הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל המיתוסים והאמת סביב ברית מילה

הלינקים לוויקי אמורים לסמן לך שאתה משתמש בטיעונים שהם כשלים לוגיים. אני לא אמרתי שאעדיף נוצרי, אמרתי שאין לי בעיה עם נוצרי, ואני אעדיף נוצרי חילוני על פני חרדי, וכמובן שגם על פני מוסלמי, אפילו מתון, כי באיסלאם גם מושג החילוניות הוא די מעורפל, ועדיין יש זיקה חזקה לדת. וסייגתי את דבריי גם שבסופו של דבר הכל גם יהיה תלוי בבנאדם עצמו שעומד מולי. זאת בניגוד אליך, שאתה מנסה לזרוע פי חלחלה מהמחשבה שבתי תתחתן עם גוי.

רשמתי מעניין לראות , מה קשור לזרוע בך חלחלה מהמחשבה שבתך תתחתן עם גוי ? זה באמת מעניין לראות איך תגיב אם הבת שלך פתאום תתחתן עם נוצרי ותלך איתו אחרי הנצרות איך תגיב .

וכשלים לוגים לא קשורים לנושא , לא דיברתי אל הרגש או ממסכנות , רשמתי שהיום אנחנו נותנים ליצר של האדם ואוכלים בי לברך או אפילו בלי שטיפת ידיים - הכוונה לא בתור חטא , אלא כשאנחנו רעבים צריך לשטוף ידיים (בלי שום קשר למצווה של נטילה) אבל אנחנו כלכך רעבים שאנחנו נותנים לייצר של הרעב שלנו להשתלט עלינו ובמקום להתאפק עוד דקה ולשטוף ידיים אנחנו ישר אוכלים (אני מדבר על הרוב לא יודע יכול להיות שלפני כל מה שאתה אוכל אתה כן שוטף ידיים) .

גם בישראל לא חסרים ערסים בעמוד של הכופר שכבר ביקשו ממני את הכתובת שלי. נתתי להם בשמחה ובששון, מעניין שהם לא באו...

אה ?

אני שוטף ידיים כי זה עניין של שכל ישר, בעוד שאתה דיברת על זה בהקשר של קיום מצוות - כי יהוה אמר. ואגב, יש סיכוי טוב מאוד שהבת שלי תתחתן עם נוצרי, כי אני בעצמי "זומם" כבר תקופה על לגור בקרב הגוים.

לא התכוונתי לקיום מצוות אם היית מתכוון הייתי רושם נטילת ידיים ולא שטיפת ידיים , שיהיה לך בהצלחה במזימות שאתה זומם וגם לבתך , והחלטה שלך אם לנכדך לעשות ברית או לא , אני מפסיק להגיב כאן כי באמת כל מה שאני אומר אתם מפרשים בצורה לא נכונה לחזק אותכם אני לא אצליח (לא שניסיתי) מחוזק ממכם יצאתי , האשכול הזה הספיק לי .

ניפגש בפורום תזונה / אימונים .
דרך אגב בתור מנהל פורום תזונה , אשמח אם תעלה כתבה (בפורום או באתר קילוגרם) על מלטודקסטרין ואם הוא יכול לגרום לסכרת (בנאדם שצורך כמות גדולה באופן קבוע כל יום) .

כמה שטויות אנשים רושמים כאן , פשוט אין לכם מושג (לא אומר שלי יש) האכילו אותכם בשקרים ובסיפורים שהם כלכך לא נכונים ואתם כותבים דברים ששמעתם שהם לא נכונים בכלל , שוב פעם אם נחזור לנושא של הברית מילה לבנאדם שכל הזמן מחפש כתבות על זה שזה יותר בריא אז אם לא הבנת היהודים עושים ברית מילה בשביל לכרות ברית עם בורא עולם , אתה לא רוצה לעשות אל תעשה .

בדיוק זאת הסיבה שבגללה צריך לקרוא ולחקור לפני שחותכים לעוללים את הבולבול. מי שאין לו מושג והוא חותך לילד שלו בגלל ספר כלשהו, הוא אידיוט.

לגבי הקמת המדינה והמצוות שלנו , במה אנחנו שונים מהגויים ? כל העולם רוצה לרצוח אותנו כל השנים וככה כנראה יהיה גם בעתיד למה ? בגלל היותנו יהודים , אם אלה שהקימו את המדינה לא היו יהודים למה בחרו בארץ ישראל ? למה כל אבות אבותינו שבמיקרה כולם יהודים לא נפגשו באוסטרליה ? אולי בשוודיה ? או בשוויץ ?

יש לנו תרבות, דת,שפה,מוזיקה והיסטוריה יחסית ייחודיים, בזה אנחנו שונים מלאומים אחרים.
למה בחרו בישראל? כי זאת הייתה האופציה הכי טובה שהייתה.

היום אנחנו מעתיקים הכל מהגויים ונותנים ליצרים לשלוט עליינו מאשר שאנחנו נשלוט על הגוף , שניהיה רעבים לא נברך לא נשטוף ידיים ישר נאכל , נראה אישה יפה לא נחשוב פעמיים ישר נרצה לגעת , נרצה כסף יהיה עבודה בשבת נעבוד בשבת , אבל סתם בשביל הקטע , תשאלו את אמא או אבא אם סבא של סבא שלה היה דתי , ושיכתוב פה אם כן או לא ... 5000 שנה עשו ברית מילה פתאום כולם נהיו גאונים חושבים איזה סיבה יש לעשות או לא ... פעם כולם שמרו מצוות היו הולכים צנועים , היו שומרים שבת וכדו' , פתאום כולם נהיו חכמים חושבים שמבינים יותר מכל הדורות הקודמים ... אם רק תחשבו רגע מה קורה בעולם ולמה תראו שמהר מאוד תחזרו לאבא שבשמיים .. כמו שאומרים חזרו בנים שובבים .

קשקוש לא מעניין. הסבא של סבתא שלי היה ממשפחה של חרדים וזה לא גורם לי לחזור להאמין בשום דבר.
וכן, כולם מבינים יותר מכל הדורות הקודמים כי מצטרף כל הזמן ידע חדש בזכות החידושים שעושים בני האדם. מה שהיום הוא ידע טריוויאלי היה גאונות לפני 250 שנה.

אלה שעכשיו שואלים על הברית מעניין אם יקרה חס וחלילה משו לאחד ההורים שלהם אם ישבו שבעה , אם יקברו אותם או שגם המציאו דברים חדשים , תראה לי מה יותר בריא בקבר ? אולי עדיף להפוך את ההורים לעפר ולשים באגרטל בסלון ? אם לא נעשה ברית , לא נתחתן כדת משה וישראל , לא נעשה שבעה , מה ההבדל בנינו לבין העולם ? עכשיו תגידו גם שלא צריך הבדל , אתם עצמכם הורגים לנו את הדת , אתם עושים את מה שהיטלר ניסה לעשות , אני בטוח שמשמיים אבות אבותיכם עכשיו זועקים ומהתפכים בקבר ... תחשבו לפני מה שאתם רושמים , שבו קצת עם אמא ואבא , דברו קצת עם סבא וסבתא תשאלו שאלות לפני שאתם כותבים פה כל מיני שטויות .

האמת, שלא הייתי רוצה שיקברו אותי בכלל. חבל שאחרי שאמות יהיה מקום שעליו יבזבזו זמן יקר ויניחו כל פרחים ויתעצבו כל פעם מחדש (בהנחה ובאמת יהיו אנשים שירגישו צער כשאמות). מצידי שיעלימו את הגופה שלי ויעשו מסיבת טראנס אחרי שאמות, לפחות אני אגרום לאנשים לשמוח קצת.
פעם שעברה טעיתי, אבל הפעם אתה נותן מקרה 100% ודאי של חוק גודווין. משמע שאתה אידיוט חסר שכל שאין לו מושג בשום דבר. מה קשור היטלר לעניין? אנא ממך, לך תניח איזה תפילין ותקשיב לשטויות של זמיר כהן, פה מדברים אנשים עם שכל ישר ולא בורים חסרי השכלה.

נערך לאחרונה:
"
אלה שעכשיו שואלים על הברית מעניין אם יקרה חס וחלילה משו לאחד ההורים שלהם אם ישבו שבעה , אם יקברו אותם או שגם המציאו דברים חדשים , תראה לי מה יותר בריא בקבר ? אולי עדיף להפוך את ההורים לעפר ולשים באגרטל בסלון ? אם לא נעשה ברית , לא נתחתן כדת משה וישראל , לא נעשה שבעה , מה ההבדל בנינו לבין העולם ? עכשיו תגידו גם שלא צריך הבדל , אתם עצמכם הורגים לנו את הדת , אתם עושים את מה שהיטלר ניסה לעשות
"

עם כל הכבוד, להשוות בן אדם שלא מעוניין לשבת שבעה ולהתחתן ברבנות להיטלר רחוק מלהסתכם ב"תורת גזע". זה להציג איש קש יותר מגעיל ממה שאחמדיניג'אד אומר בנאומים שלו על ישראל.

אתה צודק שהייתי צריך לכתוב במקום 'לאום' ,'עם'. הדת לא מתה לגמרי אף פעם ,אחרי הכל היא עדיין קיימת .
בטח שהיא "מתה", הדת הרבנית קרסה אחרי תקופת בית שני. כל מה שנשאר היום זה פראגמנטים מאותה יהדות רבנית שמיושמים במה שנקרא "דרכי שלום", ועיקרה בתלמוד. ולא כלכך הבנתי למה אתה מתכוון, העם היהודי נשאר קיים 2000 שנה? ;maeq

אני היחיד שהמשפט "אתה יהודי בין אם אתה רוצה בכך ובין אם לאו" מעורר בו צמרמורת?
אלא אם כן היהדות היא גזע ולא דת, אתאיסט הוא בהגדרה לא יהודי. אפשר לדבר על לאומיות ישראלית, וכו', אבל אלא אם כן מקבלים את תורת הגזע זה משפט מאוד בעייתי.
למה צמרמורת? זו המציאות, תגיד כמה שאתה רוצה שאתה אתאיסט ושאתה לא יהודי, בסופו של יום אם אמא שלך יהודיה אתה יהודי.

בטח אחי, מה שהרבנות והיטלר אומרים קובע!

סתם לידע כללי - אין דבר כזה גן יהודי (מאחר והגנום האנושי כבר מופה אפשר לצאת בהצהרה שכזאת), אני ממליץ שתקרא את השרשור הבא: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=570&MessageId=119920064.

האמת שיש מחקרים שמזבלים את המוח על כל מיני גנים שיש אצל היהודים.
אני חושב שזה גזענות מהסוג הגרוע ביותר שצריך לחפור בDNA בשביל להגדיר מיהו יהודי. מבחינתי זה מיותר לגמרי - היהודים מעולם לא היו גזע וזה בעצם מה שהטיעונים על הגנים באים להוכיח.

בטח שהיא "מתה", הדת הרבנית קרסה אחרי תקופת בית שני. כל מה שנשאר היום זה פראגמנטים מאותה יהדות רבנית שמיושמים במה שנקרא "דרכי שלום", ועיקרה בתלמוד. ולא כלכך הבנתי למה אתה מתכוון, העם היהודי נשאר קיים 2000 שנה? ;maeq
זה דווקא ההיפך, לא היה מושג רבני חזק לפני סוף בית שני (היו "פרושים" אבל עצם קיום בית המקדש וקיומם של הצדוקים ושל המון כתות קטנות שונות כמו האיסיים צמצם את כוחם הדתי והפוליטי). הדת הרבנית החלה להתקיים בעיקר מהגירוש ודרך התלמוד, או במילים אחרות, חז"ל. כשאין לך בית מקדש או ארץ ואתה גר בין עמים אחרים, הרב הופך לכוח פוליטי לא קטן). בגלל זה גם כל ההתקפות של הנוצרים מימי הביניים והלאה היו על המוסד הרבני.

זה דווקא ההיפך, לא היה מושג רבני חזק לפני סוף בית שני (היו "פרושים" אבל עצם קיום בית המקדש וקיומם של הצדוקים ושל המון כתות קטנות שונות כמו האיסיים צמצם את כוחם הדתי והפוליטי). הדת הרבנית החלה להתקיים בעיקר מהגירוש ודרך התלמוד, או במילים אחרות, חז"ל. כשאין לך בית מקדש או ארץ ואתה גר בין עמים אחרים, הרב הופך לכוח פוליטי לא קטן). בגלל זה גם כל ההתקפות של הנוצרים מימי הביניים והלאה היו על המוסד הרבני.
אתה צודק, התכוונתי ליהדות שלפני היהדות הרבנית (בגלל זה אמרתי שידוע רק פראגמנטים עליה).

האמת שיש מחקרים שמזבלים את המוח על כל מיני גנים שיש אצל היהודים.
אני חושב שזה גזענות מהסוג הגרוע ביותר שצריך לחפור בDNA בשביל להגדיר מיהו יהודי. מבחינתי זה מיותר לגמרי - היהודים מעולם לא היו גזע וזה בעצם מה שהטיעונים על הגנים באים להוכיח.
אין גנים מיוחדים שמגדירים אותך כ"יהודי". יש גנים שאופיניים ליהודים, שזה שונה לגמרי.
אם כבר יש את הDNA המיטוכונדריאלי שמגיע אך ורק מהאם, ומגלה לך למעשה את ה"שורשים" שלך (לפי האמא). אבל זה משהו שקיים אצל כל בני האדם...

נערך לאחרונה:
אין גנים מיוחדים שמגדירים אותך כ"יהודי". יש גנים שאופיניים ליהודים, שזה שונה לגמרי.
אם כבר יש את הDNA המיטוכונדריאלי שמגיע אך ורק מהאם, ומגלה לך למעשה את ה"שורשים" שלך (לפי האמא). אבל זה משהו שקיים אצל כל בני האדם...

צריך להפסיק להתעסק בגזענות הזאת וענייני הגנים. זה מבחיל לגמרי. חזרה לטופיק...

דווקא היה עניין גדול מאוד ב"גזענות מדעית" (scientific racism) בקרב יהודים באירופה בתחילת המאה ה-20, עוד הרבה לפני היטלר, רובם היו רופאים אבל זה זלג גם לציונות. בממליץ לקרוא את Defenders of the Race למי שזה מעניין אותו.

אם אתה חוזר על הטענות שלך (שלא מובן מהן למען האמת) בכל הודעה, כנראה שאתה לא מתנסח בצורה מובנת מספיק.
הזיקה ההיסטורית לישראל מובנת ומקובלת, בזמנו בדקו עוד אפשרויות במסגרת מה שהוצע. חבל שלא נחתנו בטזמניה, היה יכול להיות מצויין שם.
אגב גם הייתה תוכנית ליישב את היהודים במדגסקר אם זה מעניין אותך. הלוואי והמדינה שלנו הייתה שם ולא בחור מסריח במזרח התיכון.

הטענות שלי בשפה הכי פשוטה הן:
1.גם אם המדינה שלנו הוקמה בתחילת הדרך על ידי איכרים קומוניסטים(למרות שהעלייה הראשונה היתה די דתית דווקא) ותנועה לאומית שהיתה בעיקרה חילונית ,יש לדת מקום מכובד בהקמת המדינה כמו שהיא ואפילו יותר מכך בבידול והגדרת העם/לאום שלנו והמנהגים שלו בגלות. לציונות עדיין היתה זיקה מאוד חזקה לישראל ולירושליים והזיקה היתה קשורה לאמונה בתנ"ך ,אם לא כן ,אז למשל למה היתה כזאת מהומה כשהציעו את אוגנדה (לפני הועדה ,שלדעתי רק היוותה חותמת גומי למשהוא שכולם ידעו שצריך לעשות).

תיקח יהודי מתחילת המאה שעברה ותשאל אותו למה דווקא ישראל ,התשובה שלו תיהיה קשורה איכשהוא לתנ"ך ולירושלים ,רובם המוחלט ואפילו החילוני לא היה מוכן לאלטרנטיבה. אפילו החזרה לדבר בשפת התנ"ך בישראל היתה קשורה לדת. אתה לא יכול פשוט לנפנף את הקשר הזה וגם את הקשר למנהגים כמו ברית מילה ,בגלל שהיום יש לנו מדינה שמגדירה אותנו אפילו ללא זיקה לדת. הדת היא חלק לא קטן ממה שנתן לאנשים את המוטיבציה לעלות לפה מלכתחילה.

2.הדת וספציפית גם ברית המילה ,היתה הגורם העיקרי לבדלנות התרבותית של היהודים. הבדלנות הזאת הובילה לשואה ,שהובילה את אומות העולם וחלק גדול מהיהודם בעולם להבין שצריך מדינה יהודית. האו"ם לא היה מעיף את הבריטים אילולא אומות העולם לא היו מאמינות שצריך למצוא מקלט לניצולי השואה ,מקלט שהבריטים לא סיפקו בגלל הלחץ של הערבים.

לגבי ה"גנים" היהודיים ,לא התעמקתי בזה אבל הגיוני שלכל קבוצה בדלנית שהתחתנה במשך הרבה זמן בינה לבין עצמה יהיו מאפיינים משותפים ושונים מהסביבה ,ליהודיים אשכנזים למשל יש סוגי מחלות נפוצים יותר. גם לא הכל חייב להיות בגנים דווקא ,סביר שהרוב יהיה באזורים הלא מקודדים שמהווים את רוב הגנום ,יכול להיות שמבחינת סניפיםׁׁׁׁׁ(snp's) או כל מיני דפוסים של דברים אחרים שקשורים לגנום כולו כן אפשר לגלות למי יש שורשים יהודיים. לא קראתי ,אבל מחיפוש מהיר באנטרנט:
http://genomebiology.com/2009/10/1/R7
ואגב ,המציאות גזענית ,אלה החיים.

נערך לאחרונה:
הבדלנות הובילה לשואה? מישהו צריך לרענן את הידע ההיסטורי שלו. תתחיל ממנדלסון ותתקדם הלאה.

אתה צודק שבטווח הקצר דווקא העובדה שהיהודים השתלבו והצליחו גרמה לחלק גדול מהשנאה והקנאה. אבל אם הם היו נוצרים ,אז מליכתחילה לא היו הבדלים בינהם לסביבה ולא היתה לך שום שואה ,הם גם היו שעיר לעזאזל היסטורי גם בגלל הדת.

משהו צריך להגדיר אותך כשונה כדי שיהיה אפשר לדבר על הדימיון שלך לסביבה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית