הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עודף ויטמינים

Infantry

משתמש מתחיל
280
0
נק' מוניטין:
31
280
0
שנים לא הייתי פה, אז שלום לכולם! 😃

אני צורך מולטי ויטמין של חברת GNC, לוקח 2 כדורים ביום(מנה).
השאלה שלי היא כזאת, אם אני לא טועה, אני חושב שראיתי באיזה מקום שלא מומלץ לעבור את ה1000UI של ויטמין A למשל ביום,
ב2 כדורים יש 1000UI, ואני מניח שאני מקבל ויטמין A נוסף ממקורות מזון אחרים.
השאלה אם עודף ויטמינים יכול לפגוע בסופו של דבר?(לאו דווקא הA) ואיך אני יודע שאני לא באמת עובר את הכמות המומלצת של שאר הויטמינים..

משהו נוסף, האם זה משנה אם אני צורך מולטי ויטמין בו זמנית עם אומגה 3? (האם זה משפיע על הספיגה בגוף של שניהם?)
יודע שזאת שאלה הזויה, אבל ככה על הדרך סתם בשביל לדעת..

תודה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה. רשום שהסף רעילות לויטמין A הוא 10000 וזה מה שאני מקבל ביום רק מהמולטי.. מה עושים במצב כזה? כי אם אני אקח רק כדור אחד אני לא אקבל את שאר הויטמינים.. לא בעייתי?

תודה. רשום שהסף רעילות לויטמין A הוא 10000 וזה מה שאני מקבל ביום רק מהמולטי.. מה עושים במצב כזה? כי אם אני אקח רק כדור אחד אני לא אקבל את שאר הויטמינים.. לא בעייתי?
כתבת בהתחלה שאתה מקבל מהמולטי 1,00 ביום. בקישור כתוב 10,000. בטוח שלא התבלבלת עם המספרים?

אני גם לוקח כמות של 10000 שהיא הכמות שכתוב לקחת על האריזה. אצלי זה קומפלקס ויטמינים ומינרלים לספורטאים.
אבל אצלי רשום בטא-קרוטן. מחיפוש קצר בוויקיפדיה זה חומר מוצא לוויטמין A. אני מנחש שהרעלה של הוויטמין תגיע ממקור אחר (לא בטא קרוטן).
אני לא מאמין שהיו ממליצים על האריזה לקחת מנת יתר.
אני מצטרף לשאלה, ואשמח אם מישהו יאמת את מה שכתבתי, או אם אני טועה אז..

עריכה:
קראתי עוד קצת. כתוב שהיעילות ספיגה של החומר היא בערך 9-22%. אז אולי זאת הסיבה שהכל בסדר.

נערך לאחרונה:
אני מנחש שהרעלה של הוויטמין תגיע ממקור אחר (לא בטא קרוטן).
מתוך הלינק שהבאתי בתגובה קודמת מויקי: "צריכת יתר של בטא-קרוטן, הגרסה ה'צימחונית' של ויטמין A הנמצא בצמחים, לא תגרום לתופעות מסוכנות, והתסמין הגרוע ביותר שלה הוא הצהבת העור.".

לעניין השאלה המקורית, אני נוטה להסכים עם האחרים שמקדם הספיגה של ויטמין A מגן עליך ממינון יתר.

לידע כללי. הצהבת העור מויטמין A מסוג בטא קורטן זה משהו שיעלם ברגע שמפסיקים להכניס בטא קורטן.

יש מקרים שהנזק בלתי הפיך (לפי מה שידוע) כמו במקרים של שתיית מי כסף בכמויות גדולות. במצב כזה העור (במקרים חמורים כל העור) נבצע בצבע כחול\אפור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית