הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תנוחה בסקוואט ודדליפט

• פותח/ת השרשור ARTt
  • פורסם בתאריך

ARTt

משתמש מתחיל
49
1
נק' מוניטין:
1
49
1
שלום לכולם,
בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט יש צורך הרי לשמור על האגן שיפנה קדימה (APT).
בשל עניין של גמישות אני מתקשה לשמור על המנח הזה, בייחוד בדדליפט, והוא נראה יותר כמו סקוואט כי אני מתקשה להתכופף בלי לעגל את הגב התחתון. מכאן שאני צריך לכופף ברכיים יותר וכל הסיפור נראה כמו סקוואט רע במיוחד.
רציתי לשאול אם יש דרך לשפר את היציבה הזאת ולשמור על גב תחתון מוקשת? תרגילים מסוימים? תרגילי גמישות יעזרו במקרה הזה?
אציין רק שיש לי בעיה באופן כללי עם האמסטרינג מקוצר, וגם קשה לי לרדת לסקוואט (מתחת למקביל) בלי לעגל את הגב התחתון.
רעיונות?

תודה מראש

• פותח/ת השרשור
נראה טוב. אני אשתמש בזה ללא כל ספק.
יש עוד רעיונות? משהו שאפשר ליישם? תרגילי עזר?

אתה יכול להיעזר בסרטון הבא:
הסרטון מעולה. ניסיתי ויש לי בעיה לבצע את משהוא מציע גם בשכיבה.... (עקמת וגידול קטן בחוליה)
יש עוד משהו שיכול לעזור לי? כי אני לא מצליחה למצוא טכניקה לדדליפט וסקוואט שלא תכאב לי בגב, במיוחד שאני מנסה לעלות במשקלים.

הסרטון מעולה. ניסיתי ויש לי בעיה לבצע את משהוא מציע גם בשכיבה.... (עקמת וגידול קטן בחוליה)
יש עוד משהו שיכול לעזור לי? כי אני לא מצליחה למצוא טכניקה לדדליפט וסקוואט שלא תכאב לי בגב, במיוחד שאני מנסה לעלות במשקלים.
זה בעייתי ותיאלצי לפנות למאמן בזמן אמת שיעזור לך( לא בתשלום) איפה את מתגוררת?

מה הכוונה שאת לא מצליחה לבצע את מה שהוא מציע גם בשכיבה? את לא מצליחה להרים את הרגליים כמו שהבחור מרים בסרטון כשאת שוכבת?

מה הכוונה שאת לא מצליחה לבצע את מה שהוא מציע גם בשכיבה? את לא מצליחה להרים את הרגליים כמו שהבחור מרים בסרטון כשאת שוכבת?
כן. יש לי גידול (סרטן) ב L5 וכמעט ואין לי תזוזה במקום. אני לא יודעת עם השרירים מסביב תפוסים או שהוא מקרין על העצבים.
עברתי הקרנות והתנועה חזרה קצת. כשהתחלתי להתאמן התחלנו עם משקלים ממש קטנים, בהתחלה היו קצת בעיות, אבל מהר מאוד ועם הקפדה על טכניקה נכונה הם נעלמו. ועכשיו חזרו עוד פעם.

השאלה עם אני יכולה לבצע את התנועה אחרת, למשל היום זה נראה יותר כמו קיפוף ורק אחר כך התיישבות, אחרת הגב כואב. זה מתאים או שזה בזבוז זמן לבצע את זה בצורה כזאת?
זה בעייתי ותיאלצי לפנות למאמן בזמן אמת שיעזור לך( לא בתשלום) איפה את מתגוררת?

יש לי מאמן אישי. והוא צמוד עלי! משגיח שאני לא יפצע את עצמי.... ועכשיו נראה לי שגם הוא עבוד עצות...
קבעתי עם רופא ספורט ב VIM שם אני מתאמנת. פשוט ראיתי את השרשור וקפצתי על ההזדמנות לשאול לדעתכם.

כן. יש לי גידול (סרטן) ב L5 וכמעט ואין לי תזוזה במקום. אני לא יודעת עם השרירים מסביב תפוסים או שהוא מקרין על העצבים.
עברתי הקרנות והתנועה חזרה קצת. כשהתחלתי להתאמן התחלנו עם משקלים ממש קטנים, בהתחלה היו קצת בעיות, אבל מהר מאוד ועם הקפדה על טכניקה נכונה הם נעלמו. ועכשיו חזרו עוד פעם.

השאלה עם אני יכולה לבצע את התנועה אחרת, למשל היום זה נראה יותר כמו קיפוף ורק אחר כך התיישבות, אחרת הגב כואב. זה מתאים או שזה בזבוז זמן לבצע את זה בצורה כזאת?

יש לי מאמן אישי. והוא צמוד עלי! משגיח שאני לא יפצע את עצמי.... ועכשיו נראה לי שגם הוא עבוד עצות...
קבעתי עם רופא ספורט ב VIM שם אני מתאמנת. פשוט ראיתי את השרשור וקפצתי על ההזדמנות לשאול לדעתכם.
זה קצת מורכב, אבל אני אף פעם לא סומך על אף אחד שאני מכיר. קחי בערבון מוגבל שכל המאמנים שסיימו איתי את הקורס הם מזעזעים.

תראי, המקרה אולי מורכב מידי בשביל האינטרנט. מה בנושא כימו?
בעיקרון, כמו שצויין כאן רוב המאמנים לא צפויים לדעת משהו מימינם ומשמאלם, לא בתרגילי בסיס כמו סקוואט ודדליפט ולא בנושא רפואי כמו שלך. אבל יש גם יוצאים מהכלל.
בנוסף, סרטון שלך מבצעת את התרגילים יכול לסייע במציאת פיתרון. אבל זה לא מחייב שכל הבעיות יפתרו דרך האינטרנט...

מטריד אבל כן ( אני באמת לא מקצין) אנשים מאוד טובים... אבל..
ואתה וכול שאר המאמנים כאן למדו באיזושהי אקדמיה מיוחדת....?
בכול מקרה, עד עכשיו הוא הוכיח את עצמו. אני בוחרת לתת בו אימון בדיוק כמו ברופאים שלי.
תראי המקרה מורכב מידי בשביל האינטרנט. מה בנושא כימו?
אין. רק טיפול הורמונלי. הגידול בשד בנסיגה, כך שסביר להניח שגם הגידול בחוליה. יש מצב שאני מנסה להיות גיבורה ולהתקדם מהר מידי. כי עם משקלים קטנים לא הייתה לי בעיה כזאת.

בכול מקרה, עד עכשיו הוא הוכיח את עצמו. אני בוחרת לתת בו אימון בדיוק כמו ברופאים שלי.
אין. רק טיפול הורמונלי. הגידול בשד בנסיגה, כך שסביר להניח שגם הגידול בחוליה. יש מצב שאני מנסה להיות גיבורה ולהתקדם מהר מידי. כי עם משקלים קטנים לא הייתה לי בעיה כזאת.
ההבדל היחיד בינינו לשאר המאמנים היא שאנחנו הבנו שהקורס לא שווה גרוש ושאנחנו לא יודעים מספיק וחיפשנו מקורות אחרים ללמוד ממנו ולהתעדכן. השאר נשארים כפי שהם.

ההבדל היחיד בינינו לשאר המאמנים היא שאנחנו הבנו שהקורס לא שווה גרוש ושאנחנו לא יודעים מספיק וחיפשנו מקורות אחרים ללמוד ממנו ולהתעדכן. השאר נשארים כפי שהם.
מאיפה הביטחון הזה?
האמת שזה מעצבן אותי שמעבירים ביקורת על אנשים שמעולם לא פגשו ומכלילים סטראוטיפים על קבוצה שלמה...
לא משנה, בוא לא ניכנס לזה. אין לי כוח לעוד ויכוח....

מי שכאן לא למד באקדמיה מיוחדת, אלא נכנס לתחום כי זו התשוקה שלו (לא כולם כמובן, יש גם כאלה שלא) וקרא על כך בספרות המקצועית, ניסה דברים בשטח ויודע אינספור דברים שלא מלמדים בקורס (הקורס מאוד פשוט, בסיסי ולא מתעסק בתכלס בלאמן אלא יותר בלהיות מישהו שיודע פחות או יותר מה יש בחדר כושר ומסוגל להשגיח על ילדים שלא יעשו שטויות)
מי שכל מה שהוא יודע זה רק מה שיש בקורס זה מישהו שלא יודע ללמד תרגילי בסיס כמו סקוואט ודדליפט, וזה מישהו שגם לא מבין אותם אפילו ברמה הכי בסיסית שלהם. יש בעייה גדולה מאוד עם הקורס במתכונת הנוכחית שלו, שלא מבוסס על ניסיון בשטח של אף אחד מהמרצים, כמעט ללא יוצא מהכלל. זה נשמע דבילי כי הם סמכות והכל, אבל בתכלס ביקורת עמיתים זה ממש לא משהו שמתקיים שם - לפחות מהניסיון שלי מהקורס שלי.

בכל אופן, זה באמת לא משנה - אין לי חצי מושג מי המאמן שלך ואין לי יכולת לדעת אם או כמה הוא טוב. באמת שאני לא יודע.

במצב שלך בלי סרטוני טכניקה בלתי אפשרי להציע פיתרון רציני, אם בכלל. יכול להיות שיש דברים בסיסיים שאת מבצעת לא טוב שגורמים לזה. יכול להיות גם שלא. צריך לראות.

יכול להיות שיש דברים בסיסיים שאת מבצעת לא טוב שגורמים לזה. יכול להיות גם שלא. צריך לראות.
זה בטוח. זה אני כבר יודעת. אני פשוט לא מסוגלת לבצע את התנועה כמו שהיא אמורה להיות, או בגלל העקמת או בגלל החוליה.
לעלות סרטון קצת מביך לי.... אולי בהמשך עם אני לא ימצא פתרון אחר.

זה בטוח. זה אני כבר יודעת. אני פשוט לא מסוגלת לבצע את התנועה כמו שהיא אמורה להיות, או בגלל העקמת או בגלל החוליה.
יש כאן הרבה חברה מנוסים שפרוסים ברחבי הארץ. זה לא בושה לפנות אליהם! גם אני בתור מאמן עדיין פונה לחברים כאן כי עדיין יש לי כל כך הרבה ללמוד. כדי לך, אני מציק כי אני מאוד הייתי רוצה שתרגישי טוב יותר
החלמה מהירה

איך שאת רוצה, בכל אופן אם את שולחת תיעזרי בהסבר איך לצלם על מנת שתהיה אפשרות אידיאלית לתת ביקורת.

בנוגע לתנועה,
זה ככל הנראה בגלל הגידול. עקמת לא גורמת לחוסר יכולת לבצע את התנועה הזו.
כמה חריפה העקמת שלך? כמה את שוקלת, ובאיזה גובה וגיל?

איך שאת רוצה, בכל אופן אם את שולחת תיעזרי בהסבר איך לצלם על מנת שתהיה אפשרות אידיאלית לתת ביקורת.

בנוגע לתנועה,
זה ככל הנראה בגלל הגידול. עקמת לא גורמת לחוסר יכולת לבצע את התנועה הזו.
כמה חריפה העקמת שלך? כמה את שוקלת, ובאיזה גובה וגיל?
עקמת, לא יודעת להגיד.
1.72
57
בת 36

עקמת, לא יודעת להגיד.
1.72
57
בת 36
הכיוון שלך נכון וטוב, כרגע על מנת להמשיך לנסות לסייע צריך לראות סרטון טכניקה. בכל מקרה בדיקת חריפות העקמת היא דבר מאוד חשוב בנושא האימונים. אם היא קלה אז אין סיבה לדאגה, אבל צריך לדעת. הבדיקה דיי פשוטה, זה צילום רנטגן על פלטה ארוכה בעמידה ואת חישוב הזווית עושים בשבילך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית