הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני כח ילד בן 12

rombillet

משתמש קבוע
1,114
176
נק' מוניטין:
273
1,114
176
אח שלי הקטן בן 12, רוצה להתחזק. כרגע הוא עושה אימוני רחוב, ומבחינת פלג גוף עליון זה באמת מספיק, יש לו עוד הרבה התנגדות להוסיף שם.
מבחינת רגליים עבודה לכיוון פיסטול סקוואט, שהוא עושה עם גומיות, וסקוואטים חלקיים על רגל אחת, תרגילי האמסטרינג למיניהם, אני מרגיש שזה פשוט לא מספיק/לא רלוונטי הרבה מאוד פעמים.
השליטה בהתנגדות היא מוגבלת, והרבה פחות יעילה.
הילד מטר שישים, שוקל 48, רזה, יש לו עוד הרבה לאן לגדול (אני 1.95).
האם אפשרי באיזושהי דרך לתת לו לעשות רגליים בלי שום סיכון מיותר לפציעה ?
כרגע אני באיסוף ציוד להקמת חדכ ביתי, אז אפילו אם זה לקנות מוט ייעודי, אני פשוט מפחד לפצוע אותו, הוא משחק כדורסל והאימוני כח הם לצורך כדורסל.
גר ברמת השרון.

הייתי בתחום הספורט המון שנים גם כשחקן וגם כמאמן (ענף של כדור) בגיל שלו אין מטרה להיות מפתח גוף , יש רצועת משקולת עם סקואטש , הוא יכול לקשור אותה סביב הרגל ולעשות תרגילים של קפיצות / אפילו עליית מדרגות . זה מועיל ברמות מטורפות לחיזוק הרגל יציאה מהמקום וכדו .

השחקן אולי הכי מפורסם בעולם בכדורגל היום היה מתאמן ככה בצעירותו לפי מה שהוא טוען , שהיה משתדל שחלק מזמן האימון להיות עם המשקולות ולעשות אימוני ניתורים לגובה עם הפסקה קצרה עם המשקולות.

שיהיה בהצלחה.

אין משהו רע בלעשות אימוני כח בגיל צעיר. הייתי ממליץ לך לתת לו לקחת מאמן לפחות לחצי שנה-שנה הראשונה כדי שיעבור איתו על טכניקה טובה ותכנון אימונים בהתאם לכדורסל שלו ואז לא תצטרך לחשוש מפציעות. אני יכול להמליץ לך על ג'ניה שפירא המאמן שלי. הוא פאנט של טכניקה טובה ומניעת פציעות ויכול לעזור לו.
Login • Instagram

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לשלוח אותו למאמן עם ניסיון באימון ילדים בגיל הזה

• פותח/ת השרשור
אין משהו רע בלעשות אימוני כח בגיל צעיר. הייתי ממליץ לך לתת לו לקחת מאמן לפחות לחצי שנה-שנה הראשונה כדי שיעבור איתו על טכניקה טובה ותכנון אימונים בהתאם לכדורסל שלו ואז לא תצטרך לחשוש מפציעות. אני יכול להמליץ לך על ג'ניה שפירא המאמן שלי. הוא פאנט של טכניקה טובה ומניעת פציעות ויכול לעזור לו.
Login • Instagram

יודע אם יש לו ניסיון עם ילדים ? איפה הוא מאמן ? אם תוכל בכללי קצת להרחיב עליו אני אשמח.

הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות זה לשלוח אותו למאמן עם ניסיון באימון ילדים בגיל הזה

מכיר מישהו כזה במקרה ? עם רקורד טוב לגבי ילדים שמתאמנים אצלו ?

אין בעיה להתאמן, זה יהיה דיי דומה לכל מתאמן אחר רק חשוב לשים לב שהרצון להתקדמות ולעבודה מאתגרת בא ממנו ולא לכפות עליו. אימוני כוח רציניים דורשים מעט בגרות ולא לכל אחד יש את זה. אם מנטלית הוא עוד לא שם, עדיף פשוט לבצע קצת exercise סטייל קרוספיט שיותר קליל וזורם מאשר תוכנית כוח. אם זה בא ממנו, תוכנית כוח בטכניקה טובה עם התקדמות מבוקרת תיהיה מצויינת.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה להתאמן, זה יהיה דיי דומה לכל מתאמן אחר רק חשוב לשים לב שהרצון להתקדמות ולעבודה מאתגרת בא ממנו ולא לכפות עליו. אימוני כוח רציניים דורשים מעט בגרות ולא לכל אחד יש את זה. אם מנטלית הוא עוד לא שם, עדיף פשוט לבצע קצת exercise סטייל קרוספיט שיותר קליל וזורם מאשר תוכנית כוח. אם זה בא ממנו, תוכנית כוח בטכניקה טובה עם התקדמות מבוקרת תיהיה מצויינת.

הרצון בא ממנו, הוא ילד עם המון תשוקה, ובוגר, אבל אין ספק שצריך הכוונה של מדריך עם ידע שנוכל לסמוך עליו.
המטרה היא בסוף לצורך הכדורסל, שיפור יכולת הכוח הפיזי והאתלטיות, אני מאוד מאמין שכוח משפר את היכולת האתלטית ולכן בראש שלי עדיף מאמן PL עם ניסיון על ילדים. כל עניין המטקונים של הקרוספיט לא בטוח מתאים לו, הוא אמביציוזי בקטע של להשתפר, הוא יהנה מלהתחזק ולשפר את האתלטיות, לא מהזרימה של האימון.
אולי קרוספיט זו אופציה כי הם מבינים בטכניקה ויכול להיות שמאמן טוב יקח אותו ויתמקד איתו בכח ואתלטיות ? קרוספיט הרצליה קרוב אלינו.

הרצון בא ממנו, הוא ילד עם המון תשוקה, ובוגר, אבל אין ספק שצריך הכוונה של מדריך עם ידע שנוכל לסמוך עליו.
המטרה היא בסוף לצורך הכדורסל, שיפור יכולת הכוח הפיזי והאתלטיות, אני מאוד מאמין שכוח משפר את היכולת האתלטית ולכן בראש שלי עדיף מאמן PL עם ניסיון על ילדים. כל עניין המטקונים של הקרוספיט לא בטוח מתאים לו, הוא אמביציוזי בקטע של להשתפר, הוא יהנה מלהתחזק ולשפר את האתלטיות, לא מהזרימה של האימון.
אולי קרוספיט זו אופציה כי הם מבינים בטכניקה ויכול להיות שמאמן טוב יקח אותו ויתמקד איתו בכח ואתלטיות ? קרוספיט הרצליה קרוב אלינו.

להפך, אם הוא כן מעוניין בלהשתפר ומסוגל להתמיד ולבצע דברים יחסית קשים, הייתי יורד מעניין הקרוספיט והולך על מאמן כוח שיודע מה הוא עושה. קרוספיט זה בעיקר בידור. הוא כמובן ישתפר בהתחלה, אבל אחרי כמה שבועות זה בעיקר לשרוף קלוריות. זאת דעתי לפחות.

אימוני כוח הם תהליך ארוך עם תכנון להמשך, קרוספיט ושות' זה בעיקר כאן ועכשיו להזיע וללכת הביתה. לילדים יהיה יותר קשה להתמיד בתהליך ארוך והם יותר יהנו מלהוציא אנרגיה. אם הוא מוכן מנטלית לאימוני כוח ברור שזה עדיף.

שמע אתה אם אתה מעוניין ספיצפית לכדורסל יש הבדל בין התפקידים , יש תפקידים שלהיות רק ממוטה מתחת לסל ויש תפקידים שהזריזות יותר חשובה להם , אולי כדאי להתייעץ גם עם המאמן כדורסל הישיר שלו .

ככל הנראה הדבר העיקרי שהוא צריך לעבוד עליו (לפי הגובה שלו שרשמת) בפלג גוף תחתון זה זריזות , יציאה מהמקום , כח מתפרץ וכמובן גם לפתח את הפלג גוף עליון . -- ברגע שתמצא מאמן ותגיד לו אתה את הדברים שאתה רוצה שהוא יפתח וישים דגש כבר פתרת לפחות חצי מהבעיה
אין עניין שהוא יגיע לדוגמא לסקוואט 150 , דד ליפט 200 ומילטרי פרס 100 לא זאת המטרה בפיתוח כוח עבור ענף ספורט ספציפי

• פותח/ת השרשור
להפך, אם הוא כן מעוניין בלהשתפר ומסוגל להתמיד ולבצע דברים יחסית קשים, הייתי יורד מעניין הקרוספיט והולך על מאמן כוח שיודע מה הוא עושה. קרוספיט זה בעיקר בידור. הוא כמובן ישתפר בהתחלה, אבל אחרי כמה שבועות זה בעיקר לשרוף קלוריות. זאת דעתי לפחות.

אימוני כוח הם תהליך ארוך עם תכנון להמשך, קרוספיט ושות' זה בעיקר כאן ועכשיו להזיע וללכת הביתה. לילדים יהיה יותר קשה להתמיד בתהליך ארוך והם יותר יהנו מלהוציא אנרגיה. אם הוא מוכן מנטלית לאימוני כוח ברור שזה עדיף.

מכיר מאמנים שיתאימו ?

שמע אתה אם אתה מעוניין ספיצפית לכדורסל יש הבדל בין התפקידים , יש תפקידים שלהיות רק ממוטה מתחת לסל ויש תפקידים שהזריזות יותר חשובה להם , אולי כדאי להתייעץ גם עם המאמן כדורסל הישיר שלו .

ככל הנראה הדבר העיקרי שהוא צריך לעבוד עליו (לפי הגובה שלו שרשמת) בפלג גוף תחתון זה זריזות , יציאה מהמקום , כח מתפרץ וכמובן גם לפתח את הפלג גוף עליון . -- ברגע שתמצא מאמן ותגיד לו אתה את הדברים שאתה רוצה שהוא יפתח וישים דגש כבר פתרת לפחות חצי מהבעיה
אין עניין שהוא יגיע לדוגמא לסקוואט 150 , דד ליפט 200 ומילטרי פרס 100 לא זאת המטרה בפיתוח כוח עבור ענף ספורט ספציפי

מהבחינה הזו בעיקר אני המאמן שלו, אני גם עם רקע בכדורסל, מה שעזר לי לשפר את היכולת האתלטית היה אימוני כח, צעד ראשון, קפיצה, זריזות, כל הכח המתפרץ. העניין בסוף הוא להרים כמה שיותר משקל מהר, זה גם מה שקורה כשאתה קופץ. אבל אין ספק שלתחום הזה בעיקר כשהוא ילד עדיף מישהו מקצועי יותר ממני.

אני הייתי ממליץ על כמה שיותר אימוני קפיצות לגובה עם קשירת משקל לרגליים , כל הזמן לעלות משקל ואת הגובה של הניתור (לדוגמא לספסל יותר גבוהה וכדו) לשים לב גם על הנחיתה רוב הפציעות רגליים בכדורסל זה מהנחיתה של הקפיצה .

בנוסף לעמוד מול דברים כבדים מאוד ולנסות לדחוף אותם תוך כדאי ריצה , אם הזמן אפשר להוסיף שיפוע שזה יהיה בעלייה .

אני שוב מדגיש שפיתוח כוח מתפרץ ושריר עבור ספורט ספציפי שונה לחלוטין מפיתוח כוח/גוף של מרים משקולות .
יש המון שחקני כדורסל/גל שמתאמנים אימוני כוח ופיתוח כוח מטורף שמיועד למטרה שלהם וזה שונה בתחליט מכוח של פווארליפטר .

אם אני זוכר נכון אני חושב שדרור שמשון היה מהמאמני כושר וכוח הבכירים בישראל למתאמני כדור . אולי תנסה ליצור איתו קשר ולבקש מימנו כמה אימונים אישיים או תוכנית אימונים מסודרת לשנה הקרובה (בתשלום כמובן)

מכיר מאמנים שיתאימו ?

מהבחינה הזו בעיקר אני המאמן שלו, אני גם עם רקע בכדורסל, מה שעזר לי לשפר את היכולת האתלטית היה אימוני כח, צעד ראשון, קפיצה, זריזות, כל הכח המתפרץ. העניין בסוף הוא להרים כמה שיותר משקל מהר, זה גם מה שקורה כשאתה קופץ. אבל אין ספק שלתחום הזה בעיקר כשהוא ילד עדיף מישהו מקצועי יותר ממני.

אני כנראה המאמן הטוב ביותר שאני מכיר. אבל יש פה בפורום עוד כמה שיודעים דבר או שניים, חכה שיגיבו.

רק מילה לגבי כוח מתפרץ- זו יכולת מולדת בעיקר, גנטית. גם אם תעבוד על זה אתה בעיקר תראה שיפור שנובע מתרגול והתמקצעות של מה שכבר יש לך. להמציא כוח מתפרץ חדש זה כמעט בלתי אפשרי, לעומת כוח. ובסוף כוח מתפרץ הוא נגזרת של כוח כי כוח כפול מהירות חלקי זמן שווה כוח מתפרץ. באימוני כדורסל סטנדרטים גם ככה עובדים על יציאה מהמקום, ספרינטים, קפיצות וכדומה, ככה שלדעתי אימוני ה"מחוץ למגרש" צריכים להיות בעיקרם הגדול אימוני כוח קלאסיים.

אני כנראה המאמן הטוב ביותר שאני מכיר. אבל יש פה בפורום עוד כמה שיודעים דבר או שניים, חכה שיגיבו.

רק מילה לגבי כוח מתפרץ- זו יכולת מולדת בעיקר, גנטית. גם אם תעבוד על זה אתה בעיקר תראה שיפור שנובע מתרגול והתמקצעות של מה שכבר יש לך. להמציא כוח מתפרץ חדש זה כמעט בלתי אפשרי, לעומת כוח. ובסוף כוח מתפרץ הוא נגזרת של כוח כי כוח כפול מהירות חלקי זמן שווה כוח מתפרץ. באימוני כדורסל סטנדרטים גם ככה עובדים על יציאה מהמקום, ספרינטים, קפיצות וכדומה, ככה שלדעתי אימוני ה"מחוץ למגרש" צריכים להיות בעיקרם הגדול אימוני כוח קלאסיים.
ממש לא נכון - באימון כדורסל לא נותנים דגש מספיק לדברים האלה כי צריך ללמד עוד דברים , דרך אגב מה שקורה פה בענפים של הכדורסל והכדורגל , מלמדים אותם איך "לשחק" כביכול ושוכחים שספורטאי ואתלט יכול לשחק גם אם הוא לא מבין את המשחק למרות שחקן שהוא לא ספורטאי ואתלט כמעט ולא יכול לשחק אלא אם כן הוא כישרון עילוי מטורף .

לא משקיעים פה מספיק בפיתוח הקוארדינציה , הכח , והיכולות האתלטיות .
הדבר העצוב שלא צריך להיות גאון גדול או להמציא משהו פשוט להעתיק את מה שקורה בארצות שמצליחים שם הספורטאים מאותו הענף אל מסרבים לעשות את זה פה ...

יודע אם יש לו ניסיון עם ילדים ? איפה הוא מאמן ? אם תוכל בכללי קצת להרחיב עליו אני אשמח.

מכיר מישהו כזה במקרה ? עם רקורד טוב לגבי ילדים שמתאמנים אצלו ?
יש לו ניסיון אם ילדים. הוא מאמן באזור המרכז אבל את רוב האימונים הוא עושה אונליין. אני עובד איתו במתכונת של אימוני אונליין בה אני שולח לו סרטונים של כל הסטים שלי בתרגילים הראשיים והוא בלייב נותן לי פידבקים על מה לשנות ואיך, האם צריך לעשות שינוי בבחירת המשקל וכו'.
יש לו גם אפשרות לסדנאת יסודות שהוא עושה בaifit תל אביב שזאת סדנה של כמה שעות בה הוא עובד עם המתאמן על הטכניקות של תרגילי הבסיס.

ממליץ לך פשוט לפנות אליו ולשמוע ממנו הכל. דעתי היא שג'ניה הוא מאמן הכח הכי טוב שיש בישראל מהיכרות ברמה כזאת או אחרת עם רוב המאמנים של הטופ הישראלי והמתאמנים שלהם.

Login • Instagram
מחזק את ההמלצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית