עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הייתי בפיזיותרפיה כזאת. חודש וחצי וכל מה שלימדו אותי זה למתוח את הגב החוצה ולשבת זקוף. זה לא עזר ליחפש את מקאנזי מטוד זאת אחת השיטות הכי נחקרות לי זה הקל על כאבי הגב,אבל למה שלא תלך לאבחון של פיזיטרפיסט מוסמך שינחה אותך לבעיה הספציפית שלך?
הייתי בפיזיותרפיה כזאת. חודש וחצי וכל מה שלימדו אותי זה למתוח את הגב החוצה ולשבת זקוף. זה לא עזר לי
אני מחפש פיזיותרפיה שמחזקת את כל השרירי גב תחתון עם תרגילים ולא מתיחות וגמישות שלא עזרו לי
אם אתה רציני באמת, הספרים של סטיוארט מק'גיל (Stuart McGill) הם המקום הכי טוב להתחיל בו. ממליץ עליהם בחום.
יש צורך לחלק מוניטין למשתמשים אחרים לפני שיהיה ניתן לחלק שוב מוניטין ל-KD2.
תודה רבה אחי.
אני מתחיל לחפש סרטונים ביוטיוב, בקשר לספרים נראה לי יהיה דיי קשה להשיג..
אני אשמח לעוד הצעות אם מישהו אחר מכיר...
א. הספרים של מקגיל אכן מומלצים , ואני יכול לרמוז שאת אחד מהם אפשר למצוא ברשת להורדה בחינם.
ב. אם אתה מעוניין בסרטונים , אתה יכול להתחיל במה שאני משתמש אצל מתחילים :
באופן כללי , אין איזה תרגיל "קסם" שמתאים לכולם , ומאוד רצוי להתאים את זה אישית על פי הסימפטומים והתנועות בהן מופיע הכאב.
גם לך אני לא יכול להביא מוניטין, המון תודה!
רפרפתי קצת בסרטונים שלו ואני מסכים איתך שאין תרגיל קסם באמת. אבל הופנתי לפיזיותרפיה פעם אחת דרך אורתופד והיא הייתה ממש גרועה, בשבילי.
ככה שאני לא כ"כ יודע מה לעשות.
אם אתה יכול לעזור לי קצת אני אשמח.
הסימפטומים שלי הם כאלה:
*יש לי לחץ/כאב כאשר אני מתכופף כלפי מטה, או שאני מעלה את הברכיים כלפי החזה בשכיבה.
*בנוסף יש לי כאבים כאשר אני יושב הרבה(כואב במיוחד כשאני יושב באוטו קטן פרייבט, פחות כואב בכסא מחשב או בכסא בטנדר כמו שיש לי בעבודה).
*וגם היו לי כאבים כשישנתי על מזרן רך יחסית, כרגע אני ישן על מזרון ממש קשה ואני מרגיש הקלה, עדיין לא יכול להגיד אם זה רק מקל או שזה משפר כי אני ישן עליו פחות משבוע.
*לבסוף יש לי כאבים בביצוע סקוואט(במיוחד עם משקל) וכאשר אני רץ ריצות ארוכות גבוהות(למשל 5-6 ק"מ כפול 3 פעמים בשבוע).
הקלות:
* בתנועה הפוכה מכיפוף הגב, זאת אומרת כשאני מקשית את הגב אחורה, למשל בלחיצת חזה של ליפטרים.
* בעמידה
* בשחייה (אני שחיין גרוע אז אני שוחה גג 3 בריכות ואני מת)
* מידי פעם יש הקלה מינורית כשאני ישן על משטח קשה (מזרון או ציפוי גומי כמו שיש בחדרי כושר).
אני מזכיר שהכאבים התחילו בסקוואט כבד(110 קילו) כשעליתי מהתחתית של הסקוואט(low bar) נעזרתי בגב התחתון ומשכתי את התחת החוצה.
כרגע כל מה שאני רוצה זה לעשות תרגילי פיזיותרפיה בשביל לחזק את השרירים המייצבים ולהוריד לחץ מהגב, לא כמו שיטת מקנזי שבגדול אומרת לך לשמור על תנועות נכונות ולעשות מתיחה הפוכה לכאבים, אני רוצה לאמן את הגב התחתון לעמוד בעומסים בנוסף להכל.
לפי מה שאתה מתאר , נשמע ששיטת מקנזי יכולה להתאים לך מאוד. טופלת בשיטת מקנזי? כי מקנזי זה לא רק תנועות פשיטה של הגב שאתה עושה לבד כמו בסרטון המצורף. פיזיותרפיסטים שמתמחים בשיטה לא עברו קורס שלם בשביל ללמד אותך איך לעשות 2-3 תרגילי פשיטת גו.
תראה , אתה מתאר את אותם כאבים מהם אני סבלתי במשך שנתיים.החדשות הטובות הן שזה עובר. החדשות הפחות טובות הן שזה לוקח זמן.
ההמלצות הכי טובות שלי הן להמשיך להיות פעיל , להכיר את כל התרגילים או התנועות/תנוחות שגורמות לך לכאב וללמוד איך לנטרל אותם (לדוג' , אם ישיבה רציפה ארוכה גורמת לכאבים ,אז להשתדל ולקום כל רבע שעה - עשרים דקות , לשנות תנוחה בתוך הכסא וכו') , להוריד משקלים בכל התרגילים שמערבים את הגב התחתון , וכמו שמקגיל מציין , לעבוד יותר על סבולת השרירים בגב מאשר על כוח.
הכאב עצמו בסוגי פגיעות כאלו הוא נושא בעייתי , כיוון שלמעשה , ממה שאנחנו יודעים רוב התהליכים הדלקתיים בעקבות פריצות דיסק אמורים לעבור בתקופה של עד 3 חודשים מרגע הפגיעה. הסיבה שהכאבים הללו נמשכים מעבר ל 3 חודשים (ואצל אנשים מסויימים עלולים להפוך לכרוניים) היא מהסיבה שמסלולי הכאב משתנים בעקבות הפגיעה , והנוזיספטורים (הרצפטורים של הכאב) הופכים להיות רגישים יותר , כך שגם תנועות שבדרך כלל לא אמורות לכאוב (כמו שיעול , הרמה של רגל , תנועות משולבות של כיפוף ורוטציה) גורמות כעת לכאב.
צירפתי סרטון של 5 דקות שמתייחס לנקודות הללו ברשימה שמופיעה בראש הפורום , אתה מוזמן לראות אותו.
אני מאחל לך בהצלחה רבה, אבל כדאי שתשים לב למה שהוא אומר שם, בסוף: http://www.youtube.com /watch?feature=player_embedded&v=wBOp-ugJbTQ#t=130s שזה, בתרגום מקורב לעברית: "הדבר העיקרי שיש לזכור בקשר לשיטת מקנזי הוא שהתרגילים תוכננו באופן ספציפי ללקוחות עם פריצת דיסק וכאב מקרין לרגליים". נראה לי שהסימפטומים שתארת לא כוללים אותך באוכלוסיית היעד.עכשיו באמת ב10 דקות קריאה וצפייה בסרטון עזרת לי יותר מב6 מפגשי פיזיותרפיה ושני אימיילים שהיו לי עם הפיזיותרפיסטית. שים) אבל עדיין אני לא רואה פיתרון באופק.
אני מאחל לך בהצלחה רבה, אבל כדאי שתשים לב למה שהוא אומר שם, בסוף: http://www.youtube.com /watch?feature=player_embedded&v=wBOp-ugJbTQ#t=130s שזה, בתרגום מקורב לעברית: "הדבר העיקרי שיש לזכור בקשר לשיטת מקנזי הוא שהתרגילים תוכננו באופן ספציפי ללקוחות עם פריצת דיסק וכאב מקרין לרגליים". נראה לי שהסימפטומים שתארת לא כוללים אותך באוכלוסיית היעד.
בניגוד ליוני ולאחרים בפורום אני לא איש מקצוע ואין לי שום סיבה לחלוק על המקצועיות שלהם, אבל קבלת ייעוץ רפואי באינטרנט היא עסק מסוכן. משום מה לא מזכירים מספיק את העובדה העצובה שתרגילים לא מתאימים או כאלה שמבוצעים לא נכון עלולים להחמיר את המצב במקום לשפר אותו.
תעשה מה שנראה לך ותהיה בריא. את התסכול שלך אני מבין מאד, אני סובל מכאבי גב תחתון כבר שנים וגם אני לא קיבלתי עזרה מרופאים ופיזיותרפיסטים למכביר אצלם ביקרתי. התרגיל שהודגם בסרטון לא עסק בחיזוק שרירים אלא ביצירת לחץ ממוקד על החוליות והדיסקים. הנסיון האישי שלי (כמובן שהוא לא בהכרח רלבנטי לך) הוא שתרגילים מסויימים בסגנון הזה גרמו לי לכאבים לאחר כמה שעות. אתה מכיר את זה, שהכאב מתחיל בתחושה עמומה של חוסר נוחות ואתה מוצא את עצמך מחליף תנוחה על הכסא כל דקה... ולמחרת בבוקר אתה בקושי יכול לקום מהמיטה? אז זהו. אגב, אני מכיר כמה וכמה אנשים שגומרים את ההלל על שיטת אלכסנדר, כך שאם אתה מוכן להשקיע זמן וכסף אולי שווה לך לנסות (לי היא לא עזרה).את זה תסביר לפיזיותרפיסטית שלי שישר אמרה יש לך כנראה התחלה של בקע/בלט דיסק...
לעומתה 3 אורתופדים אמרו שיש לי דלקת בשרירים או משהו בסגנון, איך אפשר להתאים פיוזתרפיה כזאת אם לא בטוחים במה שיש לי?
אני מסכים איתך שזה לא כזה טוב לקבל עצות באינטרנט אבל ניסיתי 3 אורתופדים, חודש וחצי פיוזתרפיה, רנטגן ומיפוי עצמות שלא עזרו ואני כבר נואש.
אני מנסה כל הזמן משהו אחר ורואה אם הוא עוזר או לא.
ואני לא חושב שתרגילים לחיזוק הגב תחתון(לאוו דווקא כוח עם התנגדות אלא יותר סיבולת) לא יכולים להזיק, במיוחד שאם התרגיל עצמו יתחיל להכאיב אני מיד מפסיק אותו.
אני מאחל לך בהצלחה רבה, אבל כדאי שתשים לב למה שהוא אומר שם, בסוף: http://www.youtube.com /watch?feature=player_embedded&v=wBOp-ugJbTQ#t=130s שזה, בתרגום מקורב לעברית: "הדבר העיקרי שיש לזכור בקשר לשיטת מקנזי הוא שהתרגילים תוכננו באופן ספציפי ללקוחות עם פריצת דיסק וכאב מקרין לרגליים". נראה לי שהסימפטומים שתארת לא כוללים אותך באוכלוסיית היעד.
בניגוד ליוני ולאחרים בפורום אני לא איש מקצוע ואין לי שום סיבה לחלוק על המקצועיות שלהם, אבל קבלת ייעוץ רפואי באינטרנט היא עסק מסוכן. משום מה לא מזכירים מספיק את העובדה העצובה שתרגילים לא מתאימים או כאלה שמבוצעים לא נכון עלולים להחמיר את המצב במקום לשפר אותו.
תודה. ותודה על מה שכתבת, אני אשאב משם כמה רעיונות לנסות על עצמי (גם אני סובל מכאבי גב תחתון). מגה גלופלקס הומלץ לי בשעתו ע"י מישהו שלטענתו הועיל לו מאד. בדקתי וראיתי שאין שום לכך שום הצדקה מחקרית (לפחות לגבי מה שקורה in vivo) אבל ירשתי ממנו קופסה מלאה ולכן ניסיתי בכל זאת. לא הבחנתי בשום השפעה ואחרי חודשיים נמאס לי.גם להערה של יהושוע וגם להסבר של יוני יש מקום חשוב בדיון.
גם להערה של יהושוע וגם להסבר של יוני יש מקום חשוב בדיון.
ואני מחזק את יוני בקשר לאופי הייעוץ שניתן פה.
(ולגבי הספר של מקגיל, לדעתי רק המהדורה הראשונה של LBD ברשת בחינם, ולא השנייה)
ולך טל, כבר בדיון קודם בנושא הסברתי לך מהו המסלול שמישהו רציני שבאמת באמת רוצה לסיים את הסיפור עושה.
בוא נעבור על זה -
1. הולך לרופאים הטובים ביותר במדינה (וזה אפילו לא יקר) ונעזר בהם בכדי לקבל את האבחנה הטובה ביותר שהם יודעים לתת (שלרוב כוללת CT או MRI).
2. מצטייד בידע הטוב ביותר שקיים - הספר של מקגיל עולה 90-100 דולר כולל משלוח (ויהיה פה בארץ עוד שבועיים וחצי).
3. מפסיק עם כפיפות בטן וריצה ועושה את תרגילי הזוקפים והבטן בעמוד שדרה נייטרלי בלבד. בכלל - עמוד שדרה נייטרלי הוא שם המשחק והוא אמור להיות המטרה שלך כל היום.
את הריצה עדיף שתחליף שחייה או הליכה בים או סלד. ותרגילי זוקפים טובים זה לדוגמא דדליפט קל מבלוקים מוגבהים. כל התרגילים שתעשה תלויים בבעיה שקיימת אצלך, וכרגע היא לא מאובחנת ולכן לא ארחיב.
4. משקיע בתרגילי לטיסימוס שלא מערבים גב תחתון - הכי טובים הם מתח וחתירה בTRX, עזר מאוד לכל מי שהמלצתי לו, וזאת המלצה ישר ממק'גיל.
5. אוכל מספיק חלבון (1.5 ק"ג גוף ומעלה) ומספיק קלוריות בכלל.
6. מפסיק לעשן במיידי אם אתה מעשן.
7. אני לקחתי ויטמין C, קומפלקס B, מולטי מינרל (סידן מגנזיום אבץ), D , ואומגה 3, לא יודע מי מהם עזר, אם בכלל, אבל העסק עבר.
אולי שווה גם לנסות סוג של "מגה גלופלקס" (לכל חברת תוספים יש את המותג שלה של אותו המוצר).
8. decompression - אם עוזר לך....על הכיפאק. מנוחות בשכיבה כשאפשר במהלך היום יכולות לעזור.
אני בטח אחשוב על עוד דברים. אבל זה העיקר.
בהצלחה.
1. ביקור אצל אורטופדים כלליים כאלו של קופת החולים באמת לא תורם שום דבר.
אין לו שום אבחנה, רק רנטגן תקין ומיפוי עצמות תקין, למיטב זכרוני.
איך אמורים לטפל בו בצורה המיטבית?
2. הספרים (והדעות) של מקגיל לא מושלמים. אבל מה האלטרנטיבות שלך למקור טוב יותר ? כזה שיכול לספר את הסיפור של פציעות גב בצורה יותר כוללת...להעביר טוב יותר את העקרונות של השיקום...? (מי שמתעניין ימצא גם את הספר הזה מרתק )
3. אנחנו באמת צריכים את הגב המחקרי שיקשר בין עוצמת שרירי הגב/ליבה לעובדה ש....
אם לבחור אין שום דבר קטסטרופלי בCT/MRI (ע"ע סעיף 1) , שיכנס מתחת למוט, בתרגילים המרכזיים, בעמוד שדרה נייטרלי, טכניקה טובה, ובמשקל נוצה.
ויתחיל להתקדם משם ככל שהוא יכול ?!
4. אין ניסיון תזונתי להשפיע על הכאב, ההמלצות התזונתיות שכתבתי נועדו באופן מאוד כללי לתת בוסט לכל תהליך התיקון ובנייה של רקמות. ולא המצאתי אותם, זה הכל המלצות שדגתי מספרות יותר מעשית ופחות מחקרית.
אם הוא מנסה להחלים מפציעה כדאי לו מאוד לייצר סביבה אנאבולית מובהקת, גם לזה אנחנו צריכים מחקר או שזה מסוג הדברים שהיגיון בריא מספיק בשבילם?