הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע מחשבון מעניין [עבודה, כח, הספק]

חיפשתי מחשבון כזה מלא זמן, כזה שיודע לתרגם משקל וכמות חזרות להוצאה אנרגטית (קלורית), בהתאם לתרגיל כמובן (בתרגילים שונים המוט זז טווחים שונים), ושכמובן זה יהיה בהתאם למידות המתאמן (מושפע בעיקר מהגובה). גם אם בהערכה גסה בלבד. לא מצאתי, והמחשבון הזה כאילו עונה על הדרישות, אבל יש בעייה.

הכנסתי גובה 171 ס"מ, משקל 74 ק"ג, סקוואט 115 ק"ג ל3X5 כלומר 15 חזרות וקיבלתי:
Travel, Body - 0.43 meters
Work, Body - 3484.46 joules
Travel, Weight - 0.65 meters
Work, Weight - 10996.15 joules
Total Work - 14480.61 joules

14,480.61 ג'אול = 3,460.94 קלוריות. בקק"ל זה יוצא 3.46 קק"ל.
זה לא הגיוני שסקוואט 3X5 עם 115 קילו מוציא רק 3.46 קלוריות.

פספסתי משהו?

Work Performed
95848.42 joules
9773.66 kg-m
70697.79 ft-lbs

זה מה שיצא לי בסך הכל אבל זה לא אומר לי הרבה....

חיפשתי מחשבון כזה מלא זמן, כזה שיודע לתרגם משקל וכמות חזרות להוצאה אנרגטית (קלורית), בהתאם לתרגיל כמובן (בתרגילים שונים המוט זז טווחים שונים), ושכמובן זה יהיה בהתאם למידות המתאמן (מושפע בעיקר מהגובה). גם אם בהערכה גסה בלבד. לא מצאתי, והמחשבון הזה כאילו עונה על הדרישות, אבל יש בעייה.

הכנסתי גובה 171 ס"מ, משקל 74 ק"ג, סקוואט 115 ק"ג ל3X5 כלומר 15 חזרות וקיבלתי:
Travel, Body - 0.43 meters
Work, Body - 3484.46 joules
Travel, Weight - 0.65 meters
Work, Weight - 10996.15 joules
Total Work - 14480.61 joules

14,480.61 ג'אול = 3,460.94 קלוריות. בקק"ל זה יוצא 3.46 קק"ל.
זה לא הגיוני שסקוואט 3X5 עם 115 קילו מוציא רק 3.46 קלוריות.

פספסתי משהו?
קח בחשבון ששלושת הסטים האלה לוקחים משהו כמו שתי דקות.

פספסתי משהו?
קראתי איפה שהוא שאימון כוח של שעה נחשב ל-150 עד 200 קלוריות, כמו כמות הקלוריות הנמוכה היא בגלל משך הזמן הקצר ולא בגלל העבודה.

סתם לטובת טריוויה, מאיפה הגיע המושג כוח סוס? כוח סוס מקביל להרמה לגובה מטר אחד משקל של 750 ק"ג (נחשב למשקל ממוצע לסוס) 750 * 9.8 (כוח המשיכה - g) נותן את הערך של 1 כוח סוס

נערך לאחרונה:
121005-tamaraSnatch.jpg

נחמד..
איזו מפחידה!

קח בחשבון ששלושת הסטים האלה לוקחים משהו כמו שתי דקות.
לקחתי בחשבון. זה עדיין לא הגיוני שבשביל להרים 115 קילו 15 פעמים לטווח התנועה של סקוואט לוקח אותה אנרגייה כמו לחמם 3.5 ליטר מים במעלה אחת או כמו לרוץ 45 מ' למי ששוקל 75 ק"ג. לא בדקתי ואולי הפיזיקאים של הפורום יוכלו לתת תשובה אבל זה לא נשמע הגיוני.

קראתי איפה שהוא שאימון כוח של שעה נחשב ל-150 עד 200 קלוריות, כמו כמות הקלוריות הנמוכה היא בגלל משך הזמן הקצר ולא בגלל העבודה.

סתם לטובת טריוויה, מאיפה הגיע המושג כוח סוס? כוח סוס מקביל להרמה לגובה מטר אחד משקל של 750 ק"ג (נחשב למשקל ממוצע לסוס) 750 * 9.8 (כוח המשיכה - g) נותן את הערך של 1 כוח סוס
1. כמות הקלוריות היא כמות אנרגייה, והיא מושפעת מכמות עבודה. הזמן לא משחק תפקיד כאן, רק באופן עקיף. בדיוק כמו שלרוץ 5 ק"מ ב30 דקות או 25 דקות עדיין מביא לאותה הוצאה אנרגטית (קלורית).
2. סתם לטובת הטריוויה, כוח סוס מדבר על 75 קילו ולא 750. וגם סוס ממוצע שוקל בערך 60% מהמשקל שהצגת - בסביבות ה450 ק"ג.

סתם לטובת הטריוויה
זה 75 ק"ג כוח מכפילים ב-g ומקבלים 735 וואט
לא מבין כלום בסוסים, אבל זו לפחות האגדה האורבנית

לגבי הזמן, מדברים לרוב על קלוריות לשעה. לכן אם ב-2 דקות שרפת כ-4 קלוריות, באותה עבודה במשך שעה תשרוף 800 קלוריות שזו כבר כמות יפה מאוד.
אל תקל ראש בחימום מים או לשנע מסה של 75 ק"ג למרחק 45 ק"ג.
תחפור קצת בויקיפדיה לגבי הנוסחאות הספק ותראה שהכל הגיוני.

זה 75 ק"ג כוח מכפילים ב-g ומקבלים 735 וואט
לא מבין כלום בסוסים, אבל זו לפחות האגדה האורבנית

לגבי הזמן, מדברים לרוב על קלוריות לשעה. לכן אם ב-2 דקות שרפת כ-4 קלוריות, באותה עבודה במשך שעה תשרוף 800 קלוריות שזו כבר כמות יפה מאוד.
אל תקל ראש בחימום מים או לשנע מסה של 75 ק"ג למרחק 45 ק"ג.
תחפור קצת בויקיפדיה לגבי הנוסחאות הספק ותראה שהכל הגיוני.
אממ... מה? 2 דק' = 4 קל'
60 דק' = 120 קל'
איך הגעת ל800? למרות ש15 חזרות זה יותר לכיוון הדקה (נניח 4 שניות בממוצע לחזרה). עדיין, זה אומר 240 קל' בשעה -----> לא הגיוני.
אבל גם אם כן, אם במשך שעה תעשה סקוואט של 115 קילו (באופן תיאורטי כמובן), האנרגייה שזה ידרוש צריכה להיות יותר מ800 קל'. בשביל בן אדם במשקל 75 קילו לשרוף 800 קלוריות בשעה, הוא צריך לרוץ 10.6 קמ"ש במשך השעה הזאת. המאמץ שנדרש מבן אדם לעשות סקוואט עם 115 קילו עליו במשך שעה הוא גדול BY FAR מהמאמץ לרוץ שעה ב10.6 קמ"ש. כמובן שזה משתנה בין אנשים ושכל אחד יותר טוב בדברים שונים... אבל לעשות סקוואט במשך שעה עם 115 קילו עליך זה משהו שלא אפשרי לעשות, בניגוד ללרוץ שעה ב10.6 קמ"ש.

חישוב גס, נגיד שבכל סקוואט אני מעלה את המוט מטר, זה אומר שהזזתי 115 קילו ל15 מטר. וזה כאילו אמור להיות שווה ערך ללהזיז 75 קילו ל45 מטר. אם 75 ק"ג היה שליש מ115, המשוואה כאילו הייתה נכונה. אבל 75 קילו זה ממש לא שליש מ115. שני צדדי המשוואה לא יכולים להיות שווים...
ובכלל לא לקחנו בחשבון את העובדה שגם בירידה מושקע מאמץ, פשוט קטן יותר. בנוסף לא לקחנו בחשבון שבסקוואט המוט עולה למעלה ובריצה הגוף זז קדימה, שזה צורך פחות אנרגייה, שזה עוד יותר שובר את המשוואה והופך אותה ללא נכונה.

יש מצב שאני מפספס משהו, אני לא פיזיקאי, ואני אשמח אם מישהו מהתחום הזה יוכל להעמיד אותי על טעות כלשהי, כי זה ממש מעניין אותי. כרגע זה נראה שהמחשבון ההוא טועה...

נערך לאחרונה:
זה ממש מעניין אותי.
כל נסיונותי לפענח את הנוסחא שלהם נכשלו, אפשר לקנות את הגליון עם ההסבר.
נוסחאת האנרגיה להרמה היא פשוטה - m (משקל) * g * גובה ההרמה במטרים. אבל זה לא מסתדר עם החישוב שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית