת קשה, כי לדוגמא אם אתה צריך 300-400 גרם פחממה ביום זה נהייה לא אנושי לאכול אותם מפירות וירקות, רק בשביל הקטע 200 גרם פחממה:
5 תפוחים = 125 גרם פחחמה
1 בננה = 30 גרם פחממה
200 גרם אפונה = 15 גרם פחממה
300 גרם ירקות מעורבבים (כרוב, גזר, תירס וכו') = 15 גרם פחממה

האם זה אידיאלי לכל אחד? לא, שוב תלוי בבן אדם עצמו, מטרות, עצימות, היכרות עם הגוף, סטטוס, ניסיונות בעבר עם פחממות וכו'.

3.שמעתי גם בתקופת המסה על ימים של העמסה בפחממות וימים שצורכים מעט פחממות ואז לא עולים בשומן במסה בגלל צריכת הפחממות, יש אמת בדבר? כי קראתי במאמר שאם צורכים הרבה פחממות בתקופת מסה למרות המאזן קלורי חיובי הקטן עולים בשומן יותר

לא עולים בכל כך קלות שומן, כמו שאמרתי אם האימונים שלך עצימים מספיק, המאזן הקלורי לא חיובי באופן מטורף כנגד התחזוקה שלך ואתה יודע מה אתה עושה אין סיבה שתעלה באחוזי השומן, בשומן תעלה תרצה או לא תרצה אך לא מחייב שתעלה ב% השומן, השאלה כמה שריר תעלה ביחס לשומן זה הכל.
אתה יכול לעשות קארב סייקלינג במסה, לצרוך שומן וחלבון עם עד 100 גרם פחממה במאזן חיובי ולעשות העמסות פעם בשבוע של 1000+ גרם פחממה לדוגמא.

אני יודע שהרבה מהדברים שאמרתי עכשיו יעלו גבה ויתחילו לקלל אותי אבל לפני כן תעברו על הרפרנס הבא
Postexercise muscle glycogen synthesis with combined glucose and fructose ingestion. Med Sci Sports Exerc. 2008 Oct;40(10):1789-94.

דבר מעניין בכל מקרה רק ניסוי על עצמך יתן את הפיתרון לשאלה.
ד"א התגובות המורחבות האלו הולכות לגימר ככל שהחיטוב נכנס לעומק :( , העצבנות פושטת עלי אין לי כוח לכלום תנצלו אותי כל עוד אתם יכולים :🙁

ד"א התגובות המורחבות האלו הולכות לגימר ככל שהחיטוב נכנס לעומק :( , העצבנות פושטת עלי אין לי כוח לכלום תנצלו אותי כל עוד אתם יכולים :🙁
חחח אל תדאג בדברים שאני יודע אני ינסה לעזור ולענות.

• פותח/ת השרשור
משה קודם כל תודה

אני יודע כמה גרם פחממות אני צריך לצרוך ביום, לא הבנתי את השאלה אבל אני פחות אוכל פסטות ולחמים ויותר אוכל ירקות חלבונים שומנים ופירות ומגיע בערך לחצי מכמות הפחממות בגרמים ויש ימים שגם יותר.
השאלה שלי אם כמות הפחממות לא תשפיע על מסת השריר אנרגיה או משהו כזה או שיש סיכוי שאם אני ממעיט מעט בפחממות מימה שצריך זה אולי פחות יעלה אותי בשומן, יכל להיות לא?

אם אני אוכל יותר ירקות ופירות ומעט מאוד יחסית פחממות מלחם ופסטה יש סיכוי שאני פחות יעלה בנוזלים?
ומימה נובע עליה בנוזלים? מפחממות רגילות כמו ירקות או מפחממות כמו לחם ופסטה?
הייתי בטוח שאגירת נוזלים בגוף נובע מיתר נתרן ללא קשר לפחממות כי יש פחממות שאין בהם הרבה נתרן.

וסליחה על הבורות אבל עליה בשומן זה עליה באחוז שומן לא?
אם אני עולה קילו בשומן זה עליה גם באחוז שומן או שאני טועה במשהו?

ומזה רגישות לאינסולין? אני מצטער על הבורות חח חפרתי אני מת לדעת פשוט איך זה הולך
קראתי כאן את כל המאמרים והפקתי מהם המון. סליחה על החפירות ותודה על הסבלנות!
😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית