הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פחממות ונוזלים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
עד כמה הפחממות באמת משפיעות על אגירת נוזלים?
לצורך השאלה, בשבוע של חנוכה איפשרתי לעצמי לאכול יותר פחממות על חשבון החלבון, (לא חרגתי בקלוריות) וכמובן עליתי קצת במשקל.
הייתי מוכנה נפשית לעלייה הזו כי זה 'רק נוזלים' וכו... אבל משומה הנוזלים הללו לא ירדו גם עם החזרה לשגרה.
בדרך כלל כשאני עוקבת אחרי התזונה אני מחשבת רק קלוריות וחלבונים, אף פעם לא ייחסתי יותר מדיי חשיבות לפחממה ושומן.
רק בשבוע האחרון התחלתי להשתמש באפליקציה של מייפיטנספאל, שעוזרת לי לעקוב אחרי כל הערכים, ואלו הם הממצאים:
ביום ראשון אכלתי 169 ג' פחממה - למחרת שקלתי 55.
ואז שיניתי את המאזן, ואכלתי רק 147 גר פחממה תוך הוספת חלבון, בעיקר.
הבוקר נשקלתי - 54.6! זה פער משמעותי! (אולי לא בשביל בחורים ששוקלים 100, אבל בשבילי כן חחח בדכ אני ממש יציבה.)
זה הגיוני לרדת 400 גר מהפחתה של 20 גר פחממה?
שאלה נוספת, האם ייתכן שהעלייה במשקל (נוזלים!) שהייתה בחנוכה נשמרה איכשהו עד עכשיו, ורק עכשיו הנוזלים האלה הלכו? (בעודי כותבת את המילים אני מבינה שזה לא סביר במיוחד... אבל אולי דווקא כן?😳)

אשמח לכל הסבר / תאוריה / עצה 😃

• פותח/ת השרשור
קצת רצון והרבה אוכל(גם שלא רעבים,גם שצריך לקום באמצע הלילה לעוד שייק),אפשר להשיג הכל:fever2:

[

אוי זה נשמע נוראי. להתפטם זה רע.
תחשוב שבאישפוז העלו אותי מ40 קילו ל52 תוך 4 חודש.
ממצב שהייתי אוכלת 800-600 ליום, הכנסתי 2300, ואין לאן לברוח... אם אין מקום בבטן אז תמצא.
בשבועות הראשונים עליתי 2 קילו לשבוע....

• פותח/ת השרשור
אהבתי את האומץ לספר על זה:193ek:

🤭
מניחה שפשוט התבגרתי והשלמתי עם זה שזה היה חלק ממני. אני חייבת לזכור את זה כדי לדעת לא לחזור לשם שוב.
אנשים שחוו הפרעת אכילה יודעים שזה יהיה חלק מהם לנצח, וחייבים להיות עם היד על הדופק שזה לא יחזור שוב....🤦‍♂️
כי זה לאו דווקא מגיע מדימוי גוף שלילי, אלא מכלמני תרכובות ותסבוכות בחיים בכללי...

לדעתי האישית חשוב להבין שעליה של נוזלים היא לא עליה ״רעה״ למרות שלפעמים מרגישים מנופחים ולא כל כך בנוח.

מעבר לזה, המחזור החודשי גם משפיע על העליה בנוזלים ולמרות שתאכלי 100% אותו דבר, יש לצפות לשינויים כאלו ואחרים כתלות ביום בחודש.

הייתי ממליץ להסתכל על זה כמו כסף קטן בכיס, אם בחשבון עו״ש יש לך קבוע X סכום. ועליך בכיס יש כמה שקלים בודדים שנשארו לך, לפעמים יש יותר לפעמים יש פחות, אבל אם בעו״ש יש לך סכום שאתה שמחה ממנו - אין כל כך מה לדאוג לגבי הכסף הקטן בכיס. זה זניח.

מבחינת השלכות לגבי אם התזונה שלך תקינה או לא, אם את מעלה או מורידה, כמו שאמרתי צריך להסתכל על ממוצעים שבועיים לאורך זמן בדר״כ. שינויים יומיים זה אומנם מעניין לכל היותר, אבל אין לכך תמיד השלכה על המראה / מאסת שומן.

פרמטר נוסף שלא ציינו כאן - נפח מזון. בהתאם לדחיסות הקלורית, אם את אוכלת נגיד 1500 קלוריות ביום. אם תצרכי את זה מירקות בלבד או משמן זית בלבד - למזון יהיה משקל שונה שיתווסף למשקל גוף שלך. אם אוכלים כל יום אותו דבר זה לא באמת משנה, אבל אם יום אחד אוכלים תפו״א במקום אורז לדוגמא, זה אכן יכול להשפיע.

אני חושב שיש קצת בעיה עם שקילות יומיות כשנורא רגישים למשקל - זה יכול לגרום ליום שלנו להיות יפה\מטריד לפי צג המשקל שלפעמים יש פרמטרים אחרים שמתחשק לו לחשוב לפיהם.

הייתי עובר לשקילה פעם בשבוע או פעמיים בשבוע.
הרבה מהיתרון של להישקל פעם בשבוע דווקא כשיש בעיה עם המשקל זה כשיש שבועות שאתה מרגיש כמו בלון מנופח ואז עולה על המשקל (אחרי איפוק של כמה ימים שבא לך לטפס על הקירות כי אתה מרגיש גורדו) ורואה שהכל רגיל או שהעלייה היא העלייה הרצויה. מיותר לציין שברגע שזה קורה כמה פעמים דברים פתאום מקבלים קצת יותר פרופורציות והלחץ משתחרר קצת.

אולי זה השלב הבא בדרך לחירות?😇( או שאפשר גם לא להתייחס ולהמשיך את המתכונת הרגילה וזה בסוף רק את תחליטי מה טוב לך..🥷🥷)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי האישית חשוב להבין שעליה של נוזלים היא לא עליה ״רעה״ למרות שלפעמים מרגישים מנופחים ולא כל כך בנוח.

מעבר לזה, המחזור החודשי גם משפיע על העליה בנוזלים ולמרות שתאכלי 100% אותו דבר, יש לצפות לשינויים כאלו ואחרים כתלות ביום בחודש.

הייתי ממליץ להסתכל על זה כמו כסף קטן בכיס, אם בחשבון עו״ש יש לך קבוע X סכום. ועליך בכיס יש כמה שקלים בודדים שנשארו לך, לפעמים יש יותר לפעמים יש פחות, אבל אם בעו״ש יש לך סכום שאתה שמחה ממנו - אין כל כך מה לדאוג לגבי הכסף הקטן בכיס. זה זניח.

מבחינת השלכות לגבי אם התזונה שלך תקינה או לא, אם את מעלה או מורידה, כמו שאמרתי צריך להסתכל על ממוצעים שבועיים לאורך זמן בדר״כ. שינויים יומיים זה אומנם מעניין לכל היותר, אבל אין לכך תמיד השלכה על המראה / מאסת שומן.

פרמטר נוסף שלא ציינו כאן - נפח מזון. בהתאם לדחיסות הקלורית, אם את אוכלת נגיד 1500 קלוריות ביום. אם תצרכי את זה מירקות בלבד או משמן זית בלבד - למזון יהיה משקל שונה שיתווסף למשקל גוף שלך. אם אוכלים כל יום אותו דבר זה לא באמת משנה, אבל אם יום אחד אוכלים תפו״א במקום אורז לדוגמא, זה אכן יכול להשפיע.

אוקיי תודה.
וכן באמת הוספתי עוד שומן לתפריט כי שמתי לב שהכל אצלי "דל שומן" (משהו שעוד לא הצלחתי להשתחרר ממנו מאז ה1,000 קל'...🤦‍♂️ במקום לאכול מה"דבר האמיתי", אני פשוט אוכלת יותר דברים דיאטטיים 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️)
מה גם ששמתי לב ששילוב שומן משביע אותי בקטע טוב 😃

אני חושב שיש קצת בעיה עם שקילות יומיות כשנורא רגישים למשקל - זה יכול לגרום ליום שלנו להיות יפה\מטריד לפי צג המשקל שלפעמים יש פרמטרים אחרים שמתחשק לו לחשוב לפיהם.

הייתי עובר לשקילה פעם בשבוע או פעמיים בשבוע.
הרבה מהיתרון של להישקל פעם בשבוע דווקא כשיש בעיה עם המשקל זה כשיש שבועות שאתה מרגיש כמו בלון מנופח ואז עולה על המשקל (אחרי איפוק של כמה ימים שבא לך לטפס על הקירות כי אתה מרגיש גורדו) ורואה שהכל רגיל או שהעלייה היא העלייה הרצויה. מיותר לציין שברגע שזה קורה כמה פעמים דברים פתאום מקבלים קצת יותר פרופורציות והלחץ משתחרר קצת.

אולי זה השלב הבא בדרך לחירות?😇( או שאפשר גם לא להתייחס ולהמשיך את המתכונת הרגילה וזה בסוף רק את תחליטי מה טוב לך..🥷🥷)

עד לפני חצי שנה הייתי נשקלת רק פעם בשבוע כי לא הייתה לי גישה תמידית למשקל... בגדול זה היה לי בסדר.
כאילו, מה זה "בסדר"... שרדתי חחחח
זה היה מתסכל לפעמים, כי הערב שלפני השקילה היה הערב בו אני חוזרת לבית של ההורים לסופש, ותמיד יש שם כלמני דברים טעימים שאני לא מחזיקה אצלי... והשקילה למחרת הייתה בהתאם.
אבל בסך הכל השקילות היו עקביות ולא היו קפיצות מי-יודע-מה...
מאז שהתחלתי בתהליך של ההעלאה הקלורית החלטתי שאני רוצה להיות עם יד על הדופק, ולבדוק כל יום עם ממוצע שבועי כדי לעקוב עם זכוכית מגדלת.
אז קניתי משקל מטבח איכותי ומשקל גוף איכותי ומאז אני משתדלת לדייק כמו במעבדה כדי להצליח במחקר הבלתי רשמי שלי :>
טכנית זה גוזל לי בערך 10-20 דקות ביום מהחיים, אבל זו הקרבה קטנה יחסית...

אוקיי תודה.
וכן באמת הוספתי עוד שומן לתפריט כי שמתי לב שהכל אצלי "דל שומן" (משהו שעוד לא הצלחתי להשתחרר ממנו מאז ה1,000 קל'...🤦‍♂️ במקום לאכול מה"דבר האמיתי", אני פשוט אוכלת יותר דברים דיאטטיים 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️)
מה גם ששמתי לב ששילוב שומן משביע אותי בקטע טוב 😃

עד לפני חצי שנה הייתי נשקלת רק פעם בשבוע כי לא הייתה לי גישה תמידית למשקל... בגדול זה היה לי בסדר.
כאילו, מה זה "בסדר"... שרדתי חחחח
זה היה מתסכל לפעמים, כי הערב שלפני השקילה היה הערב בו אני חוזרת לבית של ההורים לסופש, ותמיד יש שם כלמני דברים טעימים שאני לא מחזיקה אצלי... והשקילה למחרת הייתה בהתאם.
אבל בסך הכל השקילות היו עקביות ולא היו קפיצות מי-יודע-מה...
מאז שהתחלתי בתהליך של ההעלאה הקלורית החלטתי שאני רוצה להיות עם יד על הדופק, ולבדוק כל יום עם ממוצע שבועי כדי לעקוב עם זכוכית מגדלת.
אז קניתי משקל מטבח איכותי ומשקל גוף איכותי ומאז אני משתדלת לדייק כמו במעבדה כדי להצליח במחקר הבלתי רשמי שלי :>
טכנית זה גוזל לי בערך 10-20 דקות ביום מהחיים, אבל זו הקרבה קטנה יחסית...

נשמע שאתה מאוד מחושבת עם הספירת ערכים וכו׳.

משמע שאת מספיק מיודעת להבין מה הערך הקלורי של כל מוצר. יכול להיות שתעדיפי לאכול מוצר דל שומן אבל יותר ממנו, מול מוצר בעל אחוז שומן וכמות מועטה יותר. או שמנגד תעדיפי לאכול פחות אבל אוכל יותר טעים ודחוס קלורית. אין נכון ולא נכון, העיקר שאת מבינה את העקרון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית