דיון אורח חיים בלי חיטוב או מסה ( במכוון)

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
קודם כל אני רוצה להגיד שהשתמשתי בחיפוש בפורום וקראתי כמה אשכולות ( האשכול הכי דומה היה של REFLECT) אבל בכל זאת אני רוצה עוד חוות דעת.
המטרה שלי היא גוף בסך הכל גדול ושרירי ( בטעם הטוב) עם א.ש ממוצע ( 13-15%).

מה דעתכם על אורח חיים ( מבחינת תזונה ואימונים) שבנוי בלי "חיטוב" או "מסה" ( או שתקראו לזה מסה סופר נקיה) על ביסוס כמה עקרונות תזונתיים?
לדוגמא:
בלי "מתוקים", חטיפים ומשקאות ממותקים ( בגלל הקלוריות).
רוב הפחמימות הן עם GI נמוך ( כי זה יותר משביע, לפחות אותי).
הקפדה על חלבון, שפה בעצם הספירה היחידה היא להגיע ל2 גרם חלבון פר קילו משקל גוף.
וכמובן לא להתבסס על מזון תעשייתי כמו מאמא עוף וכאלה שזה זבל לשמו...
כמות האוכל: בעיקרון לא להשאר רעב אבל גם לא להגיע למצב שאתה סתם מפוצץ.
ו3-4 אימונים בשבוע שכוללים אימון אנאירובי+ 20 דקות אירובי בסוף האימון.

מה דעתכם?
ואם מישהו פה התנסה בזה?

תודה מראש...

אתה יותר ממוזמן להכנס לכל חדר כושר ממוצע, רוב הליצנים עובדים ככה. אלה שנראים טוב זה כמעט נטו גנטיקה והשאר לא נראים טוב. אולי הם פשוט לא נראים רע
אני חושב שזה ניסיון גרוע לעשות לעצמך חיים קלים ולנסות לעשות קיצורי דרך

• פותח/ת השרשור
לרוב הליצנים לא אכפת מתזונה ולא מקפידים על חלבון והם מתאמנים עם 40 סטים לשריר.
אלא אם אתה מדבר על הליצני "בילדניג" שהם כן מקפידים על תזונה אבל מתאמנים כמו חמורים.

שמע, מה שהצגתי זה בערך "מסה" על פלוס קלורי של 100-350 קלוריות ( לפחות בשבילי) רק בלי תפריט מסודר.

שמע אחרי הרבה שנים של מסה\חיטוב הגעתי לאותה מסכנה.
תעשה חיטוב, תגיע לאחוז שומן בסביבות 10% ואז תאכל ככה כמו שכתבת, תתאמן בשביל הכיף.
בתכלס, כל מי שעושה מאסה\חיטוב בדרך כלל מסתובב סביב אותו משקל פחות או יותר(אבל חושב שהוא מתקדם בגלל שינויים במשקל).
אם התאמנת במכון כושר כמה שנים סיכוי שתגיע לשינויים משמעותיים מעבר למה שהשגת עד אז הם נמוכים מאוד, אף אחד לא ממשיך להתקדם מעבר לכמה שנים, וכאלה שכן בדרך כלל קופצים על חומרים.
אז תתאמן טוב, תאכל נורמאלי ונקי ותהיה שמח:)

לרוב הליצנים לא אכפת מתזונה ולא מקפידים על חלבון והם מתאמנים עם 40 סטים לשריר.
אלא אם אתה מדבר על הליצני "בילדניג" שהם כן מקפידים על תזונה אבל מתאמנים כמו חמורים.

שמע, מה שהצגתי זה בערך "מסה" על פלוס קלורי של 100-350 קלוריות ( לפחות בשבילי) רק בלי תפריט מסודר.

מעניין איך אתה תדע שאתה בפלוס 100-350 אם כל התפריט שלך תהיה מבוססת על: "לא להישאר רעב אבל גם לא יותר מידי מפוצץ".

בכל מקרא אם המטרה שלך זה "גוף סבבה כזה ולהיות בכושר" אולי כדאי לך לחשוב על סגנון פעילות ספורטיבית אחר שלא דורש חיטוב או מסה (במידה ולא תתחרה כמובן): שחייה, אגרוף, טניס, שחמט... יכול להיות שדברים האלא יותר יתאימו לשאיפות שלך. אבל לדעתי גם בענפים שציינתי עדיף שתהיה תפריט קבועה אולי חוץ מי אחרון...

שמע אחרי הרבה שנים של מסה\חיטוב הגעתי לאותה מסכנה.
תעשה חיטוב, תגיע לאחוז שומן בסביבות 10% ואז תאכל ככה כמו שכתבת, תתאמן בשביל הכיף.
בתכלס, כל מי שעושה מאסה\חיטוב בדרך כלל מסתובב סביב אותו משקל פחות או יותר(אבל חושב שהוא מתקדם בגלל שינויים במשקל).
אם התאמנת במכון כושר כמה שנים סיכוי שתגיע לשינויים משמעותיים מעבר למה שהשגת עד אז הם נמוכים מאוד, אף אחד לא ממשיך להתקדם מעבר לכמה שנים, וכאלה שכן בדרך כלל קופצים על חומרים.
אז תתאמן טוב, תאכל נורמאלי ונקי ותהיה שמח:)
בתכלס, כל מי שעושה מאסה\חיטוב בדרך כלל מסתובב סביב אותו משקל פחות או יותר(אבל חושב שהוא מתקדם בגלל שינויים במשקל).????
תוכל לומר לי מאיפה הסקת את המסקנה המטופשת הזאת (תסלח לי על המילה)

זה בערך מה שאני עושה.אחרי 10 שנים זה בהחלט יכול להפוך לאורח חיים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מעניין איך אתה תדע שאתה בפלוס 100-350 אם כל התפריט שלך תהיה מבוססת על: "לא להישאר רעב אבל גם לא יותר מידי מפוצץ".

בכל מקרא אם המטרה שלך זה "גוף סבבה כזה ולהיות בכושר" אולי כדאי לך לחשוב על סגנון פעילות ספורטיבית אחר שלא דורש חיטוב או מסה (במידה ולא תתחרה כמובן): שחייה, אגרוף, טניס, שחמט... יכול להיות שדברים האלא יותר יתאימו לשאיפות שלך. אבל לדעתי גם בענפים שציינתי עדיף שתהיה תפריט קבועה אולי חוץ מי אחרון...
כי אני מחשב בראש את "הבערך" של הערכים של מה שאכלתי.
בכל מקרה, אם אני אומר לך שאני אהיה בפלוס קלורי של 100-350, מה אתה אומר?

בתכלס, כל מי שעושה מאסה\חיטוב בדרך כלל מסתובב סביב אותו משקל פחות או יותר(אבל חושב שהוא מתקדם בגלל שינויים במשקל).????
תוכל לומר לי מאיפה הסקת את המסקנה המטופשת הזאת (תסלח לי על המילה)
לדעתי מתאמן ממוצע טבעי לא יכול לעלות יותר מ10-15 קילו שריר (במקרה הטוב ובהגזמה). לרוב העליה הזאת מתרחשת ב3 שנים הראשונות של האימונים. מעבר לזה הגוף כבר לא משתנה יותר מדי (בעיקר משחקים עם אחוזי שומן). אז אתה יכול לעשות מאסה\חיטוב כמה שבא לך, אחרי שמיצית את הפוטנציאל גדילה שלך לא תגדל יותר.
בלי קשר שזה לא הכי בריא לעלות ולהוריד 5-10 קילו בשנה כל הזמן.

לדעתי מתאמן ממוצע טבעי לא יכול לעלות יותר מ10-15 קילו שריר (במקרה הטוב ובהגזמה). לרוב העליה הזאת מתרחשת ב3 שנים הראשונות של האימונים. מעבר לזה הגוף כבר לא משתנה יותר מדי (בעיקר משחקים עם אחוזי שומן). אז אתה יכול לעשות מאסה\חיטוב כמה שבא לך, אחרי שמיצית את הפוטנציאל גדילה שלך לא תגדל יותר.
למה זה לא בריא בוא תסביר לי

אחרי שתעשה קפיצה עם מאסה ארוכה ותגיע למשקל אידיאלי אז כדאי לעבוד ככה
אבל אם אתה רזה ששוקל 60-80 קילו חבל לך על הזמן
אני עובד ככה +- אחרי שעליתי במשקל

גם אני אשמח לדעת למה לדעתך זה לא בריא . למרות שאני מסכים עם השורה 2 הראשונות שלך . אני מתאמן רציני עם תפריט וכל זה בערך שנה + - אולי אפילו בדיוק שנה רק עם תכניות כוח , התחלתי SS עם 55 קילו ו11-12 אחוז שומן , היום אני 65 קילו על 11 אחוז שומן ..

כי אני מחשב בראש את "הבערך" של הערכים של מה שאכלתי.
בכל מקרה, אם אני אומר לך שאני אהיה בפלוס קלורי של 100-350, מה אתה אומר?

אז אתה תהיה תמיד בפלוס קטן = תוכל להישאר על מסה יותר זמן אבל להתקדם בקצב עיטי יותר, אולי באמת לא תצטרף לחטב תקופה מאוד ארוכה ואולי אפילו תהיה מרוצה מי התוצאות(במידה ויהיו בכלל)...

עם תכנית אימונים נכונה זה אפשרי אבל אתה מאוד מהר תאבד מוטיבציה להתאמן בכלל כי שינויים והתקדמות יהיו כל כך עיטיים שאתה מאוד מהר תמצא את עצמך במצב שבו אתה הולך לאימון רק כדי לסמן V שהלכתה ובסוף סיכוי מאוד מאוד גדול הוא שתפסיק להתאמן לגמרי.
שני דברים מחזיקים מתאמן חובבן בחד"כ: התקדמות במשקלים ושינוי במראה. השיטה שאתה מציע לא מספקת את שני הדברים האלא ולכן סיכוי שלא נירא אותך בפורום הזה עוד חצי שנה שנה הוא מאוד גבוה.
ולגבי האוכל - לחשב על בהרך = לא לחשב. יום אחד אתה יכול להפציץ +600 ויום שני לא יהיה לך תאבון ותהיה על ניטרלי בלי שתשים לב בכלל. בעיקר שלרובינו יש הורך חיים מאוד דינמי לימודים/צבא/עבודה.
לכן ההמלצה שלי לעבור לתחום פעילות ספורטיבית אחר שתספק לך את הגוף היפה שאתה רוצה וגם יעניין אותך (עוד פעם את 90% מי המתאמנים בחד"כ מעניין לא האימון עצמו אלא התוצאות). כאשר תחומים כמו אגרוף, שחייה, טניס מעניינים דווקא לא בגלל התוצאות אלא בגלל התהליך. לכן סיכוי שתישאר בהם ותמשיך להתעסק בהם יותר גבוה.
אבל זו רק דעתי.

• פותח/ת השרשור
אחרי שתעשה קפיצה עם מאסה ארוכה ותגיע למשקל אידיאלי אז כדאי לעבוד ככה
אבל אם אתה רזה ששוקל 60-80 קילו חבל לך על הזמן
אני עובד ככה +- אחרי שעליתי במשקל
אני שוקל 73-74 קילו אבל אני רק בן 15 ( עוד שבוע בן 15) על 183 ס"מ אבל ביחס לגיל שלי אני כבד...

לדעתך אפשר להתקדם במסה עם פלוס קלורי של 200 קלוריות?
ואם אני יעלה "נקי" אני גם לא אצטרף ממש חיטוב כי המטרה שלי זה לא קוביות ו- א.ש נמוך...

אני שוקל 73-74 קילו אבל אני רק בן 15 ( עוד שבוע בן 15) על 183 ס"מ אבל ביחס לגיל שלי אני כבד...

לדעתך אפשר להתקדם במסה עם פלוס קלורי של 200 קלוריות?
ואם אני יעלה "נקי" אני גם לא אצטרף ממש חיטוב כי המטרה שלי זה לא קוביות ו- א.ש נמוך...
10 קילו מתחת לגובה שלך זה לא כבד . וכן אתה יכול להתקדם קצת עם פלוס קלורי כזה אבל זה ייעצר דיי מהר ותצטרך להוסיף קלוריות על מנת להתאושש יותר טוב

• פותח/ת השרשור
10 קילו מתחת לגובה שלך זה לא כבד . וכן אתה יכול להתקדם קצת עם פלוס קלורי כזה אבל זה ייעצר דיי מהר ותצטרך להוסיף קלוריות על מנת להתאושש יותר טוב
זה באמת לא כבד ביחס לגובה, אבל אם אתה מסתכל גם על הגיל זה כבד.
ותודה על התגובה

אפשר להתקדם עם פלוס קלורי לא גדול, פשוט תבחר תוכנית עם התקדמות יותר איטית במשקלי עבודה
או שתצטרך יותר ריסטים מהרגיל

• פותח/ת השרשור
אפשר להתקדם עם פלוס קלורי לא גדול, פשוט תבחר תוכנית עם התקדמות יותר איטית במשקלי עבודה
או שתצטרך יותר ריסטים מהרגיל
אני עובד בבנץ' 5X5 ועושה התאמות בשאר התכנית.

ואין לי סקוואט ודדליפט ( ולא שאני לא רוצה)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית