מידע למעוניינים - בלוגי אימונים מומלצים

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
  • פותח/ת השרשור
הוא עוד לא ניצח באף אחד מאז שהויכוחים החלו, אז אני בספק ;)

זה האמת, דיי משעשע. לקחו את זאק, שהוא דוגמה למישהו שעלה במסת שריר בקצב מטורף (כן, גם בשומן, SHOCKING), הוא הדוגמה שלייל היה צריך על מנת להודות שהוא טעה (הוא טען שהמקסימום האפשרי הוא X, כולל סטרואידים וכו', וזאק בלי סטרואידים הפריח את זה)
ולוקחים אותו בתור מישהו שהשיג "חרא תוצאות".
פשוט עלוב
אגב, הנה הנתונים שלו: http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?t=15386

צר לי, אבל אתה לא יודע מה ריפטו טוען מבחינת תזונה בSS. ממליץ לך לקרוא את הפרק, כי אתה חוטא בחשיבה הזו שהGOMAD זה לכולם. הוא מדבר בספר בדיוק על מבני גוף שונים והתאמת התזונה לפיהם. GOMAD זה לשחיפים, לא לשמנים.

אז רגע אחי, פתאום המלצות תזונתיות מוגזמות זה לא לכולם? אז מה פשר הויכוח הזה:http://www.lbs.co.il/threads/38056/

ובציטוט הזה: http://www.lbs.co.il/threads/38056/page-8#post-489206 אתה צריך לקבל את מדליית הזהב יחד עם כותב המאמר שהבאתי למעלה ושעליו הסתמכת, ושבדיוק בגללו ובגלל מסרים דומים יורדים על ריפטואיסטים שמבחינתם אין הבדל בין שומן לשריר.
ואגב, אני מודע לחלוטין שיש מקומות שפתאום ריפטו מסייג את דבריו, וזה רק מוכיח את הנקודה שלי - שלבנאדם אין בעיה לטעון טענות, וגם את השלילה שלהן. בדיוק מה שאתה עושה פה (לאן נעלם: תקריב אחי, תקריב, העיקר 200 ק"ג סקוואט, לצ'וצ'יות לא אכפת אם אתה פח זבל מהלך, הכל תלוי בגייייים).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה הקלין שלך? אתה שוקל בערך 60 לא?

הייתי בטוח שאנשים מספיק אינטיליגנטיים להבין שמדובר בהקצנה, אבל מאחר ואתה מתעקש אני אסביר ואענה לך בפרוטרוט:

הטענה "ריפטו חלש, וזה שריפטו חלש לא אומר שמי שיותר חזק ממנו עושה את הדברים נכון" לא תקפה. והתשובה נמצאת בגוף המשוואה - ריפטו לא חלש, המשקלים שלו בתרגילי הכוח לא נופלים מהרבה או אפילו מרוב המשקולנים האולימפיים. מאחר והוא מתיימר לדעת לעשות קלין יותר טוב מהם, ועוד בפרט שסקוואט LB נותן משקולנות יותר טובה, הוא אמור להיות עם תוצאות שיניבו מדליית זהב. בפועל, התוצאות שלו הן כאלה שגם ילדים ששוקלים 60 ק"ג, שהמשקלים שלהם הם חצי, אם לא פחות משלו, בתרגילי הכוח, אבל עובדים בטכניקה של מרימי משקולות "אמיתיים" ויש להם מושג איך התנועה הזאת צריכה להתבצע, מרימים יותר ממנו.

עכשיו לגביי:
1. WL זו לא ההתמקדות שלי כרגע.
2. המשקלים שלי בתרגילי הכוח רחוקים מאוד מהמשקלים של ריפטו, ואני עושה קלין בערך 10 ק"ג פחות ממנו, כשהוא היה על סטרואידים וגלון חלב ליום. תסיק את המסקנות לבד.

נערך לאחרונה:
לא חושב שריפטו אי פעם ניסה להתחרות או להתאמן בצורה סדירה על הרמות מלאות בWL, הוא היה PL תחרותי ולרוב זה לא משתלב(זה למה לא ברור לי למה אנשים הולכים על עצות WL של ריפטו, הוא לא WL(

בקשר למשקל גוף וכו׳ מי שמתאמן כח לדעתי צריך לדאוג להתחזק גם אם זה אומר להיות 20 אחוזי שומן כי מבחינה בריאותית אין עם זה בעיה(כבר שמתי מה לינק למחקר שמראה שיעורי תמותה לפי BMI) ומבחינת Novice effect אפשר להתקדם כ״כ הרבה במעט זמן, שלדפוק את זה לדעתי תמוה

לרדת 8-9 קילו לוקח חודשיים, לא דרמטי במיוחד כשיש כבר מאסת שריר והRMR קופץ

אבל להתקדם אח״כ 15 קילו בתרגיל במקום שבועיים שלושה יכול לקחת חצי שנה

אם ההודעה עילגת זה כי כתבתי מהפלאפון

• פותח/ת השרשור
לא חושב שריפטו אי פעם ניסה להתחרות או להתאמן בצורה סדירה על הרמות מלאות בWL, הוא היה PL תחרותי ולרוב זה לא משתלב(זה למה לא ברור לי למה אנשים הולכים על עצות WL של ריפטו, הוא לא WL(

בקשר למשקל גוף וכו׳ מי שמתאמן כח לדעתי צריך לדאוג להתחזק גם אם זה אומר להיות 20 אחוזי שומן כי מבחינה בריאותית אין עם זה בעיה(כבר שמתי מה לינק למחקר שמראה שיעורי תמותה לפי BMI) ומבחינת Novice effect אפשר להתקדם כ״כ הרבה במעט זמן, שלדפוק את זה לדעתי תמוה

לרדת 8-9 קילו לוקח חודשיים, לא דרמטי במיוחד כשיש כבר מאסת שריר והRMR קופץ

אבל להתקדם אח״כ 15 קילו בתרגיל במקום שבועיים שלושה יכול לקחת חצי שנה

אם ההודעה עילגת זה כי כתבתי מהפלאפון

עם זה אני מסכים לחלוטין. אולי הייתי עוצר לפני 20%, כבר באזור ה-17-18%, אבל זה נטו עניין של העדפה אישית.
הבעיה היא שזו לא הגישה המדוברת - הגישה של: "תקריב אחי, תקריב, העיקר 200 ק"ג סקוואט, לא משנה כמה אתה שמן, לצ'וצ'יות זה לא משנה" ילדותית בדיוק באותה מידה כמו שחיפים שחושבים שצ'וצ'יות רוצות קוביות, אז הם לא אוכלים בכלל כדי לא לאבד אותן.
ולהגיד שריפטו לא מקדם מסרים כאלה זו היתממות מוחלטת. כל מי שמכיר את ההיסטוריה של הפורום עם אשכולות הכרס, מנהלים ומשתמשי כבוד שהפכו לפחי זבל מהלכים, אבל נמנעו מלחטב כדי לא חלילה לאבד 5 ק"ג מהסקוואט, יודע בדיוק למה אני מתכוון.

הייתי בטוח שאנשים מספיק אינטיליגנטיים להבין שמדובר בהקצנה, אבל מאחר ואתה מתעקש אני אסביר ואענה לך בפרוטרוט:

הטענה "ריפטו חלש, וזה שריפטו חלש לא אומר שמי שיותר חזק ממנו עושה את הדברים נכון" לא תקפה. והתשובה נמצאת בגוף המשוואה - ריפטו לא חלש, המשקלים שלו בתרגילי הכוח לא נופלים מהרבה או אפילו מרוב המשקולנים האולימפיים. מאחר והוא מתיימר לדעת לעשות קלין יותר טוב מהם, ועוד בפרט שסקוואט LB נותן משקולנות יותר טובה, הוא אמור להיות עם תוצאות שיניבו מדליית זהב. בפועל, התוצאות שלו הן כאלה שגם ילדים ששוקלים 60 ק"ג, שהמשקלים שלהם הם חצי, אם לא פחות משלו, בתרגילי הכוח, אבל עובדים בטכניקה של מרימי משקולות "אמיתיים" ויש להם מושג איך התנועה הזאת צריכה להתבצע, מרימים יותר ממנו.

עכשיו לגביי:
1. WL זו לא ההתמקדות שלי כרגע.
2. המשקלים שלי בתרגילי הכוח רחוקים מאוד מהמשקלים של ריפטו, ואני עושה קלין בערך 10 ק"ג פחות ממנו, כשהוא היה על סטרואידים וגלון חלב ליום. תסיק את המסקנות לבד.

אני מספיק אינטליגנט. שאלתי שאלה קצרה ברורה ומעט עוקצנית. לא ענית עליה. ( לא עוקב אחרי השיאים של ריפטו)

לא משנה עם ריפטו חלש, חזק, "קופץ" בקלין או שותה ליטר חלב.
ריפטו. בעני לפחות. מוערך בזכות פופולריזציה שהו עשה לאימוני כוח ול"מדע" שהיה קיים הרבה לפניו. כמו ש obzion אמר. סביר להניח, לצורך העניין, שהפורום הזה היה הרבה פחות מבוסס בלי הפופולריות של ריפטו.
עוד פעם, כמו שobizion אמר. אני לא מתייחס לריפטו כמקור ידע עיקרי. או עוקב אחרי המלצות התזונה שלו.
אבל ריפטו הכיר לי( ולעוד הרבה) את העולם הזה, ואני מעריך את זה.

בסופו של דבר ריפטו, מפנה אימוני כוח בנוסח לא רע(ולא חדשני, כן) לקהל הדיוט. ומצליח
אתה אמור כביכול לא להיות הדיוט. וכמו obizion להבין שריפטו יכול להיות אחלה מנוף ראשוני לכניסה לתחום והכול טוב יפה.
זה שאתה כמעט רודף אותו זה כבר קצת מגוחך.
לפחות תישם חלק מהידע הזה שגורם לך להסתכל על ריפטו מלמעלה ותרים משהו כבד. נתחיל בקלין...

תודה obizion : ) חחחחח

• פותח/ת השרשור
אני מספיק אינטליגנט. שאלתי שאלה קצרה ברורה ומעט עוקצנית. לא ענית עליה. ( לא עוקב אחרי השיאים של ריפטו)

לא משנה עם ריפטו חלש, חזק, "קופץ" בקלין או שותה ליטר חלב.
ריפטו. בעני לפחות. מוערך בזכות פופולריזציה שהו עשה לאימוני כוח ול"מדע" שהיה קיים הרבה לפניו. כמו ש obzion אמר. סביר להניח, לצורך העניין, שהפורום הזה היה הרבה פחות מבוסס בלי הפופולריות של ריפטו.
עוד פעם, כמו שobizion אמר. אני לא מתייחס לריפטו כמקור ידע עיקרי. או עוקב אחרי המלצות התזונה שלו.
אבל ריפטו הכיר לי( ולעוד הרבה) את העולם הזה, ואני מעריך את זה.

בסופו של דבר ריפטו, מפנה אימוני כוח בנוסח לא רע(ולא חדשני, כן) לקהל הדיוט. ומצליח
אתה אמור כביכול לא להיות הדיוט. וכמו obizion להבין שריפטו יכול להיות אחלה מנוף ראשוני לכניסה לתחום והכול טוב יפה.
זה שאתה כמעט רודף אותו זה כבר קצת מגוחך.
לפחות תישם חלק מהידע הזה שגורם לך להסתכל על ריפטו מלמעלה ותרים משהו כבד. נתחיל בקלין...

תודה obizion : ) חחחחח

וזה בכלל לא קשור לכמה אני מרים - זה עניין של שכל ישר - אי אפשר לטעון טענה וגם את השלילה שלה, ולהאמין בשניהם.
בכל מקרה, קח משהו כבד אחי.

ריפטו אגב אומר שדפיציט דדליפט תרגיל פח (באמת, תריץ חיפוש בפורום שלו).

וזה בכלל לא קשור לכמה אני מרים - זה עניין של שכל ישר - אי אפשר לטעון טענה וגם את השלילה שלה, ולהאמין בשניהם.

בכוונה שאלתי על קלין... ולא הייתי מעלה את הסירטון הזה כרזומה..... אבל זה כבר סתם התנצחות

לשם שינוי אני מסכים עם ריפטו. אני משתעשע עם דפיציט דדליפט אחת לשנה בערך.

אני עדיין לא מבין מה הטעם בתרגיל הזה אם הגב שלך עגול כל כך, אני עשיתי ריסט ענקי בדדליפט הקלאסי רק כדי לשפר את הגמישות ואת ההתעגלות בגב.
מילא אנשים עם 250+ דדליפט אבל שיש לאן להתקדם עוד בקלאסי , מה הטעם לעשות דיפיציט?
(זאת שאלת תם , לא שאלה כדי לעקוץ)

• פותח/ת השרשור
אני עדיין לא מבין מה הטעם בתרגיל הזה אם הגב שלך עגול כל כך, אני עשיתי ריסט ענקי בדדליפט הקלאסי רק כדי לשפר את הגמישות ואת ההתעגלות בגב.
מילא אנשים עם 250+ דדליפט אבל שיש לאן להתקדם עוד בקלאסי , מה הטעם לעשות דיפיציט?
(זאת שאלת תם , לא שאלה כדי לעקוץ)

ההתעגלות של הגב היא לא בגלל חוסר גמישות, אלא כי המשקל כבד - אתה יכול לראות בערוץ שלי סרטוני ביצוע נקיים של דפיציט 10 ס"מ 150 ק"ג (5 ק"ג מתחת למשקל הנוכחי שמצולם כאן).
הרעיון בדפיציט זה ללמוד לייצר דרייב חזק מהרצפה. אני מעדיף להיות מסוגל לנתק 40 ק"ג יותר ממה שאני יכול לנעול, מאשר להיכשל לעבור כבר את הס"מ הראשון.

אז רגע אחי, פתאום המלצות תזונתיות מוגזמות זה לא לכולם? אז מה פשר הויכוח הזה:http://www.lbs.co.il/threads/38056/
ובציטוט הזה: http://www.lbs.co.il/threads/38056/page-8#post-489206 אתה צריך לקבל את מדליית הזהב יחד עם כותב המאמר שהבאתי למעלה ושעליו הסתמכת, ושבדיוק בגללו ובגלל מסרים דומים יורדים על ריפטואיסטים שמבחינתם אין הבדל בין שומן לשריר.
ואגב, אני מודע לחלוטין שיש מקומות שפתאום ריפטו מסייג את דבריו, וזה רק מוכיח את הנקודה שלי - שלבנאדם אין בעיה לטעון טענות, וגם את השלילה שלהן. בדיוק מה שאתה עושה פה (לאן נעלם: תקריב אחי, תקריב, העיקר 200 ק"ג סקוואט, לצ'וצ'יות לא אכפת אם אתה פח זבל מהלך, הכל תלוי בגייייים).
אני חייב לציין שלא הבנתי מה אתה רוצה.
אם המטרה היא כוח אז גם אם אתה שוקל 100 קילו, לעלות ל120 יעזור לך להתחזק. מדובר על ליפטרים. בתוכנית SS שהיא לאוכלוסייה כללית, לא לליפטרים, ההמלצות התזונתיות לשחיפים ולשמנים שונות. מה מוזר פה?
ואגב, באמת הרוב תלוי בגיים. אבל זה לא ממש קשור.

רגע, שאני אבין.
אתה מתעלם מהעובדה שכמה % מהדדליפט שלך את תנקה זה דבר מאוד תלוי גנטיקה?
ואם אני, אלוף ישראל בלהיות גרוע בקפיצות, אחד שקופץ סנטימטר וחצי (רציני שאני אחד הגרועים בזה), שתמיד היה הכי גרוע בכיתה בכל הדברים שדורשים כוח מתפרץ, תוך 6-8 שבועות מנקה (בפאוור קלין אגב) יותר מ50% מהדדליפט שלי, כשאת הדדליפט התחלתי לאמן ~14 חודשים קודם, מה זה אומר על הטכניקה? (לא שאני טוען שהטכניקה שלי מושלמת, אבל היא לפי ריפטו)
לא ניתן לשפוט טכניקה לפי כמה אתה מרים ביחס לדדליפט. אבל אפשר לשפוט אותה ביחס לכמה אתה מרים מהדדליפט ביחס לפוטנציאל שלך, אבל גם זה קצת עקום ועוזר רק במקרי קיצון (למשל יש לך broad jump של 3 מ' ואתה מנקה 40%, כנראה שיש לך חרא טכניקה בקלין).

אז מה אנחנו מסיקים מכך? אני מניח שריפטו כנראה לא בנוי גנטית לWL. אני גם מניח שהוא התאמן בזה הרבה פחות. אני גם מניח שאת התובנות הנוכחיות שלו על הקלין, לא היו לו אז. בין המהדורות בספרים שלו יש הבדלים, בין הראשונה לשנייה לשלישית, אז ניתן לשער ש30 שנה מוקדם יותר הוא חשב עליהם אחרת.

ולהגיד שריפטו לא מקדם מסרים כאלה זו היתממות מוחלטת. כל מי שמכיר את ההיסטוריה של הפורום עם אשכולות הכרס, מנהלים ומשתמשי כבוד שהפכו לפחי זבל מהלכים, אבל נמנעו מלחטב כדי לא חלילה לאבד 5 ק"ג מהסקוואט, יודע בדיוק למה אני מתכוון.
שוב, תלוי מטרה. אם מישהו לא מוכן להיות מעל 16% שומן, אז שלא יהיה, אבל שלא יצפה לתוצאות הטובות והמהירות. לחטב זה קל ותוך חודשיים שלושה אחרי SS גם אם סיימת על אחוז שומן גבוה, אתה חטוב. בדיוק מה שהנחש אמר.

• פותח/ת השרשור
גנטיקה זה טיעון ששקול לאלוהי הפערים. אני לא מקבל את הטיעון שבמקרה ריפטו וכל מי שמגיע להתאמן אצלו נחות גנטית מכל מי שמגיע פחות או יותר לכל מאמן הרמת משקולות בעולם, ולכן התוצאות שלהם. מצטער.

ב. בשרשור שבו אתה עצמך צוטטת, דובר על יותר מ-16% שומן. אי אפשר מצד אחד להטיף לאנשים ולומר משפטים כמו:" המראה לא מעניין אותי, העיקר הביצועים". ואז כשמראים תוצאות של כמה מקריבים אחרים, להחליט שהם yndtp.

גנטיקה זה טיעון ששקול לאלוהי הפערים. אני לא מקבל את הטיעון שבמקרה ריפטו וכל מי שמגיע להתאמן אצלו נחות גנטית מכל מי שמגיע פחות או יותר לכל מאמן הרמת משקולות בעולם, ולכן התוצאות שלהם. מצטער.

ב. בשרשור שבו אתה עצמך צוטטת, דובר על יותר מ-16% שומן. אי אפשר מצד אחד להטיף לאנשים ולומר משפטים כמו:" המראה לא מעניין אותי, העיקר הביצועים". ואז כשמראים תוצאות של כמה מקריבים אחרים, להחליט שהם yndtp.
א. זה לא נכון, יש אצלו גם אנשים שמנקים משקלים יפים מאוד. אני ניקיתי 97.5 ל3X3 (פאוור קלין) תוך כמה שבועות בודדים.
ואגב, לא כל פלוץ שמתאמן ב*מקום אקראי של WL כלשהו* מנקה 150 כמו שאתה מציג את זה. ממש לא. וכן, מה לעשות, מספר האנשים שמתאמנים אצלו קטן בהרבה ממספר האנשים שמתאמנים סה"כ בWL, אז מן הסתם אצלם יש הרבה יותר מוכשרים, ורק מוכשרים מגיעים לרמות הגבוהות. זה עניין סטטיסטי פשוט...

ב. אין לי בעייה גם עם 26% לצורך העניין. אני לא אמרתי ולא אומר שמי שמגיע לאחוזים גבוהים הוא YNDTP. האמת, מי שלא מגיע לאחוזים גבוהים, יכול להיות שהוא YNDTP (בשלבים המאוחרים של התוכנית, לא אחרי שבוע). גבוהים זה 20%. איך אם מישהו נמצא באחוזים גבוהים הוא YNDTP בדיוק? התוכנית היא לא תוכנית חיטוב. היא תוכנית כוח. היא לא מתיימרת לעשות אותך 10%. היא מתיימרת לעשות אותך חזק ולבנות לך מסת שריר. אחר כך לחטב זה קל.

• פותח/ת השרשור
א. זה לא ריפטו נגד כל מאמני הרמת המשקולות בעולם, אלא מי שבא להתאמן בהרמת משקולות אצל מאמן הרמת משקולות. על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שכל מי שבא להתאמן אצל ריפטו הוא פח גנטי, אפילו ביחס למתאמנים החזקים של גלן- דוני שאנקל וג'ון נורת'? איזה בדיקות גנטיות ערכת לכל מתאמני ריפטו לעומת כל מתאמני גלן שאתה מבסס את הקביעה הזאת?

ב. תודה רבה. אז אתה לא יכול להגיד על פחי האשפה המהלכים מהעמוד הקודם שהם yndtp.

לנקות 97.3 ל3X3 זה יפה מאד, על איזה משקל גוף זה קרה?
זה היה כשחיטבתי, התחלתי על מ.ג 95 וסיימתי 82. את הקלינים התחלתי כששקלתי 89 נראה לי, את השיא עשיתי על 86-87, משהו כזה.
תודה רבה

א. זה לא ריפטו נגד כל מאמני הרמת המשקולות בעולם, אלא מי שבא להתאמן בהרמת משקולות אצל מאמן הרמת משקולות. על סמך מה אתה מבסס את הקביעה שכל מי שבא להתאמן אצל ריפטו הוא פח גנטי, אפילו ביחס למתאמנים החזקים של גלן- דוני שאנקל וג'ון נורת'? איזה בדיקות גנטיות ערכת לכל מתאמני ריפטו לעומת כל מתאמני גלן שאתה מבסס את הקביעה הזאת?

ב. תודה רבה. אז אתה לא יכול להגיד על פחי האשפה המהלכים מהעמוד הקודם שהם yndtp.
א. אצל ריפטו מתוך 100 מתאמנים לא כולם מנקים, בודדים אלה שמנקים כמטרה ומתאמנים בזה מעבר ל5*3 פעם בשבוע שבתוכנית, ובודדים מניפים, אם בכלל.
אצל מאמני WL רוב האוכלוסייה צעירה (נדיר שמבוגרים מתחילים WL, בד"כ מבוגרים באים לעשות פיטנס, וריפטו מציע להם את זה בין היתר), כולם בעיקר מניפים ומנקים ואחוז גדול יותר מזריקים (שוב, אצל ריפ יש גם הרבה olders שבאים בשביל הבריאות ואז נשאבים לתחום הכוח - לא בהכרח תחרותי, אבל עושים סקוואט ודדליפט)
ריפ מציע פתרונות לאוכלוסייה הכללית והיא נמשכת אליו, מאמני WL מציעים פתרונות בעיקר לצעירים חזקים.

• פותח/ת השרשור
רק חבל שזה שוב תירוצים - אני עושה פירמידה של קלין אולי פעם בשבועיים (התדירות הכי בוהה שאי פעם עשיתי הייתה פעם בשבוע) והגעתי לקלין של 10 פחות מריפטו. לא מדובר כאן על משקלים שכנראה עוד אפשר להתחיל לדבר בהם בכלל על גנטיקה.
קלין של 97.5 (שזה 5 ק"ג פחות מריפטו) למתאמן חובבן שלא עובד עם הדרכה צמודה של מאמן בכל מקרה זה מכובד מאוד. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית