כאב בגב ואימונים

Mr.Coolio

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום לכולם, חייב את עצה שלכם. בעבר (לפני שנתיים) יצא להיכנס לעולם האימונים והייתי מאוד בקיא בחומר העניין שלא היה מישהו שיפקח עלי וכנראה בגלל הטכניקה לא נכונה בסקאוטים הגעתי למצב שנורא כאב לי הגב התחתון. למרות שבבידקות של CT לא מצאו משהו מיוחד חוץ מבלט קל מאוד בדיסק המרכזי הגב כאב נורא והייתי צריך להפסיק להתאמן. הכאב חוזר כל כמה זמן ניסיתי כל מיני טיפולים וביקרתי אצל כל מיני מומחי לאורטופדיה ורובם אמרו שאין לי מה לדאוג ואף אחד מהם שלח אותי לMRI (שאגב שם אפילו לא גילו בלט). לפני כמה חודשים שוב חזרתי להאתמן חודשיים ראשונים לא עשיתי שום תרגיל עם הרגליים. לאחר מכן קראתי למאמן פרטי שישגיח עלי וילמד איך נכון לעשות סקוואט(בלי משקל) ואז רק עם המוט. לאחר כמה אימונים הכאב שוב חזר (לאחר שכחצי שנה לא כאב לי כלום). אני לא יודע מה לעשות? זה נורא מעציב. מצד הרופאים אומרים לי שאין שום דבר מיוחד מצד שני אני מרגיש כאבים עם הקרני לגרליים.....כיצד אני צריך להאתמן?

שלום לכולם, חייב את עצה שלכם. בעבר (לפני שנתיים) יצא להיכנס לעולם האימונים והייתי מאוד בקיא בחומר העניין שלא היה מישהו שיפקח עלי וכנראה בגלל הטכניקה לא נכונה בסקאוטים הגעתי למצב שנורא כאב לי הגב התחתון. למרות שבבידקות של CT לא מצאו משהו מיוחד חוץ מבלט קל מאוד בדיסק המרכזי הגב כאב נורא והייתי צריך להפסיק להתאמן. הכאב חוזר כל כמה זמן ניסיתי כל מיני טיפולים וביקרתי אצל כל מיני מומחי לאורטופדיה ורובם אמרו שאין לי מה לדאוג ואף אחד מהם שלח אותי לMRI (שאגב שם אפילו לא גילו בלט). לפני כמה חודשים שוב חזרתי להאתמן חודשיים ראשונים לא עשיתי שום תרגיל עם הרגליים. לאחר מכן קראתי למאמן פרטי שישגיח עלי וילמד איך נכון לעשות סקוואט(בלי משקל) ואז רק עם המוט. לאחר כמה אימונים הכאב שוב חזר (לאחר שכחצי שנה לא כאב לי כלום). אני לא יודע מה לעשות? זה נורא מעציב. מצד הרופאים אומרים לי שאין שום דבר מיוחד מצד שני אני מרגיש כאבים עם הקרני לגרליים.....כיצד אני צריך להאתמן?
הועבר לפורום מתחילים בתזונה ואימונים.

• פותח/ת השרשור
מישהו יכול להגיב בבקשה?

מה אתה רוצה בסופו של דבר? מאסה?

הרופאים אומרים לי שאין שום דבר מיוחד מצד שני אני מרגיש כאבים עם הקרני לגרליים.....כיצד אני צריך להאתמן?
אין לי תשובה עבורך, רק תדע שהרבה פעמים לא מוצאים קשר בין התמונה הקלינית של הגב לתלונות על כאבים, וזה נכון לשני הכיוונים, כלומר יתכנו גם גב שנראה תקין אבל כואב, וגם גב שנראה רע אבל לא כואב. אבל הקרנה לרגליים מעידה על לחץ על איזשהו עצב, וזה מאד משונה שלא רואים את זה ב MRI. אני לא הייתי עושה סקוואט במצב שאתה מתאר, אלא מנסה משהו עם פחות לחץ על עמוד השדרה.

אין לי תשובה עבורך, רק תדע שהרבה פעמים לא מוצאים קשר בין התמונה הקלינית של הגב לתלונות על כאבים, וזה נכון לשני הכיוונים, כלומר יתכנו גם גב שנראה תקין אבל כואב, וגם גב שנראה רע אבל לא כואב. אבל הקרנה לרגליים מעידה על לחץ על איזשהו עצב, וזה מאד משונה שלא רואים את זה ב MRI. אני לא הייתי עושה סקוואט במצב שאתה מתאר, אלא מנסה משהו עם פחות לחץ על עמוד השדרה.

מחזק

• פותח/ת השרשור

גם אני לא יודע למה לא מוצאים כלום איך הייתי גם בבידקת EMG וגם בMRI ולא מצאו שיש לי פגיעה עצבית. בנוסף MRI בכלל לא הראה שיש לי בלט רק בCT מצאו שיש לי בלט קל מאוד בדיסק המרכזי. הלכתי לניורולוג וגם לכמה אורטופדים וכולם אמרו שיש את הבעיה הזאת של הבלט לפחות אצל כל בנאדם שני. אני ממש עובד עצות, כי תכלס אני עושה סקוואט עם משקל מאוד נמוך ובזמן שאני עושה אותו אני לא מרגיש שום כאב הכאב הופיע אחרי כמה ימים.
וכן מטרה העיקרית מן הסתם היא מסה, ואז חיטוב. אני קראתי Starting Strength ומאוד הייתי רוצה לבצע את זה. אבל לצערי, אני לא יכול. לפי מה שאני מבין deadlift יכול לגרום לי לעוד יותר כאבים מsqaut?

תודה על התשובה.

כן, דדליפט יגרום להרבה יותר כאבים מסקוואט

קרח ולהזרים דם זה הדבר הכי בסיסי שאפשר לנסות לעשות
אפשרי ללכת לקופ"ח לטיפולים באולטרסאונר
או ללכת למישהו פרטי, אני הולך למישהו פרטי במהלך העונה של הפוטבול, הוא מתקן אותי כל פעם מחדש
אם אתה רוצה פרטים עליו שלח הודעה

• פותח/ת השרשור
מה הייתה עושה?

כדי לגדול לא חייבים לעשות סקוואט ודדליפט.. חבל שתסבול בגלל זה.
תעשה סקוואט בישיבה אמנם זה פחות אפקטיבי אבל בריאות במקום הראשון.

קרח ולהזרים דם זה הדבר הכי בסיסי שאפשר לנסות לעשות
אפשרי ללכת לקופ"ח לטיפולים באולטרסאונר
או ללכת למישהו פרטי, אני הולך למישהו פרטי במהלך העונה של הפוטבול, הוא מתקן אותי כל פעם מחדש
אם אתה רוצה פרטים עליו שלח הודעה
אתה יכול לפרט קצת יותר בנוגע לקרח והזרמת דם? מתי לשים קרח? לפי או אחרי הפעילות? איך מזרימים יותר דם לאזור וגם מתי לעשות זאת?

במקום סקוואט/דדליפט אפשר לעשות לג פרס וכפיפות רגליים.

אני לא אנסה אפילו לתת עצה רפואית פה בפורום..(!!) כול מה שנכתב הוא מנסיון אישי שלי (!!)
אבל מה שתואר פה - על ההפרשים בין התמונה הקלינית לבין התגובה הנוירולוגית של הכאב עצמו - הוא שאלת מליון הדולר של כול אורטופד ומטופל.
לבלט בעמוד השדרה, ישנה בד"כ הסתיידות (ברמה כזו או אחרת) לאחר כמה שנים, והוא יכול להסב כאב רב. ומעבר לשלל טיפולים אלטרנטיבים :
דיקור,רפלקסולוגיה וכו', אין לרפואה המודרנית פתרון - מלבד הקלה בכאבים המקומיים עצמם
לי יש שתי פריצות דיסק, ובכול זאת מתאמן (אבל - !!) רק אחרי שהתייעצתי באופן אישי עם אורטופד, ומאמן כושר, הצגתי בפניהם את התרגילים והתוכנית
ועדיין - שניהם המליצו להמנע מכול תרגיל שמייצר אי נוחות/ כאב (מלבד מאמץ שריר כמובן)
פנה לאורטופד ספורט מומחה, יש כמה וכמה כאלה,
ובמקרה שלך (ושלי) - אין תחליף ליעוץ אישי פרטני

• פותח/ת השרשור
אני לא אנסה אפילו לתת עצה רפואית פה בפורום..(!!) כול מה שנכתב הוא מנסיון אישי שלי (!!)
אבל מה שתואר פה - על ההפרשים בין התמונה הקלינית לבין התגובה הנוירולוגית של הכאב עצמו - הוא שאלת מליון הדולר של כול אורטופד ומטופל.
לבלט בעמוד השדרה, ישנה בד"כ הסתיידות (ברמה כזו או אחרת) לאחר כמה שנים, והוא יכול להסב כאב רב. ומעבר לשלל טיפולים אלטרנטיבים :
דיקור,רפלקסולוגיה וכו', אין לרפואה המודרנית פתרון - מלבד הקלה בכאבים המקומיים עצמם
לי יש שתי פריצות דיסק, ובכול זאת מתאמן (אבל - !!) רק אחרי שהתייעצתי באופן אישי עם אורטופד, ומאמן כושר, הצגתי בפניהם את התרגילים והתוכנית
ועדיין - שניהם המליצו להמנע מכול תרגיל שמייצר אי נוחות/ כאב (מלבד מאמץ שריר כמובן)
פנה לאורטופד ספורט מומחה, יש כמה וכמה כאלה,
ובמקרה שלך (ושלי) - אין תחליף ליעוץ אישי פרטני

אני הלכתי לכמה אורטופדים שהם פרופסורים באופן פרטי. אמרו לי שהבלט קל מאוד שיש לי יש לכל שני וזה לא משמעותי בכלל והופתעו לשמוע שיש לי כאבים למעשה הם אמרו שאני סתם לחוץ. מה עוד שבבדיקת MRI לא יצא כלום. בכל מקרה, אתה יכול בבקשה להמליץ על אורטופד ספורט מומחה?

במקום סקוואט/דדליפט אפשר לעשות לג פרס וכפיפות רגליים.
שמע לג פרס הוא בעיתי גם כן למי שיש לו בעית גב.

א. כמו שאמרנו, אם כואב לך, אל תעשה את זה, לא משנה מה נתגלה ע"י בדיקות ההדמיה, הכאב הפרטיקולרי - (או מידת הכאב המעשית) היא שקובעת
ב. תנסה עוד שיטה אלטרנטיבית לפני שאתה מתיאש (פלדנקרייסט/יוגה/כירופרקטיקה/פילאטיס)
ככול שתחזק את רצועת בטן והגב ותדאג לגמישות מפרקית, כאבי הגב והתדירות שלהם יפחתו. כמובן, קח בחשבון,
השיפור אינו מידי, זה יקח זמן והתמדה.
ג. אני באזור ירושלים - אני הלכתי לדר לאו בהדסה הר הצופים- הוא הפנה אותי לפזיוטרפיסט ספורט מומחה - עשיתי ועדיין עושה פלדנקרייסט מאז

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
א. כמו שאמרנו, אם כואב לך, אל תעשה את זה, לא משנה מה נתגלה ע"י בדיקות ההדמיה, הכאב הפרטיקולרי - (או מידת הכאב המעשית) היא שקובעת
ב. תנסה עוד שיטה אלטרנטיבית לפני שאתה מתיאש (פלדנקרייסט/יוגה/כירופרקטיקה/פילאטיס)
ככול שתחזק את רצועת בטן והגב ותדאג לגמישות מפרקית, כאבי הגב והתדירות שלהם יפחתו. כמובן, קח בחשבון,
השיפור אינו מידי, זה יקח זמן והתמדה.
ג. אני באזור ירושלים - אני הלכתי לדר לאו בהדסה הר הצופים- הוא הפנה אותי לפזיוטרפיסט ספורט מומחה - עשיתי ועדיין עושה פלדנקרייסט מאז
אוקיי ותודה, שמע אין לי כאבים בזמן האימון. אני מרגש יום או יומיים אחרי זה לחץ ברגליים ועיקצוצים באזור הרגליים, בטן. מה שאמרו לי בעבר בפזיותרפיה , שעישיתי אותה די הרבה אגב שאני חייב לחזק את חגורת הבטן בגלל שהיא נורא חלשה.

ממליץ לך בחום לנסות טיפולי כירופרקטיקה!

הנה לינק של הסבר:
http://he.wikipedia.org/wiki/כירופרקטיקה

בארץ האורטופדים לא סובלים אותם משום מה ויגידו לך להתרחק מזה
אבל מעל 3 טיפולים אתה תרגיש שינוי אלא אם יאבחנו אצלך בעיה.

Back
למעלה תחתית