הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כולם רוצים לגדול אז למה לא BB?

abagada

משתמש מתחיל
47
6
נק' מוניטין:
6
47
6
שלום,
אני מתאמן בתכנית של ריפטו כבר חודש וחצי כי זה מה שאמרו לי, עכשיו אני קורא, מעמיק ורואה שבכלל יש שני זרמים אחד של הפיתוח גוף ואחד של הכח שזה בעצם כל הWL וה-PL.
הרי כולם בסופו של דבר רוצים גוף גדול ויפה.
מבטיחים שאם תרים 170 קילו תגדל בשריר וככה וככה..
אני רואה הרבה צילומים וסרטוני וידאו של אנשים שעושים סקוואט 170 דדליפט 180 ולא נראים חצי ממה שבילדרים נראים.
הרבה רבים ועוקצים את דני (הבילדר) פה בפורום (סתם אשכולות שעברתי), ואומרים לו שימשיך להסתובב עם חוטיני ורוד וכל מיני שטויות.
הרי המטרה של כולם זה להראות יפה וחטוב כמו שדני נראה, אז למה רבים ועוקצים אותו ואת כל ענף הבילדינג?
הרי בסופו של דבר הגוף זה המטרה הסופית.
אני לא רואה שום הבדל בין אם תעשה סקוואט של 200 קילו או 130 קילו.
עובדה שיש גדילה במסת שריר מתכניות כח, אבל למה לא לעשות תכניות של בילדינג ולהראות טוב כמו שבאדי בילדרים נראים?
אני מאד מבולבל.
אני לא מחפש כח, (אולי אני בור שלא מבין וחייב כח על מנת לעבור לתכניות של ניפוח בווליום גבוה) אני מחפש להיות גדול נקודה.
מישהו יכול לעשות לי סדר בראש?
תודה רבה.

נערך לאחרונה:
WL ו-PL אלה ענפי ספורט בפני עצמם.
המטרה בענפים האלה היא לא גוף יפה.
יש פה אנשים שהם לא בילדרים אלא ליפטרים. בין אם הם מקצוענים או לא, המטרה שלהם היא להרים יותר כבד. להגיד שהמטרה שלהם זה גוף יפה זה לא נכון.
זה כמו שתגיד שהמטרה של טריאתלטים היא גוף יפה, אז למה הם לא מרימים משקולות?
יש פה גם אנשים שהם לא בילדרים ולא ליפטרים אלא ספורטאים בענפים אחרים ובשבילם PL משמש אך ורק ככלי עזר לענף שלהם (יש כאן כמה שחקני פוטבול למשל).

משום מה החלטת שהמטרה הסופית של כולם זה גוף יפה.

ובלי קשר כן בשביל שהמראה שלך יהיה גדול וחזק אתה תצטרך להרים כבד. זה לא הולך ביחס ישר אבל עם כמה שזה מפתיע, לכוח ולמסת שריר יש קשר.

נערך לאחרונה:
SS זאת בסה"כ תכנית של חודשים בודדים המיועדת לספק למתאמן המתחיל כלים להמשך
אפשר להתאר את הדרך האימונים כאות Y באנגלית כאשר אתה נמצא בקצה התחתון של האות כמתאמן מתחיל וכאשר אתה מסיים את התכנית אתה נמצא בחלקה האמצעי של האות שבה בעצם יש פיצול דרכים, מצד אחד BB ומצד שני PL
כמובן שלא הכל שחור ולבן ודרכים יש הרבה אבל זה רק כדי להמחיש לך איפה אתה עומד.
אחרי התכנית יש לך כח ומסה בסיסיים שיעזרו לך בהמשך הדרך ואתה בעצם כבר לא מתאמן מתחיל. אז אתה יכול להחליט מה אתה רוצה לעשות ולמה אתה רוצה לתת דגש, אחרי שרכשת את הבסיס.

• פותח/ת השרשור
WL ו-PL אלה ענפי ספורט בפני עצמם.
המטרה בענפים האלה היא לא גוף יפה.
יש פה אנשים שהם לא בילדרים אלא ליפטרים. בין אם הם מקצוענים או לא, המטרה שלהם היא להרים יותר כבד. להגיד שהמטרה שלהם זה גוף יפה זה לא נכון.
זה כמו שתגיד שהמטרה של טריאתלטים היא גוף יפה, אז למה הם לא מרימים משקולות?
יש פה גם אנשים שהם לא בילדרים ולא ליפטרים אלא ספורטאים בענפים אחרים ובשבילם PL משמש אך ורק ככלי עזר לענף שלהם (יש כאן כמה שחקני פוטבול למשל).

משום מה החלטת שהמטרה הסופית של כולם זה גוף יפה.

ובלי קשר כן בשביל שהמראה שלך יהיה גדול וחזק אתה תצטרך להרים כבד. זה לא הולך ביחס ישר אבל עם כמה שזה מפתיע, לכוח ולמסת שריר יש קשר.

SS זאת בסה"כ תכנית של חודשים בודדים המיועדת לספק למתאמן המתחיל כלים להמשך
אפשר להתאר את הדרך האימונים כאות Y באנגלית כאשר אתה נמצא בקצה התחתון של האות כמתאמן מתחיל וכאשר אתה מסיים את התכנית אתה נמצא בחלקה האמצעי של האות שבה בעצם יש פיצול דרכים, מצד אחד BB ומצד שני PL
כמובן שלא הכל שחור ולבן ודרכים יש הרבה אבל זה רק כדי להמחיש לך איפה אתה עומד.
אחרי התכנית יש לך כח ומסה בסיסיים שיעזרו לך בהמשך הדרך ואתה בעצם כבר לא מתאמן מתחיל. אז אתה יכול להחליט מה אתה רוצה לעשות ולמה אתה רוצה לתת דגש, אחרי שרכשת את הבסיס.

אז אתם בעצם באים להגיד לי שרב הפורום הזה בעצם רוצה רק כח? ז"א מסה בסיסית ושרירים בסיסיים?
בוא נגיד אני רוצה לעשות עכשיו תכניות של BB, הם יוכלו להיות בנויים כמו SS רק יותר חזרות פר סט? (כמובן פחות משקל).

תודה רבה לכם.

בשביל מתאמן מתחיל גם אם המרטה שלו זה גוף, מומלץ תוכית כוח, אם אתה לא מבין למה אז תקרא קצת בפורום.
אחרי זה כמו שכבר נאמר למעלה, אה יכול לבחור אם להמשיך כוח או לעבור ל BB.

SS זה לא עניין של אם אתה רוצה כח או לא, זה נותן לך את הבסיס להמשך האימונים, בין אם זה לאימוני כח(PL)ובין אם זה לאימונים שמתמקדים בגדילה(BB)

האמת יש פה את MOONLIGHT שראיתי איפושהו שהוא אמר שהוא עובד בעיקר תוכניות כח וראיתי תמונה שלו איפושהו פה ויש לו גדילה מטורפת הרבה מאסה ואחלה גוף ככה שתוכניות כח גם מביאות גדילה רצינית לא פחות מתוכניות בילדינג.....

אתה לא יכול להיות גדול וחלש.הדרך הכי מהירה להקפים מרשימים- זה כח.הדרך הכי מהירה לכח זה ss.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז הבנתי קצת יותר לעומק את כל העניין, רק משהו שממש תמוה בעיניי..
אז איך זה יכול להיות שאנשים שעושים סקוואטים כבדים של 170 קילו נראים רגיל כזה לא ממש גדולים, לעומת בילדרים שעושים את אותם משקל אבל ההבדלים בגוף הם שמים וארץ?
מה, זה רק בגלל שהם מזריקים?
לפי מה שקראתי מ- angel Danik הוא טוען שהוא טבעי.

אז איך זה יכול להיות שאנשים שעושים סקוואטים כבדים של 170 קילו נראים רגיל כזה לא ממש גדולים, לעומת בילדרים שעושים את אותם משקל אבל ההבדלים בגוף הם שמים וארץ?

הגוף דיי מוגבל בגדילה טבעית הוא מגיע לשלב שהוא מתחיל להעצר וגם אלו שמגיעים לרמות מרשימות של מאסה אז בחיטוב הם גם מאבדים הרבה מהשריר אם הם לא על חומרים והם רוצים להגיע לאחוז שומן נמוך כדי שייראו עליהם את כל החיטובים....
ככה שבשלב מסויים ברמה טבעית אז או שאתה מתחיל להזריק או שיש לך גנטיקה מושלמת ...
אני דיי מרוצה מהגוף ברמה הטבעית כרגע אם אתה לא במטרה לתחרויות או שאתה רוצה להיות ענק אין טעם סתם להזריק אפשר להגיע לגוף מכובד גם בלי זה לדעתי

אותו דני, עם גוף מרשים וכפי שידוע הוא לא מזריק כלום.
בקשר ל BB ו PL, אני מכיר משהו, שמן, מרים משקלים מטורפים, זאת המטרה היחידה שלו, הוא לא חושב על להראות טוב או משהו, הוא פשוט רוצה לדחוף משקל.
דרך אגב בקשר להבדלים בין BB ו PL, אני מסכים, אני מכיר אנשים שמרימים הרבה יותר ממני לעומת זאת נראים סביר. אין לי מושג איך זה עובד.

יש פה גם גורמים אחרים כמו: תזונה, חומרים וותק שלא הכנסת.

תזונה זה הרבה יותר חשוב מאימונים בשביל לגדול ( לא אומר שאימונים זה לא חשוב ! ).

1. אנשים שמרימים 170 קילו ניראים מכובד, אבל הם כנראה על אחוז שומן גבוה וזה מה שהורס את המראה.
2. בילדרים גדולים לא עושים את אותם המשקלים. וגם אם עושים משקלים קרובים, יש הבדל עצום בין 170 קילו סקוואט LB לחמישיה עם מנוחות של 10 דקות בין סט לסט, לאומת 170 קילו HB לעשירייה עם 2 דקות מנוחה בין סט לסט.

אי אפשר לקבוע ולהגיד שתוכניות כח מגדילות יותר מתוכניות בילדרים
אני מכיר אנשים שעושים אימוני כח עם משקלים יפים...ואני יותר גדול מהם..
יש פה גם הרבה התערבות גנטית.. גם תלוי בתזונה..
בגדול זה משתנה מבנאדם לבנאדם.. יש לי חבר שמתחרה בתחרויות של פאוורליפט..ואני משמעותית יותר גדול ממנו..

בגדול כדאי לך להתחיל עם תוכנית כח זה יהיה הבסיס שלך..
שתגיע למשקלי עבודה רציניים..תוכל לבחור ת'מסלול הבא שלך...לכיוון הליפטינג או לבילדינג..
בהצלחה 😃

בנוסף למה שאמרו לך כבר
מתאמני כוח עובדים בדר"כ בטווח חזרות נמוך שמביא יותר להיפרטרופיה מירפיביולית שזה בעצם שרירים יותר יעילים אך פחות גדולים מהשרירים שגדלים מהיפרטרופיה סרקופלסמית שקורת בטווח חזרות גבוהה
תקנו אותי אם טעיתי בשמות בבקשה

אותו דני, עם גוף מרשים וכפי שידוע הוא לא מזריק כלום.
אולי די לאכול את הבולשיט הזה ? אם אתה לא מצליח להסיק מהתמונות שלו שזה בלתי אפשרי שהוא טבעי, אז שתדע שהוא בקרוב עולה על הבמה של יוניברס... איך זה מסתדר עם טבעי אין לי מושג.

זה נכון שלמתאמן מתחיל יהיה כדאי לעבוד בתוכנית כוח בהתחלה (נגיד 3-4 חודשים בSS)
אבל אם למישהו המטרה העיקרית היא הגוף (באדיבילדר/פיטנס וכו') זה לא נכון שתוכניות כוח יובילו לתוצאות טובות מפיצולים (או תוכניות עם נפח גבוה יותר)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית