הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פאוורקלין VS פנדלי ראו

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
שלום 😃
בקרוב אני מקווה להחליף תמתח בפאוורקלין(שנגיע לאזור ה2 פלטות בדד) אבל רציתי לשמוע דעת אולי על הפנדלי ראו.
אין בעייה במכון שאני עובד בו לעשות פאוורקלין/פנדלי וכו'.
מבחינה של להתחזק כמה שיותר/פאוורליפטינג/יותר משקל על המוט. מה עדיף? כמובן ששיפור בכוח מתפרץ, מהירות גבוהה יותר וקפיצה גבוהה יותר גם ילקח טיפה בחשבון.

יש מצב שמה שאני אגיד עכשיו יגרום למוות שלי
אבל אם אתה מתאמן בשביל להיות טוב בספורט כלשהו (ג'ודו,האבקות,כדורגל,כדורסל,פוטבול קפיצה לגובה עמידת ראש בשיפוע עליון או כל דבר שצריך בו כח מתפרץ) אז עדיף פווארקלין אם אתה מתאמן בשביל להיות גדול שרירי וחטוב עדיף חתירה

• פותח/ת השרשור
http://www.rookiejournal.com/power-clean-against-barbell-rows-upper-back-mass.html

הריפטואיסטים יגידו פאוורקלין. פאוורקלין הוא תרגיל מצוין, אבל חשוב שתבין שחתירה זה לא חלופה לפאוורקלין ולא להיפך. ל-99.9% מהאוכלוסייה פאוורקלין יהיה בזבוז זמן מוחלט.
אני שואל בקשר להתחזק כמה שאפשר/פאוורליפטינג, מה הכי מתאים לי?

נטו תלוי במטרות שלך..
לדעתי בתור מתאמן מתחיל שגם ככה כל התרגילים חדשים לו, ההתקדמות מהירה מאוד ויש המון מה לשפר
פאוור-קלין יחסית מיותר, וגם אני הורדתי אותו מהר מאוד ב SS
פנדלי רואוז יביאו לך המון כוח לפלג גוף עליון מבחינת משיכות, אבל keep in mind ... גם עוד עומס לזוקפים
ככה שאני לא הייתי מוותר מהר כל כך על מתח.. תוסיף משקל
לצורך העניין אני עכשיו בכמה תוכניות האחרונות חזרתי לעשות פאוור קלינים כי לדעתי זאת הרמה חשובה לבנאדם שהמטרה שלו היא כוח ופונקציונאליות...

נערך לאחרונה:
אלה לא תרגילים "מקבילים".
מבחינת כוח (Strength) - חתירה, אבל בשביל זה אתה עושה סקוואט דדליפט פרס ובנץ'
מבחינת כוח מתפרץ (Power) - פאוור קלין. ואין לך שום דבר אחר בתוכנית שמתמקד בכוח מתפרץ, לכן אני אעדיף אותו.
ובכל מקרה, ליפטר צריך לדעת גם לקחת מוט מהריצפה ולשים על הכתפיים.

אני לא מבין למה אנשים מקבילים פוואר קלין לחתירה כשבקלין אין שום תנועה מובהקת של חתירה, אלא יותר שראגס? למה לא לעשות את שניהם?

פאוורקלין. אלו לא תרגילים ברי השוואה, הם משמשים למטרות די שונות בד"כ (זה לא שאין תכניות שמשלבות את שניהם - תראה איך מתאמנים שחקני רוגבי וג'ודאקות למשל). למטרה שכתבת - אם אתה יודע את הטכניקה אז תשלב פאוור קלין באימונים שלך. תקפיד לעשות חימום(!!) עם משקלים קלים-עולים, ולאור המטרה שכתבת הייתי בוחר באופן תקופתי להקדיש משהו כמו 4-6 סטים של פאוור קלין באימון או שניים בשבוע, ובטווח חזרות נמוך למדי. אולי משהו כמו פירמידה עולה של 5-3-1.
פאוור קלין יתורגם לשיפור בדדליפט וקפיצה לגובה. חתירה זה תרגיל טוב, טוב יותר לפיתוח גוף. במשקלים גבוהים יש סיכוי לא מבוטל שתפגע לעצמך בדיסקים התחתונים. ובלי קשר, אישית לעולם לא הייתי מוציא את המתח מתכנית אימונים. זה הסקוואט של תרגילי הגב, יש מגוון וריאציות שיכולות לתת לך את כל מה שתיתן חתירה ואף יותר מכך והכי חשוב - זה לא מסכן את החוליות התחתונות כמו חתירה עם משקלים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
פאוורקלין. אלו לא תרגילים ברי השוואה, הם משמשים למטרות די שונות בד"כ (זה לא שאין תכניות שמשלבות את שניהם - תראה איך מתאמנים שחקני רוגבי וג'ודאקות למשל). למטרה שכתבת - אם אתה יודע את הטכניקה אז תשלב פאוור קלין באימונים שלך. תקפיד לעשות חימום(!!) עם משקלים קלים-עולים, ולאור המטרה שכתבת הייתי בוחר באופן תקופתי להקדיש משהו כמו 4-6 סטים של פאוור קלין באימון או שניים בשבוע, ובטווח חזרות נמוך למדי. אולי משהו כמו פירמידה עולה של 5-3-1.
פאוור קלין יתורגם לשיפור בדדליפט וקפיצה לגובה. חתירה זה תרגיל טוב, טוב יותר לפיתוח גוף. במשקלים גבוהים יש סיכוי לא מבוטל שתפגע לעצמך בדיסקים התחתונים. ובלי קשר, אישית לעולם לא הייתי מוציא את המתח מתכנית אימונים. זה הסקוואט של תרגילי הגב, יש מגוון וריאציות שיכולות לתת לך את כל מה שתיתן חתירה ואף יותר מכך והכי חשוב - זה לא מסכן את החוליות התחתונות כמו חתירה עם משקלים גבוהים.
קודם כל תודה על השקעת התשובה.
דבר שני, בתוכנית SS(מארק ריפטו) העבודה היא 5 סטים ל3 חזרות.
אין לי זמן לדחוק את כל הוריאציות האלו, במיוחד שהאימון שאני עושה בו יש רק 3 תרגילים.

קודם כל בכיף 😃
דבר שני - אם אתה בתכנית של ריפטו אז ודאי וודאי שתפיק הרבה אם תיצמד אליה. אז אלא אם אתה מתאמן לתוצאה ספציפית יותר (כמו תחרות, או ספורט מסוים) כרגע אכן מיותר לדבר בענין של תכנון וגיוון תקופתי.
לגבי הווראיציות של המתח - אני אישית מאד ממליץ. דעתי היא שזה ה-תרגיל לגב, ואימוני גב צריכים להיבנות סביבו. זו תנועה פונציונלית מדרגה ראשונה, והווריאציות שלה הן בעיקר דרך לגוון וליצור עומס/אתגר חדש באותה תנועה. בכל מקרה בחתירה יש את הסיכון שלה (גם עם טי-בר או חתירה ביד אחת על ספסל שנחשבות בטוחות) שאין בעליות מתח. הדרך היחידה שאני מכיר להיפגע ממתח זה לעשות מה שעושים (לפעמים) בקרוספיט - להתפשר על טכניקה כדי להספיק יותר חזרות בזמן נתון - ככה הורסים כתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית