הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנון התקדמות בלחיצות

power rack

משתמש קבוע
1,911
431
נק' מוניטין:
932
1,911
431
בית
כפי שחלקכם יודעים, בעיקר אלו שעוקבים אחר הלוג שלי, אני מתמקד בתקופה הקרובה בשיפור הלחיצות עם עדיפות כלשהי לבנץ׳. סגרתי אתמול 95kg בנץ׳ לשלוש חמישיות כשאני עובד בנץ׳ כל אימון כבר כמעט חודש ומזניח את הפרס מההנחה שעם בנץ׳ חזק, הפרס יתקדם מאוד בקלות. הפרס האחרון שעשיתי היה 52.5 אחרי ריסט מ57.5 בשיא והוא בוצע לפני חודש לערך. יש לי שתי אופציות:
א. להתחיל לשלב את הפרס כבר מעכשיו ולקחת סיכון שזה יפגע לי בהתקדמות הלינארית הנהדרת בבנץ׳.
או
ב. להמשיך לעבוד רק בנץ׳ וכשהוא יתקע, לעבור לחיטוב עם מתכונת טקסס ללחיצות עם ההנחה שעם בנץ׳ באזור 105-110 לשלוש חמישיות, לא תהיה לי בעיה לשבור שיאים בפרס בחיטוב ולהביא אותו מ50 לאזור ה65.

אציין, שאני לא אעשה עוד ריסט בבנץ׳ במסה הזו. אם אני נתקע, אני עובר לחיטוב.

מה אתם אומרים? תודה על העזרה. @StarDust @Billie @Aftermath @SmokingSnake @Vibryll @Psycho @obzion @zaptamaher @Blast @Beast and cheat

כפי שחלקכם יודעים, בעיקר אלו שעוקבים אחר הלוג שלי, אני מתמקד בתקופה הקרובה בשיפור הלחיצות עם עדיפות כלשהי לבנץ׳. סגרתי אתמול 95kg בנץ׳ לשלוש חמישיות כשאני עובד בנץ׳ כל אימון כבר כמעט חודש ומזניח את הפרס מההנחה שעם בנץ׳ חזק, הפרס יתקדם מאוד בקלות. הפרס האחרון שעשיתי היה 52.5 אחרי ריסט מ57.5 בשיא והוא בוצע לפני חודש לערך. יש לי שתי אופציות:
א. להתחיל לשלב את הפרס כבר מעכשיו ולקחת סיכון שזה יפגע לי בהתקדמות הלינארית הנהדרת בבנץ׳.
או
ב. להמשיך לעבוד רק בנץ׳ וכשהוא יתקע, לעבור לחיטוב עם מתכונת טקסס ללחיצות עם ההנחה שעם בנץ׳ באזור 105-110 לשלוש חמישיות, לא תהיה לי בעיה לשבור שיאים בפרס בחיטוב ולהביא אותו מ50 לאזור ה65.

מה אתם אומרים? תודה על העזרה. @StarDust @Billie @Aftermath @SmokingSnake @Vibryll @Psycho @obzion @zaptamaher @Blast @Beast and cheat
קח בערבון מוגבל את העניין של "אם אני נתקע במסה הזו, אני עובר לחיטוב". שקול את האפשרות לשינה\אוכל\יום לחוץ ורק לאחר מכן תשקול להפסיק.
בכל מקרה, אני תומך ב- ב'.
ככה אני עשיתי. התקדמתי בבנץ' עד למטרה, וכשהגעתי אליה, יום למחרת בדקתי את הפרס שגם הוא השתפר משמעותית.
ב!

המסלול שאני עברתי התחיל מאפשרות ב' שהצעת וכשראיתי שזה לא עובד עברתי לאפשרות א', ומה שקרה זה שבכך שהעלתי את הפרס ב10 קילו לחמישיות (בלי להזניח לגמרי את הבנץ', עבדתי במתכונת של AB ככה שעדיין הייתי עושה בנץ' 3 פעמים בשבועיים) ועשיתי ריסט של כ-10 קילוגרם בבנץ', הצלחתי למשוך את ההתקדמות לחמישיות בבנץ' ל17.5 קילו בלי לעצור (מה שאומר שבסוף המהלך הזה הפרס שלי היה 10 קילו יותר והבנץ' היה 7.5 קילו יותר). בקיצור, אני לא תומך בהזנחת הפרס, להפך, מנסיון אישי שלי- פרס חזק לא רק שלא יפגע לך בהתקדמות בבנץ', אלא רק יעשה לה טוב.

במתכונת שאתה עובד בה עכשיו, במידה ואתה מכניס גם פרס, לא רואה סיבה שתיעצר לפני שתביא את ה105 בבנץ' וה65 בפרס, ביחד ובו זמנית.

• פותח/ת השרשור
המסלול שאני עברתי התחיל מאפשרות ב' שהצעת וכשראיתי שזה לא עובד עברתי לאפשרות א', ומה שקרה זה שבכך שהעלתי את הפרס ב10 קילו לחמישיות (בלי להזניח לגמרי את הבנץ', עבדתי במתכונת של AB ככה שעדיין הייתי עושה בנץ' 3 פעמים בשבועיים) ועשיתי ריסט של כ-10 קילוגרם בבנץ', הצלחתי למשוך את ההתקדמות לחמישיות בבנץ' ל17.5 קילו בלי לעצור (מה שאומר שבסוף המהלך הזה הפרס שלי היה 10 קילו יותר והבנץ' היה 7.5 קילו יותר). בקיצור, אני לא תומך בהזנחת הפרס, להפך, מנסיון אישי שלי- פרס חזק לא רק שלא יפגע לך בהתקדמות בבנץ', אלא רק יעשה לה טוב.

במתכונת שאתה עובד בה עכשיו, במידה ואתה מכניס גם פרס, לא רואה סיבה שתיעצר לפני שתביא את ה105 בבנץ' וה65 בפרס, ביחד ובו זמנית.

אתה מציע באותו אימון או רוטציה?

ממש לא באותו אימון, פרס ובנץ' באותו אימון = כישלון (ופה מגיע קרדיט ל @SmokingSnake שגרם לי להבין את זה בזמנו).

חשוב לציין שמדובר על "משקלי נפח" או "משקלי PR באימון נפח"(כל דבר שהוא 3X5 או 5X5)
אני עושה עכשיו 5X5 בנץ' ומשקלים קלים(70%) ל3X8 פרס, חמישיות כבדות- אין סיכוי באותו אימון

• פותח/ת השרשור
חשוב לציין שמדובר על "משקלי נפח" או "משקלי PR באימון נפח"(כל דבר שהוא 3X5 או 5X5)
אני עושה עכשיו 5X5 בנץ' ומשקלים קלים(70%) ל3X8 פרס, חמישיות כבדות- אין סיכוי באותו אימון

תודה. אתה יכול לענות על השאלה בתחילת הפוסט בבקשה?

אני מניח שאתה עושה בנץ' במתכונת כלשהי פעמיים בשבוע, בפעם השלישית("אימון קל/התאוששות") תעשה פרס כבד

• פותח/ת השרשור
אני מניח שאתה עושה בנץ' במתכונת כלשהי פעמיים בשבוע, בפעם השלישית("אימון קל/התאוששות") תעשה פרס כבד

אני עושה שלושה בנצ׳ים כבדים בשבוע ולפעמים גם 7 בשבועיים. 5x3 ואחרי זה 85 אחוז מהחמישיות, לשמינייה.

או

עבורי זה יהיה מיקוד בעצימות בבנץ' (שיפור RM5 במקרה שלי) ואימון נפח לפרס (תקרא לזה שיפור RM5x5)
אולי זה בגלל שאני לא טכני מספיק בכדי להרגיש שאהיה מסוגל להתחזק בבנץ' ולהזניח את הפרס.
הקונספט טקסס נראה לי גם אחלא. אימון עצימות (אותו RM5), אימון נפח ואימון מנוחה (אותו אני זונח...).
הייתי ממוקד מאוד באחרונה בבנץ', נתקעתי קצת על ה-RM5. המליצו לי כאן דילואודינג ועלייה איטית לשיא. באימון האחרון הצלחתי עם הRM5 למשקל שרציתי (לא נזכיר מספרים מפאת חובות צילום לראק). עכשיו אמשיך במתח/עצימות לסירוגין כשכל הזמן הזה אימוני נפח בסקוואט/דד-ליפט/פרס.
אני אוהב ככה...

אני הייתי הולך רק עם א' (גם לא הייתי מפסיק לחודש).

נערך לאחרונה:
אני תומך בב׳ רק בלי העניין של לעבור לחיטוב.
אני כרגע נמצא בסמולוב ג׳וניור לבנצ׳
וחוץ מהאימון הראשון שהוא 6 סטים 6 חזרות ב70 אחוז שפה עוד איכשהו אני יכול לדחוף פרס, גם שם אני לא מכניס אותו וכרגע אני מבצע הרחקה וכפיפה בלבד.
אצלך 3 בנצ׳ בשבוע הייתי נותן התאוששות מלאה ולא מכניס פרס כרגע אלא תרגילי עזר קצת יותר מבודדים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית