הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[עזרה] גב לא מתפתח

• פותח/ת השרשור Lido7x
  • פורסם בתאריך

Lido7x

משתמש מתחיל
58
2
נק' מוניטין:
2
58
2
אהלן חבר'ה, אני כבר שלושה חודשים מבצע תוכנית SS..
אני מרוצה ממנה מאוד, עליתי מ-66 ק"ג ל- 73, אני עולה במשקלים בצורה עקבית, וכמובן שרואים שינוי בגוף..

יש לי רק בעיה אחת, הגב.
בתחילת התכנית ביצעתי מתח, פחדתי מפווארקלין ולא היה מי שילמד אותי, במהלך החודשיים הראשונים לא הצלחתי להתקדם
בעליות מתח, וגם לא ראיתי שום שינוי בגב (ביחס לגוף שכן השתנה), ניסיתי במהלך החודש האחרון חתירה/פולי/ועוד וגם זה לא עושה כלום.

אני צריך את עזרתכם, כי הגב כבר לא נראה פרופורציונלי ביחס לשאר הגוף.
מה לעשות? :(

מן הסתם אם לא הצלחת להתקדם בעליות מתח אז גם לא ראיתי שינוי יותר מדי בגב
יש לי שתי שאלות-
1) מה מצבך בדדליפט? מבחינת משקלי עבודה ויכולת להתקדם
2) איך עבדת במתח

אהלן חבר'ה, אני כבר שלושה חודשים מבצע תוכנית SS..
אני מרוצה ממנה מאוד, עליתי מ-66 ק"ג ל- 73, אני עולה במשקלים בצורה עקבית, וכמובן שרואים שינוי בגוף..

יש לי רק בעיה אחת, הגב.
בתחילת התכנית ביצעתי מתח, פחדתי מפווארקלין ולא היה מי שילמד אותי, במהלך החודשיים הראשונים לא הצלחתי להתקדם
בעליות מתח, וגם לא ראיתי שום שינוי בגב (ביחס לגוף שכן השתנה), ניסיתי במהלך החודש האחרון חתירה/פולי/ועוד וגם זה לא עושה כלום.

אני צריך את עזרתכם, כי הגב כבר לא נראה פרופורציונלי ביחס לשאר הגוף.
מה לעשות? :(

איך אתה עובד על המתח שלך?
עם תוספת משקל? כמה חזרות?
כמה משקל הדדליפט?

אני בSS, הגב מתפתח יופי.

• פותח/ת השרשור
עשיתי מה שרשמו בתוכנית 3X15 או עד לכשל.. לא הצלחתי לעבור את ה10..
זה הסתכם בדרך כלל ב 9/7/5..

גם הדדליפט שלי לא בשיא.. אני עושה נכון לעכשיו 80 ק"ג.. הבעיה היא שכשאני מנסה משקל יותר גדול הטכניקה הולכת, הגב מתעכל..
ישלי אצבעות קצרות בעקרון, אז האחיזה שלי גם לא 100%, ניסיתי אחיזה משולבת וזה יותר עוזר..
והמשקלים בכללי: סקוואט 85 ק"ג, בנצ' 62.5 ק"ג, פרס 42.5 ק"ג, דדליפט 80 ק"ג.

אני לא מצליח להסתדר עם חתירה, התרגיל הזה כל הזמן מתפקשש לי, ובמתח אני פשוט תופס אחיזה רחבה ועולה עם רגליים ישרות סגורות אחת על השניה.

במתח אתה יכול לעשות מתח סופינציה או chin ups במקום מתח רחב, ולהוסיף משקל
ועם דדליפט של 80 ק"ג אל תצפה שיהיה לך גב גדול. אתה צריך להתקדם, זה לוקח זמן. לפי המשקלים שלך בבנץ' ובפרס אז החזה והכתפיים שלך לא עצומים במיוחד והפער מהגב כנראה לא גדול כמו שאתה חושב, פשוט תתחיל לעבוד במתח עם משקל (בהתחלה לא רחב), ותתחיל להעיף משקלים בדדליפט. אין דבר כזה גב עגול ב-80 ק"ג, או שאתה מאוד מאוד חלש, או שהטכניקה לא טובה.

• פותח/ת השרשור
תודה אחי..
ובמתח כמה חזרות לעשות יחד עם משקל?
ולאיזה משקלים אני אמור להגיע בסופו של דבר (בערך), אני כבר 3 חודשים עושה את התוכנית, אבל אוכל כמו שצריך חודשיים..
עליתי נכון לעכשיו מ66 ל-73..
אני לא מחפש להיות פווארליפטר מקצועי, וגם לא באדי בילדר, אני מחפש אחרי ה-SS לעשות תוכנית מסה ומשם לחיטוב..

אני מאוד נגד ההמלצה להגיע ל15x3. זה יכול לקחת חודשים עם המתכונת הזו. אני התחלתי להוסיף משקל ב10,8,6 בערך והוספתי 2.5 קילו ועכשיו אני שוקל 15 קילו יותר והוספתי עוד 15 קילו בתוספת במתח (סה״כ 30 במשהו כמו שלושה חודשים) והגב גדל בצורה מטורפת.

תודה אחי..
ובמתח כמה חזרות לעשות יחד עם משקל?
ולאיזה משקלים אני אמור להגיע בסופו של דבר (בערך), אני כבר 3 חודשים עושה את התוכנית, אבל אוכל כמו שצריך חודשיים..
עליתי נכון לעכשיו מ66 ל-73..
אני לא מחפש להיות פווארליפטר מקצועי, וגם לא באדי בילדר, אני מחפש אחרי ה-SS לעשות תוכנית מסה ומשם לחיטוב..
תעשה 5 חזרות... אין בעיה גם למשוך ל-6,7 חזרות אם באותו סט אתה מרגיש שאתה יכול...
לגבי משקלים, אין איזה נוסחה... זה תלוי בהמון דברים... בסופו של דבר אתה אמור להגיד למצב שאחרי 3 ריסטים אתה לא יכול להמשיך להעלות משקל מאימון לאימון

• פותח/ת השרשור
אוקיי.. ואיך אני יודע שמיציתי את הSS? ארבעה חודשים זה לא הרבה לתוכנית?
ומה אני עושה אחרי התוכנית הזו?

Back
למעלה תחתית