הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זריקת המוט בדדליפט

iziktan

משתמש משקיע
2,832
1,760
נק' מוניטין:
907
2,832
1,760
התחלתי מסה לפניי חודש בערך בבגלל שהמאמנים במכון שלי זיינו לי את השכל הם התחלתי להוריד את המוט עד הסוף אם שליטה
לפניי שבועים היה לי 115 ל3 חזרות
השבוע ניסיתי 110 והרגשתי כאב חזק בגב התחתון ושמתי לב שזה קורה לי בירידה שהגב שלי מיתעקל ליקראת הסוף
השאלה שלי האם כדיי פשוט לתת ליפול או להוריד מישקל ולנסות שוב ?

המאמנים במכון שלך לא מזיינים את השכל, אם המשקולות והרצפה לא בנויות להשלכה של המוט אז אתה תפגע בציוד ויטיסו אותך משם.
אם הגב שלך מתעקל, ואתה כבר שם לב לכך, אז פשוט תמנע מזה.

• פותח/ת השרשור
מזאת אומרת בנו לזה ? אני מדבר לנזק שניגרם לי לציוד האם יש סיכון רב יותר בלתת למוט ליפול או בלהוריד אותו ?

אחרי שהמוט עובר את הברכיים, זה באמת מפעיל לחץ על הגב התחתון.
תוריד את זה עד שאתה עובר את הברכיים ואז תפיל את זה.

גם לי אסור לזרוק, אין כאן באמפרים והצלחות נשברות. אני פשוט מוריד לאט על הרגל עד הברך בערך ואז מפיל בצורה מבוקרת. כשמתרגלים לזה זה אפילו לא רע. רק תהיה מוכן שכל השערות על השוק יירדו לך.

ממתי לזרוק או להפיל את המוט בדדליפט זה חובה? גם במכון שלי אני צריך להוריד את זה בצורה מבוקרת, ואני לא עובד עם משקלים כל כך קלים.

אמר שאולי כבד לו והגב שלו מתעקם, הצעתי שיוריד מעט משקל.
צריך להוכיח את זה על ידי משפט פרסבל?

קודם כל, אומרים שוויון פרסבל. דבר שני, אלה מילים גדולות בשביל מישהו שלא מסוגל להבין שפותח האשכול מדבר על החלק האקצנטרי של התרגיל וציין במיוחד שהגב שלו מתעקם כשהוא מוריד את הדדליפט לאט. אבל מה אפשר לצפות ממישהו שלא עשה דדליפט בחיים שלו.

קודם כל, אומרים שוויון פרסבל. דבר שני, אלה מילים גדולות בשביל מישהו שלא מסוגל להבין שפותח האשכול מדבר על החלק האקצנטרי של התרגיל וציין במיוחד שהגב שלו מתעקם כשהוא מוריד את הדדליפט לאט. אבל מה אפשר לצפות ממישהו שלא עשה דדליפט בחיים שלו.

הבנתי בסדר גמור על מה הבחור מדבר. הצעתי לו משהו ממה שקרה גם לי ומה עשיתי בשביל לשפר את המצב. אני עושה דדליפט ודי אוהב את התרגיל הזה.
עכשיו אני צריך לצפות שכל הודעה שלי אתה תתקיל ותחפש אותי בצורה אובססיבית?

נערך לאחרונה:
הבנתי בסדר גמור על מה הבחור מדבר. הצעתי לו משהו ממה שקרה גם לי ומה עשיתי בשביל לשפר את המצב. אני עושה דדליפט ודי אוהב את התרגיל הזה.
עכשיו אני צריך לצפות שכל הודעה שלי אתה תתקיל ותחפש אותי בצורה אובססיבית?

שמע, אתה גאון. יש לו טכניקה מספיק טובה כדי למשוך את המשקל, אבל זה כבד מדי כדי להוריד אותו נכון. יפה מאוד.

כן...התרגיל הוא תרגיל משיכה,לדעתי האישית לא נותן כלום הירידה ה"מבוקרת". נסה עם משקל פי 2 ממשקל גוף להוריד בצורה מבוקרת כמו שצריך , ייתן לך משהו חוץ מכאבי גב?

• פותח/ת השרשור
אם איזה 160 קילו דדליפט איזה קל להגיד את זה גיל חחחה אתה מכיר את היסטוריה שלי אם התרגיל הזה אני מנסה לימצואה סיבה שאני משוך רק 110 קילו דדליפט אם יש לי סקוואט 100 קילו
בכול אופן תודה חברה

כן...התרגיל הוא תרגיל משיכה,לדעתי האישית לא נותן כלום הירידה ה"מבוקרת". נסה עם משקל פי 2 ממשקל גוף להוריד בצורה מבוקרת כמו שצריך , ייתן לך משהו חוץ מכאבי גב?

אתה ניסית עם משקל פי 2 ממשקל גוף שאתה אומר שטויות כאלה? אפשר להוריד בצורה מבוקרת ולא לזרוק גם במשקלים גבוהים מאוד אם הנסיבות דורשות את זה:

http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=29332

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית