Pendlay 5x5 Beginner Log

• פותח/ת השרשור
שנכשלת בפווארקלין זה לא שבר את הרצפה? בכל מקרה תצלם אותו כי זה תרגיל מאד מאד טכני ועדיף לעשות אותו כמו שצריך (במיוחד בשבילך) שזה אומר לא למשוך עם הידיים ולתת לפלג גוף התחתון להוציא מספיק כוח מתפרץ כדי שהמוט יגיע גבוה!

האמת היא שנכשלתי (כנראה) בגלל שהפיכת הידיים שלי איטית מדי, ככה שלא ממש זרקתי את המוט על הרצפה.
אני אשתדל למצוא זווית צילום גם לזה.

לגבי שרוולי הברכיים, ראיתי בסרטון שהעלית (וגם ציינת זאת בהודעה שלך פה בלוג) שאתה משתמש בשרוולים הרגילים שנמכרים בבתי מרקחת. יצא לך במקרה להשתמש בשרוולים שעשויים מניאופרן (החומר ממנו עשויים, למשל, השרוולים שאתה מתכוון לקנות של rehband והשרוולים של טומי קונו)? אני אמור לקבל זוג שרוולים מניאופרן והייתי שמח לדעת מה ההבדל המעשי בינם לבין שרוולים "ספורטיביים" (rehband, טומי קונו).

- - - עידכון הודעה - - -

אימון 4.7.2013:

סקוואט 20X5X2, 30X5, 42.5X5, 52.5X5, 62.5X5
פרס עד 45X3F
דדליפט עד 80X5

1. הסקוואט כבד לי facepalm. הוצאתי את הברכיים חזק ונראה לי שזה עזר, אבל לא הייתי 100% מוכן פיזית (ראה בהמשך). רק שימשיך להתקדם. נקווה לטוב מחר.
2. הכשל בפרס - כבר במהלך הסקוואט הרגשתי כאב עמום באזור כתף אחורית שמאל. כנראה עשיתי תנועה לא טובה. בקיצור, כשנכנסתי ל30 הרגשתי כאבים. ניסיתי למשוך עוד קצת בכל זאת אבל כל חזרה ב-45 היתה גיהינום. לא חושב שזה הגבול שלי או משהו. עד הפעם הבאה מקווה שלא יהיו כאבים ונעיף את זה.
3. דדליפט כבד אבל עולה. אני אשתדל לצלם גם את זה.
4. הבוקר קמתי עם דומס עצבניים ברגליים. 😵
4. מחשבות ותהיות - אני חושב שאני עולה במשקל (מחר אני אוודא, אני נשקל בימי שישי) ועדיין מרגיש שאני לא מתאושש אחרי האימון הראשון בשבוע. גם שבוע שעבר היה ככה. האימון הראשון היה כבד אבל עלה סבבה (גם ראיתם סרטון של השבוע), אבל האימון השני דרעק (למרות ששבוע שעבר סגרתי הכל). מה יהיה?

• פותח/ת השרשור
תמשיך להתקדם!
כמה אתה ישן בלילה? איך התפריט?

תודה!
בדרך כלל אני ישן 7-8 שעות, על אף ששלשום בלילה ישנתי רק חמש שעות.
לא עובד עם תפריט מסודר, אלא מתבסס על שני עקרונות - 1. לנסות להכניס כמה שיותר חלבון. 2. לעלות במשקל בצורה סדירה.

• פותח/ת השרשור
אימון 5.7.2013:

סקוואט עד 65*5
בנצ׳ עד 62.5*5
מתח 4,3,3

אימון אש!
לא יודע מה קרה באמצע השבוע, אבל היום הסקוואט היה כבד אבל עף. אותו דבר לגבי הבנצ׳.
מצאתי מקום פה בשכונה לעשות מתח והחלטתי לעשות מתח כמשיכה היום. מעבר לזה שמדובר בתרגיל חשוב וטוב, הוא גם מאפשר מנוחה לרגליים (ביחס לדדליפט או לפאוורקלין). נראה לי שאני אתחיל לשלב גם מתח באימונים (אלא אם מישהו פה יגלה התנגדות לעניין).

משקל עדכני: 80.3 (בערך שני קילו עלייה בשבועיים).
שיהיה אחלה סופ״ש!

• פותח/ת השרשור
אימון 8.7.2013:

סקוואט עד 67.5X5
פרס עד 45X5
פאוורקלין 40X5X3

הנה הסקוואט
http://vimeo.com/69906053?utm_sourc...4YTRlZTBhYmRiNTZ8MTczMzIwOTV8MTM3MzMwOTkxMQ==

בחימום הצלחתי לשמור על הכיווץ, אבל הסט הכבד היה לי כבד (!!!). החזרה הראשונה והחזרה הרביעית עוד איכשהו נראות בסדר.
אני חייב להתאפס על עצמי לפני שאתקע.
הפרס היה כבד אבל נסגר. חזרה אחרונה הייתה מלחמה, אבל עלתה.
פאוורקלין נסגר סופסוף.

הסקוואט די בסדר מהזווית הזו, יותר מעניין אותי אם הברכיים שלך מול כף הרגל או קורסות/זזות פנימה/החוצה בסט.
יש מקום ללהתמקד קצת יותר בלהחזיק את החזה זקוף אבל זה לא כזה גרוע כרגע.

הערה היחידה אליך שאתה מנסה ישר להתיישב בלי לשלוח ברכיים קדימה בכלל, ואז בכל התנועה הן זזות טיפה קדימה.
שלח אותן קצת בהתחלה, מעבר לזה פתח אותן חזק לצדדים והן לא אמורות לזוז יותר מדי.
זה נראה באחרונות שאתה יורד ממש לאט כי יש לך איזשהו מחסום שאתה מפחד להיכשל, כשל זה חלק מהאימונים וצריך לדעת לעשות אותו אם אתה כבר יודע לעשות, אל תפחד כ"כ.

איך אתה מרגיש אחרי הסקוואטים?

עריכה: אם אתה מרגיש כאב בברך ולו הכי קל בפאוורקלין אפשר לחכות עם התרגיל עד שהסקוואט יתחזק(90-100 קילו ל5) ואז המפרק יהיה הרבה יותר יציב, בכללי פאוורקלין למי שעבר פציעה רצינית לא מומלץ עד שיש מאסה במפרק הבעייתי בגלל הטבע האקספלוסיבי שלו...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הסקוואט די בסדר מהזווית הזו, יותר מעניין אותי אם הברכיים שלך מול כף הרגל או קורסות/זזות פנימה/החוצה בסט.
יש מקום ללהתמקד קצת יותר בלהחזיק את החזה זקוף אבל זה לא כזה גרוע כרגע.

הערה היחידה אליך שאתה מנסה ישר להתיישב בלי לשלוח ברכיים קדימה בכלל, ואז בכל התנועה הן זזות טיפה קדימה.
שלח אותן קצת בהתחלה, מעבר לזה פתח אותן חזק לצדדים והן לא אמורות לזוז יותר מדי.
זה נראה באחרונות שאתה יורד ממש לאט כי יש לך איזשהו מחסום שאתה מפחד להיכשל, כשל זה חלק מהאימונים וצריך לדעת לעשות אותו אם אתה כבר יודע לעשות, אל תפחד כ"כ.

איך אתה מרגיש אחרי הסקוואטים?

עריכה: אם אתה מרגיש כאב בברך ולו הכי קל בפאוורקלין אפשר לחכות עם התרגיל עד שהסקוואט יתחזק(90-100 קילו ל5) ואז המפרק יהיה הרבה יותר יציב, בכללי פאוורקלין למי שעבר פציעה רצינית לא מומלץ עד שיש מאסה במפרק הבעייתי בגלל הטבע האקספלוסיבי שלו...

תודה על הפידבק. אתייחס לפי סדר הדברים:
1. כיוון הברכיים ביחס לכף הרגל - אני יודע שהזווית אמורה להיות אותה זווית (יש את התמונות בספר של ריפטו, במיוחד בחלק שהוא מסביר על רוחב העמידה שמשפיע על היכולת להוציא ברכיים). אני דיי בטוח שהזווית אצלי היא אותה זווית. במשקל יותר נמוך אני יכול לקחת רגע ולהעיף מבט תוך כדי הסט, אבל בסט עבודה זה יהיה לי קשה. כשאני עושה אייר-סקוואט הזווית נכונה. בהקשר זה, אני מקפיד ל"דחוף" את הברכיים החוצה במיוחד בעלייה (ומקפיד גם לחשוב על זה כל פעם) כדי לא לאבד את התנועה בעלייה.

2. הוצאת חזה (גם בהמשך להערתו של השוקיסט) - אשתדל להקפיד על זה.

3. עד עכשיו ניסיתי להימנע מלשלוח ברכיים קדימה בהתחלה כדי לא להעמיס עליהן בתחילת התנועה. אתה חושב שכדאי לנסות לשלוח אותן ורק אז להתיישב? אם כן, כמה אתה חושב שכדאי יהיה לשלוח אותן קדימה לפני ההתיישבות?

4. האמת היא שאני משתדל לרדת לאט כדי להישאר מכווץ 😃 להימנע מזה? אני יודע שהכשל יגיע מתישהו וזה לא מטריד אותי במיוחד לאור העובדה שאני מופתע מכך שעוד לא נתקעתי עד עכשיו.

5. איך אני מרגיש - מרגיש גמור פיזית, לוקח חמש-עשר דקות הפסקה לפני המעבר לתרגיל הבא, אבל לא מעבר לזה. אם השאלה שלך היא לגבי כאבים, אז (טפו טפו טפו) אין כאלה.

6. כאב בפאוורקלין - אין כזה (טפו טפו כן?). אני רק צריך למצוא דרך למתוח את הגלוטס יותר טוב לאחר התרגיל (בגלל מגבלות התנועה שלי קשה לי לעשות מתיחה לאזור שם), כי תמיד יש לי דומס ביום שאחרי.

תודה על הפידבק. אתייחס לפי סדר הדברים:
1. כיוון הברכיים ביחס לכף הרגל - אני יודע שהזווית אמורה להיות אותה זווית (יש את התמונות בספר של ריפטו, במיוחד בחלק שהוא מסביר על רוחב העמידה שמשפיע על היכולת להוציא ברכיים). אני דיי בטוח שהזווית אצלי היא אותה זווית. במשקל יותר נמוך אני יכול לקחת רגע ולהעיף מבט תוך כדי הסט, אבל בסט עבודה זה יהיה לי קשה. כשאני עושה אייר-סקוואט הזווית נכונה. בהקשר זה, אני מקפיד ל"דחוף" את הברכיים החוצה במיוחד בעלייה (ומקפיד גם לחשוב על זה כל פעם) כדי לא לאבד את התנועה בעלייה.

2. הוצאת חזה (גם בהמשך להערתו של השוקיסט) - אשתדל להקפיד על זה.

3. עד עכשיו ניסיתי להימנע מלשלוח ברכיים קדימה בהתחלה כדי לא להעמיס עליהן בתחילת התנועה. אתה חושב שכדאי לנסות לשלוח אותן ורק אז להתיישב? אם כן, כמה אתה חושב שכדאי יהיה לשלוח אותן קדימה לפני ההתיישבות?

4. האמת היא שאני משתדל לרדת לאט כדי להישאר מכווץ 😃 להימנע מזה? אני יודע שהכשל יגיע מתישהו וזה לא מטריד אותי במיוחד לאור העובדה שאני מופתע מכך שעוד לא נתקעתי עד עכשיו.

5. איך אני מרגיש - מרגיש גמור פיזית, לוקח חמש-עשר דקות הפסקה לפני המעבר לתרגיל הבא, אבל לא מעבר לזה. אם השאלה שלך היא לגבי כאבים, אז (טפו טפו טפו) אין כאלה.

6. כאב בפאוורקלין - אין כזה (טפו טפו כן?). אני רק צריך למצוא דרך למתוח את הגלוטס יותר טוב לאחר התרגיל (בגלל מגבלות התנועה שלי קשה לי לעשות מתיחה לאזור שם), כי תמיד יש לי דומס ביום שאחרי.

1. תבקש מאישתך שתסתכל בצורה ביקורתית.

3. ככה עושים סקוואט, רוב העומס בסקוואט(מומנט הכי גדול) הוא בתחתית ולא בהתחלה כששולחים ברכיים(או כשעומדים כמו שיחשוב המאמן X המיומן), אם הברכיים קורסות קדימה או נדחפות כתוצאה מהמשקל זה פחות אידיאלי מאשר שיהיו במצב הזה כי אתה הזזת אותן לשם בתחילת התנועה(ראה ערך "knee sliding")- האינסטינקט שלך מובן, אל תתייחס לעצמך כמו פרח שברירי אם לא כואב.

4. אתה בראשונות יורד אחלה, הבעיה שלי באחרונות שזה היה SLOW MO

5. כן עניין אותי איך הברכיים, עייפות זה דבר יחסי.

6. אני תמיד בגישה שאם לא כואב כנראה הכל בסדר.

• פותח/ת השרשור
1. תבקש מאישתך שתסתכל בצורה ביקורתית.

3. ככה עושים סקוואט, רוב העומס בסקוואט(מומנט הכי גדול) הוא בתחתית ולא בהתחלה כששולחים ברכיים(או כשעומדים כמו שיחשוב המאמן X המיומן), אם הברכיים קורסות קדימה או נדחפות כתוצאה מהמשקל זה פחות אידיאלי מאשר שיהיו במצב הזה כי אתה הזזת אותן לשם בתחילת התנועה(ראה ערך "knee sliding")- האינסטינקט שלך מובן, אל תתייחס לעצמך כמו פרח שברירי אם לא כואב.

4. אתה בראשונות יורד אחלה, הבעיה שלי באחרונות שזה היה SLOW MO

5. כן עניין אותי איך הברכיים, עייפות זה דבר יחסי.

6. אני תמיד בגישה שאם לא כואב כנראה הכל בסדר.

רות היישר.

• פותח/ת השרשור
אימון 10.7.2013:

גרוע! לא היו לי אנרגיות...לא פעם ראשונה שאני לא מצליח להתאושש מהאימון הראשון בשבוע. אתמול בבוקר כבר הרגשתי שלא התאוששתי, אז לא הייתה לי ברירה ונאלצתי להשתמש (ליטר חלב וחבילה אוריאו). לא רוצה לחשוב כמה גרוע היה המצב אם לא הייתי עושה את זה.

סקוואט עד 70X5 בחימום הצלחתי לשפר את הדגשים, אבל בסט עבודה המצב לא טוב. שתי חזרות ראשונות עוד איכשהו בסדר, אבל השלוש האחרונות...בכל מקרה, וידאתי באמצעות אשתי שהרגליים לא קורסות פנימה לכל אורך התנועה. לפחות משהו בסדר. יקח לי עוד אימון-שניים להצליח לשלוח ברכיים כמו שצריך בתחילת התנועה.
הנה הסרטון:
http://vimeo.com/70060685?utm_sourc...5NTJiZWI3MDk1MzcwfDE3MzMyMDk1fDEzNzM0ODU2NTQ=

בנצ' עד 65X4F תודה לאל (ולריפטו) שאני לא שם סוגרים בבנצ'. הורדתי את המוט לחזרה חמישית ופשוט לא עלה. אגב, הכאב בכתף אחורית שמאל שהיה בפרס לפני כמה אימונים, התחיל בחימום של הבנצ' וממש הציק לי ככל שעלה המשקל. אולי זה גרם לכשל, ובכל מקרה זה תרם לכך. דיכאון.

דדליפט עד 85X5. נקודת האור היחידה. אני צריך למצוא זווית לצלם את זה. מהזווית שצילמתי אתמול לא רואים כלום חוץ מזה שהגב לא מספיק מכווץ בחלק מהחזרות. אקפיד על זה בהמשך ואמצא זווית לצילום נורמלי.

• פותח/ת השרשור
אימון 12.7.2013:

כשל!!!

סקוואט עד 72.5*3 ברביעית ירדתי ולקראת התחתית קרסתי, הברך עפה הצידה ולמזלי הספקתי להישען קדימה בזמן שהמוט נפל אחורה.
פרס עד 40*2 שוב כאבים בכתף האחורית. ממש כמו דקירה חדה כשאני עושה תנועה וכאב בכל הכתף בדקות שלאחר מכן.
מתח 3,3,2 מאכזב מאוד.

מקווה שלכם יהיה סופ״ש מוצלח יותר...

• פותח/ת השרשור
עדכון קצר: שבוע זוועה בעבודה. לא היה שום סיכוי להתאמן. לפחות נחתי ואכלתי כמו בנאדם.
מחר יהיה אימון מלא באנרגיה בשאיפה. שוקל אפילו ללכת על 75 בסקוואט במקום לנסות שוב את ה-72.5 (אשמח לשמוע דעות בעניין).

עדכון קצר: שבוע זוועה בעבודה. לא היה שום סיכוי להתאמן. לפחות נחתי ואכלתי כמו בנאדם.
מחר יהיה אימון מלא באנרגיה בשאיפה. שוקל אפילו ללכת על 75 בסקוואט במקום לנסות שוב את ה-72.5 (אשמח לשמוע דעות בעניין).

בקשר לסקוואט, קורה לפעמים שנכשלים, רק תוודא שיש איך להכשל בצורה בטיחותית!

1. תנסה אימון הבא שוב 72.5 אין טעם לעלות סבלנות זה משהו שחייב באימונים.
אל תפחד מהמשקל, תבוא מוכן ותדע שאתה מרים את זה, אם לא תצליח עושים ריסט ל65 וממשיכים, במצב שלך עם היסטוריית ברך אין טעם לעוף על המשקלים ואין בעיה לתת ריסט גם במשקל הזה, שזה קרוב למשקל גוף שלך כבר אז זה הגיוני.

2. שים לב מה קורה בפרס, כאבים חדים בכל תרגיל זה לא סימן טוב, אני מניח שאתה או לא מעלה את המוט בצורה שווה/עקום או שאתה לא נועל כמו שצריך, בכל מקרה תשקיע מאמץ בחימום ובלראות שהכל פיקס.

3. מה עם המתח?

4. מה האישה אומרת על הברכיים, אתה שומר עליהן מספיק בצדדים?

• פותח/ת השרשור
בקשר לסקוואט, קורה לפעמים שנכשלים, רק תוודא שיש איך להכשל בצורה בטיחותית!

1. תנסה אימון הבא שוב 72.5 אין טעם לעלות סבלנות זה משהו שחייב באימונים.
אל תפחד מהמשקל, תבוא מוכן ותדע שאתה מרים את זה, אם לא תצליח עושים ריסט ל65 וממשיכים, במצב שלך עם היסטוריית ברך אין טעם לעוף על המשקלים ואין בעיה לתת ריסט גם במשקל הזה, שזה קרוב למשקל גוף שלך כבר אז זה הגיוני.

2. שים לב מה קורה בפרס, כאבים חדים בכל תרגיל זה לא סימן טוב, אני מניח שאתה או לא מעלה את המוט בצורה שווה/עקום או שאתה לא נועל כמו שצריך, בכל מקרה תשקיע מאמץ בחימום ובלראות שהכל פיקס.

3. מה עם המתח?

4. מה האישה אומרת על הברכיים, אתה שומר עליהן מספיק בצדדים?

1. סבבה, למרות שאני כבר מחכה לחזור למצב בו משקל הגוף נמוך מהמשקל על המוט 😃

2. יכול להיות שמתישהו בשבועיים האחרונים עשיתי איזה תנועה לא טובה וזה המקור לעניין (הכאב היה באותה נקודה בכל הפעמים). אולי המנוחה של השבוע האחרון עשתה את שלה. נגלה מחר.

3. מה איתו? הזוי בעיני שהדדליפט שלי עוד רגע 90 והמתח שובר אותי (לפחות פסיכולוגית). יש לך הצעות בעניין? 50 pullups ושיט? או לדבוק בשלושה סטים?

4. הברכיים בסדר טפו טפו, אני דוחף החוצה. גם כשנכשלתי, הברך הדפוקה קרסה החוצה ולא פנימה 😃

3. כמה אתה מצליח? תפרט
מתח אמיתי, לא כמו שהBRO במכון שטוען שיש לו 30 חזרות(ושבעצם הוא לא עושה אפילו חזרה אחת מלאה), תרגיל לא כזה קל למתאמן מתחיל.

תכנון לדוג' תקופתי של מתח:
ממתאמנים שלי שעשו 1-2 חזרות:
היינו עושים מתח פעמיים בשבוע, 8 סטים של 1-2(סה"כ 14-16)
יורדים ל6X3(סה"כ 18) אחרי בערך שבועיים
יורדים ל5X5(סה"כ 25) אחרי עוד שבועיים-שלוש
יורדים סטים של 5 עם סט פיק(7-8) אחרי עוד 3-4 שבועות

זה לא קל בכלל, אבל אחרי השבועות הראשונים מתקדמים.
אחרי חודשיים וחצי אתה אמור להגיע ממצב של 1-2 חזרות לסט של 10 לפחות
אני הגעתי ממצב של סטים של 5 בגלל הזנחה פושעת במתח לסטים של 10-14 אקרוס בחודשיים בערך(עליתי 7 קילו בדרך)

אגב אני הייתי עושה רק סופינציה אם אתה חלש כרגע ולא סוגר סט של 5
בנוסף תמיד תשתמש במגנזיום במתח

• פותח/ת השרשור
כדי שנתיישר על ההגדרה: מתח = התחלה ממצב תלייה, עלייה עד שתחתית הסנטר עוברת את המוט וירידה למצב תלייה (רק מוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר כדי לנטרל Bro-Bla-Bla מהסוג שציינת).
במצב רגיל, אני מסוגל לעשות 3-4 מתח (Pullups) בסט ראשון (ככל שעוברים סטים זה יורד ל-1-2). לא יודע כמה מתח בסופינציה יש לי (Chinups כן?). אם למקם את עצמי על התוכנית שלך, אני לא חושב שאני יכול לעשות 6X3, אבל אני יכול לנסות. לחלופין, אני יכול להתחיל מהשלב ה"בסיסי" יותר ולעבור ל-6X3 עוד שבוע-שבועיים.

איך התכנון שלך נכנס לתוכנית ה"כללית"? להוסיף את זה באימונים של התחלת וסוף שבוע (בנוסף לדדליפט/PC) או לעבור למתכונת דומה לזו של ריפטו ב-PPST (מתח באימון הראשון והשלישי של השבוע, דדליפט/PC באימון של אמצע השבוע)?

כדי שנתיישר על ההגדרה: מתח = התחלה ממצב תלייה, עלייה עד שתחתית הסנטר עוברת את המוט וירידה למצב תלייה (רק מוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר כדי לנטרל Bro-Bla-Bla מהסוג שציינת).
במצב רגיל, אני מסוגל לעשות 3-4 מתח (Pullups) בסט ראשון (ככל שעוברים סטים זה יורד ל-1-2). לא יודע כמה מתח בסופינציה יש לי (Chinups כן?). אם למקם את עצמי על התוכנית שלך, אני לא חושב שאני יכול לעשות 6X3, אבל אני יכול לנסות. לחלופין, אני יכול להתחיל מהשלב ה"בסיסי" יותר ולעבור ל-6X3 עוד שבוע-שבועיים.

איך התכנון שלך נכנס לתוכנית ה"כללית"? להוסיף את זה באימונים של התחלת וסוף שבוע (בנוסף לדדליפט/PC) או לעבור למתכונת דומה לזו של ריפטו ב-PPST (מתח באימון הראשון והשלישי של השבוע, דדליפט/PC באימון של אמצע השבוע)?

מתח מלא זה מתליה לסנטר מעל המוט(לא בערך או קצה סנטר אולי עבר אולי לא, הראש צריך להיות מעל המוט)
הייתי מתחיל במצבך מ6X3 צ'ינאפס ל4-5 אימונים(=סופינציה) ורואה איך ההתקדמות

שילוב לתכנית: יוצא לך בשבועיים שאתה עושה 3 פעמים דדליפט 3 פעמים PC, תוריד פעם אחת PC ותעשה במקום(יוצא שיש פאוורקלין אחד כל שבוע במקום 2 בשבוע ועוד 1 בשבוע השני).
בנוסף קח את האימון שיוצא דדליפט בסופ"ש ותעשה אחרי הדדליפט מתח(בנוסף) ואת האימון של אמצע שבוע לאחר מכן ותוסיף אחריו.
כרגע המשקלים בדדליפט לא היסטריים ואתה עושה רק 1X5, הדדליפט גם ככה לוקח לך 15 דקות

עריכה: מתח מלא:
http://www.youtube.com/watch?v=DOetijV6PUk

מתח לא מלא/לא מה שאנחנו רוצים(התחלה):
http://www.youtube.com/watch?v=y3GlKQ0EI8k

נערך לאחרונה:
לא הבנתי למה המתח של הבחור מהמארינס "לא מלא"? הוא אומנם לא עושה צ'ין אפס אבל הוא תופס רחב (אוקי מכניס יותר לטיסימוס מאת הברכיאליס או הבייספס) אבל הוא יורד ונועל ומרפקים ועולה עד מעל הסנטר מה הבעיה?!

לא הבנתי למה המתח של הבחור מהמארינס "לא מלא"? הוא אומנם לא עושה צ'ין אפס אבל הוא תופס רחב (אוקי מכניס יותר לטיסימוס מאת הברכיאליס או הבייספס) אבל הוא יורד ונועל ומרפקים ועולה עד מעל הסנטר מה הבעיה?!

זו הגדרת תרגיל שלא קשורה לאנטומיה של הגוף(לעבור את המוט עם הסנטר= הגדרת תרגיל, אנחנו רוצים שהראש יעבור את המוט, לפחות בצורה חלקית ולא לסחוט כמה שפחות טווח, מבחינה אנטומית יש עוד טווח תנועה גדול ללטיסימוס(
אחיזה רחבה=תירוץ להורדת טווח תנועה שמגיע מפיתוח גוף.

הנה מתח רחב בטווח תנועה מלא שאני בטוח שראית:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית