הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה סקוואט

• פותח/ת השרשור Pumba
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Pumba

משתמש מתחיל
59
0
נק' מוניטין:
0
59
0
60KG LOW BAR

היה לי קצת כאב בגב התחתון לכמה שניות אחרי כל סט.
בקיצור מה אתם חושבים? איך הטכניקה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
העומק לא רע, יש כמה חזרות שלא שברת מקביל - תרד עוד קצת.
בחזרה הרביעית והאחרונה קרסת קצת עם החזה, שים לב לזה.
תסתכל למטה, יעזור לך עם ה-Hip drive, יכול למנוע כאבים מטופשים בצוואר שכל המתיחה של הראש שלך גורמת.
נראה טוב לטעמי

• פותח/ת השרשור
תודה, אשמח לעוד תגובות.
אגב איזה מתיחות אתם עושים לפני סקוואט(אם בכלל)?

ירידה לסקוואט עמוק ודחיפת הברכיים בעזרת היידים, ומתיחות להאמסטרינג כמו רגל במקום גבוה.

• פותח/ת השרשור
תודה, זה בדיוק מה שעשיתי היום, יש לך מה להגיד על הטכניקה?

לפי דעתי חסר לך טיפה עומק, ותיסתכל על הריצה בערך מטר ממך.

• פותח/ת השרשור
עוד תגובות? למה אתם חושבים היה לי כאב בגב התחתון?

אתה עולה עם הגב יותר מהר מאשר הרגליים. תנסה לשמור על גב ישר ולעלות בו זמנית עם הרגליים, תחשוב שרגליים דוחפות את המוט ולא הגב דוחף אותו. עומק בסדר גמור לא מבין למה אמרו לך לרדת עוד, זה גורם לבעיות בגב התחתון. דבר אחרון המוט שלך ממוקם על השכמות משמע LOW BAR , זה לא ממומלץ למתחילים ולמשקלים האלה , שים את המוט יותר גבוה. תהנה.

אתה עולה עם הגב יותר מהר מאשר הרגליים. תנסה לשמור על גב ישר ולעלות בו זמנית עם הרגליים, תחשוב שרגליים דוחפות את המוט ולא הגב דוחף אותו. עומק בסדר גמור לא מבין למה אמרו לך לרדת עוד, זה גורם לבעיות בגב התחתון. דבר אחרון המוט שלך ממוקם על השכמות משמע LOW BAR , זה לא ממומלץ למתחילים ולמשקלים האלה , שים את המוט יותר גבוה. תהנה.

די לשטויות ולהטעות אנשים.

די לשטויות ולהטעות אנשים.

גבר עם כל הכבוד שאתה מנהל פורום. רד ממני.
אין פה שום טעויות ואין פה שום שטויות במה שאמרתי.
תקרא את הספר של mark riptoe תלמד אנטומיה וביומכניקה ואז תבוא ותגיד לי שמה שאני אומר שטויות.
תן לי בבקשה להנות מהפורום הזה ולעזור כמה שיותר תודה.

facepalm חשבתי שהקיץ נגמר ולא יהיו יותר משתמשים מהסוג הזה ...

תקרא את הספר של mark riptoe תלמד אנטומיה וביומכניקה ואז תבוא ותגיד לי שמה שאני אומר שטויות.
אולי כדאי שאתה תלמד אנגלית ותלמד לקרוא נכון ...

מי שלא קרא את הספר של ריפטו זה כנראה אתה. אתה מטעה אנשים, ואני לא ארד ממך. אם היית קורא את הספר של ריפטו, היית יודע שהוא ממליץ על סקוואט מלא, שובר מקביל, על סקוואט LB ולא על HB, ועל היפ דרייב, כלומר לעלות "מהתחת", והיית יודע שדדליפט עובד גם על הרחב הגבי.

מי שלא קרא את הספר של ריפטו זה כנראה אתה. אתה מטעה אנשים, ואני לא ארד ממך. אם היית קורא את הספר של ריפטו, היית יודע שהוא ממליץ על סקוואט מלא, שובר מקביל, על סקוואט LB ולא על HB, ועל היפ דרייב, כלומר לעלות "מהתחת", והיית יודע שדדליפט עובד גם על הרחב הגבי.

מה שהחור עושה בסרטון פה הוא יורד לסקוואט מקביל מעבר לזה , זה דיפ שזה לא בריא לגב. LB לאחר התעניינות רבה היתרון שלו זה הטווח תנועה והקושי שום דבר מעבר לזה . יותר קל לרדת עם LB שיש לך 100 קילו על הגב. היפ דרייב בסדר גמור רק שהוא עולה מהגב ולא מהתחת כמו שאמרתי. דדליפט עובד על הרחב גבי ? איך בדיוק ? אתה עושה קירוב כתפיים בדדליפט ? לא. אתה עושה פשיטת כתפיים בדדליפט ? לא. הוא עושה סטטית לא יותר מזה. מקווה שהבהרתי את עצמי.

מה שהחור עושה בסרטון פה הוא יורד לסקוואט מקביל מעבר לזה , זה דיפ שזה לא בריא לגב. LB לאחר התעניינות רבה היתרון שלו זה הטווח תנועה והקושי שום דבר מעבר לזה . יותר קל לרדת עם LB שיש לך 100 קילו על הגב. היפ דרייב בסדר גמור רק שהוא עולה מהגב ולא מהתחת כמו שאמרתי. דדליפט עובד על הרחב גבי ? איך בדיוק ? אתה עושה קירוב כתפיים בדדליפט ? לא. אתה עושה פשיטת כתפיים בדדליפט ? לא. הוא עושה סטטית לא יותר מזה. מקווה שהבהרתי את עצמי.

facepalm
ביי פשוש!

• פותח/ת השרשור
אז אתה יכול לתת ביקורת על הטכניקה שלי? יש לך הכי הרבה הודעות פה ואתה מנהל הפורום, הייתי רוצה לקבל ביקורת ממך, תודה :D

כמו שאמרו לך - בסה"כ בסדר, רק שלא בכל החזרות שברת מקביל. הכאב שהיה לך בגב התחתון זה בדיוק מהסיבה הזאת - כשלא שוברים מקביל ומקבלים "באונס" אז בעצם אתה "בולם" את עצמך, מה שגורם לעומס על הגב התחתון.

😵

הייתי עושה עמוק יותר קצת..
ותרים קצת את התחת בעליה..

כמו שאמרו לך - בסה"כ בסדר, רק שלא בכל החזרות שברת מקביל. הכאב שהיה לך בגב התחתון זה בדיוק מהסיבה הזאת - כשלא שוברים מקביל ומקבלים "באונס" אז בעצם אתה "בולם" את עצמך, מה שגורם לעומס על הגב התחתון.
מעניין... לא ידעתי את זה עד היום. ברור שסקוואט לא מלא זה לא סקוואט אבל הקטע עם הבלימה חדש לי
אגב הרבה מקומות סותרים את זה (אני לא מדבר על ynet וחבריו אלא על stronglifts ומקורות דיי מכובדים)

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית