הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לג פרס VS סקוואט

איך היא הצליחה לרדת לסקוואט כזה. מדהים. מסתבר שזה אפשרי.

אה, ולייל מכוער אחו****** בשביל חברה כזו.

אלכס גם אתה מכוער אחו****** בשביל חברה כמו שלך .

כוח יכול לבוא ללא מסה אם אתה במאזן קלורי נטראלי/שלילי (שלילי כמתאמן מתחיל)

צודק לחלוטין רק זה יקח הרבה יותר זמן ולא בטוח שתוכל להגיע לאותה רמה .

נכון אבל יש הסתייגויות כמו לדוגמא בהרמות אולימפיות שחייבים לשמור על קטגוריית משקל אבל בכל מקרה מתקדמים, כנראה חלק מהמשוואה זה חומרים אך עדיין המשקל שלהם כמעט לא עולה (אלא אם רוצים לעלות קטגוריה אבל מתסכנים בהתמודדות עם עומסים הרבה יותר גדולים)

נכון אבל יש הסתייגויות כמו לדוגמא בהרמות אולימפיות שחייבים לשמור על קטגוריית משקל אבל בכל מקרה מתקדמים, כנראה חלק מהמשוואה זה חומרים אך עדיין המשקל שלהם כמעט לא עולה (אלא אם רוצים לעלות קטגוריה אבל מתסכנים בהתמודדות עם עומסים הרבה יותר גדולים)

גם שם עם הם היו שוקלים יותר הם היו יותר חזקים .

אני מסכים לחלוטין אבל הם היו מסתכנים באיבוד השליטה בקטגוריה שלהם הנוכחית והיו הולכים ללא ידיעה מה יהיה המקום שלהם בקטגוריה הבאה (ששם מין הסתם מרימים יותר, ויש אנשים הרבה יותר חזקים).
לכן יש אנשים שמעדיפים להתקדם בקטגוריה הנוכחית שלהם ולשלוט בה, אולי כאשר משהו ישיג אותם והם יראו שהם לא מסוגלים להתקדם יותר הם יעלו קטגוריה.

חברה שלו כאן, זה לא יגמר טוב 🤡

בכלל וממתי כח בא בלי מסה או ההפך (אלא אם הספונסר שלך זה טבע ) .

השאלה אם המטרה שלך להתחזק כמה שיותר בתנועה מסוימת (תחרותית), או להיות כמה שיותר גדול.
אם מישהו מתאמן בתור תחביב ואין לו מטרה להתחרות עדיף לו להתמקד בתנועות שהוא חזק בהם.
אם מישהו לדוגמא חזק יותר במשיכות מאשר בסקוואטים הוא יעשה יותר משיכות ויתמקד בהם מאשר להתמקד בסקוואט שבו הוא היה שובר תראש ומתקדם הרבה פחות טוב.

אתה רוצה מחקרים שמראים פעילות גדולה יותר של האמסטרינגס והזוקפי גו (post` chain)? שהם השרירים שאחראיים לחלק הארי ביכולת של הפלג גוף תחתון (כן, אותם רגליים) לפתח כוח.
אתה טועה לחשוב שכוח ברגליים מוגבל משום מה לשריר/קבוצת שרירים ספציפית (במקרה הזה הקוואדס), בלי post` chain בשילוב עם שרירי ליבה חזקים וכן גם קוואדס אין כוח ברגליים.
לג פרס פשוט לא נותן מענה ל 2 האספקטים הראשונים, כשהראשון הוא החשוב מבינהם, לא למישהו עם פמור ולא עם קצר. וכן בכל מה שקשור לכוח לייל דיבר הפעם שטויות, אם תעבור על הרקע שלו תגלה שהניסיון הפרקטי שלו באימון הוא די מצומצם בטח בהשוואה לאין ספור המאמנים שהצליחו משום מה ללמד מתאמנים עם "מכניקת סקוואט גרועה" לבצע סקוואט שהוא לא רק תקין אלא גם מספק התקדמות פרוגרסיבית.

איך בדיוק האמסטרינגס והגלוטאוס לא עובדים בלחיצת רגליים? ממתי לחיצת רגליים זה תרגיל מבודד לקוואדס?

באופן די אירוני, הרבה אנשים שלא יודעים לעשות סקוואט "לפי הספר" יוכלו להתקדם בביצוע לא נכון. ואני מניח שגם פיזיולוג במעבדה שחוקר את השרירים הוא לא בדיוק מאמן כוח גדול ומנוסה, הוא מתעסק במדע ובנתונים שעומדים לפניו, שזה בערך מה שלייל עושה לא?

נערך לאחרונה:
תקרא שוב את ההודעה שלי, המקום היחיד שבו לג פרס עוד משתווה לסקוואט הוא מבחינת הקוואדס חבל רק שזה חלק קטן במשוואה של היכולת לפתח כוח ברגליים/פלג גוף תחתון ובטח שלא כל המשוואה.

עוד משהו post` chain זה ממש לא רק פושטי ירך אלא בעיקר החיבור שלהם ביחד עם זוקפי הגו (ובמידה מסויימת גם שרירי הבטן), מה שמאפשר שימוש ופיתוח גדול ויעיל של כוח.

לייל בעיקר מתרגם נתונים ממחקרים והטעות שלו במקרה הזה כנראה נובעת משימוש בנתונים שהם פועל יוצא של שיטות מדידה פשוט גרועות (כמו ביצוע פשיטת ברכיים), במקרה כזה מתקבלים נתונים שאמנם נכונים כלפי אותה שיטת מדידה ואותה שיטת מדידה בלבד, שבשל המוגבלות שלה אין לה שום יכולת להקיש באמת לגב יכולת פיתוח כוח.
ד"א לא יודע כמה פיזיולוגים אתה מכיר שמתרגלים במעבדות ביומכניקה.

אם זה היה תלוי בך, איך היית מודד כוח?

סקוואט הכי טוב כי הוא מערב הכי הרבה שרירים לאורך הטווח תנועה הכי גדול, בהתאם התגובה של הגוף. גם הליכה מפעילה את הרגליים, פשוט לא בצורה שתגרום לגוף לצאת ממצב של שיווי משקל ובהתאם להתחזק ולגדול. יש פעילות ויש פעילות

אז מה שאתה בעצם אומר שאתה רוצה לבודד את הגב ובעצם לא לתת לו להתחזק אף פעם, אז מה עשית כאן?

אם הגב שלך זה מה שמגביל אותך אתה תעבוד לחזק אותו ולא תעבור לשחק במכונות בתירוצים עלובים כמו "יש אנשים לא בנוים לעשות סקוואט".
אם האחיזה שלך בדד ליפט חלשה אז תתחיל לעבוד עם רצעות או שתחזק את האחיזה ?

המטרה היתה לחזק\להגדיל את הרגליים בצורה הטובה ביותר(ולא לתקן נקודות חלשות).
אני חושב שהמצב הוא לא שהגב חלש, אלא, שהזווית שהוא ימצא בה (בגלל הפימור ארוך) היא נחותה.

אני אישית חולה עלדדליפט וסקוואט 😃

אם זה היה תלוי בך, איך היית מודד כוח?

בינתיים אפשר להסתפק במה שעושים בחלק מהמחקרים וזה EMG שיטחי (ברור שבמקרה הזה זה עדיף מבדיקות איזיוקנטיות אבל עדיין לא אידיאלי), אבל עם הפורס פלייטס שקיימים היום אפשר למצוא ביצוע ב MVC שיכול לתת מענה טוב יותר.

בינתיים אפשר להסתפק במה שעושים בחלק מהמחקרים וזה EMG שיטחי (ברור שבמקרה הזה זה עדיף מבדיקות איזיוקנטיות אבל עדיין לא אידיאלי), אבל עם הפורס פלייטס שקיימים היום אפשר למצוא ביצוע ב MVC שיכול לתת מענה טוב יותר.
באמת, נשבע לך, ניסיתי.
לא הבנתי כלום, אתה מוכן לתת הסבר גם לפשוטי העם?

וואו,איזה דיון התפתח פה בעקבות שאלה תמימה.
אז בסופו של דבר,שניהם עובדים על אותם השרירים בעיקרון,כאשר בסקוואט פועלים גם הגב והבטן כמייצבים?
לכן מהבחינה הזאת,אם בוחרים תרגיל אחד עדיף כבר לבחור סקוואט על מנת שחלקים של הגוף יפעלו גם כמייצבים?(יש לי רגליים ארוכות ואני לא מחפש לעצמי הנחות)
במידה ואני הולך על AB ויהיו לי 2-3 תרגילים לרגליים,על מנת שאני אוכל להשתמש בשני התרגילים האלה אני אצטרך לבחור אחד שיהיה עיקרי?
קצת יריתי דברים בלי יותר מדיי סדר,מקווה שזה לא יקשה על התשובה.

emg זה בדיקת פעילות חשמלית של שרירים שיטחית או עמוקה, בגדול מכונות איזוקינטיות מווסתות את ההתנגדות במהלך התנועה, פורס פלייטס זה פלטות מיוחדות שמודדות כוח תגובה ו MVC זה כיווץ רצוני מקסימלי.

Back
למעלה תחתית