הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחממות ונוזלים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
עד כמה הפחממות באמת משפיעות על אגירת נוזלים?
לצורך השאלה, בשבוע של חנוכה איפשרתי לעצמי לאכול יותר פחממות על חשבון החלבון, (לא חרגתי בקלוריות) וכמובן עליתי קצת במשקל.
הייתי מוכנה נפשית לעלייה הזו כי זה 'רק נוזלים' וכו... אבל משומה הנוזלים הללו לא ירדו גם עם החזרה לשגרה.
בדרך כלל כשאני עוקבת אחרי התזונה אני מחשבת רק קלוריות וחלבונים, אף פעם לא ייחסתי יותר מדיי חשיבות לפחממה ושומן.
רק בשבוע האחרון התחלתי להשתמש באפליקציה של מייפיטנספאל, שעוזרת לי לעקוב אחרי כל הערכים, ואלו הם הממצאים:
ביום ראשון אכלתי 169 ג' פחממה - למחרת שקלתי 55.
ואז שיניתי את המאזן, ואכלתי רק 147 גר פחממה תוך הוספת חלבון, בעיקר.
הבוקר נשקלתי - 54.6! זה פער משמעותי! (אולי לא בשביל בחורים ששוקלים 100, אבל בשבילי כן חחח בדכ אני ממש יציבה.)
זה הגיוני לרדת 400 גר מהפחתה של 20 גר פחממה?
שאלה נוספת, האם ייתכן שהעלייה במשקל (נוזלים!) שהייתה בחנוכה נשמרה איכשהו עד עכשיו, ורק עכשיו הנוזלים האלה הלכו? (בעודי כותבת את המילים אני מבינה שזה לא סביר במיוחד... אבל אולי דווקא כן?😳)

אשמח לכל הסבר / תאוריה / עצה 😃

עד כמה הפחממות באמת משפיעות על אגירת נוזלים?

לפחמימות השפעה רבה על מאזן הנוזלים בגוף, שמושפע כמובן מעוד דברים.
המצב שאת מתארת הוא שינויי נוזלים קלאסי, קל וחומר כשזה פר שקילה אחת.
נכון יהיה להישקל כל יום במשך תקופה, שבועיים למשל, כדי לקבל אינדיקציה שהיא באמת רלוונטית.
כמובן ש"לרדת 400 גרם מהפחתה של 20 גרם פחמימה" שגוי עוד ברמת המתמטיקה,
וכפי שציינתי יש גורמים נוספים מלבד הפחמימה שמשפיעים על הנוזלים בגוף, ועוד יותר כאלה שמשפיעים על המשקל פר מדידה.

• פותח/ת השרשור
אני יודעת שמלחים משפיעים גם הם, ומצב של התייבשות יכול גם להשפיע.
וגם שרירים תפוסים! (באימון הראשון שלי אחרי חצי שנה של התבטטות, נתפסו לי כ-ל השרירים בגוף ברמה קשהההה למשך שבוע שלם !! ועליתי לא פחות מ2 קילו, שלא נעלמו עד שהשרירים נרגעו.... זה היה הזוי.)

חשבתי שאולי 20 גר פחממה אוגרים כמות כפולה/יותר של נוזלים... כמו ש2 או 4 גרם מלח יהיו קרקע לאריגת נוזלים משמעותית שיכולה להתבטא בכמה מאות גרמים....

התהייה היא למה אחרי העלייה של חנוכה המשקל נותר גבוה ולא נעלם כשחזרתי לצרוך כמות נורמלית של פחממה...
והאם בשביל להישאר במשקל של עכשיו (54.6) אני חייבת להשאיר את כמות הפחממה הנמוכה יחסית?
מניחה שאלה שאלות שאצטרך לברר בעצמי, אבל ברמת התאוריה...

🤯

בימים שאני אוכלת יותר פחמימה ופחות שומן אני לגמרי שוקלת יותר, ואם ההפך, אז שוקלת פחות. (בדכ החלבון שלי קבוע) לדעתי זו הסיבה שהיו לך קפיצות במשקל ועליה לא מוסברת - לא עקבת אחר היחס של הפחמימה ושומן....את לא משמינה מ1700 קלוריות!!!!!!!!🤯

• פותח/ת השרשור
אבל עדיין עליתי חצי קילו מ54.1 😭
(אם כי חצי קילו זה הרבה יותר סביר מבחינתי מאשר קילו שלם ואימתני...)

אני נראה כמו קבב כשאני אוכל הרבה פחמימות בתפריט שלי, זה ממש מייאש.. אני גם הבנתי שזה רק נוזלים אבל אני מרגיש שזה מעלה לי את המשקל בצורה קיצונית ושאני נראה כמו בלון.

אנחנו על אותה סירה, אבל כבר די התרגלתי למצב לאור העובדה שתודה לאל יש חיטוב.

אני נראה כמו קבב כשאני אוכל הרבה פחמימות בתפריט שלי, זה ממש מייאש.. אני גם הבנתי שזה רק נוזלים אבל אני מרגיש שזה מעלה לי את המשקל בצורה קיצונית ושאני נראה כמו בלון.
כל כך!!!!!!!!
בימים שהייתי על דל פחמימה הרגשתי כל כך טוב עם עצמי. אבל אין לי כבר מאיפה לעלות קלוריות. זה חייב להיות פחמימה ואני מרגישה מנופחת ונוזלית:cray:
אבל עדיין עליתי חצי קילו מ54.1 😭
(אם כי חצי קילו זה הרבה יותר סביר מבחינתי מאשר קילו שלם ואימתני...)
העלת קלוריות. את אוכלת עם יותר נפח ויש לך יותר אוכל בקיבה ויותר נוזלים. הכי הגיוני וטבעי בעולם.....
עליתי סהכ 8 וקצת שהעלתי מ1000 ל2400. את רוצה לדבר על זה? חחח

כל כך!!!!!!!!
בימים שהייתי על דל פחמימה הרגשתי כל כך טוב עם עצמי. אבל אין לי כבר מאיפה לעלות קלוריות. זה חייב להיות פחמימה ואני מרגישה מנופחת ונוזלית:cray:

העלת קלוריות. את אוכלת עם יותר נפח ויש לך יותר אוכל בקיבה ויותר נוזלים. הכי הגיוני וטבעי בעולם.....
עליתי סהכ 8 וקצת שהעלתי מ1000 ל2400. את רוצה לדבר על זה? חחח

אני שוקל יחסית מעט, 64-66, אז הנייטרלי שלי בטח 1800-2000 כי אני לא עולה במשקל כשאני אוכל ככה..
אני כן אוכל פחמימה אבל משתדל לאכול כמוך - המון חלבון (בערך 200ג ביום) ולפחות 60 גרם שומן.
אני הולך קצת לשחק עם הנוזלים כי אני באמת מרגיש לא משהו, וסליחה על הגועל אבל יש לי מלא גזים מסריחים ברמות שאני מאשים בזה את הפחמימות:badtaste14:
אנחנו על אותה סירה, אבל כבר די התרגלתי למצב לאור העובדה שתודה לאל יש חיטוב.

קשה לי לחטב כשאני שוקל 65 :(

• פותח/ת השרשור
תבדוק צליאק או רגישות ללקטוז...
בדכ פחממות לא גורמות לתופעות לוואי כאלה...

ואני כרגע שמתי לב שאני אוכלת חלבון בסביבות ה160 ושומן 55.....!!
ואני שוקלת 54-55...!

אני שוקל יחסית מעט, 64-66, אז הנייטרלי שלי בטח 1800-2000 כי אני לא עולה במשקל כשאני אוכל ככה..
אני כן אוכל פחמימה אבל משתדל לאכול כמוך - המון חלבון (בערך 200ג ביום) ולפחות 60 גרם שומן.
אני הולך קצת לשחק עם הנוזלים כי אני באמת מרגיש לא משהו, וסליחה על הגועל אבל יש לי מלא גזים מסריחים ברמות שאני מאשים בזה את הפחמימות:badtaste14:

קשה לי לחטב כשאני שוקל 65 😭
גם...אני אוכלת 210 גרם חלבון, פחמימות בדכ 210 או 240. שומן או 67 - 80 גרם מקסימום... ככל הנראה אצטרך להוסיף פחמימות בקרוב וזה מטריד אותי ברמות

אין לי רגישות לשום דבר מיוחד אבל חליתי בסלמונלה בעבר ומאז הקיבה שלי לא תקינה במיוחד, אין הסבר לזה..
בגדול השלמתי עם זה שאני צריך המון מסת שריר וזה יאפשר לי לאכול כמות אוכל בצורה סבירה חח

• פותח/ת השרשור
אין לי רגישות לשום דבר מיוחד אבל חליתי בסלמונלה בעבר ומאז הקיבה שלי לא תקינה במיוחד, אין הסבר לזה..
בגדול השלמתי עם זה שאני צריך המון מסת שריר וזה יאפשר לי לאכול כמות אוכל בצורה סבירה חח

סלמונלה או הליקובקטר?

ואם התנודות במשקל שלי כרגע נובעות באמת מפחמימות בלבד, אז זה די מבאס כי אני לא רוצה לצמצם / להוריד פחממה לנצח...

טוב נראה מה יהיה מחר...

• פותח/ת השרשור
מתארת לעצמי 🙁
איך הצלחת לחטוף את זה?
ביצה לא מבושלת?
קורנפלקס נגוע?
קורנפלקס נגוע עם ביצה לא מבושלת?🤯

פחית של סלט טונה אדום כזה 🤒
הרגשתי שהיה לה טעם מוזר אבל אכלתי בכל מקרה... טעות חיי.
ירדתי מ85 ק''ג ל55 תוך חודשיים

• פותח/ת השרשור
פחית של סלט טונה אדום כזה 🤒
הרגשתי שהיה לה טעם מוזר אבל אכלתי בכל מקרה... טעות חיי.
ירדתי מ85 ק''ג ל55 תוך חודשיים

אוי לאאא 😭😭
איזה מזל חרבנא.
יש לסלמונלה טעם??
וטבעת אותם לפחות?

לא תבעתי אף אחד כי מאוד קשה להוכיח שזה קרה לי מהטונה.. לקח חודשיים+ למצוא את זה ורק שמחתי שיצאתי מהחרא הזה.
ובהחלט מזל נאחס :/ אין לה טעם ספציפי לדעתי, אני חושב שהטונה פשוט הייתה מקולקלת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית