הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הייתם רוצים להגר מפה?

טיעון אד הומינם ודמגוגיה נחמדה. אתה רק מחזק את טענתי.

1. קלעת בול. אני מתגיס בנובמבר ליחידה מובחרת שאינני יכול לספר עליה.
2. נכון.
3. אני משלם על הפלאפון שלי, על הדלק למכונית, על כל סוג של קניות והדבר היחידי שהורי נותנים לי כרגע הוא בית יפה עם חשמל, אוכל ומים.
4. כן.
5. אשמח לדעת מדוע אתה חושב ששטפו לי את המוח. קיבלתי חינוך מצוין בבית אבל אני מסוגל לגבש את דעותי לבדי. תודה. אבל לא זו בלבד שאין מקום לדמגוגיה הזו ולקלישאות שאתה מוציא מפיך, אפילו לא נימקת זאת
6. אם אתה חושב שאני אחוזר ל"פוסט" הזה (עיברית שפה מדהימה, רק שתדע), כיהודון בזוי ששונא את המדינה שלי ורוצה לרדת מהארץ כמו שאתה ירדת, אתה טועה טעות מרה. ירידה מבחינתי אלא רק לזמן מוגבל לצורך לימודים אקדמים ואז לחזור ארצה או לטיול ארוך.

כנופית רוטשילד מדברת על שינוי אך לא עושה דבר. החבורת קיקיונים הללו לא מבינים דבר אחד בכלכלה, כשהסבירו לסתיו שפיר מה הם צריכים לדרוש על מנת שמחירי הדיור ירדו היא אמרה "אני לא מבינה מה אתה רוצה ממני, אני סה"כ סטודנטית לקולנוע" והשאירו את גורלם בידי הממשלה. הדרישות המופלגות של הכנופיה היו לגור ברוטשילד. יש לנו כאן מדינה שלמה, ולא רק מדינת תל אביב. צריכים לבנות מקומות תעסוקה בפריפריה ולקרב אותה ע"י מסילות ברזל וכבישים למרכז. אבל בכל מקרה, הבעיה כיום היא כלל ארצית והיא נמצאת בטיפול.

אתה לא מתעניין בחדשות, נכון? אז נכון שדיברו על הרכבת לאילת עוד משנות החמישים אך רק לפני שבוע וחצי הממשלה אישרה את בניית הרכבת לאילת, ובמהלך השנה הקרובה ישראל צריכה למצוא חברה או מדינה שתבנה את הרכבת, והעדיפות כפי ששר התחבורה מסביר היא לסין (הסינים עשו פלאות כשבנו את מנהרות הכרמל), ומרגע שתצא לפעולה, תוך חמש שנים היא תושלם יחד עם שדה תעופה בינלואמי חדש בעובדה. דהיינו - עוד 6 שנים לכל היותר תוכל לנסוע מתל אביב לאילת בשעתיים וחצי בלבד. רכבות לכרמיאל ולבית שאן יפתחו ב2016 והקו המהיר לירושלים-תל אביב ב2017.

טיעון קלוש מהמציאות. מי שמובטל לא ילך לקושש בננות ותמרים ברחוב או בפחים ומן הסתם יקבל קצבאות (Cהנחה שהוא בגיל העבודה המתאים ועוד לא יצא לפנסיה). העובדות מדברות בעד עצמן. באירופה כל 1 מתוך שלושה הוא מובטל, לצעירים אין עבודה המון מדינות קורסות. ישאל היא חאת המדינות הטובות בעולם מבחינת מציאת תעסוקה.

לא טענתי שכל מי שיורד לברלין הוא אנטישמי, למרות שמבחינתי הם רפש אחד גדול. עדיף שתרדו לגרזי או לסידני. כשהיהודים גורשו מספרד הם הבטיחו ש400 שנה כף רגליהם לא תדרוך בספרד, והיא לא דרכה. בגרמניה זה צריך להוית 4000 שנה.
מה שאני אומר הוא שבאופן ספציפי, רובם המוחלט של היורדים הם אנטי-ישראלים או יודו-אנטישמים ששונאים את העם והמדינה שלהם. לרבות שמאלנים קיצונים. באופן כללי, אני חושב שמי שיורד אך ורק על פי שיקולים כלכלים הוא חזיר. שנאמר, אם האדם מעדיף רק כסף, אז הוא לא שונה מהבהמה שמחפשת אוכל בכדי לשרוד ויהיה לה טוב כל עוד תיתן לה את מבוקשה. האדם הוא יצור תבוני שמכיל הרבה יותר מרק כסף ועוד כסף. יש כאלו שיורדים בגלל ה"כיבוש" ועוד אלמנטים אנטיציונים מובהקים.

מה שהממשלה אישרה מאוד מרגש, כל עוד זה לא יוצא לפועל, הכל דיבורים. הממשלה גם מדברת על הורדת מחירי הדירות. לדבר אפשר עד מחר.

ואגב, אם אתה מדבר על "עקרונות" - ישראל היא מדינה שצריך לעזוב מתוך עיקרון, לא להישאר בה. העיקרון הוא לא להיות אישה מוכה. מי שיש לו דרכון זר ונשאר פה - אני ממליץ לו להיבדק פסיכיאטרית שאין לו תסמונת שטוקהולם.

מה שהממשלה אישרה מאוד מרגש, כל עוד זה לא יוצא לפועל, הכל דיבורים. הממשלה גם מדברת על הורדת מחירי הדירות. לדבר אפשר עד מחר.

ואגב, אם אתה מדבר על "עקרונות" - ישראל היא מדינה שצריך לעזוב מתוך עיקרון, לא להישאר בה. העיקרון הוא לא להיות אישה מוכה. מי שיש לו דרכון זר ונשאר פה - אני ממליץ לו להיבדק פסיכיאטרית שאין לו תסמונת שטוקהולם.
בוא נהיה קצת יותר רצינים. מה זאת אומרת הכל דיבורים? ראש הממשלה ושר התחבורה רואים בקירוב הפריפריה למרכז שליחות לאומית. במציאות זה לא קל להביא סינים והופ להתחיל לבנות. זה יותר מרכב מזה. התכנונים והוועדות עברו כבר כי הרכבת בתכנון מאז קום המדינה, והכל מוכן לצאת לדרך. שר התחבורה אמר לפני שבוע שהם צריכים להחליט מי יבנה את הרכבת, ספרד, סין או מדינות אחרות שמתענינות בך, ומרגע שיוחלט, הבניה תצא לפועל. אני לא חושב שיקח להם 5 שנים להחליט, גג שנה. גם מחירי הדיור הם עדיפות לאומית. כשדור שלם לא מצליח לקנות דירה המדינה (תסתכל על הסטטוס של יאיר'קה על איך הוא תוקף את היורדים לברלין) לא תרצה שהחזון הציוני יתפורר מול העיניים וכולם יעברו לברלין. הספינים שמדובר על החלטה של בנק ישראל אם להוריד או לא היא טענה קלושה מהמציאות. נכון, בנק ישראל יכול לעלות את הריבית ובכך להוריד מחירים, אבל החלטה זו תהרוס את המשק ואת הכלכלה של המדינה ונהפוך ליוון. יש פתרונות אחרים וועדות שעוסקות בזה ברגעים אלו. הפתרון הוא היצע הקרקעות לשחרור והבירוקרטיה.

"ישראל היא מדינה שצריך לעזוב מתוך עיקרון" - אני מבין שלא גדלת בבית ציוני ואתה מתעב את היותך יהודי וישראלי.
שיהיה לך בכבוד, אני לא אתווכח איתך על השקפת עולמך, ואין לי אינטרס להשאיר אנשים אנטיציונים במדינה. יש לי אזרחות שניה (בריטית) ואני נולדתי ואמות במולדת שלי, שהיא שיבתו של העם היהודי לציון אחרי 2000 שנות גלות. מה שאתה אומר הוא שגם אפילו אם מצבך הכלכלי במדינה יוטב (!) אתה תעזוב מתוך תיעוב למדינה היהודית דמוקרטית.
בן כמה אתה ולמה עדיין לא עזבת? מה מנע ממך לעשות זאת?

נערך לאחרונה:
בוא נהיה קצת יותר רצינים. מה זאת אומרת הכל דיבורים? ראש הממשלה ושר התחבורה רואים בקירוב הפריפריה למרכז שליחות לאומית. במציאות זה לא קל להביא סינים והופ להתחיל לבנות. זה יותר מרכב מזה. התכנונים והוועדות עברו כבר כי הרכבת בתכנון מאז קום המדינה, והכל מוכן לצאת לדרך. שר התחבורה אמר לפני שבוע שהם צריכים להחליט מי יבנה את הרכבת, ספרד, סין או מדינות אחרות שמתענינות בך, ומרגע שיוחלט, הבניה תצא לפועל. אני לא חושב שיקח להם 5 שנים להחליט, גג שנה. גם מחירי הדיור הם עדיפות לאומית. כשדור שלם לא מצליח לקנות דירה המדינה (תסתכל על הסטטוס של יאיר'קה על איך הוא תוקף את היורדים לברלין) לא תרצה שהחזון הציוני יתפורר מול העיניים וכולם יעברו לברלין. הספינים שמדובר על החלטה של בנק ישראל אם להוריד או לא היא טענה קלושה מהמציאות. נכון, בנק ישראל יכול לעלות את הריבית ובכך להוריד מחירים, אבל החלטה זו תהרוס את המשק ואת הכלכלה של המדינה ונהפוך ליוון. יש פתרונות אחרים וועדות שעוסקות בזה ברגעים אלו. הפתרון הוא היצע הקרקעות לשחרור והבירוקרטיה.

"ישראל היא מדינה שצריך לעזוב מתוך עיקרון" - אני מבין שלא גדלת בבית ציוני ואתה מתעב את היותך יהודי וישראלי.
שיהיה לך בכבוד, אני לא אתווכח איתך על השקפת עולמך, ואין לי אינטרס להשאיר אנשים אנטיציונים במדינה. יש לי אזרחות שניה (בריטית) ואני נולדתי ואמות במולדת שלי, שהיא שיבתו של העם היהודי לציון אחרי 2000 שנות גלות. מה שאתה אומר הוא שגם אפילו אם מצבך הכלכלי במדינה יוטב (!) אתה תעזוב מתוך תיעוב למדינה היהודית דמוקרטית.
בן כמה אתה ולמה עדיין לא עזבת? מה מנע ממך לעשות זאת?

אתה פשוט מצטט נאומי בחירות שאין מאחוריהם כלום: "ראש הממשלה ושר התחבורה רואים בקירוב הפריפריה למרכז שליחות לאומית".
אני לא מתעב את המדינה היהודית והדמוקרטית, אני מתעב את התנהלות של מדינת ישראל כלפי מי שצריך לעבוד למחייתו, לא גר בהתנחלות ו/או מאמין בנחש מדבר.
מה שמונע ממני לעזוב זה חוסר אזרחות זרה וחסמים בירוקרטיים.

טיעון אד הומינם ודמגוגיה נחמדה. אתה רק מחזק את טענתי.

1. קלעת בול. אני מתגיס בנובמבר ליחידה מובחרת שאינני יכול לספר עליה.
2. נכון.
3. אני משלם על הפלאפון שלי, על הדלק למכונית, על כל סוג של קניות והדבר היחידי שהורי נותנים לי כרגע הוא בית יפה עם חשמל, אוכל ומים.
4. כן.
5. אשמח לדעת מדוע אתה חושב ששטפו לי את המוח. קיבלתי חינוך מצוין בבית אבל אני מסוגל לגבש את דעותי לבדי. תודה. אבל לא זו בלבד שאין מקום לדמגוגיה הזו ולקלישאות שאתה מוציא מפיך, אפילו לא נימקת זאת
6. אם אתה חושב שאני אחוזר ל"פוסט" הזה (עיברית שפה מדהימה, רק שתדע), כיהודון בזוי ששונא את המדינה שלי ורוצה לרדת מהארץ כמו שאתה ירדת, אתה טועה טעות מרה. ירידה מבחינתי אלא רק לזמן מוגבל לצורך לימודים אקדמים ואז לחזור ארצה או לטיול ארוך.

כנופית רוטשילד מדברת על שינוי אך לא עושה דבר. החבורת קיקיונים הללו לא מבינים דבר אחד בכלכלה, כשהסבירו לסתיו שפיר מה הם צריכים לדרוש על מנת שמחירי הדיור ירדו היא אמרה "אני לא מבינה מה אתה רוצה ממני, אני סה"כ סטודנטית לקולנוע" והשאירו את גורלם בידי הממשלה. הדרישות המופלגות של הכנופיה היו לגור ברוטשילד. יש לנו כאן מדינה שלמה, ולא רק מדינת תל אביב. צריכים לבנות מקומות תעסוקה בפריפריה ולקרב אותה ע"י מסילות ברזל וכבישים למרכז. אבל בכל מקרה, הבעיה כיום היא כלל ארצית והיא נמצאת בטיפול.

אתה לא מתעניין בחדשות, נכון? אז נכון שדיברו על הרכבת לאילת עוד משנות החמישים אך רק לפני שבוע וחצי הממשלה אישרה את בניית הרכבת לאילת, ובמהלך השנה הקרובה ישראל צריכה למצוא חברה או מדינה שתבנה את הרכבת, והעדיפות כפי ששר התחבורה מסביר היא לסין (הסינים עשו פלאות כשבנו את מנהרות הכרמל), ומרגע שתצא לפעולה, תוך חמש שנים היא תושלם יחד עם שדה תעופה בינלואמי חדש בעובדה. דהיינו - עוד 6 שנים לכל היותר תוכל לנסוע מתל אביב לאילת בשעתיים וחצי בלבד. רכבות לכרמיאל ולבית שאן יפתחו ב2016 והקו המהיר לירושלים-תל אביב ב2017.

טיעון קלוש מהמציאות. מי שמובטל לא ילך לקושש בננות ותמרים ברחוב או בפחים ומן הסתם יקבל קצבאות (Cהנחה שהוא בגיל העבודה המתאים ועוד לא יצא לפנסיה). העובדות מדברות בעד עצמן. באירופה כל 1 מתוך שלושה הוא מובטל, לצעירים אין עבודה המון מדינות קורסות. ישאל היא חאת המדינות הטובות בעולם מבחינת מציאת תעסוקה.

לא טענתי שכל מי שיורד לברלין הוא אנטישמי, למרות שמבחינתי הם רפש אחד גדול. עדיף שתרדו לגרזי או לסידני. כשהיהודים גורשו מספרד הם הבטיחו ש400 שנה כף רגליהם לא תדרוך בספרד, והיא לא דרכה. בגרמניה זה צריך להוית 4000 שנה.
מה שאני אומר הוא שבאופן ספציפי, רובם המוחלט של היורדים הם אנטי-ישראלים או יודו-אנטישמים ששונאים את העם והמדינה שלהם. לרבות שמאלנים קיצונים. באופן כללי, אני חושב שמי שיורד אך ורק על פי שיקולים כלכלים הוא חזיר. שנאמר, אם האדם מעדיף רק כסף, אז הוא לא שונה מהבהמה שמחפשת אוכל בכדי לשרוד ויהיה לה טוב כל עוד תיתן לה את מבוקשה. האדם הוא יצור תבוני שמכיל הרבה יותר מרק כסף ועוד כסף. יש כאלו שיורדים בגלל ה"כיבוש" ועוד אלמנטים אנטיציונים מובהקים.

ומילה אחרונה- אני יודע שזה פורום של פיתוח גוף/הרמת כוח ואתם לא כ"כ מתענינים בפוליטקה או מגלים עניין בה משום שהפכתם את עניין ספורט המשקולות למרכז חייכם. מבחינתי זה דבר שולי שנובע משיקולים בריאותים ולצורך חוזק ומראה שרירי, מרכז חיי לא מכוון לכך.
נו די אחי זה קל מידי לצחוק עליך
תעשה את זה קצת יותר קשה, כרגע אתה ממשיך להראות שאתה אידיוט

אתה פשוט מצטט נאומי בחירות שאין מאחוריהם כלום: "ראש הממשלה ושר התחבורה רואים בקירוב הפריפריה למרכז שליחות לאומית".
אני לא מתעב את המדינה היהודית והדמוקרטית, אני מתעב את התנהלות של מדינת ישראל כלפי מי שצריך לעבוד למחייתו, לא גר בהתנחלות ו/או מאמין בנחש מדבר.
מה שמונע ממני לעזוב זה חוסר אזרחות זרה וחסמים בירוקרטיים.
אתה אשכנזי? אתה בקלות יכול להוציא אזרחות אירופית.
במה מדינת ישראל מתנכרת לאנשים לא מאמינים? במקום לתמוך בשיטה של שלי קומונוביץ שמתאימה לעולם דמיוני, תתמוך בשוק חופשי והפרטות בכדי שיוקר המחיה ירד ותהיה לנו כלכלה טובה ומצליחה.
למה ההתנשאות הזו של "נחש מדבר"? אני אישית לא מאמין אבל דתיים לא באמת מפרשים את התנ"ך כשבירת ים סוף או נחש מדבר, אלא בידי כך שמי שרצה להעביר לנו את הסיפור על התגלות האל ויצירת העולם העביר זאת דרך הסיפורים הללו. המוסלמים מאמינים שמוחמד עלה עם מרכבת סוסים לשמיים והנוצרים מאמינים ב"נחש המדבר". אני אצטט מתוך מגילת העצמאות - "בארץ ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית. ...מתוך קשר היסטורי ומסורתי זה חתרו היהודים כל דור לשוב ולאחז במולדתם העתיקה". לא ניתן להפריד בין העם שלנו לבין המורשת ההיסטורית, הזהות והדת שלנו. מי שמתעב את העם שלו ואת היהדות או במקרים קיצונים אף אנטישמי, לא מחויב להשאר במדינה הזו ויכול לעבור לברלין. במקרה שלך, אם אינך צעיר אחרי תואר שני ועברת כבר חצי-חיים, יהיה לך יותר קשה.

אתה אשכנזי? אתה בקלות יכול להוציא אזרחות אירופית.
במה מדינת ישראל מתנכרת לאנשים לא מאמינים? במקום לתמוך בשיטה של שלי קומונוביץ שמתאימה לעולם דמיוני, תתמוך בשוק חופשי והפרטות בכדי שיוקר המחיה ירד ותהיה לנו כלכלה טובה ומצליחה.
למה ההתנשאות הזו של "נחש מדבר"? אני אישית לא מאמין אבל דתיים לא באמת מפרשים את התנ"ך כשבירת ים סוף או נחש מדבר, אלא בידי כך שמי שרצה להעביר לנו את הסיפור על התגלות האל ויצירת העולם העביר זאת דרך הסיפורים הללו. המוסלמים מאמינים שמוחמד עלה עם מרכבת סוסים לשמיים והנוצרים מאמינים ב"נחש המדבר". אני אצטט מתוך מגילת העצמאות - "בארץ ישראל קם העם היהודי, בה עוצבה דמותו הרוחנית, הדתית והמדינית. ...מתוך קשר היסטורי ומסורתי זה חתרו היהודים כל דור לשוב ולאחז במולדתם העתיקה". לא ניתן להפריד בין העם שלנו לבין המורשת ההיסטורית, הזהות והדת שלנו. מי שמתעב את העם שלו ואת היהדות או במקרים קיצונים אף אנטישמי, לא מחויב להשאר במדינה הזו ויכול לעבור לברלין. במקרה שלך, אם אינך צעיר אחרי תואר שני ועברת כבר חצי-חיים, יהיה לך יותר קשה.

אני חצי אשכנזי, לא שזה רלוונטי למשהו, כי מהשורשים האשכנזיים שלי אין אפשרות להוציא משהו.
בא לי להתחתן עם יפנית, אחי, מדינת ישראל מאפשרת לי? כשהייתי בשלילת רישיון רציתי לנסוע בשבת, מדינת ישראל נותנת לי אפשרות כזאת? אני גם רוצה להרוויח 7000 ש"ח בתור סטודנט בלי לעבוד, כמו אברכים שלומדים תורה, מדינת ישראל נותנת לי את זה?
ואל דאגה - אני עדיין צעיר, לא ויתרתי ולא אוותר על לפחות מיצוי הסיכויים לרדת מהארץ.

חחחחחחחחח הוא אשכרה רציני.

בוא אני אשאיר לך פוסט של אורי כץ על הבועה לפני שאני הולך לאכול,סתם בשביל הצחוקים.

הבועה שלא הייתה היא הפלופ הגדול ביותר בתולדות העיתונות הכלכלית בישראל.

כבר מעל חמש שנים הם מוכרים לנו סיפורים אודות בועת הנדל"ן העומדת להתפוצץ, ובדרך הם הצליחו לשכנע את עצמם, את מרבית הציבור, ואפילו מספר בוגרי תארים בכלכלה שככל הנראה שכחו מהי ההגדרה של "בועה" – זאת למרות שמעולם לא נתקלתי בפרסום של מומחה רציני שטוען באופן חד משמעי שישנה בועת נדל"ן במדינת ישראל (ואם אתם במקרה יודעים על אחד כזה – אנא מכם, הפנו אותי אליו. כל מה שמצאתי זה את חוקרי בנק ישראל שטוענים שאולי באיזה שהוא עתיד דמיוני עלולה להתפתח בועה, וכמה אחרים שטוענים שאין בועה).

נסו לחפש ברחבי הארץ את הבניינים הריקים הניצבים בהמוניהם במדינות שבהן אכן הייתה בועה כזו – ארצות הברית, אירלנד, ספרד, סין. לא תמצאו. מדוע? כי יש ביקוש לדירות, לא מצד משקיעים אלא מצד צרכנים שמעוניינים לגור באותן הדירות. איך הם מסוגלים לממן את הדירות, כאשר המשכורות כל כך נמוכות ביחס למחיר? ככל הנראה על ידי חסכונות של הדור הקודם, ואולי על ידי עבודה בשוק השחור או איזה שהוא מנגנון אחר. זה לא משנה. העובדה היא שהדירות האלו מאויישות.

ככה לא נראית בועה. בועה היא לא מחיר גבוה ביחס למשכורות, אלא מחיר גבוה ביחס למה שאנשים שרוצים לקנות את הדירות לצריכה עצמית מוכנים לשלם. והעובדה היא שהם משלמים, והדירות מאויישות.

מה שיש בארץ זו עליית מחירים, הנובעת מהיצע קשיח וריבית נמוכה. בהחלט ייתכן שהמחירים ירדו מעט בעתיד, או יעלו פחות, אם הממשלה תצליח לשחרר את צד ההיצע על ידי טיפול בבירוקרטיה ובמנהל מקרקעי ישראל – אבל זו לא תהיה בועה שמתפוצצת בדרמטיות.

העיקר שבכלכליסט שוב טורחים לספר לנו שהבועה אוטוטו מתפוצצת. חבל שלא שמרתי את עשרות שערי העיתון שלהם עם הבטחות זהות מהשנים האחרונות.

יום אחד, בעוד מספר שנים מהיום ולאחר ששום דבר דרמטי לא יקרה, הם פשוט יפסיקו לכתוב על הבועה. סתם ככה, פתאום, כשיפול אצלם האסימון ואיזה מישהו צעיר ישאל מישהו ותיק מה קורה עם הבועה הזו ולמה היא לא מתפוצצת. ואז הם ינסו למצוא שקר דרמטי אחר שניתן להשתמש בו כדי למכור עיתונים.

נכון, אתה צודק. יש בעיה במחירי הנדל"ן בישראל, אבל השוק הזה עתיד להשבר. ישראל גם במקום ה11 מתוך המדינו הכי מאושרות בעולם.
ובסופו של דבר זה לא קשור, מבחינתי עדין הם נפולת של נמושות. הבעיה בדור הצעיר והעלוב הזה שנולד משנות השמונים ואילך הוא שבחלקו (שים לב, חלקו) לא מחונך לציונות ולאהבת המדינה, וממש לא מבין מה תפקידו כאן. הוא מדמיין שהוא נמצא בסינגפור של המזרח התיכון ולא מבין למה אבותינו ברחו מאירופה לפני 100 שנה בכדי להקים כאן מדינה.
.
השוק הזה לא ישבר, הוא לא יכול להישבר. אף אחד לא הולך להתפשר ולגור ברמלה\לוד במקום בת''א בשנים הקרובות. זה מגוחך לחשוב כך. אולי עוד 20 שנה כשיהיו שם תשתיות אתה תראה מגמה של שיפור.

אין שום בעיה עם הדור הזה. כולם עובדים, לומדים ומשלמים מסים. הבעיה היחידה היא התקשורת האובדנית שקודחת להם בראש (היום קראתי עוד כתבה בכלכליסט, הם ערכו השוואה בין שכר של מהנדסים בכירים בארץ לבין אלו שגרים בעמק הסילון - אחד המקומות היקרים בארה''ב. פשוט בורות). מצד שני, כשאתה יוצא בהצהרות קיצוניות וקורא לדור הזה עלוב (שנערוך השוואות?) ולאנשים שיורדים מהארץ אנטישמים (המון אמריקאים ישראלים תורמים למדינה ומגנים על שמה בחירוף נפש) אתה רק מרחיק אנשים מהאמת.

נערך לאחרונה:
השוק הזה לא ישבר, הוא לא יכול להישבר. אף אחד לא הולך להתפשר ולגור ברמלה\לוד במקום בת''א בשנים הקרובות. זה מגוחך לחשוב כך. אולי עוד 20 שנה כשיהיו שם תשתיות אתה תראה מגמה של שיפור.

אין שום בעיה עם הדור הזה. כולם עובדים, לומדים ומשלמים מסים. הבעיה היחידה היא התקשורת האובדנית שקודחת להם בראש (היום קראתי עוד כתבה בכלכליסט, הם ערכו השוואה בין שכר של מהנדסים בכירים בארץ לבין אלו שגרים בעמק הסילון - אחד המקומות היקרים בארה''ב. פשוט בורות). מצד שני, כשאתה יוצא בהצהרות קיצוניות וקורא לדור הזה עלוב (שנערוך השוואות?) ולאנשים שיורדים מהארץ אנטישמים (המון אמריקאים ישראלים תורמים למדינה ומגנים על שמה בחירוף נפש) אתה רק מרחיק אנשים מהאמת.
מי דיבר על רמלה-לוד? אני מודע לכך שהערים הללו הן זוועה ורעש המואזין צורם באוזניהם של התושבים. ובכל זאת, האם אדוני יואיל לחשוב שאנחנו נמצאים במדינת ישראל ולא במדינת תל אביב? אף על פי שרמלה-לוד זה חלק מפרווברי מדינת תל אביב?
הפיזור יהיה בערים נגישות שיש בהן מקומות תעסוקה ומחירי דיור זולים. מרחב גדרה-חדרה, מטרופולין באר שבע, איזור כרמיאל-חיפה ובעתיד גם אפילו דימונה, אופקים וירוחם יהיו ערים מתקדמות.
לא קראתי ליורדים אנטישמים! דיברתי באופן ספציפי לסוג המסוים הזה, איפה הבנת הנקרא שלך? תוציא את הראש מהבועה. אם אתה ציוני בכל רמ"ח אבריך ואוהב את המדינה אבל אומר שאינך יכול לחיות כאן במצב הכלכלי הנתון ובג'רזי יהיה לך טוב יותר, אני בסלידה רבה אבין. אבל למעשה, אתה לא מודע לכך שרוב היורדים הם שמאלנים קיצונים והזויים ואנטישמים ששונאים את המדינה. כאלה שרוצים כאן מדינת כל אזרחיה וחיסול הזהות היהודית של המדינה. למרבה צערם, המשימה שלהם לא מצליחה עקב היותם מיעוט הזוי, מה שמוביל אותם לחפש תעסוקה בפרוורי ברלין יחד עם הצוענים והמוסלמים הטורקים.

מי דיבר על רמלה-לוד? אני מודע לכך שהערים הללו הן זוועה ורעש המואזין צורם באוזניהם של התושבים. ובכל זאת, האם אדוני יואיל לחשוב שאנחנו נמצאים במדינת ישראל ולא במדינת תל אביב? אף על פי שרמלה-לוד זה חלק מפרווברי מדינת תל אביב?
הפיזור יהיה בערים נגישות שיש בהן מקומות תעסוקה ומחירי דיור זולים. מרחב גדרה-חדרה, מטרופולין באר שבע, איזור כרמיאל-חיפה ובעתיד גם אפילו דימונה, אופקים וירוחם יהיו ערים מתקדמות.
לא קראתי ליורדים אנטישמים! דיברתי באופן ספציפי לסוג המסוים הזה, איפה הבנת הנקרא שלך? תוציא את הראש מהבועה. אם אתה ציוני בכל רמ"ח אבריך ואוהב את המדינה אבל אומר שאינך יכול לחיות כאן במצב הכלכלי הנתון ובג'רזי יהיה לך טוב יותר, אני בסלידה רבה אבין. אבל למעשה, אתה לא מודע לכך שרוב היורדים הם שמאלנים קיצונים והזויים ואנטישמים ששונאים את המדינה. כאלה שרוצים כאן מדינת כל אזרחיה וחיסול הזהות היהודית של המדינה. למרבה צערם, המשימה שלהם לא מצליחה עקב היותם מיעוט הזוי, מה שמוביל אותם לחפש תעסוקה בפרוורי ברלין יחד עם הצוענים והמוסלמים הטורקים.

תאמין לי,בגלל תגובות כאלה אני רוצה להגר מפה יותר ויותר.
תמשיך ללכת ראש בקיר כמו כל שאר חבריך ה "פטריוטים", או יותר נכון נדבר אחרי שתשתחרר,תספר איך היה השירות ואיך המדינה שלך מעריצה אותך אחרי שאתה כבר לא חייל.
אתה חי בסרט וחושב שאתה מבין משהו מהחיים שלך,אבל אתה בסך הכל ילד שחושב שאם הוא יכתוב בנוסח עיתונאי בשקל ייקחו אותו ברצינות.
אין לך מושג איך עובד העולם ואין לך מושג מה זה לצאת מהצבא עם נסיון ועם השכלה ועדיין לא למצוא אפילו ראיון עבודה.

מדברים על איכלוס הנגב כבר 20 שנה,לא רואה שזה מתקדם לאנשהו בינתיים.
ומדינת היהודים זאת כבר מזמן לא,זאת מדינת פליטים.
יש פה יותר עובדים זרים ופליטים סודאנים מיהודים.

תמשיך ללכת ראש בקיר כמו כל שאר חבריך ה "פטריוטים", או יותר נכון נדבר אחרי שתשתחרר,תספר איך היה השירות ואיך המדינה שלך מעריצה אותך אחרי שאתה כבר לא חייל.
אתה חי בסרט וחושב שאתה מבין משהו מהחיים שלך,אבל אתה בסך הכל ילד שחושב שאם הוא יכתוב בנוסח עיתונאי בשקל ייקחו אותו ברצינות.
אין לך מושג איך עובד העולם ואין לך מושג מה זה לצאת מהצבא עם נסיון ועם השכלה ועדיין לא למצוא אפילו ראיון עבודה.

אתה נדרש להעניק מוניטין ל-5 משתמשים לפני שתוכל להעניק מוניטין למשתמש זה

טיפשים כמוך הם כמו אדם המשחק שח ומט עם עצמו. הלוואי שהמדינה שלנו תתנקה מיצורים הזוים וטיפשים כמוך, אדרבה. הקטע המשעשע הוא שאפילו אין לך הזדמנות להשכלה טובה בשביל להגר לחו"ל אלא אם אתה רוצה לחיות בשכונה של צוענים בדירה הרוסה. העילגות והסקת המסקנות הכושלת שלך מדברת בעד עצמה, אבל תמשיך להתיחס לגוף ההטוען במקום לגוף הנטען, האד הומינם שלך ממש משחק פה משחק רציני. ואגב, דהיינו היצור כאן - על זה בדיוק דיברתי באחת מתגובתי הקודמות. יצורים נאלחים ובזויים ללא כל זהות ושייכות שנולדו כאן משנות השמונים-תשעים ואילך ולא מבינים מה הם עושים כאן.

טיפשים כמוך הם כמו אדם המשחק שח ומט עם עצמו. הלוואי שהמדינה שלנו תתנקה מיצורים הזוים וטיפשים כמוך, אדרבה. הקטע המשעשע הוא שאפילו אין לך הזדמנות להשכלה טובה בשביל להגר לחו"ל אלא אם אתה רוצה לחיות בשכונה של צוענים בדירה הרוסה. העילגות והסקת המסקנות הכושלת שלך מדברת בעד עצמה, אבל תמשיך להתיחס לגוף ההטוען במקום לגוף הנטען, האד הומינם שלך ממש משחק פה משחק רציני. ואגב, דהיינו היצור כאן - על זה בדיוק דיברתי באחת מתגובתי הקודמות. יצורים נאלחים ובזויים ללא כל זהות ושייכות שנולדו כאן משנות השמונים-תשעים ואילך ולא מבינים מה הם עושים כאן.

בלא בלא בלא בלא בלא.
בא לך לכתוב משהו עם תוכן?לא כתבת פה כלום חוץ מנסיונות די מצחיקים להעליב אותי חחחחחח
"הלוואי שהמדינה שלנו תתנקה מיצורים הזויים וטיפשים כמוך"-מזכיר לי דיקטטור מסויים מאיזור באירופה שאתה לא כל כך אוהב,נראה לי שאתה מרגיש קצת יותר שייכות לשם ממני עם המשפטים האלה

Unt777itled.png

מי דיבר על רמלה-לוד? דיברתי על מרחב גדרה-חדרה!

קח ילדון, תלמד איפה רמלה-לוד נמצאת (רמז-בדיוק שם). http://ymap.ynet.co.il/Navigate.asp...D4 %u05D1%u05D0%u05D9%u05D9%u05E8&HouseNbrS=8

מר שפטל היקר, אני בניגוד מוחלט אליך יודע לשמור על סוביקטיביות בדיון ומגיב לגופו של עניין. אבל אם כבר שאלת, אני מתגורר בשכירות באחת מערי המטרופלין בחיפה. נולדתי באיזור, טוב לי כאן מהרבה בחינות ואני לא רואה את עצמי עובר לשום מקום למרות שהיכולת קיימת. עם זאת, רוב האנשים שאני נתקל בהם לא בדעתי (מעדיפים כמה שיותר קרוב לת''א, מסיבות ברורות). לכן אני לא צופה שום שינוי בתחום הנדל''ן בשני העשורים הקרובים (במקרה של ירוחם זה לא יקרה גם בעוד 100 שנה). אז בסיטואציה כזו למה שאנשים לא ירדו מהארץ?

באשר לגיבוב השטויות שרשמת בפסקה השניה (עד כמה שניתן להתייחס), איך אפשר להיות קפיטליסט ומאידך בעד מדינת יהודים. איך זה מסתדר לך בדיוק!? זו סתירה כלכלית, פוליטית וחברתית של כל מה שהשוק החופשי מייצג. וזה אפילו בלי לדבר על סגנון ההתבטאות השטוף שנאה שלך שסותר לחלוטין את היותך אדם נאור.

נערך לאחרונה:
מי דיבר על רמלה-לוד? דיברתי על מרחב גדרה-חדרה!

קח ילדון, תלמד איפה רמלה-לוד נמצאת (רמז-בדיוק שם). http://ymap.ynet.co.il/Navigate.aspx?tab=1&Mode=1&CityNmS=%u05EA%u05DC %u05D0%u05D1%u05D9%u05D1&StreetNmS=%u05D4 %u05D1%u05D0%u05D9%u05D9%u05E8&HouseNbrS=8
אני לא מבין מה אתה רוצה ומהן המסקנות שהסקת מהשורה העלובה שכתבת. רמלה-לוד ידועות כערים גרועות למרות שהן בלב ליבו של גוש דן.
מר שפטל היקר. אני בניגוד מוחלט אליך יודע לשמור על סוביקטיביות בדיון ומגיב לגופו של עניין. אבל אם כבר שאלת, אני מתגורר בשכירות באחת מערי המטרופלין בחיפה. נולדתי באיזור, טוב לי כאן מהרבה בחינות ואני לא רואה את עצמי עובר לשום מקום למרות שהיכולת קיימת. עם זאת, רוב האנשים שאני נתקל בהם לא בדעתי (מעדיפים כמה שיותר קרוב לת''א, מסיבות ברורות). לכן אני לא צופה שום שינוי בתחום הנדל''ן בשני העשורים הקרובים (במקרה של ירוחם זה לא יקרה גם בעוד 100 שנה). אז בסיטואציה כזו למה שאנשים לא ירדו מהארץ?

באשר לגיבוב השטויות שרשמת בפסקה השניה (עד כמה שניתן להתייחס), איך אפשר להיות קפיטליסט ומאידך בעד מדינת יהודים. איך זה מסתדר לך בדיוק!? זו סתירה כלכלית, פוליטית וחברתית של כל מה שהשוק החופשי מייצג. וזה אפילו בלי לדבר על סגנון ההתבטאות השטוף שנאה שלך שסותר את היותך אדם המייצג חוק.
אם רוב האנשים רוצים לגור במדינת תל אביב, מר TMW, מסיבות מיותרות לחלוטין ומתלוננים על המחירים, הרי הם לא שונים מן הבהמה. אם הם רוצים לגור במרכז משום שאין להם תעסוקה באיזור הצפון-חיפה אז זה יותר מובן. בכל מקרה, גם אם אתה עובד בתל אביב אפשר להתרחב ולגור מיבנה ועד זכרון יעקב.
אתה לא צופה שינויים בנדל"ן? תגיד, אתה מבין בכלל דבר או שניים בכלכלה? מה? קפיטליסט אומר ליבברטאן? נפלת על הראש אני רואה.
מדינה ליברלית עד גבול האנרכיסטית לא יכולה להיות מדינה יהודית ודמוקרטית. מדינה כזו יכולה לקום על אפת חמתם של האנרכיסטים המטרוללים בלה לה לנד, ביחד עם שלי קומונביץ, זהבה גלאון ושאר המטורפים שהיללו את סטאלין וחיללו שבת בכדי לבכות על מותו.
שנאה אין לי לאף אחד שפוי. שנאה לנאו נאציזם או יודו-אנטישמיות היא שנאה כלפי אנשים מלאי שנאה. דהיינו, (-1)*(-1)=1.

Dear Sheftel, you are truly one of a kind.
You are not genuinely stupid, you just think you know everything.
You said Germany is bad because she is capitalistic country (Right) and on the other hand you complain about Avoda and Meretz (Left, socialists) and back on complaining about Lapid (Centre, new-capitalis) and Bibi (Right, Capitalism at his prime)
So, which opinion are you?
By the way, this "Capitalistic Germany" that you love to hate, give her people (and other people) much more than our "dear" Israel does, like free academy and cheap living supervised by the government.

Also reason why you have zero idea what are you talking about is-
You truly have no idea what happens in other westernise countries.
I'm writing from Sydney (I don't live here yet) and let me tell you something - a bartender can live here better than an engineer in Israel. Almost every job here got respectable salary and everyone (almost) can have their own apartment.
Also, everyone here lives in private cottages, not because they are spoiled, because that's a standard here.
In Israel a standard is to live in a falling-apart-no parking apartment in old neighbourhood in Tel-Aviv, or poor 3 bed room somewhere else.

The reason for your stupidity is pretty simple and expected - you did nothing in your life, not army, not a normal job, nothing serious to handle, just high school, and guess what? I was the same.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית