הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| תוכנית אימון שקיבלתי בחדר כושר.. צריך דעה

• פותח/ת השרשור Dan
  • פורסם בתאריך

Dan

משתמש מתחיל
4
1
נק' מוניטין:
1
4
1
אהלן.

קיבלתי תוכנית בחדר כושר להורדת משקל + חיטוב גוף (בן 18, אני 179 ס"מ, משקל 71 אבל יש שומן מיותר בגוף.. ואני גם בכושר)

אז ככה, 3 אימונים בשבוע, כל אימון אני עושה בין 40 דקות לשעה ריצה, ועוד בין 40 דקות לשעה קרוס-טריינר (ועשיתי אתמול שעה ריצה ו 40 דקות בקרוס, יצא שהורדתי ביחד 1000 קלוריות)
וישר אחרי האירובי אימון כוח של שעה ורבע~וחצי.

אתמול כשעבדתי במכון יצא בסה"כ 3 וחצי שעות.

זה נורמאלי לדעתכם? כי הרבה חברים אמרו לי שזה דפוק ואני מסכן את הגוף שלי מבחינת צריכת הקלוריות וכו'
כמובן שאני גם משתדל מאוד לאכול נכון ובריא יותר בבית..

נערך לאחרונה:
מה תוכנית האימונים שלך? הכוונה לתוכנית "כוח" שאתה עושה?
קודם כל- נראה שאתה שחיף נטול מסת שריר שלא רואים לו את הקוביות אז הוא שמן. תעלה תמונה לפורום תמונות חברי האתר ונוכל להגיד לך כמה אחוזי שומן אתה, ואם אתה באמת צריך להרזות או קודם כל לצבור מסת שריר.
תקרא:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
1000 קלוריות? המכשירים דפוקים, זה קודם כל. דבר שני בלי שאתה יודע מה המאזן הקלורי שלך, אי אפשר להגיד. אולי אתה בפלוס של 3000 ותעלה כל שבוע 2 ק"ג, או שאתה במינוס של 1000 ותרד כל שבוע 2 ק"ג (לא החשבתי את האירובי במאזן ולכן הוספתי/הורדתי 1 ק"ג כל פעם). תאכל נכון, עם תפריט טוב, אירובי סביר (עדיף בהרבה לעשות HIIT מאשר אירובי בינוני) ותתאמן טוב, תראה תוצאות

• פותח/ת השרשור
מה תוכנית האימונים שלך? הכוונה לתוכנית "כוח" שאתה עושה?
קודם כל- נראה שאתה שחיף נטול מסת שריר שלא רואים לו את הקוביות אז הוא שמן. תעלה תמונה לפורום תמונות חברי האתר ונוכל להגיד לך כמה אחוזי שומן אתה, ואם אתה באמת צריך להרזות או קודם כל לצבור מסת שריר.
תקרא:

1000 קלוריות? המכשירים דפוקים, זה קודם כל. דבר שני בלי שאתה יודע מה המאזן הקלורי שלך, אי אפשר להגיד. אולי אתה בפלוס של 3000 ותעלה כל שבוע 2 ק"ג, או שאתה במינוס של 1000 ותרד כל שבוע 2 ק"ג (לא החשבתי את האירובי במאזן ולכן הוספתי/הורדתי 1 ק"ג כל פעם). תאכל נכון, עם תפריט טוב, אירובי סביר (עדיף בהרבה לעשות HIIT מאשר אירובי בינוני) ותתאמן טוב, תראה תוצאות
באימון כוח התוכנית היא(לפי שמות המתקנים) : לחיצת חזה, משיכת פולי עליון, לחיצת כתפיים, רוטציה, פשיטת מרפקים, כפיפת מרפקים, סקוואט על בוסו, כפיפת ברכיים, מכרעים סטטיים, בטן סטטי, כפיפות בטן, זוקפי גב. (לא כולם במכשירים..כולם זה 3 סטים כפול 15, ובמתקנים רוב המשקלים הם 45 ק"ג)
ותשמע אני הייתי שחקן כדורסל אבל בחיים לא התאמנתי בחדר כושר ולא התאמנתי על שרירים וכאלה, הייתי עובד רק על רגליים, ומדי פעם שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, לא יותר מזה.
ויש לי קרס(לא ענקית אבל יש) ושומן נגיד בידיים\ירכיים וכו' ..
ואין לי מושג מה זה HIIT, ואני משתדל לאכול טוב.

באימון כוח התוכנית היא(לפי שמות המתקנים) : לחיצת חזה, משיכת פולי עליון, לחיצת כתפיים, רוטציה, פשיטת מרפקים, כפיפת מרפקים, סקוואט על בוסו, כפיפת ברכיים, מכרעים סטטיים, בטן סטטי, כפיפות בטן, זוקפי גב. (לא כולם במכשירים..)
ותשמע אני הייתי שחקן כדורסל אבל בחיים לא התאמנתי בחדר כושר ולא התאמנתי על שרירים וכאלה, הייתי עובד רק על רגליים, ומדי פעם שכיבות שמיכה וכפיפות בטן, לא יותר מזה.
ויש לי קרס(לא ענקית אבל יש) ושומן נגיד בידיים\ירכיים וכו' ..
ואין לי מושג מה זה HIIT, ואני משתדל לאכול טוב.
1. תוכנית זבל של מאמן חדר כושר, כרגיל. כמה חזרות וסטים?
2. אז תקרא את המאמר שהבאתי, הוא יסביר לך איך לבנות תפריט ולרדת במשקל.
3. תעלה תמונת פרונט רפוי לתמונות חברי האתר בלי חולצה, נוכל להעריך לך ולדעת אם אתה באמת צריך או סתם פרנויה.
4. אימוני ספרינטים, יש מאמרים בפורטל (קילוגרם) וגוגל תמיד שמח לעזור.

• פותח/ת השרשור
1. תוכנית זבל של מאמן חדר כושר, כרגיל. כמה חזרות וסטים?
2. אז תקרא את המאמר שהבאתי, הוא יסביר לך איך לבנות תפריט ולרדת במשקל.
3. תעלה תמונת פרונט רפוי לתמונות חברי האתר בלי חולצה, נוכל להעריך לך ולדעת אם אתה באמת צריך או סתם פרנויה.
4. אימוני ספרינטים, יש מאמרים בפורטל (קילוגרם) וגוגל תמיד שמח לעזור.

תשמע אי אפשר להעלות תמונות, ניסיתי לשלוח לך בפרטי וגם לשים פה, אי אפשר .. זה דורש מינימום של הודעות -.-

*וכתבתי 15 חזרות 3 סטים
*המאמר שהבאת ארוך מאודדדד לא קראתי כ"כ הרבה כל החיים שלי

תשמע אי אפשר להעלות תמונות, ניסיתי לשלוח לך בפרטי וגם לשים פה, אי אפשר .. זה דורש מינימום של הודעות -.-

*וכתבתי 15 חזרות 3 סטים
*המאמר שהבאת ארוך מאודדדד לא קראתי כ"כ הרבה כל החיים שלי
אם לא קראת "כל כך הרבה" בחיים שלך מצבך רע, רע מאוד וזה רק מראה על זה שלא באמת אכפת לך

• פותח/ת השרשור
אם לא קראת "כל כך הרבה" בחיים שלך מצבך רע, רע מאוד וזה רק מראה על זה שלא באמת אכפת לך
כמובן שלא התכוונתי לכך ברצינות.
אבל הרבה דברים שם לא מדברים אליי, אני יכול לקרוא הכל ואני לא אבין 90% ממה שרשום, קראתי כבר המון מאמרים כאלה בנושא..
אני רק רוצה לדעת למה התוכנית אימון שהביאו לי לא טובה.

אהלן.

קיבלתי תוכנית בחדר כושר להורדת משקל + חיטוב גוף (בן 18, אני 179 ס"מ, משקל 71 אבל יש שומן מיותר בגוף.. ואני גם בכושר)

אז ככה, 3 אימונים בשבוע, כל אימון אני עושה בין 40 דקות לשעה ריצה, ועוד בין 40 דקות לשעה קרוס-טריינר (ועשיתי אתמול שעה ריצה ו 40 דקות בקרוס, יצא שהורדתי ביחד 1000 קלוריות)
וישר אחרי האירובי אימון כוח של שעה ורבע~וחצי.

אתמול כשעבדתי במכון יצא בסה"כ 3 וחצי שעות.

זה נורמאלי לדעתכם? כי הרבה חברים אמרו לי שזה דפוק ואני מסכן את הגוף שלי מבחינת צריכת הקלוריות וכו'
כמובן שאני גם משתדל מאוד לאכול נכון ובריא יותר בבית..

תגיד מה אתה גנוב?
3 וחצי שעות בחדר כושר? איזה מאמן פח כתב לך תוכנית הזוייה כזאת?
אתה עושה שעה ו- 20 דקות אירובי ואז אתה מתחיל אימון כוח?
תגיד איזה אימון כוח אתה יכול לעשות אחרי שעה ו- 20 דקות של אירובי?
שרפת את כל האנרגיה שלך כבר באירובי ואין טעם לאימון כוח

זרוק את התוכנית הזאת ותתחיל כמו שצריך
קודם כל תגדיר מטרה - חיטוב (ירידה ב % שומן) או מסה (גדילה)
אחרי שהגדרת מטרה כנס לפורטל ותקרא
תחילה תלמד איך לחשב BMR ו RMR ואחרי שתחשב תדע את שריפת הקלוריות היומית שלך ומשם תתחיל לבנות תפריט לפי המטרה שקבעת
אחרי זה תראה קודם איך בונים תפריט נכון ע"פ המטרה שלך וכמה קלוריות/חלבון/שומן/פחמימה תצטרך ביום
אחרי שסגרת על תפריט חפש לך תוכנית אימונים מתאימה בשבילך

בקיצור
1. הגדרת מטרה (חיטוב, מסה)
2. חישוב BMR RMR
3. בניית תפריט נכון (ע"פ המטרה שקבעת)
4. מציאת חיפוש תוכנית אימונים שמתאימה לך.

אחרי שיהיה לך את הפורמט הזה תבוא לכאן תראה לנו אותו ואנחנו "נשפץ" לך את הפורמט ואנשים ייעצו לך מה לשנות/להוריד/להוסיף בתפריט/בתוכנית אימונים.

אם אתה רוצה יש גם דרך מהירה ומקצועית יותר בליווי אישי דרך האתר
כנס לפה ותקרא
http://www.lbs.co.il/consultation.php

נערך לאחרונה:
נאמרו פה מספר דברים שחלקם נוכנים וחלקם לא.

אני מבין שחיטוב חשוב לך,

בחיטוב כדי להתאמן עצים ז"א להרים כבד. אירובי הוא בגדר רשות בחיטוב (לא מדבר עם פרוטוקולים או שמירה על "בריאות" סיבולת לב ריאה וכדומה)

יש לשמור על מאזן שלילי בחיטוב. ואני ממליץ בחום לא לבצע יותר מדי אירובי מחשש לפגיעה באימון משקולות.

גם אימון HIIT אני מציע לא לבצע בשל פגיעה באימוני משקולות.

Back
למעלה תחתית