הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקת סקוואט (סרטון בפנים)

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
התחלתי לעשות SS לפני שבועיים וחצי וכבר נתקעתי בסקוואט. אני אוכל +500-600 קלוריות מעל התחזוקה. אמרו לי באשכול הקודם שפתחתי שיכול להיות שתקיעה כל כך מהירה (3 אמונים לא מצליח להשלים 5X3 עם אותו משקל) יכולה להיות תוצאה של ביצוע טכני לא נכון. אז החלטץי להעלות שני סרטונים לביקורת:
50 קילו:

60 קילו:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
זה לג פרס בעמידה, רק רגליים בלי תחת.
אתה עסוק בלבהות בעצמך במראה, הראש מקבל זווית, וזה מבטל לגמרי את היכולת שלך לדחוף מהתחת. שים מגבת על המראה, ותחשוב על לעלות מהתחת.

• פותח/ת השרשור
אתה עסוק בלבהות בעצמך במראה, הראש מקבל זווית, וזה מבטל לגמרי את היכולת שלך לדחוף מהתחת. שים מגבת על המראה, ותחשוב על לעלות מהתחת.

אתה יכול לפרט בבקשה מה זאת אומרת להעלות מהתחת?
ותודה רבה על העצה להפסיק להסתכל במראה, למראות שכבר כמה פעמים עברתי על המאמר שרשום שם "להסתכל על הנקודה שהיא על הרצפה" אני כל פעם שוכח את זה ומתחיל להיסתכל במראה. עכשיו אני בטוח יזכור.

ועוד משהו, יכול להיות שטכניקה שגויה שכזאת יכולה להיות הסיבה לכך שסקוואט שלי יחסית חלש (למעומת הבנצ והמשקל גוף)?

ועוד: בסרטון עם 60 קילו אתה יכול להיסתכל בבקשה על מיקום הרגליים ולהגיד עם המרחק ביניהם הוא תקין או לא. תודה.

נערך לאחרונה:
זה לא סקוואט מזעזע. אפשר להגיע למשקלים גבוהים גם עם טכניקה רחוקה ממושלמת. אבל ברגע שמתיישבת לך טכניקה טובה, אז אפשר להתחיל לרוץ במשקלים יותר בקלות.
תראה את הוידאו של ריפטו, הוא מסביר שם מה זה לעלות מהתחת. אפילו שהוא מלמד שם LB, להפעיל את התחת זה רלוונטי בכל סקוואט.

יותר HIP DRIVE ולמה אתה עושה HB בSS?

• פותח/ת השרשור
יותר HIP DRIVE ולמה אתה עושה HB בSS?

הבדל בHB וLB זה מיקום המוט? אם ככה אז אני לא נכנס לפרטים כאלה. אני שם את המוט איפה שנוח לי, הבנתי גם שעד שלא מגיעים למשקלים יפים לא צריך להתעסק בפרטים כמו מיקום המוט לדוגמה...יכול להיות אני טועה. בכל מקרא קראתי את המאמר על HB vs. LB ועדיין לא כל כך הבנתי מה ההבדלים ביניהם.
אם תסביר לי יותר טוב אני ישמח.
והגב, אני לא מכיר את המושג HIP DRIVE, למה הכוונה?

HB: כשהמוט יושב לך על הכתף, בערך מה שאתה עושה.
LB: כשהמוט יושב לך על השכמות, יש יותר השענות קדימה ותחת אחורה.
Hip Drive: כשבוסט הראשוני מגיע מהתחת (התחת עולה ראשון).
חפש בגוגל Rippetoe hip drive וכנס לסרטון הראשון

מה אתה רוצה ממנו זה HB...

לא נשמה.. HB זה כהמוט יושב גבוה על הטרפזים, וLB זה כשהמוט יושב על הכתף האחורית

• פותח/ת השרשור

אחלה תודה רבה על ההסבר. אני יחפש סרטון בגוגל.

בHB, לא עובדים עם התחת? אפשר לעשות מה שרוצים?
יש טכניקה לכל סקוואט. בכולם צריך תחת ענק.
התחת עובד מעולה בHB, אתה לא מבין את הפואנטה שלי
HIP DRIVE זה בעיקר ל-LB לא HB,

התחת עובד מעולה בHB, אתה לא מבין את הפואנטה שלי
HIP DRIVE זה בעיקר ל-LB לא HB,

צריך לעשות מה שצריך כדי להכניס את התחת לעבודה. אם הוא עושה סקוואט לג פרס, אז הוא צריך cue שיערב את התחת.

לא יודע אני עושה HB ואני מרגיש מספיק טוב את התחת עובד ואני לא מנסה לחשוב בכלל על הפעולות של ההיפ דרייב
יכול להיות שזה בא טבעי לפעמים.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה להגיד שאחרי ההמלצה להיסתכל למטה אני התחתי אשכרה להרגש שהתחת מתכווצת בתחתית התנועה כשאני מתחיל תעלייה וגם הרגשתי שכל הגב מתכווץ כזה בעלייה למראות שכשהסתכלתי ישר הייתי מרגיש שגב תחתון מתכווץ חזק אבל לא כל הגב ביחד כמו שעכשיו.

הרבה יותר נוח לעשות ככה. תודה רבה על ההמלצה.

Back
למעלה תחתית