הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[שאלה] להתחיל SS בידיעה שאין השגחה של מאמנים?

Ziv Aricha

משתמש מתחיל
140
23
נק' מוניטין:
398
140
23
אהלן, אני חדש פה בפורום.
בחודש האחרון אני קורא ולומד על תוכנית SS ונראה כאילו זאת התוכנית השמתאימה לי כרגע. התאמנתי בעבר והגעתי לתוצאות מסויימות אך לא למה שציפיתי עקב חוסר שמירה על תזונה נכונה. אני בן 21 1.76 שוקל 65 12% שומן.
קראתי כל מה שאפשר לקרוא על SS דרך האתר שלכם (חוץ מאת הספר כמובן).
השאלה שלי היא כזאת. האם זה חכם להתחיל להאתמן בSS בחדר כושר שיש בו את כל הציוד הנדרש לתוכנית אבל אין בו מדריכים שמסתובבים שאני יכול להתייעץ איתם על טכניקה וכאלה? אני ממש מפחד לדפוק לעצמי תגוף.... קראתי שדדלפיט במיוחד זה דיי מסוכן אם לא עושים אותו כמו שצריך...(בכלל לכל אורך המאמר כתוב מי שלא עושה סקוואט ודדלפיט הוא פחדן - בטח שאני פחדן אם אני עושה פיפס לא נכון זה יכול לדפוק שם את כל העניינים...) השאלה שלי האם זה אפשרי וחכם לבצע את התוכנית ללא מישהו צמוד ולהסתמך רק על סירטוני הדרכה + סרטונים שאני מעלה לפה?
האם לא כדאי לעשות תוכנית AB רגילה ואולי לא לקבל את התוצאות במהירות של SS אבל עדיין להגיע אליהן...?

תודה רבה ושבוע טוב

רוב המדריכים לא ידעו להדריך אותך גם ככה בתרגילים האלה. תתחיל ותעלה סרטונים לכאן. הסיכויים להיפצע ולמות בבנץ' הרבה יותר גבוהים מהסיכויים להיפצע בסקוואט ובדדליפט, ועדיין גם המאמן הכי ליצן ביקום ייתן לך אותו. רוב האנשים פשוט עצלנים ועושים הרבה יותר מדי דרמה מהתרגילים האלה.

רוב המדריכים לא ידעו להדריך אותך גם ככה בתרגילים האלה. תתחיל ותעלה סרטונים לכאן. הסיכויים להיפצע ולמות בבנץ' הרבה יותר גבוהים מהסיכויים להיפצע בסקוואט ובדדליפט, ועדיין גם המאמן הכי ליצן ביקום ייתן לך אותו. רוב האנשים פשוט עצלנים ועושים הרבה יותר מדי דרמה מהתרגילים האלה.
לא אומר שהם מסוכנים אבל לא מסכים איתך שהסיכויים להיפצע ואפילו למות בבנץ גבוהים יותר.

לא אומר שהם מסוכנים אבל לא מסכים איתך שהסיכויים להיפצע ואפילו למות בבנץ גבוהים יותר.
במידה ואתה נפצע באמצע הלחיצה והמוט יפול לך על החזה (בהנחה שמדובר במשקל כבד) רוב הסיכויים שתמות. וזה קרה יותר מפעם אחת.

אם לא קראת את הספר (שזה מה שרוב החבר'ה הרציניים שהתחילו לבד פה כן עשו) זה פחות מאידיאלי.
אם אתה דרומי, אתה מוזמן לבוא לחד"כ בו אני מדריך ואעזור לך בכל הקשור לטכניקה נכונה בתרגילים המרכזיים.

• פותח/ת השרשור
אם לא קראת את הספר (שזה מה שרוב החבר'ה הרציניים שהתחילו לבד פה כן עשו) זה פחות מאידיאלי.
אם אתה דרומי, אתה מוזמן לבוא לחד"כ בו אני מדריך ואעזור לך בכל הקשור לטכניקה נכונה בתרגילים המרכזיים.
אני לא מבין איך מקריאה של ספר אפשר להבין איך לעשות תרגיל...

ותודה על ההצעה אבל אני מנתניה... אגב אולי באמת יש פה מישו מנתניה שידוע לכם שמתאמן בתוכנית ומבין בה?

אי אפשר ללמוד הרמת משקולות בהתכתבות.
הספר יוצא מנקודת הנחה שלרוב הקוראים שלו לא יהיה מאמן רציני בסביבה, ולכן עושה את המירב כדי לתת לך תמונה כמה שיותר מקיפה.
בשילוב עם העלאת סירטונים לאתר, עובדה שאנשים הגיעו לתוצאות טובות.

רואים את הDVD, סירטוני טכניקה, לומדים לזהות טעויות, ומתרגלים הרבה.

אהלן, אני חדש פה בפורום.
בחודש האחרון אני קורא ולומד על תוכנית SS ונראה כאילו זאת התוכנית השמתאימה לי כרגע. התאמנתי בעבר והגעתי לתוצאות מסויימות אך לא למה שציפיתי עקב חוסר שמירה על תזונה נכונה. אני בן 21 1.76 שוקל 65 12% שומן.
קראתי כל מה שאפשר לקרוא על SS דרך האתר שלכם (חוץ מאת הספר כמובן).
השאלה שלי היא כזאת. האם זה חכם להתחיל להאתמן בSS בחדר כושר שיש בו את כל הציוד הנדרש לתוכנית אבל אין בו מדריכים שמסתובבים שאני יכול להתייעץ איתם על טכניקה וכאלה? אני ממש מפחד לדפוק לעצמי תגוף.... קראתי שדדלפיט במיוחד זה דיי מסוכן אם לא עושים אותו כמו שצריך...(בכלל לכל אורך המאמר כתוב מי שלא עושה סקוואט ודדלפיט הוא פחדן - בטח שאני פחדן אם אני עושה פיפס לא נכון זה יכול לדפוק שם את כל העניינים...) השאלה שלי האם זה אפשרי וחכם לבצע את התוכנית ללא מישהו צמוד ולהסתמך רק על סירטוני הדרכה + סרטונים שאני מעלה לפה?
האם לא כדאי לעשות תוכנית AB רגילה ואולי לא לקבל את התוצאות במהירות של SS אבל עדיין להגיע אליהן...?

תודה רבה ושבוע טוב

לא בא לפתוח דיון עם אף אחד, לא לצטט אני לא יגיב חזרה.
אל תעשה SS עם אין לך הדרכה צמודה של כל סט וכל חזרה, בהתחלה לפחות.
אין מה לעשות סקוואט ודדליפט באותו אימון של 3X5 זה שחיקה אדירה לגוף גם עם אתה עושה נכון.
אין סוף לפציעות שאתה יכול לקבל.
לעשות SS בלי טכניקה של 100% = 80% פציעות, לא יעזור כל כך סירטונים אתה צריך מישהוא יעזור לך ויתקן אותך כל חזרה וחזרה, כי שאתה מגיע כל כך קרוב לכשל שום דבר לא כמו בתאוריה.
אפילו עם 20 קילו דדליפט אתה יכול לגרום נזק לחוליות בגב, שלא נגרם על פרס בעמידה.
אתה יכול להשיג אחלה תוצאות עם AB פשוטה, אתה לא מתחרה וגם לא מתאמן בשביל להתחרות.
אתה לא צריך לעשות SS .
אני עשיתי SS אולי הטכניקה שלי לא היית טובה, עשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך, ואני חי משככי כאבים.
ועכשיו בקושי אני יכול לעמוד שעתיים רצוף.

אתה ילד , עם אין לך הדרכב נכונה, אל תעשה את זה.
חוץ מזה אימונים זה אולי 40 אחוז תשמור על תזונה חיובית ותביא אימון סביר לגוף אתה תתחזק+תגדל.

נערך לאחרונה:
אני חושב שהארנב מגזים.
לא מכיר את הסיפור שלו, אבל אני למדתי לעשות תתרגילים מסרטונים וקריאה שטחית באינטרנט והיום אני מלמד רבים וגדולים לעשות אותם.

• פותח/ת השרשור
לא בא לפתוח דיון עם אף אחד, לא לצטט אני לא יגיב חזרה.
אל תעשה SS עם אין לך הדרכה צמודה של כל סט וכל חזרה, בהתחלה לפחות.
אין מה לעשות סקוואט ודדליפט באותו אימון של 3X5 זה שחיקה אדירה לגוף גם עם אתה עושה נכון.
אין סוף לפציעות שאתה יכול לקבל.
לעשות SS בלי טכניקה של 100% = 80% פציעות, לא יעזור כל כך סירטונים אתה צריך מישהוא יעזור לך ויתקן אותך כל חזרה וחזרה, כי שאתה מגיע כל כך קרוב לכשל שום דבר לא כמו בתאוריה.
אפילו עם 20 קילו דדליפט אתה יכול לגרום נזק לחוליות בגב, שלא נגרם על פרס בעמידה.
אתה יכול להשיג אחלה תוצאות עם AB פשוטה, אתה לא מתחרה וגם לא מתאמן בשביל להתחרות.
אתה לא צריך לעשות SS .
אני עשיתי SS אולי הטכניקה שלי לא היית טובה, עשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך, ואני חי משככי כאבים.
ועכשיו בקושי אני יכול לעמוד שעתיים רצוף.

אתה ילד , עם אין לך הדרכב נכונה, אל תעשה את זה.
חוץ מזה אימונים זה אולי 40 אחוז תשמור על תזונה חיובית ותביא אימון סביר לגוף אתה תתחזק+תגדל.
וואי אחי מלחיץ ברמות :S
באמת שאין לי מטרות מטורפות ופשוט התוכנית הזאת נראית מושמלמת לניצול מירבי של הזמן... גם יש לי חבר שעשה אותה והוא ממש נהיה ענק אבל הוא אמר שבמכון שלו הקצו מדריך במיוחד לss ועכשיו כשהוא עבר מכון הוא לא עושה אותה כי הוא בעצמו מפחד בקיצורמה לעשותתתתת

תעשה SS. כל תכנית שמכבדת את עצמה צריכה לכלול את ארבעת תרגילי הבסיס שהמסוכן מביניהם הוא בנץ' פרס. גם בתכנית הכי ליצנית שייתן לך הליצן הכי גדול שיצא מוינגייט אי פעם יהיה בנץ', אז מה - לא תתאמן?

תעשה SS. כל תכנית שמכבדת את עצמה צריכה לכלול את ארבעת תרגילי הבסיס שהמסוכן מביניהם הוא בנץ' פרס. גם בתכנית הכי ליצנית שייתן לך הליצן הכי גדול שיצא מוינגייט אי פעם יהיה בנץ', אז מה - לא תתאמן?

זה שאנשים מתים או אנושות נפצעים מנפילה של 240 קילו על הצלעות\צאוור וכדומה, זה לא
אומר התרגיל מסוכן בשביל ילד בן 17, הוא לחיצת החזה.
אתה משווה את הסיכון של מתאמן בן 16 שרק רוצה טיפה להתחזק ולגדול ועובד על 5-10 חזרות,
לבין הסיכון של מישהוא שעושה 200-300 חזה לכשל??
מתאמן שעובד עם 5-10 חזרות, זה לא כמו מתאמן שעובד על כשל לחזרה לא אותו סיכון.
הסיכון של מתאמן מתחיל , הוא יותר בסקוואט, בדדליפט, בפרס בעמידה ולא בלחיצה חזה.
הטכניקה של התרגילים היא יותר קריטית מאשר בחזה.
כל מקרה הוא ספציפי מאוד, זה כמו שאני יגיד שריצת מאה מטר היא הריצה המסוכנת ביותר,
כן זה מסוכן לילד שבקושי עושה 15 שניות מאה מטר כמו מישהוא שעושה 9 שניות ? - לא,
אתה משווה את האימון של ריצת 100 של ילד בתיכון כמו שאתה משווה את בולט? לא.
בקיצור עדיף תרגילים מורכבים, לא חייבים לשים דדליפט וסקוואט ביחד, כמו שלא חייבים לעשות סקוואטים 3X5
3 פעמים בשבוע כדי להתחזק.

ויש לי שאלה אלייך, אם אני ילד בן 17, מקפיד על תזונה מציונת+, עם חיובי של 600 קלוריות,
יושן, ונח כמו שצריך בין אימון לאימון ועושה סתם AB לא יקדם ?

כל מי שרוצה טיפה שרירים עליו או לעבור את 90 קילו סקוואט שולחים אותו לעשות SS,
אפשר לעשות הרבה דברים אחרים, 97% שהוא לא הולך למכוון כדי להתקדם בכוח
שלא נדבר על לרמה של תחרות.
אפשר להביא בסיס טוב גם בלי SS..

נערך לאחרונה:
זה שאנשים מתים\נפצעים מנפילה של 240 קילו על הצלעות\צאוור וכדומה, זה לא אומר התרגיל מסוכן בשביל ילד בן 17, שעובד עם שומר.
אתה משווה את הסיכון של מתאמן בן 16 שרק רוצה טיפה להתחזק ולגדול ובין הסיכון של מישהוא שעושה 200-300 חזה?
מתאמן שעובד עם 5-10 חזרות, זה לא כמו מתאמן שעובד על כשל לחזרה.

הסיכון של מתאמן מתחיל , הוא יותר בסקוואט, בדדליפט, בפרס בעמידה ו לא בלחיצה חזה.

ויש לי שאלה אלייך, אם אני ילד בן 17, מקפיד על תזונה מציונת+, עם חיובי של 600 קלוריות,
יושן,ונח כמו שצריך בין אימון לאימון.

והתוכנית שלי תהייה AB:
סקוואט, לחיצת חזה, חתירה ויד אחורית.
דלליפט ,פרס ,בטן ויד קדמית.

אני לא יראה תוצאות מרשימות כמו בSS?

התכנית AB שתיארת דומה מאוד ל - SS עם תרגילי עזר לידיים. אני בעצמי עבדתי במתכונת דומה לזאת. אין לי שום בעיה עם תכנית שכזאת. הטענה שלך הייתה בכלל לא לעשות דדליפט, סקוואט ופרס.
וסיכונים בבנץ' פרס זה ממש לא רק לפאוורליפטרים מקצועיים. אני מכיר המון אנשים עם פציעות כתפיים ומרפקים (שנגרמו מבנץ') ושכבר שנים בכלל לא עושים בנץ', אבל יש להם סקוואט ודדליפט 4 פלטות ומעלה. וגם סיכוני מוות - מוט של סה"כ 70 ק"ג שנופל למישהו על הגרון יכול להרוג אותו בקלות. ריפטו מדבר ב-DVD של SS על ממוצע של 11 מקרי מוות בשנה בארה"ב מבנץ' פרס. נכון ש-11 זה מאוד מעט במדינה של מיליוני מתאמנים, אבל זה 11 יותר מאשר בדדליפט.

התכנית AB שתיארת דומה מאוד ל - SS עם תרגילי עזר לידיים. אני בעצמי עבדתי במתכונת דומה לזאת. אין לי שום בעיה עם תכנית שכזאת. הטענה שלך הייתה בכלל לא לעשות דדליפט, סקוואט ופרס.
וסיכונים בבנץ' פרס זה ממש לא רק לפאוורליפטרים מקצועיים. אני מכיר המון אנשים עם פציעות כתפיים ומרפקים (שנגרמו מבנץ') ושכבר שנים בכלל לא עושים בנץ', אבל יש להם סקוואט ודדליפט 4 פלטות ומעלה. וגם סיכוני מוות - מוט של סה"כ 70 ק"ג שנופל למישהו על הגרון יכול להרוג אותו בקלות. ריפטו מדבר ב-DVD של SS על ממוצע של 11 מקרי מוות בשנה בארה"ב מבנץ' פרס. נכון ש-11 זה מאוד מעט במדינה של מיליוני מתאמנים, אבל זה 11 יותר מאשר בדדליפט.

רגע רגע, אתה רוצה להגיד לי ,שאף אחד בעולםםםםםםםםםםם כולום לא סובל מכאבי גב , בצורה נוראית עד ,נכות מדדליפט?
לדעתי דלליפט הרבה יותר נורא, אתה יודע מזה פריצת דיסק ברמה קשה? אתה לא יודע מזה לרצות לשתות כוס מים, ולא להצליח להרים אותה מהשולחן, רוב הסיכוי שזה יקרה מדדליפט ולא מלחיצת חזה.

אתה יודע מזה דלקת בכתפיים מLB?
אתה יודע מזה נזק בסחוס של החוליות או שהוא מעבד גבולות סדירים?
אתה יודע מזה נזק באגן או מתיחת רצועה?
שלא נדבר עם כאבי ברכיים,צוואר, חולית עורף, רגליים.

יש אין ספור נפגעים בדדליפט וסקוואט, שהם מעדיפים כבר למוות.

עשיתי עריכה למעלה טיפה...

נערך לאחרונה:
על נכות מדדליפט עוד אף פעם לא שמעתי. על פריצות דיסק שמעתי. שמעתי הרבה גם על פריצות דיסק אצל אנשים שיושבים כל היום מול המחשב והגב שלהם פשוט חלש.

על נכות מדדליפט עוד אף פעם לא שמעתי. על פריצות דיסק שמעתי. שמעתי הרבה גם על פריצות דיסק אצל אנשים שיושבים כל היום מול המחשב והגב שלהם פשוט חלש.

כן והם היו חייבים לעשות דדליפט 3X5 כדי לחזק אותו , או כפיפות \ פשיטת על ספה והליכה ממוצעת יספיקו?

ואתה יודע איפה יש יותר נפצעים ברמות בקשות? בחדר כושר VS המשרד
אני מנסה לחפש לך איזה טבלה חמודה על לחץ של החוליות עם 20 קילו.

זה שאנשים מתים או אנושות נפצעים מנפילה של 240 קילו על הצלעות\צאוור וכדומה, זה לא
אומר התרגיל מסוכן בשביל ילד בן 17, הוא לחיצת החזה.
אתה משווה את הסיכון של מתאמן בן 16 שרק רוצה טיפה להתחזק ולגדול ועובד על 5-10 חזרות,
לבין הסיכון של מישהוא שעושה 200-300 חזה לכשל??
מתאמן שעובד עם 5-10 חזרות, זה לא כמו מתאמן שעובד על כשל לחזרה לא אותו סיכון.
הסיכון של מתאמן מתחיל , הוא יותר בסקוואט, בדדליפט, בפרס בעמידה ולא בלחיצה חזה.
כל מקרה הוא ספציפי מאוד, זה כמו שאני יגיד שריצת מאה מטר היא הריצה המסוכנת ביותר,
כן זה מסוכן לילד שבקושי עושה 15 שניות מאה מטר כמו מישהוא שעושה 9 שניות ? - לא,
אתה משווה את האימון של ריצת 100 של ילד בתיכון כמו שאתה משווה את בולט? לא.
בקיצור עדיף תרגילים מורכבים, לא חייבים לשים דדליפט וסקוואט ביחד, כמו שלא חייבים לעשות סקוואטים 3X5
3 פעמים בשבוע כדי להתחזק.

יושן, ונח כמו שצריך בין אימון לאימון ועושה סתם AB לא יקדם ?

כל מי שרוצה טיפה שרירים עליו או לעבור את 90 קילו סקוואט שולחים אותו לעשות SS,
אפשר לעשות הרבה דברים אחרים, 97% שהוא לא הולך למכוון כדי להתקדם בכוח
שלא נדבר על לרמה של תחרות.
אפשר להביא בסיס טוב גם בלי SS..
הסיכון בלפצוע את הגב הוא בלא לעשות סקוואט ודדליפט, להיות חלש ומסרטוטי ולפרוץ דיסק מפעולה בסיסית כמו להרים טלויזיה מהרצפה ולהניח אותה על השידה.

ב-SS אין דדליפט של 3X5, אתה מוזמן לבדוק.
כפיפות/פשיטות והליכה מחזקות את הגב כמו שהרגליים גדלות מהליכה.

כן והם היו חייבים לעשות דדליפט 3X5 כדי לחזק אותו , או כפיפות \ פשיטת על ספה והליכה ממוצעת יספיקו?

אה באמת עם אני עושה כפיפיות בטן ופשיטות גב , אני היה כמו אדם בדיוק כמוני שיושב כל היום ?

כן אין דדליפט 3X5 יש סקוואט 3 חמש + פרס בעמידה 3 חמש, ואחרי זה יש סקוואט 3 חמש ודדליפט נחמד של 1 חמש.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית