עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הבעיה הגדולה עם הרבה אנשים שרוצים להגר וחושבים שבישראל "רע להם" זה שאין להם מושג איך זה להרגיש/להיות/לחוות הגירה. מה גם, אם אין לך גב כלכלי כולשהו להישען עליו, לפחות בהתחלה (1-3 שנים), סביר מאוד להניח שאתה תחזור מהר מאוד לישראל.
"הציפייה לחיות טוב מהורינו טבועה בנו עמוק; הרי לאורך המאה ה־20 כל דור חי טוב יותר מהוריו. אבל הציפייה הזאת מתנפצת היום בפניהם של 1.2 מיליארד צעירים, בני 18–31, מהם 1.3 מיליון ישראלים, שסיימו את לימודיהם והיו מוכנים להתחיל בחיים, אלא שאז נתקלו בתנאים הגרועים ביותר שאפשר - מיתון, שוק עבודה בוגדני, שכר נמוך, ותוויות מחיר יקרות שמודבקות לרוב המוצרים, כולל דיור. אף שהם הדור המשכיל ביותר אי פעם, נראה שלעולם לא יחיו ברמת החיים שאליה הורגלו בבית הוריהם. סביר שהם לא יצליחו לפתח קריירה, להרוויח מספיק, להיות מסופקים בעבודתם, לקנות בית, להפריש לפנסיה ולהיות עצמאים כלכלית. לפי המחקר האופטימי ביותר יידרשו להם שמונה שנים למחוק את הפערים הכלכליים שצברו, ולכן גם אם מחר בבוקר תתחיל צמיחה משוגעת, עבור חלק גדול מהם זה יהיה מאוחר מדי. את צלקת הכישלון הכלכלי הם יישאו לשארית חייהם...
אבל לא משנה איך תקראו להם, הדור הזה הוא החמצה גדולה. רבים פוטרים אותם כילדים מפונקים, תלותיים ופגומים, ודורשים שיתבגרו. פוליטיקאים ומקבלי החלטות נוטים להתעלם מהם, לפחות עד הבחירות. אולם ההרס הסיטונאי של הפוטנציאל שלהם עלול לשאת תג מחיר כבד מאוד בעוד עשור או שניים, כאשר בני הדור הזה יצטרכו לתפוס את מקומם בלב היצרני של הכלכלה, הפוליטיקה והחברה - ולא יוכלו. במקום עמוד שדרה חברתי נקבל עקמת. הם יהיו עניים מדי ומיואשים מדי."
הבעיה הגדולה עם הרבה אנשים שרוצים להגר וחושבים שבישראל "רע להם" זה שאין להם מושג איך זה להרגיש/להיות/לחוות הגירה. מה גם, אם אין לך גב כלכלי כולשהו להישען עליו, לפחות בהתחלה (1-3 שנים), סביר מאוד להניח שאתה תחזור מהר מאוד לישראל.
הייתי מהגר בלי לחשוב פעמיים ולא מסתכל לאחור, אבל הבעיה או יותר נכון 2 הבעיות העיקריות במקרה כזה מבחינתי היא ויזה וגב כלכלי שאותם אין לי.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3612371,00.html
הכתבה הזאת יושבת לי פתוחה באינטרנט כבר משבוע שעבר, אומנם יש כאן הרבה סטטיסטיקות בעיקר על מדינות אחרות ופחות על ישראל אבל כשאתה יושב וקורא את הסיפורים האישיים של כל האנשים בכתבה אתה מגלה שאין במדינה הזאת עתיד אמתי, זאת רק אשליה אופטית.
מהו אותו "עתיד אמיתי"?
משה, ובכלל שאר החבר'ה שגם היגרו... מה גרם לך לרדת מהארץ?... לימודים? עבודה טובה יותר?... סיבות אחרות?...
וכיום כשאתם כבר במדינה שאתם נמצאים בה , האם הייתם חוזרים על המהלך? כלומר האם לחלקכם יש מחשבות לחזור לארץ או שהתמקמתם היטב?
זה עתיד שאתה מרוויח בו משכורת שלא רק תצטרך לשרוד ממנה אלא באמת לחיות איתה, לקנות רכב, להשכיר בית ולבסוף גם לקנות.
זה עתיד שבו קוטג' לא עולה 8 שקל, וכל מוצר שיש לך בסופר מרקט עולה הרבה יותר מבכל מקום אחר בחו"ל.
זה עתיד שבו אתה לא משלם על כל מוצר שאתה קונה בארץ לפחות 50% מיסים.
אני לא "היגרתי" ולא רואה את עצמי כמהגר, קיבלתי פוסטים בחו"ל ואני אלך לעבוד איפה שאמצא עבודה טובה. אין לי שום אג'נדה ציונית/פוסט-יהודית/אנטי-יהודית/אירופאית מעבר ללחיות ולעבוד במקום שיכבד אותי ושתהיה לי אפשרות לכלכל את עצמי ואת משפחתי בכבוד. זה לא קורה כרגע בארץ, והשכר שאני מקבל בחו"ל גבוה בהרבה מהשכר שהייתי מגרד בארץ. יש פלוסים ומינוסים בכל מקום, אבל גם בתל אביב אתה יכול להרגיש זר ומנוכר וגם בברלין אתה יכול להרגיש בבית.
אני לא "היגרתי" ולא רואה את עצמי כמהגר, קיבלתי פוסטים בחו"ל ואני אלך לעבוד איפה שאמצא עבודה טובה. אין לי שום אג'נדה ציונית/פוסט-יהודית/אנטי-יהודית/אירופאית מעבר ללחיות ולעבוד במקום שיכבד אותי ושתהיה לי אפשרות לכלכל את עצמי ואת משפחתי בכבוד. זה לא קורה כרגע בארץ, והשכר שאני מקבל בחו"ל גבוה בהרבה מהשכר שהייתי מגרד בארץ. יש פלוסים ומינוסים בכל מקום, אבל גם בתל אביב אתה יכול להרגיש זר ומנוכר וגם בברלין אתה יכול להרגיש בבית.
בוא נגיד שכפוסט אני מרוויח כרגע נטו יותר ממשכורת בארץ של דוקטור בסגל בכיר (רוב הדוקטורים הצעירים בסגל זוטר כמרצים מן החוץ) + תקציב מחקר. המשכורת ההתחלתית באקדמיה בגרמניה לדוקטור בדרגה הנמוכה ביותר היא 3000 יורו ברוטו, וזה מתעדכן כל שנתיים כי אתה צובר זכויות סוציאליות.אם תקבל משרה בארץ, אתה תחזור?
באמת? באם אתה משווה שכר של חבר סגל באחת האוניברסיטאות בארץ לשכר בחו"ל, ההבדל הוא כה רציני?
דוקטור למה אתה אם אפשר לשאול ?בוא נגיד שכפוסט אני מרוויח כרגע נטו יותר ממשכורת בארץ של דוקטור בסגל בכיר (רוב הדוקטורים הצעירים בסגל זוטר כמרצים מן החוץ) + תקציב מחקר. המשכורת ההתחלתית באקדמיה בגרמניה לדוקטור בדרגה הנמוכה ביותר היא 3000 יורו ברוטו, וזה מתעדכן כל שנתיים כי אתה צובר זכויות סוציאליות.
תלוי באיזה איזור..אתה שוכח שקר שם כל השנה,לא יודע איך תסתדר עם זה אחרי שהורגלת לאקלים הישראלי.