הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

FAKE IT TILL YOU MAKE IT

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך
אני כותב את זה בעודי נעול מחוץ לבית.

סקוואט 55x3x10 מרגיש טוב, טכניקה משתפרת מבחינת סימטרית. אני עדיין מטה את הגב יותר מדי קדימה. חייב לזכור לדחוף ברכיים. סרטונים בהמשך.
סומו-פואר קלין-פרס 52.5 3-2-5 היה נורא. לא הרגיש כבד בכלל אבל לא הייתה לי טיפת אנרגיה. אולי כי כאב לי הגרון, אולי כי הייתי עייף ולא נוח היה חי לעשות את האלתור הזה.
מתח 12.5 3x5
עד מתי לשוטט ברחובות? tbh

אני מטה את הגב הרבה..אז עד כדי כך רציני? לא משנה עד כמה ישר אני חושב שאני אני עדיין יוצא עם נטייה קדימה מבחינת הגב ><

סקוואט 60X3X10. מתיחות לפני ואחרי, גילגולים בין הסטים. לא הרגשתי כאב בכלל בכל הסט אבל המשכתי ברוטינה הרגילה שלי. אני לא בטוח אם זה האיליופסואס, הפיריפורמיס,שינוי בטכניקה או הפואם רולר אבל משהוא עושה את העבודה. מחר (65 קילו) ויום שבת (70 קילו) הימים האחרונים שאני עושה סקוואט כול יום ואז אני עובר ל 5 חזרות במתכונת רגילה עם קפיצות של 5. מיום ראשון אני מתחיל רוטינה דומה בדדליפט כל יום עם משקל נמוך מאוד וחזרות גבוהות על מנת לתרגל את הטכניקה מחדש ומצוא איזון ולראות מה יותר מתאים לי, אלא אם כן למשהוא יש עוד הצעות. סקוואט 65X3X10 רגיל, הכפות רגליים שלי מעט יותר מדי נוטוח החוצה אבל זאת הדרך היחידה למנוע כאבים ואי סימטריה עד עכשיו (העלתי סרטון)
בנץ 75 3X4,ואז 1X8 60 הייתי ללא כוחות והטכניקה הייתה זוועה. אתמול כמעט ולא אכלתי כלום וזה גם התבטא במשקל כנראה...שוקל 70.5.
בטן 3X15
מחיר 70X3X5 ומסיים את ה"פרוטוקול.."

חזרתי לרוץ, 9 דקות כי הגוף הרגיש חלש.. מתגעגע..יום יום סקוואט עשה את שלו. ממחר מתחיל שבוע דדליפט עם קפיצות של 10, סקוואט במתכונת הרגילה.

אהלן, אני שמח לראות שמתחיל לעבור לך הפציעה, מקנא בך. בשבועיים האחרונים הכאבים בסקוואטים החמירו למרות הפאומרולר המתיחות הרבות תרגילי המוביליטי והורדה של המשקלים.. הגעתי למצב שלא ראיתי טעם להמשיך בסקוואטים למרות שזה כנראה התרגיל שהכי חשוב לעשות. גם עוד משהו שגורם לי לרצות להפסיק עם הסקוואטים זה שאני יודע שגם אם הכאב עכשיו יעבור לי, אני לא יוכל לעשות סקוואט בעמידה צרה בסגנון אולימיפי כי בסטייל הזה הכי כואב לי,ואם אני ינסה לעשות אותו כבד הכאב פשוט יחזור כמו שקרה לי עד עכשיו, בסגנון עמידה רחבה "סומו סקוואט" פחות כואב אבל אני פשוט לא אוהב את התרגיל הזה ואני חושב שהוא פחות יתרום למטרות שלי..(כרגע הכי חשוב לי להגדיל את הארבע ראשי התחתון "tear drop" כי נוצר אצלי חוסר פרופורציה בין הירכיים לשריר הזה) הכי מתסכל שאני לא מצליח להבין מה גורם לכאב אצלי, המבנה גוף, הטכניקה, גמישות?

אגב זה הטכניקה שלי עם משקל נמוך שפרסמתי לא מזמן וחוץ מהמרפקים לא ציינו לי משהו בעייתי, מה דעתך?

היי, כן המרפקים שלך הזויים! לגבי הטכניקה, אם באמת זאת בעיה של טכניקה, היא צריכה לבוא ממך. אני הרגשתי את האי סימטריות שלי אולם כשהסתכלתי במראה ובקשתי מצוות שלם שיבדוק אותי הייתי סימטרי לחלוטין. הבעיה הייתה הברך\רגל הימנית שלי והחוסר יכולת שלמ לתפקד בצורה נכונה ללא רוטאציה לטרלית. כשהייתי עושה רוטציה לטרלית מעט קיצונית בירך ( כלומר לסובב את הירך החוצה) רוב הכובד והגוף נטה ימינה ובעצם אם הייצי יורד ממש עמוק היו רואים שהחלק הימני היה מגיע למטה לפני השמאלי. הצלחתי, אני חושב, לפתור את זה על ידי רוטאציה של שני הרגליים כך שהכפות רגליים נוטות החוצה מעט מעבר למקובל, אולם עדיין רציונלי( הרבה מרימי משקולות עושים ככה)
למה אני מספר את זה? שדבר ראשון תרגיש את הטכניקה, אל תסתכל עליה, ואז אולי תוכל למצוא את הבעיה.

דבר שני הוא השיקום, האזור ש״נפצעת״ בו הוא אזור מאוד ״פעיל״. למה מרכעות? כי זה מתעתע, זה פעיל גם בישיבה, אפילו בעיקר. לכן אתה תתקשה להחלים ללא טיפול ישיר ויומיומי אחרת אתה פשוט לא נותן לאזור לנוח ומעמיס על המקום כל הזמן.
אני לא רוצה לתת לך דיאגנוזה וישר לומר לך שזה פיריפורמיס או SI, לכן קצת קשה לי לעזור לך... אתה יכול לנסות שבוע ימים ולטפל במקום כאילו אתה בטוח שזה פיריפורמיס - לעסות את המקום בצורה נכונה בזמן עומס, מתיחות קבועות ולראות אם יש הבדל... אם כן תמשיך. אם שה על להחלים, מצאת את הבעיה שלך. חשוב מאוד לעשות המון חקר על הנושא כי מתיחות\עיסויים לאומדווקא מה שיפתרו לך, יש שיטות כמו nerve flossing שיכולים לתרום, ואפילו להימנע מפעולות שמפעילות המון לחץ ועומס על המרחיקי ירך שהפיריפורמיס הינו בין השרירים האחריים על הפעולה הזאת, תקרא על זה ( למשל להפנות את האצבעות כך רגל יותר החוצה מוריד המוןן לחץ על המרחיקי ירך)
משפט אחרון: לדעתי כל החרא הזה התחיל לי דווקא בדדליפט.
בהצלחה.

סקוואט 70x3x5 קל
פרס 52.5 3-4-5 הממ
מתח 13.75 3x5
סומו דדליפט אחד מיני רבים 40x3x10 בקונבנציונלי כואב לי.

נערך לאחרונה:
בקשר למה שאמרת על להרגיש את הטכניקה, זה בידיוק מה שעשיתי מלא פעמים, פשוט שמתי קצת משקל וירדתי למטה בכל צורה אפשרית, ממש עשיתי סט של 10 חזרות שכל חזרה היא בסגנון שונה עד שמצאתי את הסגנון שהכי פחות כואב שזה הסומו סקוואט. ואתה צודק המקום הזה באמת פעיל כל הזמן, קרה לי כמה פעמים שעשיתי איזשהי תנועה מהירה נגיד ישבתי ואז קלטתי שמשהו במטבח נשרף אז קמתי במהירות ואז הרגשתי דקירה באיזור, או לפעמים שאני יוצא מהאוטו אני מרגיש דקירה קטנה. מתיחות אני עושה פעמיים ביום כל מתיחה אני עושה איזה 20 שניות אני ממש משקיע אבל לא מרגיש שזה עוזר בינתיים.. הפאומרולר זה כבר סיפור אחר ואני באמת רוצה לדעת, שאלתי את זה כבר כמה פעמים אבל לא ענו לי, מהי בעצם ההשפעה של הפאומרולר על הפציעה שיש לנו? הוא איפשר לי להתאמן כמה חודשים למרות הפציעה רק בגלל שלפני כל סט התגלגלתי על האיזור הכואב איזה 30 שניות, הוא ממש העלים לי את הכאב. אבל מה שאני לא מבין זה האם זה רע ? מה בעצם ההשלכה של "העלמת הכאב" בעזרת הפאומרולר והמשך עבודה עצימה? אגב כל הכבוד לך שיש לך את הסבלנות לעשות את המחקר הזה שעשית על הפציעה, יש הרבה דברים בחיים שמעניינים אותי אבל אנטומיה ופציעות משעמם אותי ברמה שתנ"ך משעמם אותי

בקשר למה שאמרת על להרגיש את הטכניקה, זה בידיוק מה שעשיתי מלא פעמים, פשוט שמתי קצת משקל וירדתי למטה בכל צורה אפשרית, ממש עשיתי סט של 10 חזרות שכל חזרה היא בסגנון שונה עד שמצאתי את הסגנון שהכי פחות כואב שזה הסומו סקוואט. ואתה צודק המקום הזה באמת פעיל כל הזמן, קרה לי כמה פעמים שעשיתי איזשהי תנועה מהירה נגיד ישבתי ואז קלטתי שמשהו במטבח נשרף אז קמתי במהירות ואז הרגשתי דקירה באיזור, או לפעמים שאני יוצא מהאוטו אני מרגיש דקירה קטנה. מתיחות אני עושה פעמיים ביום כל מתיחה אני עושה איזה 20 שניות אני ממש משקיע אבל לא מרגיש שזה עוזר בינתיים.. הפאומרולר זה כבר סיפור אחר ואני באמת רוצה לדעת, שאלתי את זה כבר כמה פעמים אבל לא ענו לי, מהי בעצם ההשפעה של הפאומרולר על הפציעה שיש לנו? הוא איפשר לי להתאמן כמה חודשים למרות הפציעה רק בגלל שלפני כל סט התגלגלתי על האיזור הכואב איזה 30 שניות, הוא ממש העלים לי את הכאב. אבל מה שאני לא מבין זה האם זה רע ? מה בעצם ההשלכה של "העלמת הכאב" בעזרת הפאומרולר והמשך עבודה עצימה? אגב כל הכבוד לך שיש לך את הסבלנות לעשות את המחקר הזה שעשית על הפציעה, יש הרבה דברים בחיים שמעניינים אותי אבל אנטומיה ופציעות משעמם אותי ברמה שתנ"ך משעמם אותי
אני בהמשך אנסה לכתוב מאמר שלם בנושא הזה אם כל מה שעברתי, הרעיון הכללי ומה עושים.
בפציעות כאלה בדרך כלל נדרשים חודשים ולפעמים שנה להחלים מהם, לפחות מהעדויות של כל האנשים שיצא לי לשמוע מהם. מתיחות ופואם רולר זה לא מספיק, כואב לך מסיבה מסוימת והיא בדרך כלל מחיי היום יום או מטכניקה מאוד חצופה שקשה לשים לב אליה. תנסה בנתיים לדחוף את האצבעות מעט יותר החוצה בכדי להפחית את העומס על המרחיקי ירך, ותחזור לעמידה צרה.
בקשר לפואם רולר, הבעיה היא לא ב"העלמת הכאב". פוא רולר זה דבר מהפכני, והוא אחת הסיבות לשיקום המוצלח שלי. הפיריפורמיס בכללי הוא שריר שנוטה להתאמץ יותר מדי ולגרום לכאבים, דלקות, ולחץ על המערכת העצבית באזור, שבסופו של דבר גורמת לכאבים ולפעמים מתפשטת לכל הרגל\אגן. צריך להתייחס אל הפציעה הזאת כאל כל פציעת שריר - צריך להכריח את הגוף להבין שיש בעיה ולעזור לו להתמקד בה. הפואם רולר יוצר פעילות באזור ממוקד ברקמות שמגרה את רקמות החיפוי להפריש נחומרים שעוזרים להתמודד עם הבעיה, שזהוא חלק קריטי בשיקום מכל פציעה קרמתית או שרירית בגוף. לכן "חוסר כאב" אינו מונח רע, אלא אנחנו צריכים להבין שיכאב לנו לא משנה מה כי זהו פציעה שתימשך הרבה זמן, וצריך באותה זמן גם להתחזק בצורה נכונה, והימנע מפעולות מסויימות שמעמיסות על המקום, למתוח ולשחרר את המקום ולעבוד בטווח חזרות גבוהות על מנת להכריח את הגוף להתמודד עם הפציעה. צריך להתגבר על הכאב, ולא להימנע ממנו.

זה נושא מאוד ארוך וקשה לי ככה לסכם אותו אז אני מנסה לזרוק עובדה פה עובדה שם!

אני בהמשך אנסה לכתוב מאמר שלם בנושא הזה אם כל מה שעברתי, הרעיון הכללי ומה עושים.
בפציעות כאלה בדרך כלל נדרשים חודשים ולפעמים שנה להחלים מהם, לפחות מהעדויות של כל האנשים שיצא לי לשמוע מהם. מתיחות ופואם רולר זה לא מספיק, כואב לך מסיבה מסוימת והיא בדרך כלל מחיי היום יום או מטכניקה מאוד חצופה שקשה לשים לב אליה. תנסה בנתיים לדחוף את האצבעות מעט יותר החוצה בכדי להפחית את העומס על המרחיקי ירך, ותחזור לעמידה צרה.
בקשר לפואם רולר, הבעיה היא לא ב"העלמת הכאב". פוא רולר זה דבר מהפכני, והוא אחת הסיבות לשיקום המוצלח שלי. הפיריפורמיס בכללי הוא שריר שנוטה להתאמץ יותר מדי ולגרום לכאבים, דלקות, ולחץ על המערכת העצבית באזור, שבסופו של דבר גורמת לכאבים ולפעמים מתפשטת לכל הרגל\אגן. צריך להתייחס אל הפציעה הזאת כאל כל פציעת שריר - צריך להכריח את הגוף להבין שיש בעיה ולעזור לו להתמקד בה. הפואם רולר יוצר פעילות באזור ממוקד ברקמות שמגרה את רקמות החיפוי להפריש נחומרים שעוזרים להתמודד עם הבעיה, שזהוא חלק קריטי בשיקום מכל פציעה קרמתית או שרירית בגוף. לכן "חוסר כאב" אינו מונח רע, אלא אנחנו צריכים להבין שיכאב לנו לא משנה מה כי זהו פציעה שתימשך הרבה זמן, וצריך באותה זמן גם להתחזק בצורה נכונה, והימנע מפעולות מסויימות שמעמיסות על המקום, למתוח ולשחרר את המקום ולעבוד בטווח חזרות גבוהות על מנת להכריח את הגוף להתמודד עם הפציעה. צריך להתגבר על הכאב, ולא להימנע ממנו.

זה נושא מאוד ארוך וקשה לי ככה לסכם אותו אז אני מנסה לזרוק עובדה פה עובדה שם!
ווואו שמע, הבאת תשובה מצויינת ולימדת אותי הרבה, לא היה לי מושג שזה מה שפאומרולר עושה כי לא ראיתי את זה באף מקום שקראתי על זה. אני הייתי בטוח שהוא עובד כסוג של "מרדים" או משכך כאב.. שמע אני אוהב את הגישה שלך של להמשיך להתחזק ולעבוד למרות הפציעה וזאת הייתה הגישה שלי עד לא מזמן, עד שקראתי מאמר שפומפה הביא בכמה חלקים שקצת הכניס אותי לסרטים כי כותב המאמר טען שיש סיבה שכואב לנו שם ושלהמשיך לעבוד מבלי לפתור את הבעיה יכולה לגרום לפציעה הרבה יותר רצינית.(hip lateral tear או משהו בסגנון אני לא בידיוק זוכר) זה לפחות מה שהבנתי מהמאמר..

ווואו שמע, הבאת תשובה מצויינת ולימדת אותי הרבה, לא היה לי מושג שזה מה שפאומרולר עושה כי לא ראיתי את זה באף מקום שקראתי על זה. אני הייתי בטוח שהוא עובד כסוג של "מרדים" או משכך כאב.. שמע אני אוהב את הגישה שלך של להמשיך להתחזק ולעבוד למרות הפציעה וזאת הייתה הגישה שלי עד לא מזמן, עד שקראתי מאמר שפומפה הביא בכמה חלקים שקצת הכניס אותי לסרטים כי כותב המאמר טען שיש סיבה שכואב לנו שם ושלהמשיך לעבוד מבלי לפתור את הבעיה יכולה לגרום לפציעה הרבה יותר רצינית.(hip lateral tear או משהו בסגנון אני לא בידיוק זוכר) זה לפחות מה שהבנתי מהמאמר..
המאמר של פומפה טען שיכולים להיווצר פגמים בעצם שמובילים חיכוך, שגורם לכאב. אבל זה כבר דבר שונה...מאוד מאוד קיצוני ונדיר, וכל עוד הכאב נעלם מפואם רולר סימן שהבעיה הינה יותר שרירית\ריקמתית מאשר בעיה בעצמות..אתה יכול להרגע יום שני לדדליפט
סומו דדליפט 50X3X10 קצת הציק לי ומרגיש לא נוח. אני עדיין אנסה לראות מה יותר נוח לי, אבל אני מקווה שאני אתרגל לסומו בסופו של דבר.

סקוואט 80X3X5 לא יכולתי להתאפק קפצתי ב10
בנץ 75 3X5 עברתי לאחיזה רחבה יותר, היה לי יותר קל!
צין אפס 3X12 אני מוסיף צין אפס ומקבילים כתרגילי עזר, בצין אפס פעם הבא מתחיל עם משקל, מקבילים בלי משקל עד 10 חזרות
סומו דדליפט 60X3X10 כאב לי קצת. דדליפט הולך להיות לי בעייתי (עדיין לא מרגיש הכי נוח, כנראה אני צריך מאמן צמוד) דרך אגב חברים, רציתי לשתף אותכם אולי בסיבה העיקרתי שאני באמת מצליח "להחלים" ולהתקדם. באחד הפוסטים של יוניזארק הפזיוטרפיסט כאן, הוא שלח כתבה מאוד מעניינת שגרמה לשינוי של 180 מעלות בצורת החשיבה שלי:
http://bretcontreras.com/a-revolution-in-the-understanding-of-pain-and-treatment-of-chronic-pain/
יש שם גם דוגמא ותיאור מדויק של אדם שהיה בסיטואציה דומה לשלנו בסוף הכתבה. החלטתי לגשת לפציעה הזאת בגישה שונה, וזה מצליח לי.
סרטון מעולה למי שרוצה לחקור יותר לעומק\אין לו סבלנות לקרוא (יש גם כתוביות):
http://www.ted.com/talks/elliot_krane_the_mystery_of_chronic_pain.html

בהצלחה לכם
@talp
@akyeruc
@PomFect

סקוואט 80X3X5 לא יכולתי להתאפק קפצתי ב10
בנץ 75 3X5 עברתי לאחיזה רחבה יותר, היה לי יותר קל!
צין אפס 3X12 אני מוסיף צין אפס ומקבילים כתרגילי עזר, בצין אפס פעם הבא מתחיל עם משקל, מקבילים בלי משקל עד 10 חזרות
סומו דדליפט 60X3X10 כאב לי קצת. דדליפט הולך להיות לי בעייתי (עדיין לא מרגיש הכי נוח, כנראה אני צריך מאמן צמוד) דרך אגב חברים, רציתי לשתף אותכם אולי בסיבה העיקרתי שאני באמת מצליח "להחלים" ולהתקדם. באחד הפוסטים של יוניזארק הפזיוטרפיסט כאן, הוא שלח כתבה מאוד מעניינת שגרמה לשינוי של 180 מעלות בצורת החשיבה שלי:
http://bretcontreras.com/a-revolution-in-the-understanding-of-pain-and-treatment-of-chronic-pain/
יש שם גם דוגמא ותיאור מדויק של אדם שהיה בסיטואציה דומה לשלנו בסוף הכתבה. החלטתי לגשת לפציעה הזאת בגישה שונה, וזה מצליח לי.
סרטון מעולה למי שרוצה לחקור יותר לעומק\אין לו סבלנות לקרוא (יש גם כתוביות):
http://www.ted.com/talks/elliot_krane_the_mystery_of_chronic_pain.html

בהצלחה לכם
@talp
@akyeruc
@PomFect
לא להתעצל! לקרוא את המאמר ולראות את הסרטון.
המאמר מאוד טוב, אבל הסרטון השלים לי וסגר פינות.

תודה רבה גבר!!

יום רביעי לדדליפט
70X3X5 אחרי שראיתי סרטון של גים וונדלר עושה דדליפט עם עמידה ממש צרה (פחות מרוחב כתפיים) החלטתי גם לנסות. האמת? הרגיש לי הרבה יותר נוח וטוב. צריך לראות רק שאני סימטרי. וכן הלכתי ל 20 דקות רק בשביל דדליפט...

יום רביעי לדדליפט
70X3X5 אחרי שראיתי סרטון של גים וונדלר עושה דדליפט עם עמידה ממש צרה (פחות מרוחב כתפיים) החלטתי גם לנסות. האמת? הרגיש לי הרבה יותר נוח וטוב. צריך לראות רק שאני סימטרי. וכן הלכתי ל 20 דקות רק בשביל דדליפט...
צלם בשביל לבדוק טכניקה

סקוואט 85X3X5
פרס 52.5 4-4-3 אני לא יודע אם זה ממש טכניקה, העובדה שישנתי רק שלוש שעות (אבל הייתי על קפה), שאני שוקל עדיין 72 ולא הוספתי עוד אוכל, או שאני עדיין חלש אפס. אבל עשיתי PR בכל הלחיצות שלי כשאני שוקל פחות מהשיאים (שקלתי 75 אז) ואני עדיין לא אוכל יותר כי יש לי עוד מה להתקדם בסקוואט ודדליפט אז אני די מרוצה. אני עושה ריסט ל45 ומוסיף תרגילי עזר.
מתח 15 קילו 3X4
דדליפט 80X3X5 זהו אני מפסיק לעשות 3 סטים וחוזר למתכונת רגילה. הגב עובד ממש חזק בעמידה צרה ולכן האזור מעט מגרד. נראה מה יהיה במשקלים כבדים יותר אם אני ארגיש שהכאב מחמיר אני עובר לסומו.
@shum_klum 🙄

נראה שאתה קצת נופל למטה וקורס קדימה אבל בסך הכל בסדר, שמח שהמצב שלך משתפר.
פעם הבאה תצלם בגודל נורמלי, כל הסרטונים שלך קטנים.

שמע, זה נושא די שנוי במחלוקת אבל אני הולך עם מה שריפטו כתב בספר ומתחיל את התנועה מהברכיים ולא מהאגן. כלומר, אני קודם כל דוחף את הברכיים קדימה ולצדדים עד נקודה מסויימת ועוצר, בו זמנית אני מושך את הטוסיק הכי אחורה שאפשר וככה אני מגיע למתיחה מלאה של ההמסטרינג, מה שאצלך כנראה שלא קורה..

נראה שאתה קצת נופל למטה וקורס קדימה אבל בסך הכל בסדר, שמח שהמצב שלך משתפר.
פעם הבאה תצלם בגודל נורמלי, כל הסרטונים שלך קטנים.
תודה לך שי

שמע, זה נושא די שנוי במחלוקת אבל אני הולך עם מה שריפטו כתב בספר ומתחיל את התנועה מהברכיים ולא מהאגן. כלומר, אני קודם כל דוחף את הברכיים קדימה ולצדדים עד נקודה מסויימת ועוצר, בו זמנית אני מושך את הטוסיק הכי אחורה שאפשר וככה אני מגיע למתיחה מלאה של ההמסטרינג, מה שאצלך כנראה שלא קורה..
אני דוחף ברכיים רק כשאני למטה ( לא חשבתי על זה אפילו) ולא משנה מה אני עושה, אחרי שאני מנסה לשבת אחורה, אני פשוט קורס אחורה. אני חייב לתרגל את התנועה הזאת דחוף

תודה לך שי

אני דוחף ברכיים רק כשאני למטה ( לא חשבתי על זה אפילו) ולא משנה מה אני עושה, אחרי שאני מנסה לשבת אחורה, אני פשוט קורס אחורה. אני חייב לתרגל את התנועה הזאת דחוף
אתה מתכוון לזה שאתה נופל אחורה? זה אומר שאתה שם את המשקל על העקבים, אבל אתה צריך להשים אותו במרכז הגוף (כשתגיע למתיחה מלאה של ההמסטרינג זה יקרה)

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית