הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ גבול המתאמן הטבעי

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
בי קשר למה ש-bariah שאל לפי כמה ימים השאלה שלי קצת שונה-
מה הגבולות של המתאמן הטבעי הממוצע (לא בן אדם עם גנטיקה זוננריכית ולא עם גנטיקה של תחת שוודי, בן אדם ממוצע מהשורה- בגובה ממוצע ולא בגובה כמו הספגטי שמאפשר לו להגיע בקלות ל-110-120 ק"ג ולא בגובה של 150 ס"מ שכמעט בלתי אפשרי לצבור בו משקל גוף) בסקוואט, דדליפט ובנץ' בקריירת אימונים שלמה?
אם ניקח 1000 אנשים, נתן להם תוכניות טובות (לא מושלמות ולא שיושבות בול עליהם- SS, TM וכו', מה שמתאים לרוב בצורה טובה-טובה מאד), ניתן להם להתאמן כמה שנים עד שיגיעו לגבול הגנטי, לכמה הם אמורים להגיע לסינגלים בממוצע?
300 ק"ג סקוואט? 350 סקוואט? 250 סקוואט? דדליפט ובנץ' כמה?
RAW כמובן.

• פותח/ת השרשור
מציע לך שקודם תפתור את ה"פציעות" שלך, תתחיל להתאמן רציף ואז תחשוב על הדברים האלו.
(הרבה מהחבר'ה שאני מכיר שהתחילו להתאמן בגילאים מוקדמים לא המשיכו כבר בגילאי ה21+)
חוצמזה אם אני אגיד לך שאתה לא יכול "טבעי" להגיע ליותר מ200 קילו סקוואט או דדליפט ובבנץ אין סיכוי שתעבור 120 לחזרה , אתה תפסיק להתאמן?
פשוט תתאמן ותהנה מזה, מי שחושב רחוק מידי ומתעסק בשטויות הם אלו שבסופו של דבר התחום מפסיק לעניין אותם מהר מאד והם עוברים ל"שטות" הבאה שלהם...

אין תשובה לשאלה הזאת. אם תסתכל על לוגים ועל היסטוריה בפורום של מתאמנים "ממוצעים" של 75-90 ק"ג, תראה שסקוואט באזור ה-4 פלטות ייחשב מכובד מאוד, דדליפט בהתאמה בסביבות ה-200 או הפלטה החמישית. בנץ' הוא תרגיל שהמון נתקעים בו, בין אם זה בגלל אוכל והיפרטרופיה (המתכונת והגישה של תכניות כוח היא לא אופטימלית בשביל בנץ', צריך לחשוב הרבה יותר בכיוון של אימוני בילדרים אם אתה רוצה בנץ' חזק), ובין אם זה בגלל פציעות כתפיים, ובין אם זה מפני שבאופן כללי זו תנועה קצת "דפוקה". בנץ' מכובד בהחלט זה באזור ה-130-120, ופרס צריך להיות ביחס של 2/3 לבנץ' (סטייה של 2-5 ק"ג לכאן או לכאן לא משמעותית).
תרגילים נוספים שאני יכול לחשוב עליהם, ושיכולים להיות משמעותיים:
פרונט סקוואט ביחס של לפחות 3/4 מסקוואט הייבר. זה קצת טריקי לחשב יחס בין לואו בר לבין פרונט כי זה יחס שלא בהכרח קיים אצל אנשים שהסגנון שלהם ב-LB הוא כזה שאין בו עבודת קוואדס.
חתירה ביחס של 1:1 עם בנץ', סטייה של 10% לאחד הכיוונים מתקבלת בהחלט.
מתח (עם משקל) צריך להיות גבוה מהבנץ' באיזה 15%.
קלין & ג'רק ביחס של 90% לפרונט סקוואט (יש את כלל האצבע של משקולנים שאם יש לך שלוש חזרות מקדימה, אז אתה יכול גם לדחוק את זה, בהנחת טכניקה טובה, והכל).
סנאץ' ביחס של 80% מהקלין.

אין תשובה לשאלה הזאת. אם תסתכל על לוגים ועל היסטוריה בפורום של מתאמנים "ממוצעים" של 75-90 ק"ג, תראה שסקוואט באזור ה-4 פלטות ייחשב מכובד מאוד, דדליפט בהתאמה בסביבות ה-200 או הפלטה החמישית. בנץ' הוא תרגיל שהמון נתקעים בו, בין אם זה בגלל אוכל והיפרטרופיה (המתכונת והגישה של תכניות כוח היא לא אופטימלית בשביל בנץ', צריך לחשוב הרבה יותר בכיוון של אימוני בילדרים אם אתה רוצה בנץ' חזק), ובין אם זה בגלל פציעות כתפיים, ובין אם זה מפני שבאופן כללי זו תנועה קצת "דפוקה". בנץ' מכובד בהחלט זה באזור ה-130-120, ופרס צריך להיות ביחס של 2/3 לבנץ' (סטייה של 2-5 ק"ג לכאן או לכאן לא משמעותית).
תרגילים נוספים שאני יכול לחשוב עליהם, ושיכולים להיות משמעותיים:
פרונט סקוואט ביחס של לפחות 3/4 מסקוואט הייבר. זה קצת טריקי לחשב יחס בין לואו בר לבין פרונט כי זה יחס שלא בהכרח קיים אצל אנשים שהסגנון שלהם ב-LB הוא כזה שאין בו עבודת קוואדס.
חתירה ביחס של 1:1 עם בנץ', סטייה של 10% לאחד הכיוונים מתקבלת בהחלט.
מתח (עם משקל) צריך להיות גבוה מהבנץ' באיזה 15%.
קלין & ג'רק ביחס של 90% לפרונט סקוואט (יש את כלל האצבע של משקולנים שאם יש לך שלוש חזרות מקדימה, אז אתה יכול גם לדחוק את זה, בהנחת טכניקה טובה, והכל).
סנאץ' ביחס של 80% מהקלין.
סתם מתוך התעניינות מאיפה באו האחוזים האלה?

ממה שאני רואה "מהשטח", גם על סמך הניסיון שלי, גם ממה שאני רואה בלוגים של מתאמנים, גם כאן וגם בחו"ל, וגם כל מיני מאמרים - למשל היחס של 2/3 בין פרס לבנץ' זה יחס שראיתי שהוא נכון אצלי, וזה גם יחס שריפטו דיבר עליו באחד המאמרים שלו.
יש את כלל האצבע של משקולנים ששלוש חזרות פרונט = קלין & ג'רק, ובאופן "מקורב" RM3 הוא 90% מ-RM1.
וכן הלאה וכן הלאה.

(הרבה מהחבר'ה שאני מכיר שהתחילו להתאמן בגילאים מוקדמים לא המשיכו כבר בגילאי ה21+)
פשוט תתאמן ותהנה מזה, מי שחושב רחוק מידי ומתעסק בשטויות הם אלו שבסופו של דבר התחום מפסיק לעניין אותם מהר מאד והם עוברים ל"שטות" הבאה שלהם...

אני מסכים איתו, כרגע אתה מכור לזה לכל הקטע של הרמת משקולות כי יש לך זמן להשקיע בזה ואתה אוהב את זה.
אבל כמו כל דבר אחר אתה עכשיו אוהב את זה ומשקיע בזה אבל קשה לי להאמין שבאמת תוציא מזה משהו רציני אני לא אומר את זה ספציפית אליך אני פשוט אומר שאני בטוח שלרוב הגדול יש דברים אחרים יש דברים אחרים שהם צריכים לעשות ולוותר על המכון כושר-לימודים,עבודה,צבא...
בנתיים לרובם (לא לכולם) בפורום זה כיף מאוד בתור תחביב, אבל אין לך מה להתעסק בשאלות המעצבנות האלה של גבול היכולת של המתאמן הטבעי, זה מיותר ולא יעזור לך, פשוט תתאמן ותהנה מזה עכשיו.
אז בנתיים אתה יכול להמשיך להתאמן ואם איי פעם תגיע לרמות ממש גבוהות-אז תתחיל להתעניין בשאלות האלה.

מסכים יחסית עם אבקכוכבים. אני שומע המון אנשים אומרים "אין מצב שאני מגיע ל2 פלטות בנץ' / 3 פלטות סקוואט" אבל לדעתי הגבול התחתון של המתאמן הטבעי המתחיל הוא די גבוה, לא רואה סיבה שמתאמן מתחיל לא יוכל להגיע ל3 פלטות סקוואט, 2 פלטות בנץ', וסביב 160~ דדליפט. אחרי שאתה ממצה את ההתקדמות הקלה של המתאמן המתחיל, אז מתחיל הקושי הפיזי והמנטלי לעבור לתוכניות שצריך לסחוט יותר, מניפולציות קצת של אוכל, התקדמות לא ליניארית וכו'. אני לא חושב שאני עילוי בכלל ואני עומד על 550-570 טוטאל, יש כאן מתאמנים טבעיים הרבה יותר מרשימים עם 600 ו700 טוטאל. הגבול הוא הרבה יותר גבוה ממה שנראה השאלה העיקרית כמה אתה מוכן להשקיע לא להסתכל ימינה ולא שמאלה, גם בכשלונות גם שקשה גם שיש עבודה וחברה ולימודים וכו'... תהיה אסיר תודה שאתה מתאמן בגיל הזה, אני בן 26 ולצורך העניין בחור שמתאמן מגיל 14 עד 18 רצוף עם השקעה ניכרת לדעתי אין סיבה שלא יעקוף אותי.

700 טוטאל זה המון, ואם האנשים האלה באמת טבעיים אז זה הכיוון שחיפשתי בפוסט המקורי.

עד שלא תתאמן רציני במשך 4-5 שנים לא תדע לאן אתה יכול להגיע, אולי יהיה לך סקוואט 200 ואולי 260... השאלה כמה אתה באמת בעניין של האימונים ומחוייב להתקדמות והכי חשוב כמה אתה יודע מה אתה עושה ועושה את הדברים נכון

גם תלוי בדברים כמו עד כמה רחוק אתה מוכן ללכת(פאוורליפטר לרוב צריך להיות בא"ש גבוה ובמשקל גבוה יחסית כדי למצות פוטנציאל וכדי להתקדם הרבה, אני לדוג' לא אהיה מוכן לשקול 125 ולהראות כמו דוב, אני לא פאוורליפטר אני מתאמן כח)

בפוסט המקורי ציינת "מתאמן ממוצע", 700 טוטאל טבעי זה ממש לא ממוצע 😃
האמת שזה נקודה נכונה, אני אציין שוב שהתכוונתי למתאמן ממוצע בהינתן תנאים אופטימליים למשך שנים ולא הMINDSET הממוצע, אבל אני מניח שבשביל 700 טוטאל טבעי צריך להיות גנטית קצת יותר מממוצע.

• פותח/ת השרשור
ובנתיים, בזמן שאתה מתעסק פה בשטויות,
Somewhere in Russia, a 13 year old girl warms up with YOUR max.
הכוונה היא לחתימה שהייתה לי לפני ששינו את הפורום?
בכל מקרה אני כרגע לא יכול לבצע סקוואט והאשכול היה למטרת ידע כללי, כי חן הגיע ל-300 לחזרה עם התקדמות של טקסס, בזמן שאנשים אחרים מגיעים לזה עם התקדמות חודשית, וגם אז לא כולם מצליחים.
סתם עניין אותי עד לאן מתאמן ממוצע, שמתאמן בצורה נכונה, עם טכניקה טובה, אוכל ושינה טובים יוכל להגיע בלי ציוד?
זה לא משנה מבחינת השאלה אם אחרי 2-3 שנים או אחרי 10-15 שנים, השאלה היא בסך הכל איפה הגבול הגנטי של מתאמן טבעי, הרגע שבו בשום מצב הוא לא יוכל להתקדם בלי סטרואידים.
מה לגבי דייב הוף?? עד כמה שהוא אומר הוא מתאמן טבעי... והוא לוחץ חצי טון בנץ' פרס
90% ממי שאומר שהוא טבעי הוא לא טבעי. אי אפשר ללחוץ גם 300 ק"ג בלי חומרים, 99.9% מהליפטרים הגדולים הם עם חומרים.
יש לך את חן לדוגמה שמשך 290X3 והוא בלי חומרים, אבל הוא יוצא דופן והוא בין הבודדים.
דן גרין, בולטון, בנדיקט, קלוקוב, אקייב, לאפיקוב ועוד המון אחרים עם חומרים.

לא הבנתם את הכוונה-
מה אמור להיות המשקל שהמתאמן הממוצע לא יוכל להתקדם בו יותר?
יש אוכל, יש שינה, יש טכניקה, יש תוכנית טובה.
הכל יש, גם 20-30-40-60-80 שנות אימונים, אם צריך אפילו 90 שנות אימונים, השאלה היא מה הגבול שבו מתאמן טבעי לא יוכל להרים יותר כבד בלי להשתמש בחומרים בשום מצב- גם לא עם 15000 קלוריות ביום, 1 ק"ג חלבון, תוכנית מושלמת, 12 שעות שינה וכו' וכו'.

תלוי באיזה תקופת זמן , לדעתי בתקופת זמן של מיצוי פונטנציאל בבן אדם ממוצע(170-180ס"מ , 80-90 קילו) שישקיע והתאמן ויאכל כמו שצריך המומצע שלו יהיו בערך פה : באיזור ה120-140 קילו בנצ' פרס , באיזור ה170-220 דדליפט , באיזור ה170-200 סקוואט.

כל בן אדם הפונטנציאל שלו שונה וזה לא מדיד כל כך , כמו כן כל אחד ימצא את עצמו בתקופת זמן אחרת. כמובן תמידי היו לך יוצאי דופן משני צדדי המתרס - חלשים וחזקים מהממוצע , תמיד יהיה לך פריק שירים יותר או מישהו שלמרות שהלך 'לפי הספר' לא מצליח פשוט להרים יותר.
נ.ב לדעתי אתה מתעסק בשטויות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית