הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחממות ונוזלים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
עד כמה הפחממות באמת משפיעות על אגירת נוזלים?
לצורך השאלה, בשבוע של חנוכה איפשרתי לעצמי לאכול יותר פחממות על חשבון החלבון, (לא חרגתי בקלוריות) וכמובן עליתי קצת במשקל.
הייתי מוכנה נפשית לעלייה הזו כי זה 'רק נוזלים' וכו... אבל משומה הנוזלים הללו לא ירדו גם עם החזרה לשגרה.
בדרך כלל כשאני עוקבת אחרי התזונה אני מחשבת רק קלוריות וחלבונים, אף פעם לא ייחסתי יותר מדיי חשיבות לפחממה ושומן.
רק בשבוע האחרון התחלתי להשתמש באפליקציה של מייפיטנספאל, שעוזרת לי לעקוב אחרי כל הערכים, ואלו הם הממצאים:
ביום ראשון אכלתי 169 ג' פחממה - למחרת שקלתי 55.
ואז שיניתי את המאזן, ואכלתי רק 147 גר פחממה תוך הוספת חלבון, בעיקר.
הבוקר נשקלתי - 54.6! זה פער משמעותי! (אולי לא בשביל בחורים ששוקלים 100, אבל בשבילי כן חחח בדכ אני ממש יציבה.)
זה הגיוני לרדת 400 גר מהפחתה של 20 גר פחממה?
שאלה נוספת, האם ייתכן שהעלייה במשקל (נוזלים!) שהייתה בחנוכה נשמרה איכשהו עד עכשיו, ורק עכשיו הנוזלים האלה הלכו? (בעודי כותבת את המילים אני מבינה שזה לא סביר במיוחד... אבל אולי דווקא כן?😳)

אשמח לכל הסבר / תאוריה / עצה 😃

אני נראה כמו קבב כשאני אוכל הרבה פחמימות בתפריט שלי, זה ממש מייאש.. אני גם הבנתי שזה רק נוזלים אבל אני מרגיש שזה מעלה לי את המשקל בצורה קיצונית ושאני נראה כמו בלון.
אתה כנראה לא חטוב מספיק

לא תמיד ההשפעה היא מיידית. לשקילות יומיות אין כל כך חשיבות, למרות ההשפעה המנטלית שלהן.

כמו שאמרו יש עניין של מלחים שרובינו לא עוקבים, פלוס לא כל יום אנחנו שורפים בדיוק אותה כמות קלוריות, מזיעים באותה רמה וכו׳ וכו׳...

צריך לראות השפעות לאורך כמה שבועות.

• פותח/ת השרשור
אגב לא עדכנתי אתמול - השקילה יצאה אותו הדבר, 54.6.
ובמהלך היום אכלתי יותר פחממות, וגם יותר מלח מבד"כ...
ובאמת עליתי כמה גרמים: 54.9.
אכלתי רק 20 גר יותר פחממה, ובאשר למלח זה היה רוטב סויה / גבינה צהובה.
אז מההגיון זה מראה שגם כמות קטנה צוברת הרבה נוזלים - שכנראה הם המשקל העיקרי ולא הפחמימה עצמה...

אגב לא עדכנתי אתמול - השקילה יצאה אותו הדבר, 54.6.
ובמהלך היום אכלתי יותר פחממות, וגם יותר מלח מבד"כ...
ובאמת עליתי כמה גרמים: 54.9.
אכלתי רק 20 גר יותר פחממה, ובאשר למלח זה היה רוטב סויה / גבינה צהובה.
אז מההגיון זה מראה שגם כמות קטנה צוברת הרבה נוזלים - שכנראה הם המשקל העיקרי ולא הפחמימה עצמה...
התעסקות בשטויות

• פותח/ת השרשור
התעסקות בשטויות

בשבילך, ידידי היקר.
כי אתה בטח שוקל כפול ממני, אז 300 גרם, או אפילו קילו לפה או לשם לא מזיז לך.
בשבילי זה קריטי, ולא שטותי.
מישהו פעם אמר לך שלנשים יש בדכ קצת יותר אישיו עם המשקל שלהן?
טוב, אז הוא צדק...
קשה לי לראות עלייה במשקל כמו שלך קשה לגלות בוקר אחד שאיבדת 5 קילו מסת שריר....
קיצר,
מצאתי את זה:

צוות EVB - 10 סיבות למה המשקל קופץ מיום ליום

וכתוב שם על פחממות ומלח ועוד כלימני דברים.
בכנות, זה לא מרגיע אותי ב 100%, כי אני כבר את רוב מה שכתוב שם. אבל זה משהו שנחמד להיזכר בו כשהוא כתוב מול העיניים 🤦‍♂️

בשבילך, ידידי היקר.
כי אתה בטח שוקל כפול ממני, אז 300 גרם, או אפילו קילו לפה או לשם לא מזיז לך.
בשבילי זה קריטי, ולא שטותי.
מישהו פעם אמר לך שלנשים יש בדכ קצת יותר אישיו עם המשקל שלהן?
טוב, אז הוא צדק...
קשה לי לראות עלייה במשקל כמו שלך קשה לגלות בוקר אחד שאיבדת 5 קילו מסת שריר....
קיצר,
מצאתי את זה:

צוות EVB - 10 סיבות למה המשקל קופץ מיום ליום

וכתוב שם על פחממות ומלח ועוד כלימני דברים.
בכנות, זה לא מרגיע אותי ב 100%, כי אני כבר את רוב מה שכתוב שם. אבל זה משהו שנחמד להיזכר בו כשהוא כתוב מול העיניים 🤦‍♂️
במידה ואת אוהבת את איך שאת נראית אין לך מה להתעסק עם זה

• פותח/ת השרשור

המממ שאלה מורכבת.
יש ימים שאני עפה על עצמי ויש ימים שאני מרגישה כמו מדוזה 🤣
בכל מקרה, זה מעניין אותי לראות איך המשחק של הפחממה והמלח משפיעים על המשקל ועל התחושה.
ובחצי השנה האחרונה נכנסתי לתהליך ממש מאתגר של העלאה בקלוריות (כי חייתי על 1,000 ליום, וזה לא חיים...) וזה כמובן מביא איתו גם עלייה במשקל. אז אני ממש זהירה כדי שלא אהפוך לגוש חמאה מהלך.
אימונים מאתגרים, ויד על הדופק בנוגע לתזונה. 🏋️🍿
וכמובן שקילות יומיומיות, כי צריכה לדאוג שלא אעלה מהר מדייי.
קיצר תעקוב אחרי בלוג 😆

למה אתה לא מתעסק כל יום באיך שאתה נראה וכמה אתה מרים? כל אחד ומה שהוא ואוהב ומה שמדרבן אותו להמשיך.

אני מכיר מעט מאוד אנשים בעולם שבאמת שלמים עם עצמם עד הציפורן האחרונה בגוף. רובנו המוחלט לא כאלה ותמיד שואפים ליותר

למה אתה לא מתעסק כל יום באיך שאתה נראה וכמה אתה מרים? כל אחד ומה שהוא ואוהב ומה שמדרבן אותו להמשיך.

אני מכיר מעט מאוד אנשים בעולם שבאמת שלמים עם עצמם עד הציפורן האחרונה בגוף. רובנו המוחלט לא כאלה ותמיד שואפים ליותר
התכוונת הפוך,אני מתעסק בעיקר בפיתוח גוף ולא בכמה אני מרים
בגלל שיש בזה המון דברים שליליים אמרתי לה שלא תכנס לזה אפילו,הקטנות האלה לא עושות טוב מניסיון

ערכתי תהודעה תסתכל,בגלל שזה מקום שחור להיכנס אליו המלצתי לה שלא
גם נכון,אבל נראה שהיא לא מאבדת את הראש,ועושה הכל ברוח טובה.
ספירת קלוריות והתאכזבות מעצמך אם הגזמת,זה לא בעיה נפשית. זה המוטיבציה הכי גדולה שיש.

אני כל השבוע מתאמן,אוכל נח רק בשביל להצליח להרים בסופש 2.5 קילו יותר מהשבוע שלפני.

כל עוד היא לא אנורקסית ולא פוגעת בעצמה שתמשיך כך.

זה דעתי האישית כמובן
הקטנות האלה לא עושות טוב מניסיון
"הקטנות" זה ההבדל ממקום ראשון למקום שני

ספירת קלוריות והתאכזבות מעצמך אם הגזמת,זה לא בעיה נפשית. זה המוטיבציה הכי גדולה שיש.

אני כל השבוע מתאמן,אוכל נח רק בשביל להצליח להרים בסופש 2.5 קילו יותר מהשבוע שלפני.

זה דעתי האישית כמובן

ואללה זה מה שאני גם טוען,אבל לא כל אחד יכול לנתב את זה לדברים חיוביים,יפה שאמרת תמשפט אהבתי,בתור אחד ששוקל את האוכל והוא פדנט אני מסכים איתך

• פותח/ת השרשור
התכוונת הפוך,אני מתעסק בעיקר בפיתוח גוף ולא בכמה אני מרים
בגלל שיש בזה המון דברים שליליים אמרתי לה שלא תכנס לזה אפילו,הקטנות האלה לא עושות טוב מניסיון

חחחח זה לא שאני 'נכנסת לזה', אני בתוך זה כבר ממזמן חחחחחחחח

זה דעתי האישית כמובן

האמת שיש לי עבר של אנורקסיה 🙄
הכושר ואימוני הכח זה מה שעזר לי לצאת מזה. הידיעה שהעלייה במשקל מורכבת משריר, נוזלים, וכן, גם שומן, עוזרת לי המון מהבחינה הנפשית-פסיכולוגית.
זו עדיין התמודדות ממש קשוחה ויש ימים שאני על הפנים, אבל היום אני הרבה יותר שלמה עם עצמי 😃
אם היית אומר לי לפני חצי שנה שאני אוכל 1,700 באופן יומיומי ואהיה סבבה עם זה , הייתי צוחקת לך בפרצוף.
אבל כן אני עדיין שמה אצבע על הדופק עם כל גרם שמשתנה, כי רוצה לראות אם אני מתאזנת על הכמות הקלורית הזו או עולה במשקל ללא הכרה....

חחחח זה לא שאני 'נכנסת לזה', אני בתוך זה כבר ממזמן חחחחחחחח

האמת שיש לי עבר של אנורקסיה 🙄
הכושר ואימוני הכח זה מה שעזר לי לצאת מזה. הידיעה שהעלייה במשקל מורכבת משריר, נוזלים, וכן, גם שומן, עוזרת לי המון מהבחינה הנפשית-פסיכולוגית.
זו עדיין התמודדות ממש קשוחה ויש ימים שאני על הפנים, אבל היום אני הרבה יותר שלמה עם עצמי 😃
אם היית אומר לי לפני חצי שנה שאני אוכל 1,700 באופן יומיומי ואהיה סבבה עם זה , הייתי צוחקת לך בפרצוף.
אבל כן אני עדיין שמה אצבע על הדופק עם כל גרם שמשתנה, כי רוצה לראות אם אני מתאזנת על הכמות הקלורית הזו או עולה במשקל ללא הכרה....
תיארתי לעצמי שזה המצב,כל הכבוד לך!

• פותח/ת השרשור
תיארתי לעצמי שזה המצב,כל הכבוד לך!

תודה 😄
אני בכנות יכולה לומר שאני נמצאת כרגע במקום הכי טוב שהייתי בו מזה 5 שנים!!! (מאז שיצאתי מהאישפוז!)

כולנו סבלנו ממשהו..סך הכל עוד מדרגה למעלה,לא?
את ראית תמונה של איך נראתי פעם..שקלתי כמוך בערך:🤦‍♂️:

אומייגאאד זאת אומרת שפעם הרגל שלך הייתה ברוחב של היד שלייי 🤯🤯

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית