הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הדרך שלך לעשות חימום

• פותח/ת השרשור metzger
  • פורסם בתאריך

metzger

משתמש מתחיל
23
0
נק' מוניטין:
0
23
0
אהלן,
רציתי לפתוח פה איזה דיון על חימום לתרגילי המפתח כמו סקוואט, דד, פרס ובנץ'.

כל אחד מספר על דרך אחרת לעשות חימום. רציתי לדעת אם חימום זה בעצם משהו אינדיבידואלי (ואם כן אז אשמח לשמוע איך אתה עושה חימום, שנלמד) או אם יש חוקי ברזל לחימום לתרגילים האלו ספציפית,

השאלה נובעת מהסיבה הפשוטה שלפי ss לדוגמא צריך לעשות סט אחד של דד ואצלי אחרי חימום יוצא לי לעשות שלושה סטים של חימום ואחד של עבודה, אבל הסטים של החימום גם מתבצעים עם משקל (ברובם) ויכול להיות בכלל שאני עובר על איזה חוק ברזל או שניים.

שומע תשאלות האלו על חימום כבר מכמה אנשים אשמח אם נעשה פה קצת סדר. תודה רבה.

איך לעזאזל הגעת ל90-95% כסט חימום אחרון?!
על משקל עבודה 140 ומעלה אני נותן סינגל על 120 כחימום אחרון, לא יותר.
אתה מדבר על מה שכתבתי אני משער, כן ככה לי נוח, אני אוהב ליהיות מוכן למשקל על הגוף, גם זה מביא לי בטחון לסט עבודה.
90% מ-140 זה 126. אז סינגל על 125 ק"ג זה סביר מבחינתי עם הסט עבודה שלי הוא 140.

בעזהי"ת

הכוונה בבוקס זה ישיבה ועצירה מוחלטת על גבי כסא?
מה עניין המהירות? הוא הגורם לחימום איכותי יותר של השרירים ופחות מתיש אותם לקראת סט העבודה?

האם חימום ע״פ עיקרון המהירות יהיה לדעתך יעיל גם בסטים של עבודה של 3-5 חזרות, או ששיטת המהירות יעילה בעיקר לקראת סינגלים?

אשמח לתשובה.

א. בוקס סקוואט, לא רק ישיבה ועצירה מוחלטת על גבי דרגש (אישית תמיד בגובה שבירת מקביל), אלא גם תנועה קלה לאחור על הדרגש, כשכל הגוף מכווץ למעט מפרק הירך שלרגע מאבד את הכיווץ, כדי לוודא שהעליה תהיה לחלוטין ללא 'היפ דרייב'. חפש ביוטיוב את דייב טייט, בנושא.

ב. כשמדובר על הרמה כבדה, אי אפשר לדבר רק על להיות חזק. צריך לדבר על טכניקה, על קואורדינציה, על מיומנות. אתה לא יכול לקפוץ משינה ולבצע הרמה כבדה מאוד, לא רק בגלל שהשרירים עוד לא מספיק אלאסטיים, ולא רק בגלל שהלב לא מוכן לעלייה הפתאומית בלחץ דם, אלא גם, ולטענתי: בעיקר, בגלל שהמערכת העצבית שלך עדיין רדומה. בהיבט הזה, כמעט כל מטרת החימום היא לעורר את הרמה הקואורדינטיבית שלנו לתגובה מקסימלית באיכותה. וזה למשל גורם המהירות. אם אתה רוצה להרים הכי כבד שאתה יכול, כדאי מאוד שהמהירות שלך תהיה במיטבה. אז בטח אמוניה, אבל קודם כל: חימום ממוקד.

ג. לעניות דעתי עיקרון המהירות משפיע תמיד, גם בחמישיות. כמובן שבסינגל זו פשוט השאלה אם בכלל נצליח להרים, אבל גם בחמישיה אפשר להתיש את עצמנו לחינם בשתי החזרות הראשונות, בגלל טכניקה לא מיטבית.

בעזהי"ת

א. בוקס סקוואט, לא רק ישיבה ועצירה מוחלטת על גבי דרגש (אישית תמיד בגובה שבירת מקביל), אלא גם תנועה קלה לאחור על הדרגש, כשכל הגוף מכווץ למעט מפרק הירך שלרגע מאבד את הכיווץ, כדי לוודא שהעליה תהיה לחלוטין ללא 'היפ דרייב'. חפש ביוטיוב את דייב טייט, בנושא.

ב. כשמדובר על הרמה כבדה, אי אפשר לדבר רק על להיות חזק. צריך לדבר על טכניקה, על קואורדינציה, על מיומנות. אתה לא יכול לקפוץ משינה ולבצע הרמה כבדה מאוד, לא רק בגלל שהשרירים עוד לא מספיק אלאסטיים, ולא רק בגלל שהלב לא מוכן לעלייה הפתאומית בלחץ דם, אלא גם, ולטענתי: בעיקר, בגלל שהמערכת העצבית שלך עדיין רדומה. בהיבט הזה, כמעט כל מטרת החימום היא לעורר את הרמה הקואורדינטיבית שלנו לתגובה מקסימלית באיכותה. וזה למשל גורם המהירות. אם אתה רוצה להרים הכי כבד שאתה יכול, כדאי מאוד שהמהירות שלך תהיה במיטבה. אז בטח אמוניה, אבל קודם כל: חימום ממוקד.

ג. לעניות דעתי עיקרון המהירות משפיע תמיד, גם בחמישיות. כמובן שבסינגל זו פשוט השאלה אם בכלל נצליח להרים, אבל גם בחמישיה אפשר להתיש את עצמנו לחינם בשתי החזרות הראשונות, בגלל טכניקה לא מיטבית.

תודה רבה אליהו. אולי באמת אנסה לבצע סקאווט שכזה. לפחות בהתחלה אנסה עם עצירה מוחלטת למטה ובהמשך אולי לעבור לבוקס. מעניין לראות את ההבדל מבחינת ההגעה לסטים הכבדים לאחר חימום שכזה.

אני מצאתי שאם אני מתחמם עם יותר מידי חזרות זה מתיש אותי גם ככה הסטים עבודה שלי הם 1RM-3RM ולא יותר אז גם את החימום אני עושה בטווח חזרות הזה , לדוגמא חימום ל160 קילו לחיצת חזה :
מוט ריק - 5 חזרות - בעיקר טכניקה.
60 קילו - 3 חזרות
80 קילו - 2 חזרות
100 קילו - חזרה
110 - חזרה
120 - חזרה
130 - חזרה
140 - חזרה
150 - חזרה
160

אותו הדבר בסקוואט ודדליפט , אני אוהב קפיצות קטנות במשקל (10 קילו) ומספר חזרות נמוך נטו להרגיש את המשקל לא להתיש את הגוף בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית