הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע פריודיזציה כבר בשלב המתאמן המתחיל?

TheTzadik

מנהל פורום Powerlifting/Weightlifting
1,220
2,037
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
16,661
1,220
2,037
בעזהי"ת

אקספרס של חצות. בילי הייז מוצא את עצמו באגף המשוגעים של כלא האימה הטורקי, אגף שמעורר תחושות עזות של גועל וקבס גם לאחר שהצופים הסכינו למראות שאר האגפים של אותו כלא, אגף צפוף ומצחין המדהד בלהג שיחת משוגעים בלתי פוסק, ובטורקית.

בטבור האגף, במרתף אפלולי למחצה, נמצאת מעין חצר טיולים אשר אליה ניגשים שוכני האגף מפעם לפעם, וכעדר זומבים חגים סביב עמוד אבן שנמצא במרכז החצר. מקיפים ומקיפים ומקיפים, בילי הייז בתוכם הלום פנים וקפוא מבט, ומקפידים ביותר על כלל השפיות האחרון שעוד נותר בידם: כיוון ההקפה יהיה רק עם כיוון השעון, חלילה לא להיפך.

כשרצון החיים של בילי הייז התעורר, ולא אלאה רבות בהשתלשלות העלילה, הוא ניגש לאותו מרתף אפלולי ומשמים, לעמוד התמהונים הנעוץ במרכזו, ומתחיל להקיפו נגד כיוון השעון. בשלב הראשון לא היה שם אף לחזות במעשה המסוכן וההרה אסון, אבל חיש קל הופיעו מימין ומשמאל משוכני האגף, ובעקשנות נואשת ניסו לשכנע את בילי הייז לחזור בו מהתקפת הטירוף שאחזה בו. גם האמריקאי הפדופיל שאף הוא מצא את עצמו לאחר כבוד באותו אגף, ניסה להסביר לבילי שלנו, שטורקי טוב הולך רק בכיוון ימין, ושהשמאל זה קשור לקומוניסטים, ושהוא מסכן את שלום כולם.

והנה: האם יש מקום לפריודיזציה כבר בשלב המתאמן המתחיל? לא! בשום אופן! הוא רק מתחיל. בזבוז זמן. תחזור לתלם. אתה מסכן את שלום העולם. לא קראת אף פעם את Mark Rippetoe? מעולם לא שמעת על החלוקה בין מתאמן מתחיל, בינוני ומתקדם, ועל פיה פריודיזציה היא שליטה ומניפולציה בפרמטרי האימון של המתאמן המתקדם?? תעמוד מייד ליד הדלת ותמתין עד בואה של המשטרה החשאית, לה כבר יש מענה לטיפוסים כמוך!

היות שהזכרתי את מארק ריפטו, והיות ואני מבקש לחבוט בעולם המושגים הפופולרי שהוא הנחיל לעולם אימוני הכוח, אני מוצא חובה לחלוק לו תחילה את הכבוד המתבקש, ואבחר לצורך זאת במילים המפורסמות שכתב ג'ים וונדלר, מילים שמופיעות על כריכת הספר Starting Strength:

0000002.jpg

מארק ריפטו מבסס את תוכניות האימון שבספרו Practical Programming for Strength Training, על מודל הפרמטר הכפול (Dual Factor Model) של ולדימיר זטסיאורסקי. על פי המודל, תהליך העלייה ביכולת הגופנית מכיל שלשה שלבים:
  • אימון המוציא את המערכת הגופנית מאיזון ועל כן יוצר הן תהליכי עלייה ביכולת והן תהליכי תשישות.
  • מנוחה, אם מוחלטת ואם באימונים קלים, במהלכה התשישות נעלמת, ותהליכי העלייה נמשכים.
  • ועל כן כשהתשישות נעלמת, מופיעה בשלב השלישי עלייה ברמת הביצועים.

על פי המודל הזה, מסווג מארק ריפטו בספר הנזכר את מתאמני הכוח, על פי שלש דרגות:

- מתאמן מתחיל, אשר מבצע אימון אחד ביום ראשון, והיות והמשקלים היו כל כך קלים (מתחיל, לא?), הוא כבר התאושש כיאות עד יום שלישי, ולכן יכול להעלות שוב ובמעט את משקלי העבודה, וכן חוזר חלילה ביום חמישי וביום ראשון בשבוע הממשיך.

- מתאמן בינוני, אשר נמצא ברמה כזו שהאימון הנדרש להוציאו מאיזון, הומאוסטזה אם תתעקשו, אינו משאיר יכולת לא לשבור שיאים במהלכו, ולא להתאושש ממנו עד האימון הבא, ולכן לאחר יום ראשון, נאלץ לבצע אימון קל ביום שלישי, ולהשאיר את פרק העלייה ביכולת, ליום חמישי.

- מתאמן מתקדם, זה שאף מחזור אימונים שבועי אינו מספיק, לא להוציא את גופו מאיזון ובטח לא להתאושש, ולכן נאלץ לחלק את השלבים שהזכרתי לעיל על פני תקופות ממושכות: תקופת יציאה מאיזון, תקופת התאוששות, תקופת עלייה ביכולת. תוכניות פריודיזציה מוכרות הן קורטה 3X3, פנדלי 5X5, ורבות אחרות.

Starting Strength אם כן, מותאמת באופן מלא ליכולותיו של המתאמן המתחיל: הוא בקושי מרים סקוואט 60 ק"ג, ואם נכוון אותו לפרק אימון קצר, 3 סטים בסך הכל, ומספר דומה של סטים בדדליפט או בחתירה או בפאוורקלין או מה שיהיה, הוא יוכל להרים באימון הבא 65, ואם יאכל ויישן כמו שצריך - עוד שבועיים ירים גם 90.

אכן תקוותי שלא אאלץ לפגוש באישון לילה את כוחות המשטרה החשאית, בעוון חתרנות והמרדה, אך לכמת מתאמן מתחיל לתוך תבנית בודדת של משך זמן ההתאוששות והעלייה ביכולת, ובלבד, מהווה טעות כה חמורה בעיני, עד כדי שאולי היא הגורם הנסתר לאשר כותב ריפטו אודות שלב המתאמן הבינוני, אשר זהו השלב שבו פורשים או נפצעים מרבית המתאמנים - היות והם 'מתחילים לעשות שטויות'.

יותר מאשר צריך מתאמן מתחיל להתקדם במהירות במשקלי העבודה שלו, אולי כדי להרגיש סיפוק אגו מהיר ואולי כדי להיות מוכן כבר מחר בבוקר למלחמת העולם השלישית, הוא צריך לתרגל טכניקה. הוא צריך לפתח קשב פנימי (פרופריוספציה), ולחקור לעומק את התנועה שלו. הוא צריך להבין מדוע כל פרט בטכניקה הינו כפי שהוא. הוא צריך לדעת איך לקום בסקוואט תוך כדי דחיפת הרצפה, הוא צריך לדעת איך לשבת לאחור - לא רק 'לא לגלוש עם הברכיים קדימה', הוא צריך לדעת איך לצאת נכון עם משקל כבד, והוא צריך להיות מתורגל היטב בתחושת כיווץ שרירי הגוף תוך כדי ביצוע התנועה.

מאוד קל להביא מישהו מסקוואט 60 לסקוואט 120. Starting Strength לרשותכם במלואה. אבל נחוץ משך תרגול הרבה יותר ממושך, הן ברמת מספר הסטים לאימון והן ברמת הפריודיזציה, כדי לבנות בסיס טכני איתן.

בלוק הנפח של תוכנית הפאוורליפטינג קורטה 3X3 (ובל יהא שום ספק - התוכנית במקורה הינה תוכנית שטנית לחלוטין המיועדת למתאמן מתקדם מאוד, שבין השאר כבר פיתח טולרנטיות גבוהה מאוד לכאב, ויכולת לעמוד בעומס אימונים בלתי אפשרי), בהתאמה מתבקשת כמובן, נמצא בנקודת פתיחה איכותית מאוד בעיני, לתת מענה לדרישה שלי מהמתאמן המתחיל. קורטה כותב בעצמו, אודות התקופה הראשונית של הבלוק, שהיות והמשקלים בינוניים יחסית, זוהי הזדמנות פז לפרק לגורמים את הטכניקה שלך, ולחקור וליעל כל נקודת תורפה. כשאתה מבצע על פני שבוע האימונים 120 חזרות של סקוואט, שוב ושוב ושוב ושוב, נמצאת בידך היכולת אכן להטמיע שדרוגים טכניים מתבקשים.

המתאמן המתחיל כמובן אינו צריך את שולחן אחוזי העבודה של סטפן קורטה. אבל היכולת לדחות קמעה את ההתקדמות המהירה במשקלי העבודה, ותחתיה לבנות כמו שצריך רמה טכנית בסיסית, יכולה להוות הבדל עתידי בין סתם בחור חזק, ובין מנייאק בעל כוח קיצוני. להלן אציג כאן מהלך בן שמונה שבועות לתרגיל הסקוואט, למתאמן בעל משקלי עבודה בני 60 ק"ג לחמש חזרות. בתחילה בלוק טכני מרובה נפח, לאחר מכן שבועיים בהתקדמות מהירה ושבועיים נוספים בקצב התקדמות איטי יותר. ותוך כדי שלא הזכרתי בשולחן עבודה זה את תרגיל הדדליפט - הרי שלפחות בנוגע לבלוק הטכני, רוח הדברים זהה.

bekor.jpg

"I have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat"
Winston Churchill

אני חושב שכל עוד המשקלים מותאמים לכמות הסטים והחזרות לא צריכה להיות בעיה.

זה אגב קורה בעולם המשקולות האולימפי , הרבה אלופים מתחילים בגילאים של 14-15 (לא כולם מתחילים בגיל 8) ועובדים איתם בנפח משוגע אך ורק בכדי להטמיע טכניקה, זה גם מה שאני הייתי עושה עם המתאמנים שלי.
שוב אציין , הכל צריך להיות מותאם לרמת המתאמן הספציפי ואני לא חושב שצריך לדעת rm1 בשביל להתאים לו משקלים , לא בוויטליפטינג ולא בפווארליפטינג.
נפח יכול להיות אפילו 20% מהחזרה המירבית וזה יעבוד, במיוחד על הטמעת התנועה ובין היתר גם על המערכת העצבית תחת עומס מה שבהמשך יתן לו כלים להתמודד עם תוכניות וקשיים מנטלים שיקדמו אותו לעבר המטרה הסופית שהיא להרים כמה שיותר כבד ולשמור על עצמו בדרך.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אני חושב שכל עוד המשקלים מותאמים לכמות הסטים והחזרות לא צריכה להיות בעיה.

זה אגב קורה בעולם המשקולות האולימפי , הרבה אלופים מתחילים בגילאים של 14-15 (לא כולם מתחילים בגיל 8) ועובדים איתם בנפח משוגע אך ורק בכדי להטמיע טכניקה, זה גם מה שאני הייתי עושה עם המתאמנים שלי.
שוב אציין , הכל צריך להיות מותאם לרמת המתאמן הספציפי ואני לא חושב שצריך לדעת rm1 בשביל להתאים לו משקלים , לא בוויטליפטינג ולא בפווארליפטינג.
נפח יכול להיות אפילו 20% מהחזרה המירבית וזה יעבוד, במיוחד על הטמעת התנועה ובין היתר גם על המערכת העצבית תחת עומס מה שבהמשך יתן לו כלים להתמודד עם תוכניות וקשיים מנטלים שיקדמו אותו לעבר המטרה הסופית שהיא להרים כמה שיותר כבד ולשמור על עצמו בדרך.

מסכים מאוד עם דבריך, ומבקש לחדד את מוצא הדברים:

ברור לכל שאף אחד לא יצליח להגיע למשקלי עבודה ממשיים בסנאץ' בלי מיומנות טכנית ראוייה. סקוואט ודדליפט לעומת זאת, ובמיוחד בהיותם תרגילי עזר בעולם המשקולנות האולימפי, נמצאים בערך במעמד של "תהיה חזק ותרים". הגישה הזו מוטעית. אם מדובר על השארתם לנצח במעמד של תרגילי עזר, אולי אפשר להסתפק ברמה הזו. אם מדובר על בניית כוח קיצוני בסקוואט ודדליפט, נמצא הכורח להבין לעומק את התרגילים הללו ולבנות בהם בסיס מיומנות טכנית, בדיוק כמו שבעולם המשקולנות האולימפי לוקחים ברצינות את העסק ובונים בסיס שכזה.

מאמר מצוין, תודה
לדעתי ריפטו לא באמת ייעד את התוכנית, למי שמתחיל אותה ב 60 קילו סקווט אלא לאנשים שמראש חזקים יותר ובנוסף שולטים בטכניקה.

בעזהי"ת

מסכים מאוד עם דבריך, ומבקש לחדד את מוצא הדברים:

ברור לכל שאף אחד לא יצליח להגיע למשקלי עבודה ממשיים בסנאץ' בלי מיומנות טכנית ראוייה. סקוואט ודדליפט לעומת זאת, ובמיוחד בהיותם תרגילי עזר בעולם המשקולנות האולימפי, נמצאים בערך במעמד של "תהיה חזק ותרים". הגישה הזו מוטעית. אם מדובר על השארתם לנצח במעמד של תרגילי עזר, אולי אפשר להסתפק ברמה הזו. אם מדובר על בניית כוח קיצוני בסקוואט ודדליפט, נמצא הכורח להבין לעומק את התרגילים הללו ולבנות בהם בסיס מיומנות טכנית, בדיוק כמו שבעולם המשקולנות האולימפי לוקחים ברצינות את העסק ובונים בסיס שכזה.

אני אף פעם לא הסתכלתי על סקוואט ודדליפט כתרגילים שמספיק להסתפק בהם בטכניקה סבירה במיוחד לאור העובדה שלכל סקוואט יש כמה וריאציות גם לדדליפט, נכון שמעולם המשקולנות קיבלתי את הגישה הזאת אבל גם אם הייתי מחליט להיות ליפטר הייתי משקיע בטכניקה כבסיס , אני היום חושב שכל מי שעושה את התרגילים הללו גם כתרגילי עזר צריך להתמקצע בהם טכנית ב100%
הקרי אובר של התרגילים האלו בטכניקה מושלמת הוא ענקי לכל סוג של ספורט וגם לאורח חיים בריא יותר.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

מאמר מצוין, תודה
לדעתי ריפטו לא באמת ייעד את התוכנית, למי שמתחיל אותה ב 60 קילו סקווט אלא לאנשים שמראש חזקים יותר ובנוסף שולטים בטכניקה.

תודה רבה!
ואני לא יכול להסכים עם דעתך. בספר Starting Strength יש עבודת הסבר טכני מעולה, המיועדת להבנתי בדיוק למי שמתחיל את הטכניקה מאפס. הסבר בסיסי אמנם, אבל עובר היטב על הנקודות החשובות, וביסודיות. אני מוצא בדברים אחרים שכתב מארק ריפטו, הד לאחת הסיבות האישיות בגינן הוא כמאמן בחר בתצורה של SS. הוא כתב, שיש לו פרק זמן מאוד קצר, ממש מספר אימונים בודדים, על מנת לעורר במתאמן חדש מוטיבציה חיובית עד כדי שהוא ירצה להמשיך. המוטיבציה הזו מתעוררת כמובן באמצעות עוד משקל על המוט. והווי אומר שאולי אם היינו נותנים לריפטו להיות קצין כושר גופני לדיסידנטים במחנות חינוך מחדש בצפון קוריאה - אולי אף הוא היה נוקט בגישה אחרת. יתכן כמובן, דברי אינם אלא השערה, אבל אני מוצא בהם הגיון.

מה המקום אם כך של ה-ss ומי ישאב ממנה תועלת?

בשבועות ה-ח, אמנם בתרגיל הסקוואט בלבד, נמצאת תבנית די זהה לזו המקורית של מארק ריפטו. לאחר בלוק טכני מתבקש בעיני לצורך הבנת והטמעת מיומנות טכנית מספקת, בהחלט הנה הזמן לגשת ל-SS. מה שכן, בהינתן צורך בדילואוד, ולאחר שלילה של גורמים הקשורים במחוייבות הספורטיבית של המתאמן ("התוכנית שלך לא עובדת עחי. אה, שכחתי לספר, בדיוק בתקופה הזו אני עושה חלטורות כסבל דירות, אבל זה בסדר למה אחר הצהריים יש לי זמן להגיע לחדר כושר"), אולי במקום סתם דילואוד וזהו, הייתי אכן מוריד משקלים אבל נותן בלוק טכני נוסף, ולאחריו שוב SS ככתבה וכלשונה.

כל מילה ב ס ל ע

אני כל כך מזדהה הם הנקודה של המאמר. זה באופן כללי.

ברמה הממוקדת יותר - גם החוויה של להאנס כל כך קשה בתדירות כל כך גבוהה בSS היא מיותרת, כיוון שאפשר פשוט לפרוס את אותה יכולת להתקדם בתדירות פחותה שתאפשר יותר התאוששות פיזית ומנטלית, וכן את היתרונות שציינת.

עוד נקודה לא פחות חשובה מפי @coldfire שאני לא מצליח לתייג - אין סיבה לעבור מתכנית עם נפח ברמה של טקסס, לתכנית ברמה של נפח פי 5 מטקסס (גלן) - אפשר לבנות בלוקים באחוזים, שיהיו נניח רק 5X5 סקוואט וכן דדליפט כשני אימונים בשבוע וכך להתקדם באותה רמה שאמורים להתקדם בגלן פנדליי.
אני אגב מתכנן לאחר מיצוי טקסס בגלגול הנוכחי, ללכת אפילו על פחות נפח. משהו כמו 3X5 בדדליפט ו3X5 בסקוואט.

אגב אושר עבד ככה תקופה מאוד מאוד ארוכה והתקדם המון. ואני מניח שגם היסודות של התכנית שלו היום בנויים על המבנה הזה.

נערך לאחרונה:
אני מסתכל על סיפורי הצלחה של חבר'ה כאן (אוסטרליה) בתור מתאמנים מתחילים, וממה שאני רואה כל מי שמביא תוצאות טובות - עובד עם בלוק נפח ברמה כזו או אחרת, בשיטה שונה מאוד מSS.

אם הסכמת עם ההגדרה של מתאמן מתחיל, אז עובדתית באימון הבא הוא יותר חזק, ולכן אין ערך לעבודת טכניקה בעצימות נמוכה יותר מהעצימות שבה הוא עבד לפני יומיים. יותר מזה, טכניקה זה מונח תלוי עצימות, ובאופן כללי יש הרבה פחות ערך לעבודה טכנית עם משקלים קלים. כמו שאמרת בעצמך בפוסט, הוא צריך ללמוד לצאת, לכווץ את כל השרירים ולשבת עם משקל כבד. אז מה הערך בעבודה בעצימות נמוכה?

דבר שני, מה גורם לך לחשוב ש-45 חזרות שבועיות (לא כולל חימום), זה לא מספיק עבודה טכנית?
מאמר מצוין, תודה

לדעתי כדאי לקרוא את הספר שמדברים עליו, לפני שמדברים עליו.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

אם הסכמת עם ההגדרה של מתאמן מתחיל, אז עובדתית באימון הבא הוא יותר חזק, ולכן אין ערך לעבודת טכניקה בעצימות נמוכה יותר מהעצימות שבה הוא עבד לפני יומיים. יותר מזה, טכניקה זה מונח תלוי עצימות, ובאופן כללי יש הרבה פחות ערך לעבודה טכנית עם משקלים קלים. כמו שאמרת בעצמך בפוסט, הוא צריך ללמוד לצאת, לכווץ את כל השרירים ולשבת עם משקל כבד. אז מה הערך בעבודה בעצימות נמוכה?

דבר שני, מה גורם לך לחשוב ש-45 חזרות שבועיות (לא כולל חימום), זה לא מספיק עבודה טכנית?

קודם כל, תודה על תגובתך.

אתחיל עם החלק השני בדבריך. מה גרם לי לחשוב. בפועל? הנסיון המעשי שלי, שכמובן איני מבקש להעניק לו איצטלה מדעית מוכחת, אבל הוא בהחלט מבוסס על הבנה בסיסית בתורת האימון שמצטרפת לתהליך ממושך של ניסוי וטעייה - מה עובד, מה עובד יותר טוב, מה עובד עכשיו טוב ובהמשך פחות, ולהיפך: מה יעבוד בהמשך יותר טוב - וכמו כן ראיית המקובל בענפי ספורט אחרים. קרוספיטר הזכיר את המקובל בעולם המשקולנות, ואני ראיתי לאורך שנים את המקובל בעולם אמנויות הלחימה. אשר הגעתי למסקנה הוא, ש-45 חזרות עבודה שבועיות לא מספיקות לתרגול מאסיבי של טכניקה, ובמיוחד לא כשאחוז ניכר מהחזרות הללו (נניח: סט אחרון בכל יום תרגול), מוקדש למאמץ כבד להתמודד עם המשקל, מאמץ תחתיו אין הדעת יכולה להיות מוקדשת כראוי לפרטים הטכניים.

ואני לא מסכים שיש הרבה פחות ערך לעבודה טכנית עם משקלים קלים - היות ועצימות אינה רק פונקציה של קרבה ל-RM1 אלא גם של תשישות, ובהינתן תשישות גבוהה יחסית, אשר בוודאי אמורה להיווצר שם מנפח שבועי של 120 חזרות גם במשקלים לא גבוהים, בהחלט יש צורך בריכוז טכני מלא ובגיוס גדל והולך של יחידות מוטוריות כדי להתמודד עם המשימה. אותם הדברים העומדים בבסיס ההגיון של בלוק הנפח בקורטה 3X3, מתקיימים בהקשר שלהם גם במתאמן המתחיל.

מאמר מצוין, תודה
אמת. הוא לא ייעד אותה ל-60 קילו סקוואט. הוא ייעד אותה לסקוואט מוט ריק ומעלה.
מסכים. אם הסכמת עם ההגדרות של ריפ - ואני לא בטוח שאני מסכים איתן לגבי כל מתאמן באופן גורף, וזאת גם הסיבה שאני לא תומך ב-SS לכל מתאמן כמו בעבר - אבל אם אתה מסכים, אין היגיון להמשיך ולטחון את אותו משקל עבודה. אני גם לא רואה את ההיגיון במספרים שניתנו במאמר, חמשת הסטים, שמונה החזרות (כן, כן, קדושתו של המספר 5), המעבר מקפיצה שבועית במשקלים לקפיצה יומית ואז ליומית קטנה יותר. אם זה יעבוד? ודאי, מדובר במשתמש מתחיל, הכל יעבוד בשבילו, כולל SS. אם זה אופטימלי? אני לא מבין למה.
יותר מאשר צריך מתאמן מתחיל להתקדם במהירות במשקלי העבודה שלו, אולי כדי להרגיש סיפוק אגו מהיר ואולי כדי להיות מוכן כבר מחר בבוקר למלחמת העולם השלישית, הוא צריך לתרגל טכניקה.
באופן עקרוני, עם זה אני מאד מסכים, ולכן אני מתנגד ל-SS ולרדיפה אחרי המשקלים. אבל מפה ועד הבלוקים והנפח המפורט בהם, הדרך רחוקה.
כשרצון החיים של בילי הייז התעורר, ולא אלאה רבות בהשתלשלות העלילה, הוא ניגש לאותו מרתף אפלולי ומשמים, לעמוד התמהונים הנעוץ במרכזו, ומתחיל להקיפו נגד כיוון השעון. בשלב הראשון לא היה שם אף לחזות במעשה המסוכן וההרה אסון, אבל חיש קל הופיעו מימין ומשמאל משוכני האגף, ובעקשנות נואשת ניסו לשכנע את בילי הייז לחזור בו מהתקפת הטירוף שאחזה בו. גם האמריקאי הפדופיל שאף הוא מצא את עצמו לאחר כבוד באותו אגף, ניסה להסביר לבילי שלנו, שטורקי טוב הולך רק בכיוון ימין, ושהשמאל זה קשור לקומוניסטים, ושהוא מסכן את שלום כולם.
תחזור לתלם. אתה מסכן את שלום העולם. לא קראת אף פעם את Mark Rippetoe?
תעמוד מייד ליד הדלת ותמתין עד בואה של המשטרה החשאית, לה כבר יש מענה לטיפוסים כמוך!
אכן תקוותי שלא אאלץ לפגוש באישון לילה את כוחות המשטרה החשאית, בעוון חתרנות והמרדה
איחרת בכמה שנים עם הניסוחים האלה. ה"תלם" כבר התחרבש בצורה שכבר לא מזהים אותו. הלוואי ומישהו יעביר וויש עם המחרשה.

מעבר למה שכתב הצדיק, בואו נעיין קצת במשמעות של מתאמן מתחיל ובתכנית הנפוצה שנותנים לו - התרגיל היחיד בו למעשה הוא נדרש להתקדם באמת כל אימון הוא הסקוואט. בהתחלת התכנית, בכל שאר התרגילים, מתקדמים 1.5 פעמים בשבוע (לסירוגין פעם אחת ופעמיים). עכשיו, בהתאם להגדרות התכנית, מה קורה כשנתקעים על אותו משקל שלוש פעמים (זה אומר שלמעשה במשך שבועיים אתה תקוע), לוקחים ריסט שהוא בעצמו לוקח שבועיים - שלושה, ורק אז, במידה והוא הצליח (מה שלא בהכרח נכון) מתקדמים. כלומר - כבר כמתאמן מתחיל, בחלק מהתרגילים מדובר על התקדמות של פעם בחודש+. כך שהחלוקה הזו למתחיל, בינוני ומתקדם נכשלת כמעט מההתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית