הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת סינגלים בסקוואט, 141 עד 156, משקל גוף 67 ק"ג.

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
החלטתי לעשות היום בדיקת סינגלים במכון, הפתעתי את עצמי ממש ושברתי את השיא מהתחרות האחרונה שלי [150 ק"ג על 70 ק"ג], על 3 ק"ג פחות משקל גוף. העומק סביר +- לא מתיימר לומר ששברתי מקביל, אבל זה מספיק לי.

עושה HB, שוקל 67 ק"ג.

סט 133X5, היה ממש ממש ממש קשה אבל הצלחתי לשמור על טכניקה כמעט מושלמת שלדעתי זה שיא בפני עצמו:

141 ק"ג

151 ק"ג

156 ק"ג, כשל; ויתרתי מהר מדי.

156 ק"ג בפעם השנייה, חברה שלי נתנה לי מוטיבציה ואמרתי לעצמי שיתהפך העולם אני סוגר את הסינגל הזה. הספוטר שם עליי ידיים אבל הוא לא נוגע בכלל, זה באוויר.

ממש גאה בעצמי ולדעתי אני הולך להפתיע בתחרות. המון תודה לחברה המדהימה שלי שנתנה לי מוטיבציה ועידוד 😃

סקווט מלא מבחינתי זה סקווט עד באונס, ההמסטרינגס נמתח והאגן רוצה להסתובב.
אם אתה יכול לרדת עוד ולא יורד עוד - זה סקווט חלקי.
יש אנשים שהבאונס שלהם יגיע בפרלל לרצפה (לא גמישים) ויש אנשים שיגיעו עם התחת עד הרצפה (הרבה יותר גמישים ממני).
נסה לקחת 100 קילו ולשבת הכי עמוק שאתה יכול, תגלה שאתה יכול לרדת עוד הרבה מעבר למה שהצגת פה.
אתה מודע לעובדה שהבאונס שלך הוא בעיקר באונס ברכיים?
אז גם אתה עושה סקוואט לא מלא?
ואגב, "לרדת הכי עמוק שאתה יכול" זה לא נקרא "לרדת עד הבאונס". בשביל לרדת הכי עמוק שאתה יכול אתה צריך להרפות, זו אחת הסיבות שלא טוב לעשות ATG.

ואני מדבר על הסרטון היחיד שראיתי אותך עושה בו סקוואט:

אתה מודע לעובדה שהבאונס שלך הוא בעיקר באונס ברכיים?
אז גם אתה עושה סקוואט לא מלא?
ואגב, "לרדת הכי עמוק שאתה יכול" זה לא נקרא "לרדת עד הבאונס". בשביל לרדת הכי עמוק שאתה יכול אתה צריך להרפות, זו אחת הסיבות שלא טוב לעשות ATG.

ואני מדבר על הסרטון היחיד שראיתי אותך עושה בו סקוואט:

המסטרינגס חוצה מפרק ברך ומפרק ירך, כדי להביא אותו למתיחה זה תמיד שילוב של השניים, בלואו באר יותר מהירך בהיי יותר מהברך, אם הגעת לבאונס זה לא משנה איך הגעת אליו.
יש יותר עמוק אם אתה מרפה זה נכון אבל אז האגן בPPT ואז אתה עלול לעשות נזק לגב.
לא על זה מדובר. אצלי יש באונס, רואים שהאגן מנסה להסתובב אבל הגב מוחזק. הוא שרירותית רוצה לרדת למתחת לפרלל ועם או בלי באונס לעלות. זה חוקי בפאוורליפטינג אבל זה לא טווח מלא.

אם הגעת לבאונס זה לא משנה איך הגעת אליו.
אתה מפספס את הנקודה שאתה לא יכול להגיע לבאונס מההמסטרינגס ממפרק הברך כשאתה מכופף אותה, כי הכיפוף שלה מקצר אותו. בסקוואט אתה יכול להגיע אליו ממפרק האגן, כי כשאתה מכופף אותו אתה מותח את ההאמסטרינגס.
אגב, בסקוואט ההאמסטרינגס ככל הנראה עובד בצורה איזומטרית בלבד (בזמן שהאגן נכפף גם הברך נכפפת).
בקיצור, באונס ברכיים לא קשור להאמסטרינגס. אפשר לקבל אותו גם בפרונט סקוואט, ואם נרצה מספיק - גם במכונת פשיטת ברכיים (כואב לי אפילו לחשוב על זה).
גם אם הגעת לבאונס מהפוסטריור צ'יין, רוב הבאונס שלך מגיע מהברכיים. ובכל מקרה בHB הבאונס (מהפוסטריור צ'יין) פחות משמעותי מבLB, ובFS כמעט ולא קיים - אז פרונט סקוואט לא ניתן לעשות "מלא" ?

אתה מפספס את הנקודה שאתה לא יכול להגיע לבאונס מההמסטרינגס ממפרק הברך כשאתה מכופף אותה, כי הכיפוף שלה מקצר אותו. בסקוואט אתה יכול להגיע אליו ממפרק האגן, כי כשאתה מכופף אותו אתה מותח את ההאמסטרינגס.
אגב, בסקוואט ההאמסטרינגס ככל הנראה עובד בצורה איזומטרית בלבד (בזמן שהאגן נכפף גם הברך נכפפת).
בקיצור, באונס ברכיים לא קשור להאמסטרינגס. אפשר לקבל אותו גם בפרונט סקוואט, ואם נרצה מספיק - גם במכונת פשיטת ברכיים (כואב לי אפילו לחשוב על זה).
גם אם הגעת לבאונס מהפוסטריור צ'יין, רוב הבאונס שלך מגיע מהברכיים. ובכל מקרה בHB הבאונס (מהפוסטריור צ'יין) פחות משמעותי מבLB, ובFS כמעט ולא קיים - אז פרונט סקוואט לא ניתן לעשות "מלא" ?
כבר אמרתי לך שאתה מתחכם?
בפרונט סקווט כמעט ואין באונס והוא מאוד תלוי בכמה אתה נשאר מתוח מהפוסטריור צ'יין, העניין בפרונט למשל הוא לעלות כשאין יותר לאן לרדת וזה יהיה הבאונס.

מאז היה גם 181 ו170 לשלשה...

כבר אמרתי לך שאתה מתחכם?
בפרונט סקווט כמעט ואין באונס והוא מאוד תלוי בכמה אתה נשאר מתוח מהפוסטריור צ'יין, העניין בפרונט למשל הוא לעלות כשאין יותר לאן לרדת וזה יהיה הבאונס.

מאז היה גם 181 ו170 לשלשה...

קודם כל, אתה לא צריך בכל מקום לדחוף את ההישגים שלך. זה שאתה טוב אני יודע, ואף אחד לא אומר שאתה חלש. והמשקל שאתה מרים הוא ממש לא אינדיקציה להגיד "אני מרים כבד, אני זה שצודק". זה מקולקל.
דבר שני, הבאונס שאתה מדבר עליו בפרונט סקוואט הוא באונס ברכיים ולפי זה:
סקווט מלא מבחינתי זה סקווט עד באונס, ההמסטרינגס נמתח והאגן רוצה להסתובב.
יש אנשים שהבאונס שלהם יגיע בפרלל לרצפה (לא גמישים) ויש אנשים שיגיעו עם התחת עד הרצפה (הרבה יותר גמישים ממני).

נראה שאתה מדבר על באונס מהפוסטריור צ'יין

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שהסטנרטים לסקוואט מאוד ברורים - ההיפ ג'וינג צריך לרדת מתחת לפטלה, כל דבר אחר הוא לא מלא. אגב, אם זה משנה, אני לא חושב שהסקוואט שלו מלא (לא כל החזרות לפחות), אולי גם מה שהוא עשה בתחרות. צריך זווית יותר טובה בשביל לקבוע אבל אני דיי בטוח שאם הייתי השופט לא הייתי מרים דגל לבן.

קודם כל, אתה לא צריך בכל מקום לדחוף את ההישגים שלך. זה שאתה טוב אני יודע, ואף אחד לא אומר שאתה חלש. והמשקל שאתה מרים הוא ממש לא אינדיקציה להגיד "אני מרים כבד, אני זה שצודק". זה מקולקל.
דבר שני, הבאונס שאתה מדבר עליו בפרונט סקוואט הוא באונס ברכיים ולפי זה:

נראה שאתה מדבר על באונס מהפוסטריור צ'יין

בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שהסטנרטים לסקוואט מאוד ברורים - ההיפ ג'וינג צריך לרדת מתחת לפטלה, כל דבר אחר הוא לא מלא. אגב, אם זה משנה, אני לא חושב שהסקוואט שלו מלא (לא כל החזרות לפחות), אולי גם מה שהוא עשה בתחרות. צריך זווית יותר טובה בשביל לקבוע אבל אני דיי בטוח שאם הייתי השופט לא הייתי מרים דגל לבן.
אני פשוט מחפש תמיד לראות את האגן מנסה להסתובב והוא די רחוק משם

אני פשוט מחפש תמיד לראות את האגן מנסה להסתובב והוא די רחוק משם
בHB ובמיוחד בFS הוא יהיה דיי רחוק משם...
ובLB אם האגן מסתובב זה כמעט תמיד בגלל שהברכיים לא במקום הנכון, כתבתי על זה פה:
אתה חושב שחסרה גמישות כי יש באט ווינק. לא חסרה גמישות. באט ווינק נוצר כמעט ללא יוצא מהכלל רק כאשר הברכיים לא נמצאות במקום - כלומר יותר מידי אחורה, מה שאומר שהן פחות כפופות ולכן ההאמסטרינגס יותר מתוח. בגלל שההאמסטרינגס הוא שריר דו מפרקי שאחראי גם על פשיטת אגן, כאשר הוא מתוח הוא מושך את האגן בכיוון של סיבוב אגן לאחור (סיבוב אגן נמדד לפי חלקו העליון). כאשר הברכיים יותר כפופות, ההאמסטרינגס פחות מתוח ולכן פחות מושך את האגן לפוזיציית ה"באט ווינק" הידועה לשמצה.

ככה שהרעיון של לחפש "אגן שמנסה להסתובב" הוא לא כזה טוב.

בHB ובמיוחד בFS הוא יהיה דיי רחוק משם...
ובLB אם האגן מסתובב זה כמעט תמיד בגלל שהברכיים לא במקום הנכון, כתבתי על זה פה:

ככה שהרעיון של לחפש "אגן שמנסה להסתובב" הוא לא כזה טוב.
למה?

האגן אמור לשאוף לPPT, החזקה של הפוסטריור צ'יין מונעת ממנו להסתובב (ע"ע תחתית הסקווט שלי)
אחלה, אבל במידה והוא לא מסתובב, כמו שזה צריך להיות - איך אתה יודע כמה רחוק הוא היה מלהסתובב? קרוב לשם, רחוק משם? מה גם שבטכניקה טובה, בדגש גדול על HB וFS האגן לא יסתובב גם בATG. אז איך אתה יודע כמה "נשאר לו לרדת" עד שהאגן יסתובב?
כי זה משהו שלפיו אתה קובע את העומק, אז כדאי שתהיה דרך טובה לאמוד את זה.

יש דרך נהדרת לראות את השאיפה לסיבוב, אתה צריך לראות כדי להבין על מה אני מדבר.
לא מדובר בתחרות פאוורליפטינג ששם צריך הגדרה ועומק שיהיה אחידים לכולם אלא לאימונים עצמם.

Hi Mike, you need to understand something very simple about competitive powerlifting - if you got at least 2 whites- it's good enough, and nothing else matter, not your training, not your opinion or any other person on your squat.

The definition of squat as far as PL is below parallel, if he was training for WL, or CrossFit or BB - he would probably squat different. But he got experience from meets and actually knows what he is talking about.

Andy Bolton squat very high in his workouts and still squatted 1250~ lbs and got whites - which all that counts.
There is another guy from this forum which most of his squatting in training is pretty high, but at the meets he squat full, low and got amazing results.

About that "bounce" this is the most dodgiest way to judge squat. I can go below parallel with a bit wide stance. I can go "ATG" with narrow stance, and cannot go even parallel with really wide stance, all squatted to the "bounce" so you say I should sqaut very wide for half-motion?
Another aspect, the reason why I'm squatting now always full depth is that I improved my flexibility and mobility. I also squat in WL shoes. So if before I Squatted high with converse and I had a bounce, is that OK buy you?

All the new guys starting to squat get the bounce very very high just because bad flexibility and mobility, they claim that they cannot go any lower (like you defined) which is temporary true, you claim it's FULL squat still?

Hi Mike, you need to understand something very simple about competitive powerlifting - if you got at least 2 whites- it's good enough, and nothing else matter, not your training, not your opinion or any other person on your squat.

The definition of squat as far as PL is below parallel, if he was training for WL, or CrossFit or BB - he would probably squat different. But he got experience from meets and actually knows what he is talking about.

Andy Bolton squat very high in his workouts and still squatted 1250~ lbs and got whites - which all that counts.
There is another guy from this forum which most of his squatting in training is pretty high, but at the meets he squat full, low and got amazing results.

About that "bounce" this is the most dodgiest way to judge squat. I can go below parallel with a bit wide stance. I can go "ATG" with narrow stance, and cannot go even parallel with really wide stance, all squatted to the "bounce" so you say I should sqaut very wide for half-motion?
Another aspect, the reason why I'm squatting now always full depth is that I improved my flexibility and mobility. I also squat in WL shoes. So if before I Squatted high with converse and I had a bounce, is that OK buy you?

All the new guys starting to squat get the bounce very very high just because bad flexibility and mobility, they claim that they cannot go any lower (like you defined) which is temporary true, you claim it's FULL squat still?
כדי שסקווט יהיה טוב הוא צריך להיות מתחת לפרלל וצריך להיות באונס, אולי הזכרתי קצת יותר את הבאונס ולא דיברנו על הפרלל.
אבל בוא נדבר על המקרה הספציפי של ידידנו, מה אתה חושב על הסט עם ה133 ק"ג? בעינייך זו טכניקה מושלמת או כמעט מושלמת?
כל החזרות היו מקבלות שני אורות לבנים? אגב, זה הרי זהה בWL, שני אורות לבנים.
בתחרות תעשה מה שצריך, באימונים תעבוד עם טכניקה של אימון. אם היעד הוא סקווט מלא - שיהיה סקווט מלא.
אם היעד הוא שכל החזרות יעמדו בסטנדרט תחרות של תחרות PL זה סיפור אחר לגמרי וגם שם אני בטוח שלפחות 2-3 חזרות היו נפסלות בסט המדובר.

יש דרך נהדרת לראות את השאיפה לסיבוב, אתה צריך לראות כדי להבין על מה אני מדבר.
לא מדובר בתחרות פאוורליפטינג ששם צריך הגדרה ועומק שיהיה אחידים לכולם אלא לאימונים עצמם.
אז אם האגן שלי לא מסתובב גם בATG, אני צריך לעשות ATG?

קודם כל כן ודבר שני גם אם הוא לא יסתובב הוא ישאף לסיבוב ורואים את זה בעין מיומנת.

קודם כל כן ודבר שני גם אם הוא לא יסתובב הוא ישאף לסיבוב ורואים את זה בעין מיומנת.
אז תרשה לי לחלוק עליך, כי על מנת להגיע לATG אני ואתה וכל חברינו המתאמנים נאלצים להרפות, שזה משהו שלא חכם לעשות מתחת ל200 קילו, וזה אומר שגם נקבל באונס ברכיים כמעט בלבד, ככה שהשרשרת האחורית תעבוד פחות. בקיצור, זה ניסיון להפוך באק סקוואט (LB) לפרונט סקוואט, ובגלל שאני כן רואה סיבה לעשות באק סקוואט, אני לא מתכוון לנסות להפוך אותו לפרונט סקוואט עם טיפה יותר נוחות.

אז תרשה לי לחלוק עליך, כי על מנת להגיע לATG אני ואתה וכל חברינו המתאמנים נאלצים להרפות, שזה משהו שלא חכם לעשות מתחת ל200 קילו, וזה אומר שגם נקבל באונס ברכיים כמעט בלבד, ככה שהשרשרת האחורית תעבוד פחות. בקיצור, זה ניסיון להפוך באק סקוואט (LB) לפרונט סקוואט, ובגלל שאני כן רואה סיבה לעשות באק סקוואט, אני לא מתכוון לנסות להפוך אותו לפרונט סקוואט עם טיפה יותר נוחות.
קודם כל תרשה לי להזכיר לך שלא הגעת ל200 קילו :-P אחרי שסיימתי להקניט קצת...
אין שום ריפיון אצלי בתחתית אם אתה לא רואה בסקווטים שלי עד עכשיו.
משקפיים הם לא בושה 😃

קודם כל תרשה לי להזכיר לך שלא הגעת ל200 קילו 😛 אחרי שסיימתי להקניט קצת...
אין שום ריפיון אצלי בתחתית אם אתה לא רואה בסקווטים שלי עד עכשיו.
משקפיים הם לא בושה 😃
אין שום רפיון, לא מדוייק, ובכל אופן אתה לא עושה ATG אז זה לא קשור למה שאמרתי.
ואגב, אם אתה רוצה לשחק ככה - אז לא נראה לי שאתה תוך שנה וחצי הגעת ל180X3 על משקל גוף 82, ואם כן - אז בשבע וחצי השנים הבאות התעצלת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית