הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות לפני שאני מתחיל SS.

BodyBuilding

משתמש פעיל
652
0
נק' מוניטין:
418
652
0
היי:jester:
אני עומד להתחיל SS ויש לי כמה שאלות על התוכנית, קראתי את שני המאמרים בפורטל ואשמח אם מישהו יוכל לענות לי.
1. כמה חלבון\פחמימה צריך לאכול לפני\אחרי אימון? או שזה אותו דבר 2 גרם חלבון פר 1 קילו משקל גוף?
2. המטרה שלי היא באדיבילדינג, האם התוכנית תעזור לי בבאדיבילדינג? ז"א שאחרי שאני יעלה את המשקלי עבודה אני יוכל לעבוד על היפרטורפיה?
3. מתי יודעים שזהו צריך להפסיק את התוכנית?
4. מתי צריכים לעשות ריסט?
5. נגיד שסיימתי את התוכנית, עושים חיטוב ואחר כך?
6. חגורה, האם היא תיהיה נחוצה? מה היתרונות\חסרונות שלה?
7. בבנץ פרס, היד אמורה להיות ישרה או שהכף יד הולכת אחורה? כמו פה:
http://www.youtube.com/watch?v=NsoQ4IVHeeU

תודה על זמנכם.😃

נערך לאחרונה:
1. אותו דבר.
2. כן. קרא את הנעוץ.
3. אחרי שני ריסטים בסקוואט וריסט אחד בדדליפט שהגיעו מהסיבות הנכונות - כלומר, אתה עושה הכל מבחינת תזונה, טכניקה, שינה והתאוששות, ובכל זאת נכשלת.
4. אחרי שנתקעים 3 אימונים באותו משקל.
5. אף אחד לא אומר שחייבים חיטוב בסוף SS. הכל שאלה של אחוז השומן בסוף התכנית.
6. http://www.kilogram.co.il/2424/לחגור-או-לא-לחגור/
7. המוט צריך לשבת על שורש כף היד, וכף היד צריכה לתמוך בו ולא "להישבר" אחורה.

תעבור שוב על המאמר של השאלות והתשובות. רוב התשובות נמצאות שם.

• פותח/ת השרשור
1. אותו דבר.
2. כן. קרא את הנעוץ.
3. אחרי שני ריסטים בסקוואט וריסט אחד בדדליפט שהגיעו מהסיבות הנכונות - כלומר, אתה עושה הכל מבחינת תזונה, טכניקה, שינה והתאוששות, ובכל זאת נכשלת.
4. אחרי שנתקעים 3 אימונים באותו משקל.
5. אף אחד לא אומר שחייבים חיטוב בסוף SS. הכל שאלה של אחוז השומן בסוף התכנית.
6. http://www.kilogram.co.il/2424/%D7%9C%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%90-%D7%9C%D7%97%D7%92%D7%95%D7%A8/
7. המוט צריך לשבת על שורש כף היד, וכף היד צריכה לתמוך בו ולא "להישבר" אחורה.

תעבור שוב על המאמר של השאלות והתשובות. רוב התשובות נמצאות שם.
תודה רבה על התשובה!
לא ממש הבנתי את התשובה ל7, כמו שהוא עושה בבנץ בסירטון ככה צריך לעשות?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1. ארוחה מלאה (הכוללת חלבון מן החי ופחממות מורכבות) כשעתיים לפני אימון אמורה להספיק, אם מתחשק לך משהו ממש לפני האימון: פרי או קפה שחור חזק/אספרסו עם איזה חטיף. אחרי האימון גם ארוחה מלאה או שייק חלבון ומאוחר יותר ארוחה מלאה. בגדול: אל תלך רעב לאימון, אל תשאר רעב אחרי האימון, ותגיע ערכים תזונתיים שאתה צריך בהתאם למטרה שלך במהלך היום.
2-4: תשובות מופעיות במאמר, תקרא שוב.
5. לא מומלץ לעשות חיטוב ישר אחרי SS, אפשר לנסות "התאמות מתקדמות של ריפטו"(יש במאמר) או Texas Method אבל אם תסיים את התכנית בא"ש גבוה אני חושב שבכל מקרה תרצה לעשות חיטוב, בגדול אחרי SS העדיפות היא לכל תכנית כוח עם התקדמות שבועית.
6. יש על זה מאמר מעולה בפורטל, בגדול, לא בSS אתה לא תצטרך חגורה, כי בהיותך כמתאמן מתחיל אתה צריך לחזק את הגב התחתון וללמוד "להחזיק" את הגב בעצמך. כמובן מדובר במקרה שהגב שלך בריא ולא היו פציעות בעבר.
7. מומלץ שהמוט יהיה ממוקם כמה ביותר קרוב לבסיס כף יד ולא על האצבעות (כמו שלסוקוב עושה בסרטון). אני מקוה שהבנתי נכון את השאלה.

ביהיה בהצלחה בתכנית ואל תשקח: גלון חלב ביום! :bad:

• פותח/ת השרשור

אי אפשר ממש לראות דרך הסירטון ואני לא מבין גדול באנגלית אז לא הבנתי כלום.
בסירטון פה:
הוא עושה טוב או לא? ואם לא אז למה הוא עושה ככה? יש עוד המון פאוורליפטרים שעושים ככה
תודה 😃

1. ארוחה מלאה (הכוללת חלבון מן החי ופחממות מורכבות) כשעתיים לפני אימון אמורה להספיק, אם מתחשק לך משהו ממש לפני האימון: פרי או קפה שחור חזק/אספרסו עם איזה חטיף. אחרי האימון גם ארוחה מלאה או שייק חלבון ומאוחר יותר ארוחה מלאה. בגדול: אל תלך רעב לאימון, אל תשאר רעב אחרי האימון, ותגיע ערכים תזונתיים שאתה צריך בהתאם למטרה שלך במהלך היום.
2-4: תשובות מופעיות במאמר, תקרא שוב.
5. לא מומלץ לעשות חיטוב ישר אחרי SS, אפשר לנסות "התאמות מתקדמות של ריפטו"(יש במאמר) או Texas Method אבל אם תסיים את התכנית בא"ש גבוה אני חושב שבכל מקרה תרצה לעשות חיטוב, בגדול אחרי SS העדיפות היא לכל תכנית כוח עם התקדמות שבועית.
6. יש על זה מאמר מעולה בפורטל, בגדול, לא בSS אתה לא תצטרך חגורה, כי בהיותך כמתאמן מתחיל אתה צריך לחזק את הגב התחתון וללמוד "להחזיק" את הגב בעצמך. כמובן מדובר במקרה שהגב שלך בריא ולא היו פציעות בעבר.
7. מומלץ שהמוט יהיה ממוקם כמה ביותר קרוב לבסיס כף יד ולא על האצבעות (כמו שלסוקוב עושה בסרטון). אני מקוה שהבנתי נכון את השאלה.

ביהיה בהצלחה בתכנית ואל תשקח: גלון חלב ביום! :bad:
תודה, ואני לא ממש מתאמן מתחיל - הוספת לי עוד 2 שאלות 😛
1. אני כבר מתאמן חצי שנה אבל לא ידעתי על התוכנית, אני בן 14 והדדליפט שלי הוא 65 קג סקוואט 65 קג ובנץ 85 קג כולם לחזרה אחת. עדיין לא להשתמש בחגורה? ועם כמה משקל אני אמור להתחיל לעשות 3X5 בערך עם המשקלים שיש לי עכשיו?
2. קולה.. אני מכור לחרא הזה, זה יהרוס לי את התוכנית?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אל תעשה SS אם אין לך מטרות של כוח, אתה תצטער על הזמן המבוזבז, המטרה שלך היא אסטטיקה נטו ואתה לא לחוץ להגיע ל220 סקואט השנה, קח את הזמן ותגדל ותעשה מסה כמו שצריך כמו שכל באדיבילדר עשה בתחילתו ואתה תראה שתוך שנה תראה תוצאות מרשימות.
עזוב את ריפטו, חפש ביוטיוב DAVE TATE ותלחץ בנץ כמו שהוא אומר.

בקשר למה ששלחת לי, אני לא יכול לשלוח הודעה פרטית אז אני אענה לך כאן-
עזוב מה הוא אומר, פשוט תראה איך הוא לוחץ ולאן הולכים המרפקים שלו, זה לא כזה מסובך. תתרגל את התנועה והבנץ שלך ישתפר פלאים עם טכניקה נכונה.

נערך לאחרונה:
אי אפשר ממש לראות דרך הסירטון ואני לא מבין גדול באנגלית אז לא הבנתי כלום.
בסירטון פה:
הוא עושה טוב או לא? ואם לא אז למה הוא עושה ככה? יש עוד המון פאוורליפטרים שעושים ככה
תודה 😃

תודה, ואני לא ממש מתאמן מתחיל - הוספת לי עוד 2 שאלות 😛
1. אני כבר מתאמן חצי שנה אבל לא ידעתי על התוכנית, אני בן 14 והדדליפט שלי הוא 65 קג סקוואט 65 קג ובנץ 85 קג כולם לחזרה אחת. עדיין לא להשתמש בחגורה? ועם כמה משקל אני אמור להתחיל לעשות 3X5 בערך עם המשקלים שיש לי עכשיו?
2. קולה.. אני מכור לחרא הזה, זה יהרוס לי את התוכנית?

אתה עדיין לא צריך חגורה.
לפי המשקלים שהבאתה לדעתי תתחיל מי 47.5 קילו שלושת התרגילים ותוסיף משקל כל אימון. חבל שהבנצ הלך כל כך רחוק מי סקוואט והדדליפט אבל אני חושב שכשתצבור טכניקה טובה בדדליפט וסקוואט זה יסתדר.

ואל תשח להעלות סרטונים עם טכניקה לביקורת. זה מאוד חשוב.

ולגבי הקולה...תעבור לזירו, אין צורך בכל הסוכר הזה. ובכללי אתה בטח בעצמך מבין שזה לא משקה הכי בריא בעולם, אם את רוב הנוזלים שלך במהלך היום אתה מקבל מי קולה הייתי ממליץ לך לעשות משהו עם ההרגל שלך, אבל אם מדובר בכוס אחד-שתיים ביום לא הייתי דואג לזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
אתה עדיין לא צריך חגורה.
לפי המשקלים שהבאתה לדעתי תתחיל מי 47.5 קילו שלושת התרגילים ותוסיף משקל כל אימון. חבל שהבנצ הלך כל כך רחוק מי סקוואט והדדליפט אבל אני חושב שכשתצבור טכניקה טובה בדדליפט וסקוואט זה יסתדר.

ואל תשח להעלות סרטונים עם טכניקה לביקורת. זה מאוד חשוב.
בטוח 47.5 בבנץ? הוא לא ישתפר אז..
ומה בקשר לקולה?

אל תעשה SS אם אין לך מטרות של כוח, אתה תצטער על הזמן המבוזבז, המטרה שלך היא אסטטיקה נטו ואתה לא לחוץ להגיע ל220 סקואט השנה, קח את הזמן ותגדל ותעשה מסה כמו שצריך כמו שכל באדיבילדר עשה בתחילתו ואתה תראה שתוך שנה תראה תוצאות מרשימות.

עזוב מה הוא אומר, פשוט תראה איך הוא לוחץ ולאן הולכים המרפקים שלו, זה לא כזה מסובך. תתרגל את התנועה והבנץ שלך ישתפר פלאים עם טכניקה נכונה.
חאלס לדבר שטויות, אפילו בילדרים צריכים להגיע למשקל כבד בשביל להתפתח כראוי, כוח זה מה שיוצר את הבסיס, בלעדייו אי אפשר להתפתח.

בטוח 47.5 בבנץ? הוא לא ישתפר אז..
ומה בקשר לקולה?

אין טעם שתתחיל עם משקל יותר גבוה בבנצ, במיוחד שסקוואט ודדליפט שלך בפיגור רציני. חוץ מי זה, אתה מוסיף משקל כל אימון אז גם ככה תגיע למשקל עבודה בקרוב, ותקח בחשבון שעדיף להתחיל במשקלים נמוכים, ללמוד תטכניקה היטב, וגם להמשיך אם התכנית יותר זמן, מאשר להתחיל ישר מי משקלי עבודה לעשות ריסט אחרי חודש ולסיים את התוכנית ללא התקדמות משמעותית.

שורה תחתונה אתה יכול להתחיל גם מי 50 וגם מי 52.5, בכל מקרה ההמלצה היא לחשב מהו RM5 שלך, ולהתחיל מי 80% מי מה שקיבלתה. אם אני לא טועה RM5 הוא 80% מי RM1, אבל בכל מקרה תריץ חיפוש באינטרנת יש לך מלא טבלאות.

לגבי הקולה - ערכתי את ההודעה הקודמת

• פותח/ת השרשור
אין טעם שתתחיל עם משקל יותר גבוה בבנצ, במיוחד שסקוואט ודדליפט שלך בפיגור רציני. חוץ מי זה, אתה מוסיף משקל כל אימון אז גם ככה תגיע למשקל עבודה בקרוב, ותקח בחשבון שעדיף להתחיל במשקלים נמוכים, ללמוד תטכניקה היטב, וגם להמשיך אם התכנית יותר זמן, מאשר להתחיל ישר מי משקלי עבודה לעשות ריסט אחרי חודש ולסיים את התוכנית ללא התקדמות משמעותית.

שורה תחתונה אתה יכול להתחיל גם מי 50 וגם מי 52.5, בכל מקרה ההמלצה היא לחשב מהו RM5 שלך, ולהתחיל מי 80% מי מה שקיבלתה. אם אני לא טועה RM5 הוא 80% מי RM1, אבל בכל מקרה תריץ חיפוש באינטרנת יש לך מלא טבלאות.

לגבי הקולה - ערכתי את ההודעה הקודמת
הRM5 שלי בבנץ הוא 72.5 קג והRM1 הוא 82.5, אם כמה להתחיל אז?
לא יודע אם אפשר לשאול שאלה כזאת אבל כמה נראה לך שבערך אני אמור להגיע בדדליפט סקוואט ובנץ אחרי הSS? 😃

לא יודע אם אפשר לשאול שאלה כזאת אבל כמה נראה לך שבערך אני אמור להגיע בדדליפט סקוואט ובנץ אחרי הSS? 😃

72*0.8= 57.5. אז תתחיל מי 55 לדעתי.
על השאלה השנייה לדעתי בלתי אפשרי לענות.

• פותח/ת השרשור
72*0.8= 57.5. אז תתחיל מי 55 לדעתי.
על השאלה השנייה לדעתי בלתי אפשרי לענות.
אבל הבנץ לא ידפק לי נכון? כאילו אני יעשה יותר ממה שאני עושה עכשיו? לא בראש שלי לדפוק תבנץ עכשיו.. ותודה אחי קיבלת מוניטין על כל העזרה 😃

אבל הבנץ לא ידפק לי נכון? כאילו אני יעשה יותר ממה שאני עושה עכשיו? לא בראש שלי לדפוק תבנץ עכשיו.. ותודה אחי קיבלת מוניטין על כל העזרה 😃

מאוד מהר אתה תגיע למשקל עבודה שלך שהוא 72.5. אתה יכול להתחיל מי 55 ולהוסיך 5 קילו כל אימון עד 72 ומשם להתקדם 2.5 קילו.
אתה תירא שזה אפילו יעזור לך להתקדם בבנצ. כי לפי יחסים בין משקלי עבודה בסקוואט דדליפט ובנצ אני יכול להניח שעבדתה מאוד קשה בבנצ, כך שהייתי אומר שהפסקה מסוג זה אפילו נחוצה ותעזור לך לא להתקע בבנצ מוקדם מידי. תנצל את האימונים הראשונים (במסגרת תכנית SS) כדי לעבוד על טכניקה בכל התרגילים, וגם בבנצ, תעבוד על הקשת בגב התחתון, על כווץ של הגב העליון ושאר הפרטים הטכניים הקטנים שבטח לא יהיה לך חשק לשים לב אליהם כשתצטרך לשבור שיא כל אימון.

• פותח/ת השרשור
מאוד מהר אתה תגיע למשקל עבודה שלך שהוא 72.5. אתה יכול להתחיל מי 55 ולהוסיך 5 קילו כל אימון עד 72 ומשם להתקדם 2.5 קילו.
אתה תירא שזה אפילו יעזור לך להתקדם בבנצ. כי לפי יחסים בין משקלי עבודה בסקוואט דדליפט ובנצ אני יכול להניח שעבדתה מאוד קשה בבנצ, כך שהייתי אומר שהפסקה מסוג זה אפילו נחוצה ותעזור לך לא להתקע בבנצ מוקדם מידי. תנצל את האימונים הראשונים (במסגרת תכנית SS) כדי לעבוד על טכניקה בכל התרגילים, וגם בבנצ, תעבוד על הקשת בגב התחתון, על כווץ של הגב העליון ושאר הפרטים הטכניים הקטנים שבטח לא יהיה לך חשק לשים לב אליהם כשתצטרך לשבור שיא כל אימון.
תודה רבה אחי! הייתה מקבל עוד מוניטין אם היה אפשר 😃
ומה זאת אומרת הקשת בגב תחתון? הגב אמור להיות ישר על המיטה לא? שאלה אחרונה 😛

תודה רבה אחי! הייתה מקבל עוד מוניטין אם היה אפשר 😃
ומה זאת אומרת הקשת בגב תחתון? הגב אמור להיות ישר על המיטה לא? שאלה אחרונה 😛

תודה על המוניטין.
ולא, ברגע שאתה מכווץ את הגב העליון ואת התחת אתה תרגיש צרך לקשת את הגב התחתון, זה יהיה כאילו טבעי בשבילך (בהנחה שאתה טיפה גמיש). בעיקרון בבנצ מושלם אתה צריך לגעת בספסל רק עם השכמות ועם התחת, בזמן שרגליים דוחפות את הרצפה למשך כל הסט.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

בגדול אתה צודק, אבל לך תתווכח עם רוב הפורום, זה לא יגמר, בכל מקרה ללחוץ כמו דייב טייט זה לא בודיבילדינג, אני לא אומר שזה רע אבל זה פשוט למטרת כח, אם אתה רוצה חזה מנופח ושתהיה לו צורה יפה אז זה הלחיצת חזה הסטנדרטית, כמובן להוסיף עוד מבודדים כמו פלייס כדי לתת מתיחה לשריר.

חאלס לדבר שטויות, אפילו בילדרים צריכים להגיע למשקל כבד בשביל להתפתח כראוי, כוח זה מה שיוצר את הבסיס, בלעדייו אי אפשר להתפתח.
אתה טועה איש יקר, קודם כל אף בודי בילדר לא עשה ולא יעשה SS, זה לא משרת את המטרה שלהם, הם מתחזקים דרך תוכניות אחרות ובעזרת הרבה חומרים.
קצת שתבין את העניין, אתה לא באמת חייב כח אדיר בשביל להתפתח, רוב האנשים מתפתחים יפה מאוד מתכניות AB למיניהם, הם אמנם חלשים מאלה שעושים SS ברוב המקרים, אך יותר מאסיביים ונראים פשוט יותר טוב, ברגע שאתה תוקף את השריר ב-2-3 תרגילים, נותן טווח חזרות גבוה ונמוך לסירוגין אתה תתפתח בצורה הרבה יותר טובה ויפה מ-SS. אין לי משהו נגד SS, אני בעצמי עשיתי אותה אבל מה שעבד עליי מבחינת מסה זה AB, מבחינת כח כמובן ש-SS

השאלה השנייה שלך זה המטרה של התכנית תקבע יעדים בתחילת התכנית - עדיף לדעתי, וכעיקרון תנסה להגיע לסקוואט פי1.5 ממשקל גוף דדליפט פי 2 ממשקל גוף ובנץ' פי 1.2 ממשקל גוף זה האיזורים שאתה צריך להגיע אליהם בתרגילים לחזרה אחת עד 5 תקבע מראש לאן אתה רוצה להגיע ומקסימום מגיעים לפחות מזה לא קרה כלום העיקר שתקבע מטרות מראש אם אתה רוצה אתה יכול להיעזר בלוג שלי פירטתי שם דיי הרבה לגבי כל התהליך מאז שהתחלתי אותו לפני כמה חודשים http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=32623
עשיתי כמה טעויות בדרך ואם זה יימנע ממך מראש להגיע לטעויות האלה בזכות זה אתה תחסוך לעצמך הרבה בלאגן ותקיעות , דבר נוסף אם כבר מדברים על טעויות שעשיתי אני מראש ידגיש לך תתמקד הרבה בטכניקה אל תתבייש להעלות לפה סרטונים של טכניקה גם כדי שלא תפגע בעצמך כי בתרגילים המורכבים דרושה טכניקה כמה שיותר טובה וגם כדי שזה לא יימנע ממך להתקדם בהמשך - שיהיה בהצלחה אחלה תוכנית גם לכח וגם לגדילה אני ראיתי ממנה תוצאות ומרוצה ממנה מאוד !!!

ברור אחי הרי מי שמתאמן AB אין לו כוח ובאדיבילדרים הם חלשים הם מרימים 50 בבנץ..
חלאס אתה לדבר שטויות, נתחיל מזה שSS תקדם אותך בעיקר ברגליים, רגלים גדולות אבל בלי איכות, זה 70 אחוז מהמסה שתצבור ממנה.
אם אתה רוצה להראות לא אסטטי וחסר פורפורציות בידיים תעשה SS זה יופי של תכנית בשביל זה. האמת היא שבאדיבילדרים לא שמעו אפילו על מי זה ריפטו והספרים שלו, רובם אפילו שמים עליו ז**
מי אמר שלא מגיעים למשקל כבד? אתה לחוץ להגיע לסקוואט 150 שלך בחודשיים? אני רוצה להגיע אליו לאט לאט ולגדול עם זה, לא להראות שמנמן שאוכל 3500 קלוריות ביום בלי פורפורציות בגוף.

Back
למעלה תחתית