הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון גבולות המתאמן הטבעי

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
אני רוצה לפתוח דיון אצל ס1סי הפורום, מה הם המשקלים בתרגילים הכללים (PL, מתח פרס וכו') אליהם אפשר להגיע בטווח של שנתיים-שלוש אצל בן אדם ממוצע עם אימונים ותזונה נכונים?
ומתי בן אדם (ממוצע, בלי חפירות על גנטיקה) יתקע ברמה שיקח לו שנה לעלות 2.5 קילו על המוט תו"כ עלייה במשקל?
נא לספק מידע מהימן, ולא "אני מכיר את אבי דדליפט 320 והוא אמר שהוא טבעי".

140 בנץ'??
סקואט 140-180
דדליפט מאקסימום 250
בנץ' 100 קילו+-

אתה מדבר שטויות אני אחרי SS של 3 חודשים כמו שצריך הגעתי ל SQUAT 140
DF 160 ובאנץ100 (לחמישיות) אז תחשוב שנתיים התמדה

נערך לאחרונה:
אני מדבר על סינגלים .
הרוב מסיימים SS באיזור 160 -140 -90 נגיד לחמישיות
טקסס ועוד כמה חודשים של תכנית מתקדמת יותר , אני לא רואה סיבה שלא ישיגו תמשקלים הנ"ל .

מה ?? חחחחחח ניראה לי אתה מעקם תגב כמו תולעת בדד ליפט באנץ אתה קורע תכתפיים וסקואוט.. אחי מה זה השטויות האלו בלי תמונה אין אמונה היה לך רקע אחריי לפני זה?

כן היה לי רקע של אימונים אבל לא הייתי יודע מה הייתי עושה הייתי הולך למכון מתאמן ואז הולך עם חברים לא אוכל בכלל זאת המסה הראשונה שעשיתי כמו שצריך. כנס ללוג שלי

אני מדבר על סינגלים .
הרוב מסיימים SS באיזור 160 -140 -90 נגיד לחמישיות
טקסס ועוד כמה חודשים של תכנית מתקדמת יותר , אני לא רואה סיבה שלא ישיגו תמשקלים הנ"ל .

מצד שני, אתה גם לא יודע כמה זמן צריך לנוח בין סטים, איך אמורים לנשום עם חגורה וכו', אז ממתי נהיית מומחה סטטיסטי לפאוורליפטינג?
אם תקח את המתאמנים בפורום למשל, אתה תראה שגם אחרי שנתיים הם לא מגיעים למשקלים שציינת. מה אחוז האנשים כאן שמושכים 250 דדליפט? מעל 50%? אתה חי בסרט רע.
יפה גם שאתה מדבר על תוכניות מתקדמות שלא ניסית בכלל, אבל מנבא בכיף מה הן אמורות להביא לכל מתאמן. על תמורה שולית פוחתת שמעת?

מצד שני, אתה גם לא יודע כמה זמן צריך לנוח בין סטים, איך אמורים לנשום עם חגורה וכו', אז ממתי נהיית מומחה סטטיסטי לפאוורליפטינג?
אם תקח את המתאמנים בפורום למשל, אתה תראה שגם אחרי שנתיים הם לא מגיעים למשקלים שציינת. מה אחוז האנשים כאן שמושכים 250 דדליפט? מעל 50%? אתה חי בסרט רע.
יפה גם שאתה מדבר על תוכניות מתקדמות שלא ניסית בכלל, אבל מנבא בכיף מה הן אמורות להביא לכל מתאמן. על תמורה שולית פוחתת שמעת?

SS 180-160-100 לסינגל מסכים שהגיוני ?
משם טקסס ועוד התקדמות אידיאלית של 531 לכמה חודשים טובים .
זאת ההנחה שלי

אולי בנוסף תתרום לדיון גם בצורה חיובית ותתן הערכה .

נערך לאחרונה:
משם טקסס ועוד התקדמות אידיאלית של 531 לכמה חודשים טובים .
זאת ההנחה שלי

צריך לעשות הפרדה בין אידיאלי, לבין "הרוב". הרוב לא יגיעו למספרים שאמרת.
אתה שוכח שלא כולם שוקלים 100+ , הרוב שוקלים באיזור ה80 ומטה ובמשקלים האלה קשה לעשות את התוצאות שכתבת.
עוד דבר, ההתקדמות לא נמשכת לנצח. תמיד תגיע איזשהי תקיעה, לחלק יקח יותר זמן לצאת ממנה ולחלק פחות, יש גם ליפטרים שתקועים שנים על אותם משקלים. לא הכל עובד יפה כמו בתיאוריה.
אין לי משהו אישי, אני רק חושב שלזרוק משקלים באוויר בתור סטנדרט זה זלזול בתוצאות של אנשים. בטח כשאותו אדם לא הגיע למשקלים האלה בעצמו.

• פותח/ת השרשור
בן אדם שמתאמן כמו שצריך שנתיים, צריך להגיע למשקלים שצוינו פה -
אבל מהמשקלים האלה אין ספק שאפשר להתקדם, גם בן אדם ששוקל 80 יכול לעבור דדליפט של 180 בלי התקדמות שנתית.

ממוצע, בלי חפירות על גנטיקה
האדם הממוצע, לא ישקיע שנתיים באימונים רציניים סטייל SS-טקסס מת'וד וכו'. וגם לא קרוב לזה. האדם הממוצע, במידה ויש לו את הידע \ המאמן המתאים, ישקיע גג, אבל גג SS שלם.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז אני אגדיר את זה מחדש, מתאמן הכוח הממוצע בהינתן המוטיבציה.
ברור שאפשר להתחכם ולהגיד שהבן אדם הממוצע יעשה מנוי לחד"כ ולא יבוא, והמתאמן הממוצע לא יגיע לכלום, אני מדבר על גנטיקה ממוצעת אצל מתאמן כוח רציני.

זו תיאוריה פשטנית, שמתעלמת גם מחיטובים שעושים בדרך (כן, לא כולם שותים גלון חלב ליום, ולא אכפת להם מאיך שהם נראים כי לצ'1צ'י1ת זה לא משנה, כל עוד יש לך GAME), מאילוצים בחיים כמו צבא, עבודה, לימודים, משפחה ושילובים שלהם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית