הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פריצת דיסק = סיום קריירה?

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
פריצת דיסק היא בעצם סיום קריירה בפאוורליפטינג או שאפשר לתקן את זה ולהתחרות עוד? או אפילו "לסבול" ולהתחרות? תודה.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי לעזוב את התחום..רק תראה ותבין שיש מצב שבגישה הזאת לא תמשיך הקריירה לאורך הזמן לא יודע אם יצא לך לראות אנשים נתפסים שיש להם פריצת דיסק
וממשיכים להתאמן איתה ..יצא לי כמה פעמים חברה שיש להם פריצת דיסק מתאמנים וגם שני חברה נתספו שאני הייתי נוכח בסיטואציות שונות הם פונו באלנוקה וכמה ימים שבועות עד שחזרו לתפקוד רגיל ובכלל לחזור לחדר כושר..אז אל תיהיה גיבור גדול
אני לא מתכוון להישאר בתחום כל החיים.. בקטע של אימוני כוח אני תמיד אשאר כי אני ניהנה מזה, בקטע של תחרויות אני בסה"כ רוצה לקחת כמה מקומות ראשונים, להשאיר את השם שלי בהיסטוריה של ישראל הקטנה ולהשיג כמה גביעים; אחרי שאקח כמה שיאים נכבדים אפרוש מתחרויות ואז כבר לא ישנה לי כמה אני מרים.

לעניות דעתי ההכוונה שמתקבלת מהדיון הזה לוקה בהחלט בחסר.
נראה שחלק מהמגיבים בדיון לא מבינים שהספקטרום בפציעות עמוד שדרה הוא רחב מאוד.
ומעבר לכך-מתייחסים לכל הבעיות האפשריות כבעיות שמקורן בדיסק.

מאור,אתה לא רואה שום סיבה שתהיה לך פריצת דיסק, ושנייה לאחר מכן מודיע שהדעה שלך היא שאתה בכל זאת הולך על תחרות כי בכל מקרה תהיה לך אחת כזאת (?!?!?!)
עצם הצהרת ה"תמיד מוכן" מעידה על כך שאין לך קמצוץ של שמץ של מושג איך בעיות גב אמיתיות נראות ו/או מרגישות, או אפילו מה המקור שלהן.
ושוב - הן מגוונות מאוד, לא תמיד הן משקפות את התמונה הרדיולוגית (בהצלחה עם השכנוע לMRI, לא יקרה), ואתה מאוד מאוד מאוד לא רוצה להתקל בצד הרע שלהן.

• פותח/ת השרשור
לעניות דעתי ההכוונה שמתקבלת מהדיון הזה לוקה בהחלט בחסר.
נראה שחלק מהמגיבים בדיון לא מבינים שהספקטרום בפציעות עמוד שדרה הוא רחב מאוד.
ומעבר לכך-מתייחסים לכל הבעיות האפשריות כבעיות שמקורן בדיסק.

מאור,אתה לא רואה שום סיבה שתהיה לך פריצת דיסק, ושנייה לאחר מכן מודיע שהדעה שלך היא שאתה בכל זאת הולך על תחרות כי בכל מקרה תהיה לך אחת כזאת (?!?!?!)
עצם הצהרת ה"תמיד מוכן" מעידה על כך שאין לך קמצוץ של שמץ של מושג איך בעיות גב אמיתיות נראות ו/או מרגישות, או אפילו מה המקור שלהן.
ושוב - הן מגוונות מאוד, לא תמיד הן משקפות את התמונה הרדיולוגית (בהצלחה עם השכנוע לMRI, לא יקרה), ואתה מאוד מאוד מאוד לא רוצה להתקל בצד הרע שלהן.
סבלתי שנים מכאבי גב נוראיים ברמות שאני לא מאחל לאוייבים שלי, ואל תזלזל בכאב כי תאמין לי שהוא היה גדול מאוד; הלכתי לעשרות רופאים שלא מצאו אצלי כלום, עברתי המון בדיקות שלא מצאו אצלי כלום, עשיתי פיזיותרפיה, דיקור סיני ומה לא - כלום. אני באמת לא רואה סיבה שתהיה לי פריצת דיסק אבל אולי אני נותן טו מאצ' קרדיט לגוף שלי, ויכול להיות שגם מטכניקה ממש מעט לקוייה יכולה להיווצר פריצת דיסק [עד כה חשבתי שרק עם טכניקה מזעזעת לאורך זמן דבר כזה יכול לקרות]; עד כה בעייות הגב והכאבים שלא עוזבים אותי לא העלו לי נורה אדומה כי אני רגיל אליהם, אבל כשהתחלתי לייחס חשיבות לעובדה שרגל שמאל שלי נרדמת מאוד מהר כשאני בישיבה - התחלתי לשקול את האופציה שיש לי פריצת דיסק.

זה העניין, שאני תמיד מוכן..
בגלל שיש לי גמישות יתר וכל יום אני מתעורר עם כאבים במקום אחר, הגוף שלי הסתגל לכאב ואני בעצם יכול להתאמן בכל מצב, בכל רמה של כאב; בימים האחרונים מאוד מאוד כואב לי הגב, מרגיש כמו מכה יבשה על כמה חוליות בעמוד השדרה, כרגע נזכרתי גם שתמיד כשאני יושב ישיבת פרפר רגל שמאל שלי נרדמת אחרי זמן קצר מאוד [אף פעם לא ייחסתי לזה קשר לפריצת דיסק], אבל שמע, יכול להיות שיש לי פריצת דיסק.. באופן כללי זה לא מפריע לי להתאמן, אני מרגיש את הכאב וסובל ממנו אבל תכלס ההגדרה שלי לסבל וההגדרה שלך לסבל הן שתי הגדרות שונות כי אני כבר התרגלתי לזה. כרגע אני בסה"כ רוצה לעבור את שתי התחרויות ואחרי זה אולי אראה מה האופציות שלי. קבעתי לעצמי אורטופד לשבוע הבא ואנסה לשכנע אותו לתת לי הפנייה ל-MRI לראות מה מצבי.
אוקיי..אני מבין,בכל זאת אולי כדי שתחכה אבל אל תפסיק להתאמן לגמרי (זאת העצה שנתנו לי)..MRI יקח לך הרבה זמן לשכנע,גם CT זה טוב..תעדכן אותי ואם אתה צריך עזרה תשלח הודעה בפרטי ואשמח לעזו רלך בתהליך

אני לא מתכוון להישאר בתחום כל החיים.. בקטע של אימוני כוח אני תמיד אשאר כי אני ניהנה מזה, בקטע של תחרויות אני בסה"כ רוצה לקחת כמה מקומות ראשונים, להשאיר את השם שלי בהיסטוריה של ישראל הקטנה ולהשיג כמה גביעים; אחרי שאקח כמה שיאים נכבדים אפרוש מתחרויות ואז כבר לא ישנה לי כמה אני מרים.
בקצב שאתה מעמיס על הגוף שלך, הוא יפרוש הרבה לפניך. אתה תשב בבית מתוסכל עם כאבי גם לכל החיים שלא יאפשרו לך לתפקד כראוי ( בעיות בצבא, בעיות בעבודה, לא יכול לשחק עם חברים/ילדים). וכל זה בגלל פאקינג דדליפט בגיל 19. אני כמובן לא מאחל לך או לאף אחד את זה, אבל תדע שהתסריט הזה ממש לא רחוק.

ואחרי זה שואלים למה אנשים שונאים דדליפט. הנה דוגמה מושלמת: ילד בן 19 שלא מוכן לשים את האגו שלו בצד למרות שהוא יודע בבירור שזה פוגע לו בגב!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בקצב שאתה מעמיס על הגוף שלך, הוא יפרוש הרבה לפניך. אתה תשב בבית מתוסכל עם כאבי גם לכל החיים שלא יאפשרו לך לתפקד כראוי ( בעיות בצבא, בעיות בעבודה, לא יכול לשחק עם חברים/ילדים). וכל זה בגלל פאקינג דדליפט בגיל 19. אני כמובן לא מאחל לך או לאף אחד את זה, אבל תדע שהתסריט הזה ממש לא רחוק.

ואחרי זה שואלים למה אנשים שונאים דדליפט. הנה דוגמה מושלמת: ילד בן 19 שלא מוכן לשים את האגו שלו בצד למרות שהוא יודע בבירור שזה פוגע לו בגב!
יש אנשים במצב הרבה יותר גרוע שמתאמנים.

זה נכון אני מסכים איתך , אני לא אומר שצריך לפסול את התרגיל אבל זה תרגיל שלא רק דורש טכניקה נכונה אלה גם אחריות והרבה פעמיים מחשבה האם שווה לי להרים ולדפוק את הגב ולרצות את האגו שלי או לא לעשות ולא יקרה שום דבר

• פותח/ת השרשור
זה נכון אני מסכים איתך , אני לא אומר שצריך לפסול את התרגיל אבל זה תרגיל שלא רק דורש טכניקה נכונה אלה גם אחריות והרבה פעמיים מחשבה האם שווה לי להרים ולדפוק את הגב ולרצות את האגו שלי או לא לעשות ולא יקרה שום דבר
אף אחד לא אמר שאני לא מרים נכון, אבל אני בספק אם מישהו פה מרים בטכניקה מושלמת, בייחוד מתאמני כוח. זה פשוט בלתי אפשרי גם להעלות משקל כל אימון וגם להרים בטכניקה מושלמת, אז כמובן שיהיו חיפופים קטנים בטכניקה אבל כעיקרון היא הרבה יותר טובה מהטכניקה של רוב האנשים.

אף אחד לא אמר שאני לא מרים נכון, אבל אני בספק אם מישהו פה מרים בטכניקה מושלמת, בייחוד מתאמני כוח. זה פשוט בלתי אפשרי גם להעלות משקל כל אימון וגם להרים בטכניקה מושלמת, אז כמובן שיהיו חיפופים קטנים בטכניקה אבל כעיקרון היא הרבה יותר טובה מהטכניקה של רוב האנשים.
לא אמרתי שאתה מרים לא נכון או משהו אבל זה הסיבה שהטכניקה הרבה פעמיים לא טובה וכן גורמת לנזק ...ולכן צריך לשקול לפעמיים האם באמת זה שווה את התוצאות

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאתה מרים לא נכון או משהו אבל זה הסיבה שהטכניקה הרבה פעמיים לא טובה וכן גורמת לנזק ...ולכן צריך לשקול לפעמיים האם באמת זה שווה את התוצאות
אז כמו שאמרתי, אני מתאמן כבר המון זמן והנזק כבר קיים - למשוך עוד חודשיים עד התחרות לא ישנה משהו.

גם אם אתה מרים בטכניקה משולמת יכולים להיות לך כאבי גב בגלל עומס
בלי קשר לתחרות ממליץ לעשות ריסטים למשקל שאין איתו כאבים ולחזור למשקל הנוכחי בהתקדמות מבוקרת, עם מאזן קלורי חיובי.

• פותח/ת השרשור
גם אם אתה מרים בטכניקה משולמת יכולים להיות לך כאבי גב בגלל עומס
בלי קשר לתחרות ממליץ לעשות ריסטים למשקל שאין איתו כאבים ולחזור למשקל הנוכחי בהתקדמות מבוקרת, עם מאזן קלורי חיובי.
כבר עשיתי ריסט כי התחלתי סבב חדש של מדקאו.

• פותח/ת השרשור
ריסט של כמה? ויש לך כאבי גב אחרי הריסט?
הייתי על 150 לחמישייה, ירדתי ל-139 לחמישייה. האמת שב-150 לא כאב לי וב-139 התחיל לכאוב וב-143 היה לי כשל [2 מתוך 5] שזה ממש מוזר כי בחיים אין לי כשל בדדליפט. גם הסקוואט נהיה מאוד קשה, סיימתי סבב עם 120 לחמישייה וכשחזרתי אפילו 110 לחמישייה היה קשה לי בצורה מטורפת.

אתה חושב לא נכון. איכות החיים שלך עם כאבי גב ובעיות גב תרד פלאים.
שום תחרות, לא שווה פריצה.
בתור נער חזק עם כאבי גב אני יכול לומר לך שהייתי טיפש שלא הפסקתי כשראיתי שהכאבים לא מרפים.
לקחתי כמעט חודש מנוחה והיה קשה להתרחק מאימונים, וזה היה שווה את זה. תמיד אפשר לחזור להתאמן כשאתה בריא. ובנוסף, כוח ומסת שריר לא נעלמים מהר.
אני ממליץ לך לחשוב שוב, התחרות תיגמר, ומה אז? במקרה הטוב הבעיה לא תחמיר.

• פותח/ת השרשור
אתה חושב לא נכון. איכות החיים שלך עם כאבי גב ובעיות גב תרד פלאים.
שום תחרות, לא שווה פריצה.
בתור נער חזק עם כאבי גב אני יכול לומר לך שהייתי טיפש שלא הפסקתי כשראיתי שהכאבים לא מרפים.
לקחתי כמעט חודש מנוחה והיה קשה להתרחק מאימונים, וזה היה שווה את זה. תמיד אפשר לחזור להתאמן כשאתה בריא. ובנוסף, כוח ומסת שריר לא נעלמים מהר.
אני ממליץ לך לחשוב שוב, התחרות תיגמר, ומה אז? במקרה הטוב הבעיה לא תחמיר.
כפי שאמרתי, אני כבר חי שנים על גבי שנים עם כאבי תופת שלא עוברים ושאין להם מרפא [לא מוצאים אצלי כלום], אני רגיל לזה ואני רגיל לסבל הזה.

• פותח/ת השרשור
מצטרף.

אני לא מבין למה השירשור הזה נפתח אם הבעלים שלו לא מוכן לקבל שום עצה מחברי הפורום.
(שזאת אגב תסמונת ידועה בסביבת חדר הכושר)
כי אתה שוכח שלא ביקשתי שום עצה, אלא שאלתי שאלה פשוטה על פריצת דיסק, לא על איך להימנע ממנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית