הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הייתם רוצים להגר מפה?

אני מתכוון לעשות קורס גרמנית בברלין ואז לנסות להתקבל לאוניברסיטה שם(לקבל ישר ויזת סטודנט).
למה דווקא ברלין?לימודים בחינם ומחיה זולה יחסית לארץ.
בשביל להתקבל לאוניברסיטה אתה צריך לעשות מבחן גרמנית (TestDAF למשל), קורס אחד לא יספיק לך וגם כשתעבור אותו הלימודים הטכניים יהיו לך מאוד קשים, אז קח את זה בחשבון.
לגבי מחייה, אני יודע שכולם חיים בסרט שאפשר להסתדר כאן עם 400-500 יורו בחודש אבל זה רק אם אתה חי כמו צועני (וגר עם צוענים בשכונה שכנראה לא היית מתקרב אליה בארץ).

בשביל להתקבל לאוניברסיטה אתה צריך לעשות מבחן גרמנית (TestDAF למשל), קורס אחד לא יספיק לך וגם כשתעבור אותו הלימודים הטכניים יהיו לך מאוד קשים, אז קח את זה בחשבון.
לגבי מחייה, אני יודע שכולם חיים בסרט שאפשר להסתדר כאן עם 400-500 יורו בחודש אבל זה רק אם אתה חי כמו צועני (וגר עם צוענים בשכונה שכנראה לא היית מתקרב אליה בארץ).

קורס התכוונתי לחצי שנה-9 חודש בגרמניה ללמוד את השפה,עם הלימודים אני מאמין שאני אסתדר
ושמע יחסית לארץ שפה צריך לשלם 1000~ שקל בשביל חדר בדירת 2-3 חדרים ליד האוניברסיטה,ובאמת לחיות כמו צועני,לזה גם מתווספים שלל הוצאות אחרות+1000 שקל בחודש לאוניברסיטה,שאת זה אין בברלין.
או שאני טועה?

כתבה מ"כלכליסט" שמנסה להסביר למה השכר שלנו לא עולה בהתאם לצמיחה במשק.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3613326,00.html

קורס התכוונתי לחצי שנה-9 חודש בגרמניה ללמוד את השפה,עם הלימודים אני מאמין שאני אסתדר
ושמע יחסית לארץ שפה צריך לשלם 1000~ שקל בשביל חדר בדירת 2-3 חדרים ליד האוניברסיטה,ובאמת לחיות כמו צועני,לזה גם מתווספים שלל הוצאות אחרות+1000 שקל בחודש לאוניברסיטה,שאת זה אין בברלין.
או שאני טועה?

אתה קצת נסחף. בשביל צעירים ישראלים ששירתו בצבא , אינם בעלי דרכון אירופאי ואין להם החלטה חד משמעית להגר לאירופה, הכי כלכלי זה לעשות תואר ראשון בישראל.

או שאני טועה?

יש לי הרגשה שאם תשב ותחשב את זה יסודית יצא לך שבארץ יותר משתלם ללמוד. אגב, זה לא בעייתי בירוקרטית לימודים בחינם? אם זה היה בארץ אני מנחש שהייתי נרשם למלא קורסים, חוזר עליהם מלא פעמים וכו' כי גם ככה זה בחינם. בטח השיטה בברלין שונה לא?

כתבה מ"כלכליסט" שמנסה להסביר למה השכר שלנו לא עולה בהתאם לצמיחה במשק.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3613326,00.html

אתה קצת נסחף. בשביל צעירים ישראלים ששירתו בצבא , אינם בעלי דרכון אירופאי ואין להם החלטה חד משמעית להגר לאירופה, הכי כלכלי זה לעשות תואר ראשון בישראל.

תואר ראשון בטכניון
שנה ראשונה חינם(חוק חיילים משוחררים)
10000 שקל לשנה למשך 3 שנים
דירה\מעונות 1000-1200 שקל לחודש
אוכל,ספרים,נסיעות והוצאות אחרות -2500-3000 שקל לחודש
סה"כ 4300-5000 שקל לחודש
וכל זה במידה ויש לך את הנתונים הדרושים להתקבל לשם(פסיכומטרי ובגרויות) שאם לא גם עליהם צריך לשלם ולהשלים.

תואר ראשון בברלין
960 שקל לסמסטר(2000 שקל לשנה) נסיעות עירוניות ובין עירוניות
לימודים-חינם
דירה במזרח ברלין 250-300 יורו(1200-1440 שקל)
אוכל 200 יורו בחודש(960 שקל)
ספרים 20 יורו בחודש(100 שקל)
הוצאות אחרות 100 יורו בחודש(480 שקל)
2900-3100 ש"ח בחודש
+אם אין לך את השפה אז 160 יורו בחודש ללימודי שפה
3670-3870 ש"ח בחודש

משך הלימודים בגרמניה לתואר הוא 3 שנים+חצי-שנה לימודי שפה=4 שנים
משך הלימודים בישראל לתואר הוא 4 שנים

הוא צודק שלעשות תואר בגרמניה משתלם יותר כלכלית (שכחת ביטוח רפואי, תשלום לאגודת הסטודנטים, טיסות לארץ [זו הוצאה שאין לך בארץ], ספרים יעלו לך יותר מ-20 יורו בחודש, בעיקר אם אתה הולך ללמוד מקצוע ריאלי, ושאר דברים מעצבנים כמו שעות בתור לרישום לעירייה, הוצאת ויזה, הוצאת כרטיס נסיעות וכו').
יש לך רק 2 בעיות עיקריות שאתה צריך לקחת בחשבון: אתה צריך הרבה יותר מחצי שנה לימודי שפה למקצוע ריאלי, וגם אח"כ יהיה לך מאוד קשה להבין את הלימודים. אני מכיר לא מעט ישראלים שנשרו באמצע מלימודי הנדסה/ביולוגיה/פיסיקה כי היה קשה להם מאוד ללמוד חדוא בגרמנית.
הבעיה השנייה היא מי יכיר לך בתואר הזה אח"כ. בגלל שהשיטה האירופאית עדיין שונה (הם שינו הכל אמנם ל-M. Sc אבל ממשיכים ללמד בשיטה הישנה), כל מקום עבודה שיחפש את השיטה האמריקאית/ישראלית יעקם את האף ויכול להיות שיעדיף אנשים אחרים.

הוא צודק שלעשות תואר בגרמניה משתלם יותר כלכלית (שכחת ביטוח רפואי, תשלום לאגודת הסטודנטים, טיסות לארץ [זו הוצאה שאין לך בארץ], ספרים יעלו לך יותר מ-20 יורו בחודש, בעיקר אם אתה הולך ללמוד מקצוע ריאלי, ושאר דברים מעצבנים כמו שעות בתור לרישום לעירייה, הוצאת ויזה, הוצאת כרטיס נסיעות וכו').
יש לך רק 2 בעיות עיקריות שאתה צריך לקחת בחשבון: אתה צריך הרבה יותר מחצי שנה לימודי שפה למקצוע ריאלי, וגם אח"כ יהיה לך מאוד קשה להבין את הלימודים. אני מכיר לא מעט ישראלים שנשרו באמצע מלימודי הנדסה/ביולוגיה/פיסיקה כי היה קשה להם מאוד ללמוד חדוא בגרמנית.
הבעיה השנייה היא מי יכיר לך בתואר הזה אח"כ. בגלל שהשיטה האירופאית עדיין שונה (הם שינו הכל אמנם ל-M. Sc אבל ממשיכים ללמד בשיטה הישנה), כל מקום עבודה שיחפש את השיטה האמריקאית/ישראלית יעקם את האף ויכול להיות שיעדיף אנשים אחרים.
מה איתך?
איך הסתדרת עם הגרמנית?

יש לי הרגשה שאם תשב ותחשב את זה יסודית יצא לך שבארץ יותר משתלם ללמוד. אגב, זה לא בעייתי בירוקרטית לימודים בחינם? אם זה היה בארץ אני מנחש שהייתי נרשם למלא קורסים, חוזר עליהם מלא פעמים וכו' כי גם ככה זה בחינם. בטח השיטה בברלין שונה לא?
יש מדינות שטוענות שרפואה בחינם עלולה להוות בעיה ( ארצות הברית לדוגמה)
אם רפואה עובדת, למה שלימודים לא יעבדו?

ואם יש לי כוונה להגר?

מה איתך?
איך הסתדרת עם הגרמנית?
אה זה פשוט, אני סוס!
ואם יש לי כוונה להגר?
אם יש לך כוונה להגר לגרמניה, קח בחשבון שכאדם בלי דרכון של האיחוד, יום אחרי שתסיים את התואר גרמניה תנסה להעיף אותך לאלף עזאזל (הם לא יאריכו לך את הוויזה אפילו בשבוע), אלא אם תמצא מעביד שיצליח לשכנע אותם שהוא צריך דווקא אותך ולא איזה גרמני שסיים את אותו תואר או שתתחתן.

תואר ראשון בטכניון
שנה ראשונה חינם(חוק חיילים משוחררים)
10000 שקל לשנה למשך 3 שנים
דירה\מעונות 1000-1200 שקל לחודש
אוכל,ספרים,נסיעות והוצאות אחרות -2500-3000 שקל לחודש
סה"כ 4300-5000 שקל לחודש
וכל זה במידה ויש לך את הנתונים הדרושים להתקבל לשם(פסיכומטרי ובגרויות) שאם לא גם עליהם צריך לשלם ולהשלים.

תואר ראשון בברלין
960 שקל לסמסטר(2000 שקל לשנה) נסיעות עירוניות ובין עירוניות
לימודים-חינם
דירה במזרח ברלין 250-300 יורו(1200-1440 שקל)
אוכל 200 יורו בחודש(960 שקל)
ספרים 20 יורו בחודש(100 שקל)
הוצאות אחרות 100 יורו בחודש(480 שקל)
2900-3100 ש"ח בחודש
+אם אין לך את השפה אז 160 יורו בחודש ללימודי שפה
3670-3870 ש"ח בחודש

משך הלימודים בגרמניה לתואר הוא 3 שנים+חצי-שנה לימודי שפה=4 שנים
משך הלימודים בישראל לתואר הוא 4 שנים

או קיי , עניין השנה הנוספת הוא תלוי תואר , וזה אכן משנה קצת את התמונה.
אני אתעלם גם מהעובדה שהרבה סטודנטים בישראל חיים אצל ההורים , משלמים שכר לימוד מהפיקדון הצבאי וזוכים למלגות כאלו ואחרות.
אני חושב שהבדל משמעותי נוסף הוא שאתה יכול לעבוד בישראל במהלך התואר. אני די בטוח שעם ויזת סטודנט בגרמניה אתה די מוגבל.

אבל בסופו של דבר ההבדלים בהוצאות מתגמדות אל מול השאלה האם אתה רוצה לחיות 4 שנים בגרמניה עם כל המשתמע מכך (בדידות , ריחוק מהמשפחה והחברים , שפה ותרבות שונה וכדורגל נחות מהרמה בארץ)

או קיי , עניין השנה הנוספת הוא תלוי תואר , וזה אכן משנה קצת את התמונה.
אני אתעלם גם מהעובדה שהרבה סטודנטים בישראל חיים אצל ההורים , משלמים שכר לימוד מהפיקדון הצבאי וזוכים למלגות כאלו ואחרות.
אני חושב שהבדל משמעותי נוסף הוא שאתה יכול לעבוד בישראל במהלך התואר. אני די בטוח שעם ויזת סטודנט בגרמניה אתה די מוגבל.

אבל בסופו של דבר ההבדלים בהוצאות מתגמדות אל מול השאלה האם אתה רוצה לחיות 4 שנים בגרמניה עם כל המשתמע מכך (בדידות , ריחוק מהמשפחה והחברים , שפה ותרבות שונה וכדורגל נחות מהרמה בארץ)
הכדורגל שם ברמה נוראית, זוועת עולם.

אה זה פשוט, אני סוס!

אם יש לך כוונה להגר לגרמניה, קח בחשבון שכאדם בלי דרכון של האיחוד, יום אחרי שתסיים את התואר גרמניה תנסה להעיף אותך לאלף עזאזל (הם לא יאריכו לך את הוויזה אפילו בשבוע), אלא אם תמצא מעביד שיצליח לשכנע אותם שהוא צריך דווקא אותך ולא איזה גרמני שסיים את אותו תואר או שתתחתן.

אוקיי,קיבלתי,האם יהיה יותר חכם ללמוד פה תואר ראשון ובו זמנית ללמוד את השפה,ולאחר התואר לנסות להתקבל שם לעבודה(הבנתי שיש שם מחסור במהנדסים) או ללמוד שם?
כל זה באותה שאלה של לנסות להגר לשם.

ויוני אתה מוגבל שם עם ויזת סטודנט ל180 ימי חצי משרה(4 שעות) או 90 ימי משרה מלאה

כלכלית המקום המשתלם ביותר כרגע,ויש להם ביקוש גדול למהנדסים

גם השפה מאוד קרובה לאנגלית,ויש לי יכולות שפה גבוהות(אנגלית ורוסית למדתי לבד בגיל 11)

אוקיי,קיבלתי,האם יהיה יותר חכם ללמוד פה תואר ראשון ובו זמנית ללמוד את השפה,ולאחר התואר לנסות להתקבל שם לעבודה(הבנתי שיש שם מחסור במהנדסים) או ללמוד שם?
כל זה באותה שאלה של לנסות להגר לשם.

ויוני אתה מוגבל שם עם ויזת סטודנט ל180 ימי חצי משרה(4 שעות) או 90 ימי משרה מלאה
בוא נגיד ככה - אם אתה נסגר על השפה לפני כן (וברמה גבוהה), אפשר כבר לשקול את היתרונות והחסרונות של ללמוד בגרמניה. אם לא, תואר מהטכניון יקנה לך כאן הרבה יותר סיכוי למצוא עבודה (גרמניה עדיין מאוד מתרשמת מתארים מהטכניון).
ואגב, למרות שהגרמנית שייכת לשפות האינדו-גרמניות, היא רחוקה מאוד מהאנגלית (יש לה 4 קזוסים [לאנגלית יש 2], זכר-נקבה-נייטרלי [לא קיים באנגלית פרט לאנשים ו-it], המון פרפוזיציות שדורשות קזוס שונה בהתאם למשמעות [לא קיים באנגלית], מבנה משפט עם פעלים מתחלקים [קיים באנגלית רק בפעלים עם פרפוזיציות] ומשפטים משניים עם פעלים בסוף [קיים באנגלית של המאות ה-16 וה-17]).

Australia is a very good option if you have a demanded profession which could be a cook or a hairdresser or a plumber. It is not a simple process but it is possible.

Australia is a very good option if you have a demanded profession which could be a cook or a hairdresser or a plumber. It is not a simple process but it is possible.

אוסטרליה תמיד הייתה החלום שלי מבחינת התיישבות. תמיד הייתה לי איזושהי פנטזיה ראיה ורודה לגבי המדינה הזאת.

ואחרי הצבא עשיתי טיול לחו"ל עם חברים וביקרתי בניו זילנד ואוסטרליה- ובאמת שהיה לי שם הכי כיף בעולם.

גם היום אני מנסה כל הזמן לבדוק מה אני יכול לעשות כדי להגר לשם כי אני לא משתייך לשום "קבוצה" מרשימת תנאי הקבלה לוויזות שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית