הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא עולה במשקל

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
שלום,

אני כבר חצי שנה מתאתמן בשביל לעלות מסה ועד עכשיו העלתי רק 3 קילו! וכל פעם שאני עולה על המשקל הוא פעם עולה ופעם יורד.
הבעיה היא שאני מרגיש שהשרירירם שלי התנפחו והתחזקו אבל עדיין אני לא רואה שיפור במשקל או ירידה באחוזי השומן בגוף... מה לעשות?

דבר שני, אני עובד עם תוכנית AB 4 פעמים בשבוע כדאי לי להחליף לתוכנית ABC 3 פעמים בשבוע?

תודה לעונים 😃

אחי שחכת את המילה induced לפני
ולא אמרתי שהתוצאה הראשונה הכי טובה בעולם אל תהיה שטחי פשוט התכוונתי שאפשר לברר קצת ולבדוק באינטרנט ובספרים שאומרים שאימון שלוקח הרבה זמן מעלה את רמת ה CORTISOL בגוף וזה לא משהו שאנחנו רוצים
אם אני טועה למה שמישהו לא באמת יביא לי פה איזה כתבה או תגובה או כל דבר הגיוני חוץ מלתת הערות שוליות אני באמת שאשמח ללמוד משהו חדש כי בינתיים כל מה שרשמתי פה מוכח על ידי רופאים ומתאמנים במשך תקופה ארוכה

באמת שתפסיקו סתם להגיב ולשלול אני מבין שקשה לכם לקבל דברים חדשים ואלוהי הכושר אמר לכם משהו והוא קדוש תביאו קצת הוכחות חברה קצת דברים מבחוץ ולא דעה אישית אין פה מילה שרשמתי שהיא דעה אישית לא באתי לריב עם אף אחד אז תפסיקו להתנהג כמו ילדים אפילו להתווכח אתם לא יודעים כי לא הבאתם שום דבר מוחשי

לא הבאתם שום דבר מוחשי
אני לא בטוח שהוא "מוחשי", אבל הנה מאמר לא רע על קורטיזול: http://www.bodybuilding.com/fun/cortisol-and-muscle-building-does-it-even-matter.html (צריך להתייחס בחשדנות להמלצות בדבר תזונה לפני/תוך כדי/מיד אחרי האימון, כידוע האתר ההוא מרויח כסף ממכירת תוספים). זה לא שקשה לנו לקבל דברים חדשים, אלא שנמאס לנו לשמוע שוב ושוב דברים ישנים שכנראה אינם נכונים.

• פותח/ת השרשור
אז מתן לסיכום לא יודע מה רשמו לך פה לא מבין במה שהם אמרו ברגע שאתה עושה תוכנית עם 5 חזקות על תרגיל אתה לא תעלה במשקל ולא תגדל הרבה ברור שתגדל כי אתה עוסק בפעילות אבל לא הרבה 5 חזרות זה לכח אם אתה רוצה לגדול תחפש תוכנית אחרת כמו כן גם תתחיל לאכול הרבה אל תקח גיינר זה סתם חרטא ויקר יחסית לכמות תקנה חלבון ותוסיף לו דברים כמו חמאת בוטנים ושיבולת שועל תבדוק כמה קלוריות אתה צריך ביום ותאכל יותר והכי חשוב תאכל לפני השינה משהו זה הבעיה הכי גדולה של מי שלא גדל תאמין לי גם אני הייתי שם מ55 קילו עברתי ל77
בגלל שאתה עדיין מתחיל תשאר עם AB אבל תגדיל אותם אל תעשה כמו שאמרו פה של 3 תרגילים תעשה של 6 ככה שיוצא לך 2 תרגילים לשריר ואז ביום השני את ה3 שרירים האחרים גם 2 לכל אחד תנסה לעשות כמה שפחות הפסקות בין הסטים עצמם אבל בין תרגיל לתרגיל תקח הפסקה

סוף סוף מי שעונה ישר ולעניין!

תודה אחי, עשיתי גם עוד תחקיר ובאמת אמרו לי שעדיף שאשאר ב-AB כי שוב, SS גדולה עליי כי אני שחיף מצוי והרבה אנשים לא המליצו לי עליה עד שאני שאגדל בתוכנית רגילה לגודל סטנדרטי.
בעניין התזונה, הבנתי אני יתחיל להשתנות
בעניין האימון עצמו:
A:
רגליים:
סקווט במשקל יורד בסטים של 6-8-10-12 (שה-6 זה הראשון וזה הכי כבד שאני יכול וכל השאר זה ירידה במשקל)
מכרעים, 10X4
כפיפת ברך 12X3

חזה:
לחיצת חזה עם משקולות חופשיים 6-8-10-12
פרפר בשכיבה 4X10
חזה בשיפוע חיובי 12X3

יד קדמית:
כפיפת מרפק עם מוט W 10X4
כפיפת מרפקים בישיבה בשיפוע 60 12X3

בטן: סופר סט של כפיפות בטן עד שאני מת.

B:
גב :
פולי עליון בתפיסה רחבה 6-8-10-12
חתירה בישיבה 10X4
פולי בתפיסה צרה 3X12

כתפיים:
הרחקת כתפיים לצדדים 4X10
הרחקת כתפיים לפנים 4X10
פתיחת כתפיים (כמו פרפר בישבה אבל הפוך) 12X3

יד אחורית:
פשיטת מרפק עם חבל הפוך 10X4
פשיטת מרפק בעמידה על 4 (לא זוכר את השם המקצועי) 12X3

גב אחורי:
כיסא רומי 15X3

מה דעתך על התוכנית? מי השכין לי אותה הוא מדריך שבעצמו גדול (בשרירים)

תודה אחי, עשיתי גם עוד תחקיר ובאמת אמרו לי שעדיף שאשאר ב-AB כי שוב, SS גדולה עליי כי אני שחיף מצוי והרבה אנשים לא המליצו לי עליה עד שאני שאגדל בתוכנית רגילה לגודל סטנדרטי.
בעניין האימון עצמו:
A:
רגליים:
סקווט במשקל יורד בסטים של 6-8-10-12 (שה-6 זה הראשון וזה הכי כבד שאני יכול וכל השאר זה ירידה במשקל)
מכרעים, 10X4
כפיפת ברך 12X3

חזה:
פרפר בשכיבה 4X10
חזה בשיפוע חיובי 12X3

יד קדמית:
כפיפת מרפק עם מוט W 10X4

B:
גב :
חתירה בישיבה 10X4
פולי בתפיסה צרה 3X12

כתפיים:
הרחקת כתפיים לצדדים 4X10
הרחקת כתפיים לפנים 4X10

יד אחורית:

גב אחורי:
כיסא רומי 15X3

SS נועדה לשחיפים בדיוק.

בעניין האימון עצמו:
A:
רגליים:
מכרעים, 10X4
כפיפת ברך 12X3

חזה:
פרפר בשכיבה 4X10
חזה בשיפוע חיובי 12X3

יד קדמית:
כפיפת מרפק עם מוט W 10X4

B:
גב :
חתירה בישיבה 10X4
פולי בתפיסה צרה 3X12

כתפיים:
הרחקת כתפיים לצדדים 4X10
הרחקת כתפיים לפנים 4X10

יד אחורית:

גב אחורי:
כיסא רומי 15X3

סוף סוף מצאת את התשובה שחיפשת כלכך.
ולא קשור לזה שאתה שחיף.
אני שקלתי 62 קילו לפניי SS
עכשיו אני באמצע SS על 82 קילו
אני עושה את התוכנית 3 חודש סך הכל.

• פותח/ת השרשור
א. אני לא מבין מה כל כך קשה לכם לקבל שאני לא רוצה לעשות SS? כי אתם באמת לא מפסיקים לחפור על זה! תתפלאו אבל יש עוד המון שיטות לניפוח שירירים מלבד ה-SS.
ב. מצטער אבל אני לא בנוי להרמת משקלים בצורה מהירה כמו ב-SS אני רוצה לעבוד קשה אבל בקצב שלי עפ"י היכולת שלי ולא עפ"י איזו תוכנית שלא יודעת בכלל מה הצרכים המיוחדים שלי, כמו לדוגמא חיזוק שריריי ליבה (של הגב במיוחד) משהו שקשה להשיג יותר בהרמת משקלים כבדים, כי אצלי סתם שתכירו השרירים החיצונים חזקים והליבה חלשים מאוד ובגלל זה אסור לי כרגע לעשות SS כי זה רק יחמיר לי את המצב.
ולכל התוהים התייעצתי עם פיזיוטרפיסט לפני כן, אז חלאס לחפור ואני רוצה לראות את הסתום שיגיד שפיזיוטרפיסט טועה!

א. אני לא מבין מה כל כך קשה לכם לקבל שאני לא רוצה לעשות SS? כי אתם באמת לא מפסיקים לחפור על זה! תתפלאו אבל יש עוד המון שיטות לניפוח שירירים מלבד ה-SS.
ב. מצטער אבל אני לא בנוי להרמת משקלים בצורה מהירה כמו ב-SS אני רוצה לעבוד קשה אבל בקצב שלי עפ"י היכולת שלי ולא עפ"י איזו תוכנית שלא יודעת בכלל מה הצרכים המיוחדים שלי, כמו לדוגמא חיזוק שריריי ליבה (של הגב במיוחד) משהו שקשה להשיג יותר בהרמת משקלים כבדים, כי אצלי סתם שתכירו השרירים החיצונים חזקים והליבה חלשים מאוד ובגלל זה אסור לי כרגע לעשות SS כי זה רק יחמיר לי את המצב.
ולכל התוהים התייעצתי עם פיזיוטרפיסט לפני כן, אז חלאס לחפור ואני רוצה לראות את הסתום שיגיד שפיזיוטרפיסט טועה!
אז רק שתדע ש SS תחזק לך את הגב יותר ממה שאתה חושב.
כי למעשה הוא מופעל בכל התרגילים של הSS
שרירי הגב והבטן הם המייצבים שלך בכל התוכנית ומתחזקים ברמה שאתה לא יכול לתאר בכלל בתכנית.
באמת שלא אכפת לי איזה תוכנית תעשה.
תעשה AB.
פשוט מצחיק שאתה שואל מה דעתנו וכש10 איש אמרו לך SS קפצת דווקא מבנאדם אחד שאמר לך AB.
לפי דעתי לא באמת באת לחפש תוכנית אלא באתה לחפש מישהו שיצדיק את מה שאתה רוצה לעשות.
תעשה AB.

• פותח/ת השרשור
מה שאלתי ומה אתם עונים לי, אתה ממשיך לחפור על ה-SS
בסך הכל שאלתי למה אני לא גדל והתשובה הייתה :תזונה
ושאלתי מה עדיף AB או ABC והתשובה: AB

ואל תדאג יש לי פיזיוטרפיסט שיצדיק אותי ככה שזאת לא המטרה שלי!

מה שאלתי ומה אתם עונים לי, אתה ממשיך לחפור על ה-SS
בסך הכל שאלתי למה אני לא גדל והתשובה הייתה :תזונה
ושאלתי מה עדיף AB או ABC והתשובה: AB

ואל תדאג יש לי פיזיוטרפיסט שיצדיק אותי ככה שזאת לא המטרה שלי!
כל הכבוד לפזיוטרפיט.
תעשו AB ביחד

כולם יודעים שכרגע HIIT זה הרעיון הכי טוב שנותן גדילה ושריפת שומן באותו זמן
כלומר לעשות את אותו אימון פשוט עם כמה שפחות הפסקות להמשיך להרים את אותו משקל ולדחוף את עצמך קדימה
אתה ממשיך עם ה"כולם יודעים" הזה שלך... hiit זה אימון טוב לשריפת שומן בתור אימון איטרוולים... איך זה קשור לגדילה אני לא יודע... או שאנחנו לא מדברים בכלל על אותו אימון

אני דיברתי על התוכנית הספציפית שמישהו העלה שם ושכולם רשמו שהיא טובה אני אישית גם עשיתי 5X5 שזה SS וכמובן שהיא נוגעת לכל שריר
אתה ממשיך לדבר שטויות, 5*5 זה בפירוש לא SS

אם תעשה חיפוש בגוגל תגלה שלעשות אימון כח ולעשות אימון רגיל לגדילה או חיטוב זה שני דברים שונים לגמרי וגם התוצאות יהיו שונות, אחרת מה הסיבה לעשות 10 חזרות ולגדול כשאני יכול בעצם לעשות רק 5? אפילו הנה החיפוש הראשון שנפל הכותרת
אחלה גבר, אז תמשיך לחפש דברים בגוגל, שאנשים שאתה לא מכיר ולא יודע מה ההישגים שלהם רשמו. נתנו לך פה טענה ברורה מאוד, עלייה במסת שריר היא בין השאר תוצר לוואי של עלייה בכוח, כי אם לא ככה, בן אדם ששוקל 60 קילו ומרים 100 קילו סקוואט, ישקול ככה גם כשהוא ירים 200 קילו סקוואט... כן גבר, הגיוני מאוד אה?

האימון רגליים שלי זה SUPERSETS של 5 סטים 10 חזרות עם סקוואט\פרס\לאנג\דאדליפא ובטן אז אני כן יודע מה זה אימון כבד תודה רבה לך מר שחר
נתחיל מזה שכתבת לי 4 תרגילים, אחד מהם זה בכלל פרס שזה תרגיל כתפיים, ודדליפט אתה אפילו לא יודע לאיית נכון. ואם אתה עושה סופר סט של התרגילים האלה, אתה רחוק מלדעת מה זה משקל כבד... והנה השאלה המתבקשת - מה המשקלי עבודה שלך שאתה יודע מה זה אימון כבד??

כמו שאמרתי יש הבדל בין SS לבין אימון רגיל אבל אתה רואה שהבן אדם רוצה לגדול בגודל ובמשקל ומפריע לו והוא רוצה להתקדם מהר יותר כמובן שאין קיצורי דרך אבל כן אם הוא יחליף לתוכנית אחרת אשר עושים פחות חזרות עם משקלים רציניים במקום חצי חזרות עם בומבה משקלים הוא עובדתית כן יגדל בגודל כמובן לא בחוזק זה מה שהוא יפסיד אבל ירוויח SIZE
אתה מתנסח כמו ילד בכיתה ו', באמת שלא הבנתי מה אתה רוצה.

בוא תתן אם אני טועה אני באמת שלא בא לשלול אף אחד סתם לתת קצת מהידע שלי מחוץ לעולם ה"פורום" הזה שלכם ואחרי יעוץ עם מלא אנשי מקצוע [לא אל תדאגו לא ממדריכים בחדר כושר]
אתה טועה... אתה מוזמן לשתף אותנו מאיפה "הידע" שלך מחוץ לפורום... מעניין אותי גם מה זה איש מקצוע בתחום אם לא מדריך בחדר כושר? (לא שאני טוען שמדריכים מבינים משהו..)

פותח השרשור - אתה נגד תרגילים מורכבים בעצימות גבוהה או נגד תרגילים מורכבים באופן כללי? מה מפריע לך ב-SS?

הפיזיותרפיסט טועה. בנוסף, תזכיר לי מתי בפעם האחרונה הוא לקח מישהו עם סקוואט של 40 קילו והפך אותו ל240 קילו?
כל קשר בינו ובין אימוני כוח הוא מקרי בהחלט, ואני שם את כל הכסף שלי שאין לו חצי מושג איך סקוואט בכלל נראה, ושהוא מאמין גם ברבע סקוואט.
אתה באמת חושב ששרירי הליבה של מישהו שמתאמן עליהם באופן ספציפי, איי פעם יכולים להיות יותר חזקים משרירי הליבה של, נגיד, מישהו שעושה סקוואט של 350 קילו? שרירי הליבה הם אחד הדברים המשמעותיים שמשתפרים בתרגילים המורכבים, כי הם נאלצים לעבוד בצורה שבה הם אמורים לעבוד (בכיווץ איזומטרי), תחת עומס הולך ועולה בהדרגה.

• פותח/ת השרשור
פותח השרשור - אתה נגד תרגילים מורכבים בעצימות גבוהה או נגד תרגילים מורכבים באופן כללי? מה מפריע לך ב-SS?

שוב, אני אסביר את המצב שלי.

יש לי בעיה שהשרירים החיצוניים שלי חזקים יותר מהליבה ובגלל זה נוצרה לי עקמת בגב. עכשיו ככל שאני מעלה מהר משקלים אני מתחזק בחיצוניים וממש טיפה בליבה (בשונה מכל בן אדם רגיל שמתחזק בשניהם באפן יותר שווה מבחינת יחס).
לכן אסור לי לעבוד עם משקלים כבדים בצורה מהירה, אני צריך להתחיל בממש משקלים קטנים כדי לסדר את היחס בין השרירים החיצוניים לליבה.
עכשיו, SS עובדת ממש חזק על כל השרירים, הבעיה שבגלל שיש לי הפרשים בין סוגי השרירים גדולים מבחינת של יחס זה רק יצור פער גדול יותר.
שתפטר הבעיה אני אוכל להתחיל SS כרגע לצערי לא!

אם שמתם לב, אני כן עושה מורכבים אבל במשקל נמוך ז"א יותר סטים פחות משקל (כתפיים לדוג' 2 קילו לכל היותר ובתנועות איטיות מאוד)

הפיזיותרפיסט טועה. בנוסף, תזכיר לי מתי בפעם האחרונה הוא לקח מישהו עם סקוואט של 40 קילו והפך אותו ל240 קילו?
כל קשר בינו ובין אימוני כוח הוא מקרי בהחלט, ואני שם את כל הכסף שלי שאין לו חצי מושג איך סקוואט בכלל נראה, ושהוא מאמין גם ברבע סקוואט.
אתה באמת חושב ששרירי הליבה של מישהו שמתאמן עליהם באופן ספציפי, איי פעם יכולים להיות יותר חזקים משרירי הליבה של, נגיד, מישהו שעושה סקוואט של 350 קילו? שרירי הליבה הם אחד הדברים המשמעותיים שמשתפרים בתרגילים המורכבים, כי הם נאלצים לעבוד בצורה שבה הם אמורים לעבוד (בכיווץ איזומטרי), תחת עומס הולך ועולה בהדרגה.

יש יחס מסויים שצריך להיות הפרש בין הליבה לחצוניים. אצלי היחס ממש גבוהה ובגלל זה נוצרה לי עקמת בגב. התפקיד של שרירי הליבה בגב הוא לתפוס את עמוד השידרה בצורה נכונה וחזק. מה שאצלי לא קורה בפועל בגלל שהם חלשים מאוד לעומת שרירי הגב החיצוניים שהם יחסית חזקים מאוד. זה גם השפיע לי על הכתפיים והחזה מבחינת פרופורציות.
לכן כל פעם שאני עובד עם משקל כבד הגוף שלי משתמש רק בחיצוניים ומזניח את הליבה (סוג של אפקט הגנה של הגוף)
ואל תגיד לבעל מקצוע עם תעודה שהוא טועה כל עוד שאתה לא יודע מה המצב שלי ומה היו המניעים שלו להחליט מה שהחליט.

ועוד משהו לכל חברי הקהילה:
תבינו שלעצות שלכם יש מחיר, כי אתם לא מומחים ויש שטויות שאתם זורקים שיכולים לפגוע באנשים לכל החיים!
תחשבו טוב טוב מה אתם כותבים ותבינו את גודל האחריות שיש לכם.
וכמו שאתם אומרים יש להיוועץ בבעל מקצוע, זה מה עשיתי וזה עדיין לא מקובל בענייכם. חלאס עם השרלטנות שלכם!

אני אשמח אם הפיזיוטרפיסט יסביר לי איך עובדים על שרירי הליבה בלי לעבוד על הדרך גם על השרירים החיצוניים?
(חוץ מלעשות קקי)

אגב רובנו פה בעלי תעודות

• פותח/ת השרשור
אני אשמח אם הפיזיוטרפיסט יסביר לי איך עובדים על שרירי הליבה בלי לעבוד על הדרך גם על השרירים החיצוניים?
(חוץ מלעשות קקי)
אגב רובנו פה בעלי תעודות

אני לא עובד על ליבה בלי חצוניים. אני עובד על הכל פשוט בעצימות נמוכה יותר כדי להקטין א היחס בניהם לחזק יותר את הליבה מאשר את החיצוניים.
כי שאני עובד עם משקל נמוך זה פחות משפיע על החיצונים ויותר על הליבה.

קיצר שהמצב בגב יסתדר אני אפנה ל-SS כרגע לא.

שוב, אני אסביר את המצב שלי.
יש לי בעיה שהשרירים החיצוניים שלי חזקים יותר מהליבה ובגלל זה נוצרה לי עקמת בגב.
קרא את ההודעה שלך שפתחה את האשכול הזה. כשמישהו מתלונן שהוא לא עולה במשקלי עבודה, מציעים לו באופן טבעי תוכנית שהוכיחה את עצמה למתאמנים רבים. מישהו במצבך הבריאותי (אגב, אתה בטוח בדיאגנוזה?) צריך לציין את הבעיה מיד בהתחלה, או לכל הפחות כשהאשכול זורם לכיוון שלא נראה לו, ולא לשחק אותה "לא רוצה SS וזהו". בכלל, במצבך באמת לא הייתי פונה לקבל עצות מפורום באינטרנט, אפילו אם יש כאן אנשי מקצוע מעולים הם לא בדקו אותך, לא ראו אותך, לא יודעים עליך כמעט כלום. בקיצור, הביקורת שלך מופנית לכיוון הלא נכון. הכיוון הנכון הוא הראי שעל הקיר מולך.
זה דווקא מעניין. מאיפה המידע הזה?

• פותח/ת השרשור
נכתב ע"י matanshati: ↑
זה דווקא מעניין. מאיפה המידע הזה?

מבחינת כח, לא סיבולת.
זה מחזק את הליבה מבחינת כח ומחזק את החיצוניים בסיבולת זאת הייתה הכוונה.
הפיזיוטרפיסט והאורטופד אמרו וגם אתה מוזמן לבדוק במאמרים השונים. למרות שבמאמרים זה רשום פעם סיבולת פעם חיטוב ופעם לא יודע מה, אבל זה משרת את המטרה שלי...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית