האם אנחנו באמת לא צריכים כל כך הרבה חלבון?

• פותח/ת השרשור oleg
  • פורסם בתאריך
שלום.
אני מתאמן כבר 5 שנים וצורך 1.3-1.5 גרם חלבון לכול קילו.
אתמול ראיתי הרצאה שנאמר שפיזיאולוגית הגוף שלנו לא דורש כל כך הרבה חלבון (50 גרם ליום למי שמתאמן).
ובעצם החלבון המיותר מרעיל אותנו בחנקן .
באופן כללי, יש הרבה שטויות ביוטיוב. בקשר להרצאה הספציפית, הוא לא הביא שום סימוכין לטענות שלו.

לא שהגוף יכול לייצר הכל, מוכרים לך הרבה בולשיט, על התזמון, איכות, והרבה שטיות.
הכמות אני סוגר ביום 2 גרם לקילו...
ידוע שחלבון זה בסיס, אפשר בלי פחמימות, אי אפשר בלי חלבון

אפשר מבחינת מה, לבנות שריר? בלתי אפשרי. איך אתה רוצה להתאמן ללא המקור העיקרי לאנרגיה בגוף? אתה יודע מה האלטרנטיבה לזה מבחינת הגוף? מתאמן טבעי צריך גם פחמימות גם חלבון. זה הולך יד ביד.

אפשר מבחינת מה, לבנות שריר? בלתי אפשרי. איך אתה רוצה להתאמן ללא המקור העיקרי לאנרגיה בגוף? אתה יודע מה האלטרנטיבה לזה מבחינת הגוף? מתאמן טבעי צריך גם פחמימות גם חלבון. זה הולך יד ביד.
אפשר בהחלט בלי פחמימות:
http://www.kilogram.co.il/900/%D7%A4%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%AA-%E2%80%93-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%A0%D7%95-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%AA%D7%9D/

אני מכיר את המאמר הזה, וקראתי גם אינספור מחקרים מהסוג הזה. זה עדיין לא משנה את העובדה שזה תיאורטי בלבד ובלתי אפשרי מבחינה מעשית. איך אפשר להתקדם מאימון לאימון בלי פחמימות? איך אפשר להתאמן בכלל!? לדעתי יש יותר סיכוי לאבד מסת שריר מאשר לבנות מסת שריר עם דיאטה ללא פחמימות למתאמן טבעי. כי חלבון הוא מקור גרוע לאנרגיה (בניגוד לפחמימות שזה סוכר), ועד שהגוף מפרק אותו לוקח יותר מדי זמן. מה שאומר שהוא יפרק תאי שרירים במקודם או במאוחר כגיבוי ולבסוף כמקור לאנרגיה.

אני מכיר את המאמר הזה, וקראתי גם אינספור מחקרים מהסוג הזה. זה עדיין לא משנה את העובדה שזה תיאורטי בלבד ובלתי אפשרי מבחינה מעשית. איך אפשר להתקדם מאימון לאימון בלי פחמימות? איך אפשר להתאמן בכלל!? לדעתי יש יותר סיכוי לאבד מסת שריר מאשר לבנות מסת שריר עם דיאטה ללא פחמימות למתאמן טבעי. כי חלבון הוא מקור גרוע לאנרגיה (בניגוד לפחמימות שזה סוכר), ועד שהגוף מפרק אותו לוקח יותר מדי זמן. מה שאומר שהוא יפרק תאי שרירים במקודם או במאוחר כגיבוי ולבסוף כמקור לאנרגיה.
אתה מוזמן לנסות ולראות שבדיאטות דלות פחמימות אפשר להתקדם (אני מדבר על מסה) בלי בעיה, רוב האנשים לא עושים את זה כי הם לא מודעים לזה או שזה יקר מדי
ותעשה טובה תתחיל לקרוא לפני שאתה קופץ למסקנות כאלה

• פותח/ת השרשור
הקטע הוא שנאמר שם ,שבדקו ומצאו שבצואה שהבן אדם מפריש נמצא 40-35 גרם חלבון ,כלומר נדרש לתחזק את הגוף ב40 גרם חלבון כל יום.
יש איזה מאמר שמראה כמה חלבון מופרש בצואה?כדי להפריך את הטענה הזאת?

אתה לא יודע מה אתה מדבר.

הוא צודק אי אפשר להתאמן בלי פחמימות
אתה חייב אותן מתישהו
או מינון נמוך או העמסות
אבל לחיות ללא פחמימות בלי העמסות או צריכה מינימאלית שלהן בלתי אפשרי שלא נדבר על להתקדם במאסה/כוח

אתה מוזמן לנסות ולראות שבדיאטות דלות פחמימות אפשר להתקדם (אני מדבר על מסה) בלי בעיה, רוב האנשים לא עושים את זה כי הם לא מודעים לזה או שזה יקר מדי
גם בדיאטות דלות פחממות אתה עושה העמסה .. גם במאסה ככה שזה לא רלוונטי .. זה לא שאתה מעכשיו לאורך כל החיים שלך לא נוגע בפחממה יותר

אני ניסיתי את זה... לא הצלחתי לתפקד, שלא לדבר על להתאמן. אלו הן מסקנות אישיות שלי, אתה מוזמן לנסות את זה בעצמך. מצחיקים אותי אנשים כמוך שמדברים תאורטית למרות שהם יודעים שמעשית זה בלתי אפשרי, בדיוק כמו עוד הרבה דברים אחרים. בכל מקרה - אתה מוזמן להנות מהחרא הזה. אני אמשיך להתאמן עם פחמימות.

• פותח/ת השרשור
ראיתי תגובה של MOONLIGHT
בנושא אחר שקשור לחלבון.

והוא נתן הגדרה של חלבון.

חלבון
גופנו מסוגל לאחסן (לא באותה צורה של אגירת שומן או פחמימה) בסביבות 10-15 קילוגרם של חלבון. מדובר בכמות הגדולה במידה ניכרת מצריכת החלבון היומית הממוצעת, שעומדת על 50-60 גרם חלבון ליום (לאנשים שאינם עוסקים בפעילות גופנית). גם אנשים שצורכים 200-300 גרם חלבון ליום, אוכלים למעשה כמות זניחה בהשוואה לכמות החלבון האגורה בגופנו. זו בדיוק הסיבה לשוני בין רמות חמצון החלבון.
כפי שכבר הוזכר,
כחצי מכמות החלבון עוברת תהליך מטבולי בכבד והופכת לאנרגיה ולדברים אחרים כגון גלוקוז וקטונים, שמיועדים לשימושים שונים של הגוף. כאשר צריכת החלבון גדלה, גם כמות חמצון החלבון גדלה וההיפך. השינויים ברמת חמצון החלבון (פחות או יותר כמו במקרה של הפחמימה) כתלות בשינוי רמת הצריכה יומית של החלבון איננה מיידית, והתהליך לוקח 3-9 ימים. הבנה לקויה של הליך זה הביאה לרעיונות מטופשים של העמסת חלבון (protein cycling).
חמצון החלבון קשור לאופן המהירות שבו הוא מתעכל. מחקרים קודמים, לרבות מחקר אחרון על חלבון מי-גבינה וקזאין (בוצע ע"י Boirie), מצאו כי חלבונים שמתעכלים מהר יותר מתחמצנים מהר יותר, לעומת חלבונים שזמן עיכולם איטי יותר. זאת מכיוון שלגוף אין מקום לאגור באופן מיידי את חומצות האמינו, ולכן הוא שורף אותן ומפיק אנרגיה. מכאן נובע כי חלבונים בעלי יכולת עיכול איטית יותר "נאגרים" בצורה טובה יותר בהשוואה לאלה שמתעכלים מהר ומתחמצנים פחות יותר

כלומר באמת אפשר לאכול פחות חלבון לא?..

קריאה קשורה בנושא:
http://www.scribd.com/doc/49890664/How-Much-Protein

אם אני זוכר נכון, הוא מדבר על צריכה של 120 גר' חלבון שתספיק לכל מתאמן טבעי. מי שרוצה מוזמן לקרוא ולעדכן, כי קראתי די מזמן ואני לא זוכר את הדברים על בוריים.

אני ניסיתי את זה... לא הצלחתי לתפקד, שלא לדבר על להתאמן. אלו הן מסקנות אישיות שלי, אתה מוזמן לנסות את זה בעצמך. מצחיקים אותי אנשים כמוך שמדברים תאורטית למרות שהם יודעים שמעשית זה בלתי אפשרי, בדיוק כמו עוד הרבה דברים אחרים. בכל מקרה - אתה מוזמן להנות מהחרא הזה. אני אמשיך להתאמן עם פחמימות.
בשבועיים-חודש ראשונים באמת אי אפשר לתפקד אבל ברגע שאתה עושה העמסת פחמימות כמו שצריך ועושה את הדיאטה כמו שצריך בסופו של דבר אתה מתרגל והכל בסדר

אף אחד פה לא דיבר על העמסת פחמימות, דיברנו על פיתוח גוף וצריכת אנרגיה משלל דברים מלבד פחמימות. זה בלתי אפשרי מעשית, למרות שתיאורטית זה כן.

גם בדיאטות דלות פחממות אתה עושה העמסה .. גם במאסה ככה שזה לא רלוונטי .. זה לא שאתה מעכשיו לאורך כל החיים שלך לא נוגע בפחממה יותר
ללא קשר לאימונים, מבחינה פיזיולוגית אתה יכול לחיות ללא פחמימות כלל (אבל אתה בחיים לא תגיע לזה. אתה תקבל פחמימות ממקור כולשהו אם זה פחמימה נלוות בחלבונים (נניח מוצרי חלב) או פחמימות מירקות ו/או פירות).

חייבים פחמימות? מה עשו בני אדם לפני עידן החקלאות?
יש הרבה מאוד אנשים וספורטאים שאוכלים "פליאו" והביצועים שלהם לא יורדים משל שאר המתאמנים בגלל חוסר בפחמימות.

חייבים פחמימות? מה עשו בני אדם לפני עידן החקלאות?
יש הרבה מאוד אנשים וספורטאים שאוכלים "פליאו" והביצועים שלהם לא יורדים משל שאר המתאמנים בגלל חוסר בפחמימות.
לא התאמנו על כוח בחדר כושר.

עם כל הכבוד לאנשים שאוכלים פליאו, רובם המוחלט נראים שטוחים ומורעבים. גם ל''גדולים גנטית'' שבהם אין שום מסה ונפח שמתקרבת למפתח גוף שנתיים-שלוש שאוכל מאות פחמימות מדי יום. צריך להיות עיוור בשביל להתעלם מזה.

• פותח/ת השרשור
קריאה קשורה בנושא:

אם אני זוכר נכון, הוא מדבר על צריכה של 120 גר' חלבון שתספיק לכל מתאמן טבעי. מי שרוצה מוזמן לקרוא ולעדכן, כי קראתי די מזמן ואני לא זוכר את הדברים על בוריים.

תודה רבה !!כנראה שאפשר גם לגדול עם 120 גר ולדעתי גם עם פחות או לפחות לשמור על מסה.

Back
למעלה תחתית