הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע למעוניינים - בלוגי אימונים מומלצים

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
בסופו של דבר מעניינת המהירות הסופית אליו הוא מגיע כאשר מופסקת העברת הכוח אל המוט, שזה קורה כשהליפטר מנתק מגע עם הריצפה. ע"י משיכה ראשונה מהירה, המהירות הסופית תהיה מהירה יותר תחת אותו משקל נתון, מאשר ע"י משיכה ראשונה אטית מכוונת, כלומר אי ניצול כוח בו אתה יכול להשתמש. זו פיזיקה מאוד פשוטה.
אני לא כל כך מבין בהנפות, אבל יש לי שאלה.
המהירות הגבוהה ביותר של המוט נמצאת במשיכה הראשונית (תחילת התנועה), או בסוף התנועה?
כי נשמע לי הגיוני שהמהירות הגבוהה ביותר היא בתחילת התנועה, איפה שהכוח שמופעל הוא הגדול ביותר, ולאחר מכן יש תאוצה שלילית, כלומר מהירות המוט קטנה... אם זה נכון, מה שאתה אומר לא נכון ובאמת עדיף לחכות עם ה"התפוצצות" עוד כמה שניות
במידה והתאוצה היא חיובית, איך זה הגיוני? נשמע לי לא הגיוני מבחינת פיזיקה, הרי הכוח הכי גדול שאתה מפעיל הוא בהתחלה, בהתפוצצות

אני לא כל כך מבין בהנפות, אבל יש לי שאלה.
המהירות הגבוהה ביותר של המוט נמצאת במשיכה הראשונית (תחילת התנועה), או בסוף התנועה?
כי נשמע לי הגיוני שהמהירות הגבוהה ביותר היא בתחילת התנועה, איפה שהכוח שמופעל הוא הגדול ביותר, ולאחר מכן יש תאוצה שלילית, כלומר מהירות המוט קטנה... אם זה נכון, מה שאתה אומר לא נכון ובאמת עדיף לחכות עם ה"התפוצצות" עוד כמה שניות
במידה והתאוצה היא חיובית, איך זה הגיוני? נשמע לי לא הגיוני מבחינת פיזיקה, הרי הכוח הכי גדול שאתה מפעיל הוא בהתחלה, בהתפוצצות
זה הגיוני פשוט כי לוקח לך זמן להאיץ את המוט... זה כמו לשאול איך יכול להיות שכשאתה שם פול גז ברכב אתה בהתחלה נוסע 20 ואחרי X זמן נוסע 120 \:

זה הגיוני פשוט כי לוקח לך זמן להאיץ את המוט... זה כמו לשאול איך יכול להיות שכשאתה שם פול גז ברכב אתה בהתחלה נוסע 20 ואחרי X זמן נוסע 120 \:
ההשוואה לא נכונה, כי כשאני שם פול גז באוטו הכוח הוא אותו כוח כל הזמן. אלא אם כן אתה יוצא מנקודת הנחה שהכוח שהמתאמן מפעיל לאורך כל התנועה זהה

לגביי מה שאפשר להבין מבלי לראות את מה שהוא מדבר עליו מעמודים אחרים מהספר, אני עדיין לא מסכים שאתה רוצה אותו במהירות נמוכה.
אני מסכים שאתה יכול לייצר למוט כוח מקסימלי בנקודה מסויימת, אבל אני לא מסכים שבגלל זה אתה רוצה אותו אטי כשהוא מגיע לשם. אם המהירות הנדרשת לתפיסת המוט היא X, אני מעדיף שהוא יגיע לנקודה בה אני הכי חזק במהירות כמה שיותר קרובה לX, כי ככה "תשאר לי פחות עבודה".
עזוב רגע את הליפטר שמושך. אם מכונה זורקת מוט כלפיי מעלה ואתה תופס את המוט בגובה הברכיים, ומוסיף למוט כוח. בהנחה שהכוח שהמכונה הפיקה למוט מספיק לכך שאם לא תיגע בו הוא לא יגיע לכתפיים שלך, אלא נמוך יותר ממה שאתה יכול לתפוס, מה שאומר שאתה צריך להאיץ אותו ככה שהוא יגיע יותר גבוה.
אתה מעדיף שהמכונה תעיף אותו למעלה במהירות שגורמת לך להיות צריך להוסיף לו 2 ס"מ או 12 ס"מ?
אגב אם מה שאתם אומרים היה תופס במציאות, אז האנג קלין היה מבוצע עם יותר משקל מקלין. והוא לא.

א. RTFM
ב. האנג קלין לא, מבלוקים לפעמים. אבל זה לא רלוונטי, כי לא נטען שכדאי להגיע לברך במהירות אפס.
ג. המילה relatively ירדה במיקוד ככה"נ.

• פותח/ת השרשור
כרגיל, הכל כדי להצדיק את מה שכולם עושים, כי לא הגיוני שכולם טועים. לא קניתי.

אולי כשריפטו, עם הסטרואידים,הגלון חלב ליום, המשיכה היעילה מהרצפה וה-carry over המופלא שיש בין LB למשיכת קלין יעשה קלין יותר מילדים ששוקלים 60 ק"ג, אולי הוא יוכיח לנו שכולם טועים, ורק הוא צודק.

אולי כשריפטו, עם הסטרואידים,הגלון חלב ליום, המשיכה היעילה מהרצפה וה-carry over המופלא שיש בין LB למשיכת קלין יעשה קלין יותר מילדים ששוקלים 60 ק"ג, אולי הוא יוכיח לנו שכולם טועים, ורק הוא צודק.
שוב הטיעון שריפטו חלש...
מצטער, לא רלוונטי

מה הקשר דדליפט?
אנחנו מדברים על משקל שאתה יכול להרים מהר, יקח לך זמן להאיץ אותו. אגב אין צורך לתפוס אותי במילה לגביי 5 הסנטימטרים הראשונים או השניים, אבל בפועל מה שמשנה זה שלוקח זמן להאיץ את המוט, הוא לא מתחיל מהמהירות המקסימלית שלו. וזה לא משנה כל כך, כי בכל מקרה אתה שואף שהוא יצבור מקסימום תאוצה עד הרגע שהרגליים מתנתקות מהריצפה.
הרעיון למשוך את המשיכה הראשונה לאט הוא טוב למי שרק התחיל הרגע לעשות קלין. זה מאוד טכני, וכדי ללמוד לשלוט במשיכה השנייה בהתחלה צריך לתרגל את זה עם משיכה ראשונה לא בשיא המהירות.
אבל ככל שהרמה עולה הmotor pathway יותר טבעי לך, כי מן הסתם אתה מתאמן עליו כבר הרבה זמן, ואז אתה יכול להתייעל יותר על ידי משיכה ראשונה מהירה יותר.

• פותח/ת השרשור
שוב הטיעון שריפטו חלש...
מצטער, לא רלוונטי

מה הקשר דדליפט?
אנחנו מדברים על משקל שאתה יכול להרים מהר, יקח לך זמן להאיץ אותו. אגב אין צורך לתפוס אותי במילה לגביי 5 הסנטימטרים הראשונים או השניים, אבל בפועל מה שמשנה זה שלוקח זמן להאיץ את המוט, הוא לא מתחיל מהמהירות המקסימלית שלו. וזה לא משנה כל כך, כי בכל מקרה אתה שואף שהוא יצבור מקסימום תאוצה עד הרגע שהרגליים מתנתקות מהריצפה.
הרעיון למשוך את המשיכה הראשונה לאט הוא טוב למי שרק התחיל הרגע לעשות קלין. זה מאוד טכני, וכדי ללמוד לשלוט במשיכה השנייה בהתחלה צריך לתרגל את זה עם משיכה ראשונה לא בשיא המהירות.
אבל ככל שהרמה עולה הmotor pathway יותר טבעי לך, כי מן הסתם אתה מתאמן עליו כבר הרבה זמן, ואז אתה יכול להתייעל יותר על ידי משיכה ראשונה מהירה יותר.

זו בדיוק הבעיה - אתה לא יכול להגיד שריפטו חלש - ריפטו עשה כמעט 300 ק"ג דדליפט ואיזה 270-280 סקוואט.

כל דיון שני פה כבר נגרר לדיון ריפטו X או ריפטו Y(מוגזם...)

לדעתי כשזה מגיע לOL אין לריפטו יותר מדי מה להציע מהסיבה שהוא עצמו לא היה מתחת למוט וכמו שאני לא אלך לעולם לאמן באדיבילדר לתחרות(גם אין לי התעוזה בכלל, אני בעצמי לא מתעסק בזה) ככה לא אלמד ממישהו שלא היה OL בעצמו או לפחות בסצנה הזאת...

כשזה מגיע לתכניות PL יש הסברים בPPST2E איך להתקדם גם מעבר לשלב של מתאמן בינוני, הוא לא היה ליפטר אגדי(750 בקט' של 90 קילו אני חושב?) אבל כן הרים ברמה סבירה והתכניות שלו+ההסברים והשיתופי פעולה בספרים עובדים, כתובים טוב ונגישים לקהל הרחב.

נ.ב
לא כל ליפטר גדול הוא מאמן גדול ולא כל מאמן גדול בהכרח היה ליפטר גדול(מה שכן חובה פרקטיקה בסיסית, מכאן הדעה שלי בקשר לOL)

נ.ב2
תמיד טוב לנסות עוד שיטות אימון

בעזהי"ת

שאלה.
אם על מנת שהמוט יגיע לגובה שבו אתה יכול לתפוס אותו הוא צריך לנוע לפחות במהירות X עד שהרגליים שלך מתנתקות מהריצפה (הרגע שבו אתה מפסיק לייצר כוח למוט).
אתה מעדיף להאיץ אותו ממהירות X-Y או X-2Y ?
אני הייתי מעדיף להאיץ אותו ממהירות גבוהה יותר, כי ככה נשארת לי פחות עבודה לעשות.

ברגע שבו לליפטר יש את שיא הכוח, הוא צריך להשתמש בו - אם המוט כבר נע מהר, הכוח הזה יאיץ אותו רק מעט. אם המוט עדיין נע לאט, הכוח הזה יאיץ אותו יותר. אבל זה לא משנה, כי בסופו של דבר מעניינת המהירות הסופית אליו הוא מגיע כאשר מופסקת העברת הכוח אל המוט, שזה קורה כשהליפטר מנתק מגע עם הריצפה. ע"י משיכה ראשונה מהירה, המהירות הסופית תהיה מהירה יותר תחת אותו משקל נתון, מאשר ע"י משיכה ראשונה אטית מכוונת, כלומר אי ניצול כוח בו אתה יכול להשתמש. זו פיזיקה מאוד פשוטה.

היטבת לתאר את הדברים. ההגיון הפשוט הוא בדיוק כדבריך. לכן היה לי מאוד מעניין לקרוא את הנקודה הזו. מסתבר שברמה הפיזיולוגית, העסק מעט יותר מורכב.

ורק להבהיר: לא הגעתי להחלפת ה-PC בדדליפט מהיר, בשביל מי שמעוניין בעיקר בקרב 3 של פאוורליפטינג, מתוך זאת, אלא מתוך הנסיון האישי שלי. ריפ בעצמו כותב שדדליפט בונה כוח, וקלין יותר מהווה יישום מרשים שלו. להבנתי הדדליפט המהיר הרבה יותר רלוונטי לדדליפט כבד, מאשר PC: אתה עובד על אותה התנועה בדיוק (צובר נסיון נוסף, בטח חשוב למתחיל), יכול לעבוד בנפח גבוה הרבה יותר מ-PC, והכי חשוב: יכול לתרגל הרבה יותר את התיאום התוך שרירי שנדרש בשביל דדליפט מקסימלי, בלי לשרוף לעצמך את ה-CNS.

אללה היסטור. על מה הדיון? כולם פה הפכו לויטליפטרים? איך יתכן שהילוך ראשון יהיה מהיר יותר מהילוך שני? אפילו לא הצלחתי להבין מי טוען פה מה...

אללה היסטור. על מה הדיון? כולם פה הפכו לויטליפטרים? איך יתכן שהילוך ראשון יהיה מהיר יותר מהילוך שני? אפילו לא הצלחתי להבין מי טוען פה מה...
אנחנו מחכים למישהו שמניף 160 שילמד אותנו פיזיקה.

בעזהי"ת

היטבת לתאר את הדברים. ההגיון הפשוט הוא בדיוק כדבריך. לכן היה לי מאוד מעניין לקרוא את הנקודה הזו. מסתבר שברמה הפיזיולוגית, העסק מעט יותר מורכב.

ורק להבהיר: לא הגעתי להחלפת ה-PC בדדליפט מהיר, בשביל מי שמעוניין בעיקר בקרב 3 של פאוורליפטינג, מתוך זאת, אלא מתוך הנסיון האישי שלי. ריפ בעצמו כותב שדדליפט בונה כוח, וקלין יותר מהווה יישום מרשים שלו. להבנתי הדדליפט המהיר הרבה יותר רלוונטי לדדליפט כבד, מאשר PC: אתה עובד על אותה התנועה בדיוק (צובר נסיון נוסף, בטח חשוב למתחיל), יכול לעבוד בנפח גבוה הרבה יותר מ-PC, והכי חשוב: יכול לתרגל הרבה יותר את התיאום התוך שרירי שנדרש בשביל דדליפט מקסימלי, בלי לשרוף לעצמך את ה-CNS.
אני לא חושב שPC יהיה יעיל יותר לפאוורליפטר מאשר דדליפט מהיר. אולי לפעמים כן, אבל כנראה שזה פחות קריטי בשביל פאוורליפטר. בכל מקרה מדובר על רמה גבוהה...

אנחנו מחכים למישהו שמניף 160 שילמד אותנו פיזיקה.

אני לא חושב שPC יהיה יעיל יותר לפאוורליפטר מאשר דדליפט מהיר. אולי לפעמים כן, אבל כנראה שזה פחות קריטי בשביל פאוורליפטר. בכל מקרה מדובר על רמה גבוהה...
ואוו אתה כל כך חכם... תעשה לי ילד עם הפניני חוכמה האלה

מצטער שאני מתערב אבל לא נמאס כבר? פאק כל הדיונים האלו כ"כ מיותרים. תפתחו פורום מנהלים ותתוכחו שם. זה רק מוריד מהערך שלכם ומנהלים צריכים להוות דוגמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית