Pendlay 5x5 Beginner Log

rehband מעולים ואני לא בטוח שצריך משהו רציני יותר מזה בשלב הזה של האימונים, זה נותן קצת לחץ על המפרק, מחמם אותו ויעזור למישהו במצבך במיוחד לשמור על טכניקה טובה יותר.
בכל מקרה בעתיד כשתגיע למשקלים גבוהים אני לא רואה תחליף לרצועות כותנה מלופפות או רצועות פאוורליפטינג חלשות(לא אלה עם הפס האדום פס שחור) אין שום שרוולים נורמליים שמהווים תחליף לרצועות

אני באמת לא מכיר מה יש במשרד הבטחון, תבקש פרטים על מודלים, תן פה לינקים של מה שרלוונטי לאימונים וננסה לעזור/לתת חוות דעת

• פותח/ת השרשור
rehband מעולים ואני לא בטוח שצריך משהו רציני יותר מזה בשלב הזה של האימונים, זה נותן קצת לחץ על המפרק, מחמם אותו ויעזור למישהו במצבך במיוחד לשמור על טכניקה טובה יותר.
בכל מקרה בעתיד כשתגיע למשקלים גבוהים אני לא רואה תחליף לרצועות כותנה מלופפות או רצועות פאוורליפטינג חלשות(לא אלה עם הפס האדום פס שחור) אין שום שרוולים נורמליים שמהווים תחליף לרצועות

אני באמת לא מכיר מה יש במשרד הבטחון, תבקש פרטים על מודלים, תן פה לינקים של מה שרלוונטי לאימונים וננסה לעזור/לתת חוות דעת

יש דיי הרבה דגמים. הפנו אותי לשני האתרים הבאים (שהם כנראה הספקים או חלק מהספקים של המשרד):
http://www.azarim.org.il/HEBREW/PRO...Page_g_afa6644e_a2c5_4c1d_8c70_fcb3dcc585e5=4

http://www.orthodepot.co.il/category/orthopedic-knee-support

בלינק הראשון הפניתי לעמוד ספציפי בו יש כמה גמים שנראים בסגנון של השרוולים של רהבנד (עם/בלי פתח לפיקה, עם/בלי תוספת של תמיכה). אולי חלק מהם יכולים להיות תחליף או מקבילה של רהבנד?
לגבי רצועות, אני מניח שאתה מתכוון לרצועות מהסגנון שריפטו מדבר עליו (יש סרטון כזה שבו הוא מדגים סוגי רצועות ואת האופן בו צריך להרכיב אותם). כשנגיע לגשר...

כן אני מתכוון לרצועות של ריפטו, מכיר אנשים ותיקים בתחום אחרי תאונות אופנוע/עבודה שמתאמנים איתן ומנהלים אימונים תקינים בצורה רגילה.

בקשר לשרוולים זה נראה בסדר גמור:
129024lp.JPG

תבדוק מה העובי במ"מ. כל השרוולים המאסיביים זה אולי לאנשים אחרי ניתוח או תאונה במיידי, אתה לא צריך את זה.
בנוסף יש את Crossfitter שעד כמה שאני זוכר בלי רצועות צולבות ומתאמן לא מעט זמן, שלח לו הודעה שיבוא להגיב פה וייתן לך את ה2 סנט שלו מניסיון אישי.

• פותח/ת השרשור
מעולה, תודה!

- - - עידכון הודעה - - -

אימון 28.6.2013:

סקוואט עד 57.5X6 הסט האחרון היה קומדיה של טעויות. לא לקחתי מספיק אוויר בחזרה הראשונה והגב קרס בסוף הירידה. זה גרם לי לאבד ריכוז. עליתי, לקחתי שתי נשימות וניסיתי להתאפס. בדיעבד הסרטון מראה שעשיתי עוד חמש חזרות לא רעות (לגבי הצילום - זה היה עוד ניסיון למצוא זווית - אני מצליח לתפוס את כל מה שבין הכתפיים ואמצע השוק, אבל זה לא מספיק רחוק למרות שזה כמעט צמוד לקיר. ננסה משהו אחר ואם לא זאת תהיה הזווית).
פרס עד 42.5X5 היה לא פשוט, אבל הכל נסגר בלי צורך ביותר מדי מלחמות.
דדליפט 75X5 קשה, אבל עלה בלי לשבור את הטכניקה.

לסיום - אחד היתרונות בלהיות נשוי - עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד טריות שחיכו לי לסוף האימון. Cheers!

אוקי, בהמשך להודעה הפרטית שלך הגעתי לכאן(כי אני לא יכול להחזיר לך הודעות פרטיות כי אין לי עדיין 150 הודעות) בכל מקרה אני אשתדל לעקוב אחרי הלוג ולעזור.
בהמשך לשאלותיך-
דבר ראשון לגביי התומכים בברך- ממליץ לך להשתמש במשהו מנימנילסטי (כמובן בהנחה ואתה מתאמן בהרמות ותרגילי כוח ולא עושה תנועות חדות כמו בכדורסל וכו'.)
אני בנתיים משתמש בדבר הכי פשוט שיש, התומכי ברך הלבנים הרגילים שמוכרים בפורפארם אבל מתכוון להזמין את זה בקרוב: http://www.roguefitness.com/rehband-7751-knee-support.php

לא שמתי לב כמה זמן אתה אחרי הניתוח, עשית שיקום אצל פיזיוטרפיסט? אם כן אצל מי?. אני קרעתי את הACL ואת 2 המיניסקוסים לא קרעתי את הPCL (שאני מניח שזאת הפוסטריור כלומר הרצועה האחרוית הצולבת) דבר שני מאיפה לקחו לך את הגיד כדי לעשות את הרצועה החדשה? מההמסטרינג או מהגיד של הפיקה? או שבכלל משהו תרם לך גיד (קשה לי להאמין שזה קרה כי זה בדרך כלל רק לספורטאים). יש לך טווח מלא בברך? איזה סיבוכים היו לך?

בכל מקרה אל תדאג גם מניתוחי צולבות במיוחד אם אתה לא ספורטאי מתחרה במשהו אז אין בעיה להשתקם ולחזק את כל השרירים שמסביב למפרק. תענה לי על השאלות ואני אשתדל לעזור במה שאני יכול. בהצלחה אח שלי!

לפי מה שקרוספיטר אומר השרוולים שהמלצתי עליהם יספיקו בהחלט, תבדוק השוואת מחירים ומה הכי משתלם, הrehband עולות בסביבות ה400 שקל כולל משלוח, מצד שני זה שרוול מדהים ביחס לטומי קונו שהיה לי(דק יותר אבל הרבה יותר עמיד) וכשמדובר באימונים וציוד איכותי אני לא חוסך(למרות שאני סטודנט תפרן 🙄)
בנוסף תברר על העובי שלהן ותרשום פה(אני מניח שהן 5 מ"מ, מינימליסטיות או טיפה יותר 7 מ"מ, שתיהן יתאימו בכל מקרה, הייתי מוותר על משהו יותר עבה מזה)

בהמשך למה שהבנתי ממצבך עברת טראומה סטנדרטית ולא היה נזק למיניסקוסים, עם התקדמות ליניארית וטכניקה טובה בסקוואט אתה אמור לחזור לטווח תנועה מלא (ויותר).

אני אעקוב

• פותח/ת השרשור
אני בנתיים משתמש בדבר הכי פשוט שיש, התומכי ברך הלבנים הרגילים שמוכרים בפורפארם אבל מתכוון להזמין את זה בקרוב: http://www.roguefitness.com/rehband-7751-knee-support.php

לפי מה שקרוספיטר אומר השרוולים שהמלצתי עליהם יספיקו בהחלט, תבדוק השוואת מחירים ומה הכי משתלם, הrehband עולות בסביבות ה400 שקל כולל משלוח, מצד שני זה שרוול מדהים ביחס לטומי קונו שהיה לי(דק יותר אבל הרבה יותר עמיד) וכשמדובר באימונים וציוד איכותי אני לא חוסך(למרות שאני סטודנט תפרן 🙄)
בנוסף תברר על העובי שלהן ותרשום פה(אני מניח שהן 5 מ"מ, מינימליסטיות או טיפה יותר 7 מ"מ, שתיהן יתאימו בכל מקרה, הייתי מוותר על משהו יותר עבה מזה)

בהמשך למה שהבנתי ממצבך עברת טראומה סטנדרטית ולא היה נזק למיניסקוסים, עם התקדמות ליניארית וטכניקה טובה בסקוואט אתה אמור לחזור לטווח תנועה מלא (ויותר).

אני אעקוב

תודה על התגובות.
אני אתחיל לחסוך לrehband (אמנם כבר לא סטודנט, אבל חזק בקטע של התפרנות 😃).
שאלותי כרגע הן:
1) האם ללכת על שני שרוולים גם אם כל החרא נמצא בברך אחת? (ברור לי, וזה גם מגובה בבדיקת מאמץ, שהברך הטובה שלי וגם הגב נושאים בעומסים רבים כ"פיצוי")
2) מתי להחליף את השרוול/ים הסטנדרטיים באלה של rehband (שאני אזמין כשיהיה לי כסף)?
3) לאור סעיף 1, ובכלל, האם שרוולים של rehband הם בעדיפות גבוהה יותר מחגורה (שגם אין לי)? האם התשובה משתנה בהנחה שאני אשתמש בשרוולים מינימליסטים?

שוב תודה 😃

1. ללא ספק לך על שני שרוולים.
2. אם אתה קונה שרוולים של 5-7 מ"מ אני לא רואה סיבה לקנות שרוולים של Rehband בכלל, זה לא שרוול קסם.
3. העדיפות העליונה בשבילך היא שרוולים ועדיפות שניה היא נעליים(יציבות, שיפור מנופים לסקוואט), חגורה בעדיפות תחתונה, התחלתי להשתמש בחגורה ב130 סקוואט ו175 דדליפט, אם אתה מתכנן ללכת בנתיב של אימוני כח אני ממליץ על חגורה בעתיד.

נ.ב
חשוב לי בעיקר לנסות לעזור לאנשים עם בעיות אלה ואחרות בסקוואט כדי להוכיח שזו התרופה הכי טובה לברכיים ולגוף בכלל מאשר כל מיני עמידות על משטחים לא יציבים ותרגילי פיזיו' בשקל.

אני מקווה שתעדכן את ההתקדמות שלך ובעתיד כשגם תראה שיפור משמעותי באיכות חיים ותתקדם תכתוב איזה מאמר קצר או תרומה אחרת לאתר כדי שאחרים בארץ במצב דומה גם ילמדו ויפנימו וישפרו את האיכות חיים שלהם.
אני עבדתי עם פציעות ואין לי ספק מה עובד, אבל לא חוויתי את זה בעצמי ככה שאני לא יכול לרשום על סמך "הוא ראה הוא עשה הוא הצליח"

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
1. ללא ספק לך על שני שרוולים.
2. אם אתה קונה שרוולים של 5-7 מ"מ אני לא רואה סיבה לקנות שרוולים של Rehband בכלל, זה לא שרוול קסם.
3. העדיפות העליונה בשבילך היא שרוולים ועדיפות שניה היא נעליים(יציבות, שיפור מנופים לסקוואט), חגורה בעדיפות תחתונה, התחלתי להשתמש בחגורה ב130 סקוואט ו175 דדליפט, אם אתה מתכנן ללכת בנתיב של אימוני כח אני ממליץ על חגורה בעתיד.

1. סבבה.
2. אני אמדוד את העובי לאחר שאקבל אותם.
3. נעליים כבר יש לי - VS Athletics לבנות 👏 כי סקבט עושים באהבה או לא עושים בכלל...

אני זוכר שכתבת באחד הלוגים לגבי וולסלבה (משהו כזה, הכוונה ללקחת אוויר ולהוריד אותו לתוך הבטן). האם הדבר תקף גם בבנץ'?

• פותח/ת השרשור
אני זוכר שכתבת באחד הלוגים לגבי וולסלבה (משהו כזה, הכוונה ללקחת אוויר ולהוריד אותו לתוך הבטן). האם הדבר תקף גם בבנץ'?

אני חושב שכן. אני מכיר שתי טכניקות בעניין ולא יודע להגיד לך מה עדיפה/נכונה יותר -
1. וולסלבה.
2. שאיפה לפני החזרה (כשהמוט נעול למעלה), החזקת האוויר בדרך למטה ושחרור בדרך למעלה (במיוחד אחרי שלב היציאה מהחזה ולקראת שלב הנעילה, שזה הרבה פעמים אחד החלקים הקשים).

אני חושב שכן. אני מכיר שתי טכניקות בעניין ולא יודע להגיד לך מה עדיפה/נכונה יותר -
1. וולסלבה.
2. שאיפה לפני החזרה (כשהמוט נעול למעלה), החזקת האוויר בדרך למטה ושחרור בדרך למעלה (במיוחד אחרי שלב היציאה מהחזה ולקראת שלב הנעילה, שזה הרבה פעמים אחד החלקים הקשים).

תודה

מה ההבדל בין וולסלבה לבין 2? בשניהם בסוף האוויר יוצא בעליה, לא?

תשובה למה שרשמת לי בפרטי (כי אני לא יכול לענות בפרטי עדיין)

למה יש לי הרגשה שסוזנה מתל השומר עשתה לך את הניתוח? ועכשיו ברצינות מי ניתח אותך?
לגביי האימונים בבית, תזהר שאתה לוקח את המוט לא לקחת יותר מידי צעדים עם המוט עליך ובנימה מזהירה זו, איפה אתה נכשל? (אם אתה רק עם עמודים ובבית? יש לך משקולות באמפרים?)
הייתי ממליץ לך לעשות את השיקום ר-ק אצל מטפל פרטי(פיזיוטרפיסט של קבוצת כדורגל\כדורסל) אבל עכשיו כבר מאוחר מידי(אם אתה ממשיך עם פיזיוטרפיות אז תעשה אצל פיזיוטרפיסט של ספורט כמו שרשמתי)
רשמת איך אתה בכיפוף אבל לא רשמת אם יש לך יישור מלא? (אם כן, תקפיד שאתה מסקביט אז להגיע ליישור מלא ומשם לרדת שוב לסקוואט)
אני ממשיך לעקוב אחרי הלוג, אם יש שאלות תרשום איפה שבא לך. בהצלחה אחי

• פותח/ת השרשור
תודה

מה ההבדל בין וולסלבה לבין 2? בשניהם בסוף האוויר יוצא בעליה, לא?

להבנתי, בראשון אתה מוציא אוויר רק אחרי הנעילה ובשני אתה מוציא אוויר תוך כדי העלייה.

תשובה למה שרשמת לי בפרטי (כי אני לא יכול לענות בפרטי עדיין)

למה יש לי הרגשה שסוזנה מתל השומר עשתה לך את הניתוח? ועכשיו ברצינות מי ניתח אותך?
לגביי האימונים בבית, תזהר שאתה לוקח את המוט לא לקחת יותר מידי צעדים עם המוט עליך ובנימה מזהירה זו, איפה אתה נכשל? (אם אתה רק עם עמודים ובבית? יש לך משקולות באמפרים?)
הייתי ממליץ לך לעשות את השיקום ר-ק אצל מטפל פרטי(פיזיוטרפיסט של קבוצת כדורגל\כדורסל) אבל עכשיו כבר מאוחר מידי(אם אתה ממשיך עם פיזיוטרפיות אז תעשה אצל פיזיוטרפיסט של ספורט כמו שרשמתי)
רשמת איך אתה בכיפוף אבל לא רשמת אם יש לך יישור מלא? (אם כן, תקפיד שאתה מסקביט אז להגיע ליישור מלא ומשם לרדת שוב לסקוואט)
אני ממשיך לעקוב אחרי הלוג, אם יש שאלות תרשום איפה שבא לך. בהצלחה אחי

נותחתי על-ידי רופאים מאיכילוב ולא תל-השומר (יש שם יחידת ברכיים עם אוריינטציה של פציעות ספורט). האורטופדים שניתחו אותי היו רון ארבל, גיא מורג ונחמיה בלומברג (היו גם רופאים מתחומי התמחות אחרים כמו שכתבתי לך).
אני כבר לא עושה פיזיותרפיה, אבל אם אעשה אדאג לעשות זאת אצל מישהו שעוסק בתחום של שיקום וספורט.
יישור יש לי טווח כמעט מלא (ממש הגבלה מינורית), כך שבעלייה עם משקל עלי אני יכול ליישר עד הסוף (ובהחלט מקפיד על זה).

לגבי כשל - יש לי באמפרים והרצפה היא רצפה של דירה שכורה 😃

אתה מתאמן במשקולות בתוך דירה שכורה?!!? 😳
כל הכבוד על האומץ וההשקעה (אני מקווה שזה בקומת קרקע או מקלט)

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן במשקולות בתוך דירה שכורה?!!? 😳
כל הכבוד על האומץ וההשקעה (אני מקווה שזה בקומת קרקע או מקלט)

זה במרפסת שירות גדולה שרובה רצפת בטון (לא כולה 😃).
אין סעיף בחוזה שאוסר עלי - בעל הדירה מוזמן לבא לפנות את המשקולות בעצמו...

• פותח/ת השרשור
אימון 1.7.2013:

סקוואט 20X5X2, 30X5, 40X5, 50X3, 60X5
בנצ' 20X5X2, 30X5, 40X5, 50X3, 60X5
פאוורקלין 30X2, 40X3F, 40X3, 40X3, 40X2F, 40X1F

נתחיל מהטוב - פלטה בסקוואט ופלטה בבנצ'. נחמד. עם יד על הלב, לא האמנתי שאני אגיע לפלטה בסקוואט בלי להיתקע. ננסה הלמשיך בהתקדמות, אם כי מתחיל להיות קשה העסק.

הרע -
1. היה קשה.
2. יש לי עוד כמה וכמה קילוגרמים בקנה, אבל הטכניקה מתחילה להתפרק בסטים הכבדים. רק אתמול הבנתי כמה דברים שהיו בסיסיים ומובנים מאליהם נשכחו ונזנחו. יש הרבה מקום לשיפור.
3. הפאוורקלין לא ברור לי בכלל. 37.5 עף באוויר. אולי זה חוסר ריכוז, אולי חוסר מנוחה. נחזור על המשקל באימון הבא ונראה.

סרטונים - צילמתי מהזווית הכי נורמלית שיכולתי. כדי לתת מקור להשוואה צילמתי גם את הסט של ה-50 וגם את ה-60. לטובת העניין גייסתי את המכנס הקצר ביותר שלי (שורטס ריצה מהצבא), כדי לאפשר זווית ראייה טובה (ולהדגיש כמה חסרה לי מאסה ברגליים).

ה-50:

http://vimeo.com/69523709?utm_sourc...zZmMzMjczODY4NDk5fDE3MzMyMDk1fDEzNzI3NDQwMTM=

ה-60:

http://vimeo.com/69524162?utm_sourc...3ZWNiNWY0YTRiNjR8MTczMzIwOTV8MTM3Mjc0NDkyNw==

עריכה: עכשיו אני רואה כמה התאורה גרועה. ננסה לשפר לפעם הבאה 😃

נערך לאחרונה:
הבעיה העיקרית שלי פה זה שאתה מאבד כיווץ בגב תחתון ולא משתמש טוב בהאמסטרינגס/הברכיים גולשות- תתמקד בסטים הבאים בלדחוף ברכיים הצידה לכל אורך התנועה במיוחד בתחתית ובעליה, זה יפתור את רוב הבעיות. תמשיך לצלם(ומעוד זוויות)

• פותח/ת השרשור
הבעיה העיקרית שלי פה זה שאתה מאבד כיווץ בגב תחתון ולא משתמש טוב בהאמסטרינגס/הברכיים גולשות- תתמקד בסטים הבאים בלדחוף ברכיים הצידה לכל אורך התנועה במיוחד בתחתית ובעליה, זה יפתור את רוב הבעיות. תמשיך לצלם(ומעוד זוויות)

תודה על ההערה, אני אקפיד על זה. הזוויות הנוספות שנראות לי אפשריות הן מקדימה ומהצד (לא צד/אחורה כמו הצילום האחרון) - יועיל?

אגב, הזמנתי שני שרוולים מהדגם שהצעת. מבחינת מידה הייתי סנטימטר יותר מהרף העליון של המדיום, אבל חשבתי שעדיף יהיה להזמין מדיום בכל זאת (למרות שאני מקווה לגדול). בכל מקרה, משרד הביטחון מספיק מסודרים והם הזמינו לי שני זוגות - אחד מדיום ואחד לארג'. אמדוד את שניהם ואבחר את מה שיתאים יותר.

שנכשלת בפווארקלין זה לא שבר את הרצפה? בכל מקרה תצלם אותו כי זה תרגיל מאד מאד טכני ועדיף לעשות אותו כמו שצריך (במיוחד בשבילך) שזה אומר לא למשוך עם הידיים ולתת לפלג גוף התחתון להוציא מספיק כוח מתפרץ כדי שהמוט יגיע גבוה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית