הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מישהו זוכר אותו?

אתה לא קורא את מה שאני כותב?
לא אמרתי פעם אחת שזה הכי אידאלי, פעם אחת לא אמרתי דבר כזה.
סך הכל אמרתי שאין לפסול כל גישה שהיא שונה משלך על הסף, כי לכל מטרה נועד סוג אימון שונה.

וזהו אתה פוסל את זה שהם ספורטאים רק ע"פ יום המבחן שלהם? מה עם כל הדרך לפני? הם לא נדרשים לביצועים?
ואין מה להשוות בילדר לבר רפאלי, בילדר מתאמן+תזונה מדוקדקת+החומרים הנכונים+זמן התאוששות מספק, אה וכן הם מתחרים
בר רפאלי לעומת זאת זה עניין של גירעון קלורי פרצוף יפה ותו לא היא לא מתחרה באף אחת בשום מקום, סך הכל יחצנות
אתה חושב שלבר רפאלי אין מתחרות? באיזה עולם ורוד אתה חי? זה שזה לא בתחרות עם שופט זה נכון, אבל זה לא אומר שהיא לא מתחרה
ולכל מטרה נועד סוג אימון שונה, זה נכון. המטרה שלו בסקוואט היא להתחזק. והוא עושה את זה גרוע.
אני לא מבקר את צורת האימון שלו בהדיפת כדור ברזל. אני מבקר את צורת האימון שלו להשגת כוח וכוח מתפרץ.

אתה חושב שלבר רפאלי אין מתחרות? באיזה עולם ורוד אתה חי? זה שזה לא בתחרות עם שופט זה נכון, אבל זה לא אומר שהיא לא מתחרה
ולכל מטרה נועד סוג אימון שונה, זה נכון. המטרה שלו בסקוואט היא להתחזק. והוא עושה את זה גרוע.
אני לא מבקר את צורת האימון שלו בהדיפת כדור ברזל. אני מבקר את צורת האימון שלו להשגת כוח וכוח מתפרץ.

שאלת אותו שלזאת המטרה?
ובקשר לבר רפאלי, היא לא מתחרה, היחצנים שלה מתחרים, זה ממש לא משנה אם יש בנות שנראות יותר טוב ממנה, אף אחת לא הולכת לקבל על זה מדלייה, התחרות היא באוויר ולא מוגדרת, גם אני יכול לעשות ניתוח לשינוי מין ולהחליט שאני מתחרה בבר רפאלי תאורטית, זה לא אומר כלום

בילדרים הם לא ספורטאים כי ביום המבחן שלהם הם לא נדרשים להציג ביצוע, זה שהם מתאמנים בשביל להראות כמו שהם נראים זה בעקיף. להגיד שהם ספורטאים זה כמו לקרוא לבר רפאלי ספורטאית כי היא עושה הרבה אירובי בשביל להיות חטובה. זה לא אוכל.
לא אמרת שלא הגיוני שסמכות טועה, רק יצאת מנקודת הנחה כזאת.

ובילדרים משיגים את המטרה שלהם כי... שים לב... יש עוד פרמטרים לכמה אתה טוב חוץ מכמה אתה מבין. כבר דיברנו על זה.
וזה שזה משרת את המטרה שלהם זה נכון חלקית, כי זו לא הדרך האידיאלית והם משיגים את המטרה שלהם גם בעזרת דברים אחרים, שהם לא "הבנה באימונים". בדיוק כמו עם הבחור בכתבה.

אתה סתם מתלהב מיכולות גבוהות של אנשים מוכשרים שעובדים קשה, ומכך מסיק שבהכרח כל מה שהם עושים זה הכי נכון ואידיאלי.

אוקי, עכשיו שהשגתי את התשומת לב שלך עם מה שסימנתי אבקש שנייה מזמנך על מנת לקרא בצורה הגיונית את מה שאכתוב:

בלידרים הם כן ספורטאים(A sportsperson (North America: athlete), (gendered as sportsman or sportswoman) is a person trained to compete in a sport involvingphysical strength, speed or endurance. Sports people may be professional or amateur.[SUP][1][/SUP]Most professional sports people have particularly well-developed physiques obtained by extensive physical training and strict exercise accompanied by a strict dietary regimen.
The word "athlete" is a romanization of the Greek: άθλητὴς, athlētēs, one who participates in a contest; from ἂθλος, áthlos, or ἂθλον,áthlon, a contest or feat. The term may be used as a synonym for sportspeople in general, but it also has stronger connotations of people who compete in athletic sports, as opposed to other sporting types such as horse riding and driving. In British English (as well as other variants in the Commonwealth) athlete can also have a more specific meaning of people who compete in the sport of athletics.- ויקיפדיה, די מופשט- אין צורך להסביר)

עכשיו אחרי שעברנו את הקטע המילולי, כשאתה מדבר על ספורט ולא על אתלטיקה(ובאמת לא מעניין אותי כמה שאתה קרוב או רחוק מהעולם הזה) אתה צריך להתייחס במובן הרחב. שים לב שיש הבדל גדול בין ספורטאי ובין אתלט. חלק דומה, אבל הרבה שונה.
בודיבילדינג מקצועי הוא לא פחות ספורט מאשר ריצה. נכון בריצה אתה מוכיח ביצועים(זמן מהיר יותר) אך בבודיבילדינג אתה מוכיח מראה טוב יותר(מה לעשות, סובייקטיביות תמיד תיהיה בהתייחס לתחום הזה אך לא על כך נדון)

תקשיב, להיראות כמו שהם נראים זה לא עקיף- זה הספורט. זו תמצית העבודה המושקעת. אוסיין בולט זולל בטטה(ועוד כמה דברים. אה כן, גם "ממתקים") ושובר שיאי עולם בריצה. ומר שוורצנגר עולה על הבמה עושה פלקסים ומקבל מחמאות. זה ההבדל. אך זהו ספורט.

תגיד, באמת השוות את רמת ההשקעה, עזוב, את רמת היכולת התמדה ומוטיבציה שיש לבודיבילדר מקצועי לבר רפאלי? אתה מחובר למציאות?
ברור שאי אפשר להשוות. וזה לא קשור ליחצנים ולתחרות שיש בעולם הדוגמנות. ההבדל הוא משמעותי.

אני חושב שאתה לא יכול, לא רגע, אתה לא במעמד לציין מהי הדרך האידיאלית להגיע לביצועים(בלי מרכאות, כי המראה שלהם זה הביצוע שלהם) של בודיבילדר מקצועי כי אתה לא מגיע מהעולם הזה, אתה לא עוסק בו וכנראה מכיר רק את הצד הליצני שבו(החברה שמפמפמים לך בייספס בסקוואט ראק).

אז לפני שאתה משתלח בכל נושא שקיים, אבקש ממך בתור משתמש פעיל כשאתה בתפקיד של מנהל פורום כלשהו באתר הזה תבדוק לעומק את הנושא עליו מדובר, תבדוק אולי מול מנהל פורום אחר את הנושא שבו מדובר ואולי, חס וחלילה, תשים לב מה אתה אומר? משתמשים אחרים רואים בך "סמכות".

*אין לי כל קשר לבודיבילדינג או לוויטליפטינג
**קראתי את כלל תגובתיך בדיון, וציטטתי את זו שהכי הפריעה לי
***לא מדובר כאן ולו לשניה ברמה האישית, נטו בהתייחס להודעתך

בברכת לילה טוב,

אריאל.

קראתי את הוויכוח ולא יכלתי להישאר אדיש למצב.
1) בודיבילדינג הוא ספורט בגלל שהוא עונה להגדרה של ספורט:
The precise definition of what separates a sport from other leisure activities varies between sources, with no universally agreed definition. The closest to an international agreement on a definition is provided by SportAccord, which is the association for all the largest international sports federations (including association football, athletics, cycling, tennis,equestrian sports and more), and is therefore the de facto representative of international sport.SportAccord uses the following criteria, determining that a sport should:[SUP][1][/SUP]

• have an element of competition
  • be in no way harmful to any living creature
  • not rely on equipment provided by a single supplier (excluding proprietary games such as arena football)
  • not rely on any "luck" element specifically designed into the sport
They also recognise that sport can be primarily physical (such as rugby or athletics), primarily mind (such as chess or go), predominantly motorised (such as Formula 1 or powerboating), primarily co-ordination (such as billiard sports), or primarily animal supported (such as equestrian sport).[SUP][1][/SUP]
There has been an increase in the application of the term "sport" to a wider set of non-physical challenges such as electronic sports, especially due to the large scale of participation and organised competition, but these are not widely recognised by mainstream sports organisations.

עובדה שגם שחמט ומירוצי מכוניות הם סוגי ספורט ע"פ ההגדרה.

2)עכשיו בקשר לבודיבילדינג כספורט פיזי:(בבקשה לא לפתוח לדיון למה פווארליפטינג הוא לא ספורט אולימפי אבל כן ספורט פיזי זה כי לא כל סוגי הספורט הפיזי קיימים באולימפידיה ובאסה, אבל פה מדובר על השאלה אם הוא בכלל ספורט פיזי)

In the early 2000s, the IFBB was attempting to make bodybuilding an Olympic sport. It obtained full IOC membership in 2000 and was attempting to get approved as a demonstration event at the Olympics which would hopefully lead to it being added as a full contest. This did not happen. Olympic recognition for bodybuilding remains controversial since many argue that bodybuilding is not a sport.

יש אנשים שיתווכחו אבל העובדות בשטח. בדר"כ כשאומרים ספורט מתכוונים לספורט פיזי אבל בודיבילדינג הוא לא ספורט פיזי, למרות שהוא כן ספורט.
בשונה מספורט פיזי שבו אתה נדרש להציג ביצועים פיזיים, בבודיבילדינג אתה נדרש להציג תוצאות ויזואליות(שנובעות מביצועיים פיזיים, אבל זה לא משנה ממה זה נובע מה שמשנה זו התחרות עצמה ובה לא משתמשים בביצועים פיזיים).

3)לגבי תשובה מעליי, אתה עושה טעות בהסקת מסקנות ואני אתן דוגמא: תניח לרגע שלכל האנשים שמעשנים יש סרטן ריאות, אבל יש גם אנשים שלא מענשים ויש להם סרטן ריאות. ככה לכל הספורטאים המקצועיים (לפי טענתך וטענת ויקיפדיה שכמובן צודקים) יש פיזיולוגיה מפותחת הנובעת מאימונים פיזיים ודיאטה, אבל לדוגמא אני גם מבצע אימניים פיזיים ונמצע בדיאטה (תגיד לי אתה אם אני מפותח:120ag:) אבל אני לא ספורטאי מקצועי. קיצר זה לא הפואנטה רק תדע להבא, ואם לא הבנת לא נורא:].

סליחה על החפירה ותודה.
אם מישהו לא מסכים איתי אשמח לפתוח דיון על כך.

בברכת לילה טוב,
מתן.

נערך לאחרונה:
חחחח מה נסגר איתכם מה הולך פה
עזבו שנייה שנכנסתם לנושא לא ממש קשור לדיון, גם הוצאתם אותו מהקשרו בצורה קיצונית
מתחילים לדבר לי פה על מה אוסיין בולט אוכל ועל מירוצי מכוניות ושחמט (שאגב, גם בהם אתה נדרש להציג ביצוע ביום התחרות)
כן אני מודע לזה שזה תחום אפור ושיש ויכוח על האם זה ספורט או לא (ולא, הצורה שבה אתם מציגים את זה כעובדה מוחלטת שזה ספורט, היא לא תקינה)
זה תחום דיי סובייקטיבי מה נחשב ספורט, אני אמרתי את דעתי, ומצטער להגיד לכם, זו גם המציאות. בילדרים הם לא ספורטאים (ושוב, אני לא לוקח מהם דקה אחת של עבודה קשה)
ומה הקשר עכשיו ספורט פיזי או לא, יש ענפים לא פיזיים (שחמט)
אתם עדיין לא הבנתם שבילדינג זו לא התעסקות בביצועים, אלא התעסקות במראה
צר לי, אבל זה לא ספורט

וצאו מהסרט שלכם שזה נושא חד משמעי ושאין עליו ויכוח
זה נושא שנטחן ועוד יטחן הרבה, אין לו תשובה חד משמעית, אל תשחקו אותה כאילו אתם צודקים בהגדרה
ולא אין לי כוח להכנס לויכוח הזה, אבל אתם תיאלצו להסכים איתי שזה נושא שיש עליו ויכוח ולא חד משמעי כמו שניסיתם לצייר את זה (בצורה קטנונית יש לציין)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית