נכנסתי לאתר קילוגרם (מאמרים ברמה מעולה ! ) וקראתי את המאמר לעלייה במסה ,וכתוב שם ככה .
1. לגברים: (10 xבק"ג משקל) + (6.25 xבס"מ גובה) - (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) - (5 x גיל) - 161
את התוצאה יש להכפיל ב1.2, ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.
ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום[תחנת אוטובוס , בבית ] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי(תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן.
זו הערכה כללית לא רעה, אך היא לא מתאימה ל:
א. אנשים שמנים מאוד.
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה.
הנוסחא מתאימה לאנשים "ממוצעים".
מישו יכול להגדיר בנאדם ממוצע ? אני שוקל 52.8 אני בן 18 והגובה שלי זה 1.67 , אני לא עושה בכלל פעילות ספורטיבית , אפילו בקושי הולך , רק ישן ועולה מדרגות .
האם הנוסחא הזאת מתאימה לי ? ואם כן אז עשיתי חישוב נכון ואני מאבד לצערי כל יום כ1784 קלוריות ?
1. לגברים: (10 xבק"ג משקל) + (6.25 xבס"מ גובה) - (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) - (5 x גיל) - 161
את התוצאה יש להכפיל ב1.2, ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.
ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום[תחנת אוטובוס , בבית ] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי(תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן.
זו הערכה כללית לא רעה, אך היא לא מתאימה ל:
א. אנשים שמנים מאוד.
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה.
הנוסחא מתאימה לאנשים "ממוצעים".
מישו יכול להגדיר בנאדם ממוצע ? אני שוקל 52.8 אני בן 18 והגובה שלי זה 1.67 , אני לא עושה בכלל פעילות ספורטיבית , אפילו בקושי הולך , רק ישן ועולה מדרגות .
האם הנוסחא הזאת מתאימה לי ? ואם כן אז עשיתי חישוב נכון ואני מאבד לצערי כל יום כ1784 קלוריות ?