הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית שוקל לתרגם את Starting Strength לעברית

• פותח/ת השרשור DjDeaf
  • פורסם בתאריך

DjDeaf

משתמש מתחיל
66
24
נק' מוניטין:
30
66
24
היי חברה,
דיברתי עם דיי הרבה אנשים והבנתי שיש אמון ששמעו על Starting Strength אבל לא מסתדרים עם האנגלית שם, ובגלל שבעיניי זה ספר מאוד חשוב להבנה של הרבה דברים, חשבתי לתרגם אותו לעברית. אפשר פרק פרק לאט, אבל להוסיף מקורות ידע לקהל שפחות מצליח לקרוא את הספר באנגלית.זו גם הדרך שלי לנסות לתרום לקהילה שלנו פה... אבל, יש לי 2 שאלות:
1) יש ביקוש?
2) מישהו מעוניין לעזור? להצטרף?
3) אם הפרוייקט הזה ילך כמו שצריך, אפשר יהיה לתרגם עוד ספרים או מאמרים או כתבות, לא יודע.

זורק פה רעיונות
מה דעתכם?

דנו על זה בעבר ,תריץ חיפוש
המאמר שיש בפורטל הוא מספיק מפורט בשביל להתחיל לעבוד עם התוכנית.
אלא אם יש לך המון זמן פנוי ,לדעתי תעזוב את זה.
ובכל מקרה תתחיל לתרגם נגיד את הסקווט ותראה כמה זמן לוקח לך לתרגם עמוד כדי לקבל הערכה על כמה זמן מדובר.

כהערת אגב, הספר אכן מוצלח אבל עבור רוב האנשים זה לא תחליף ללימוד ע'י מדריך

• פותח/ת השרשור
דנו על זה בעבר ,תריץ חיפוש
המאמר שיש בפורטל הוא מספיק מפורט בשביל להתחיל לעבוד עם התוכנית.
אלא אם יש לך המון זמן פנוי ,לדעתי תעזוב את זה.
ובכל מקרה תתחיל לתרגם נגיד את הסקווט ותראה כמה זמן לוקח לך לתרגם עמוד כדי לקבל הערכה על כמה זמן מדובר.

כהערת אגב, הספר אכן מוצלח אבל עבור רוב האנשים זה לא תחליף ללימוד ע'י מדריך

אני אנסה לתרגם את החלק על הSQUAT, נראה איך זה ילך. רעיון מצוין
ובקשר להערה שלך, אני לא מסכים לגמרי, כי זה מאוד תלוי בבן אדם - אם אתה קורא את הספר ובאמת מבין אותו, ההפך הוא הנכון - רוב המדריכים פשוט יהרסו לך הטכניקה.
בלי שום קשר, ידע זה כוח - במיוחד בכל מה שקשור בעולם המורכב של שרירים ומורכבות טכנית
הכל שאלה של כמה רציני אתה (להיכנס לעולם הזה ברצינות ואני לא מדבר על מישהו שהרגע נרשם לחדר כושר לראשונה בחייו, וללכת לסתם מאמן בחדר כושר שיבנה לך אימון זה פחות ממה שהייתי מצפה ממישהו רציני. לקרוא, להבין לחקור ואז להתייעץ עם מאמן ולתת את האינפוטים והפידבקים שלך? זה כבר נשמע יותר לעניין
מתבקש מאוד, עלה כמה פעמים וירד, חלקם חוששים מזכויות יוצרים
זכויות יוצרים.. האמת היא שלא חשבתי על זה. נקודה יפה, וזה באמת בעייתי

מה חסר לך כאן?
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

ואם אתה באמת הולך לתרגם את הספר או אפילו פרקים מהספר, כדאי שתשיג לך עורך דין טוב.
מבלי להכנס לצד המוסרי של העניין, הרבה מאמרים וספרי לימוד מתורגמים בצורה פיראטית.

אם מדובר על פרויקט מסוג 'תרומה לקהילה' זה הזמן שלך, תעשה איתו מה שאתה רוצה. אם אתה מצפה להרוויח או להחזיר את ההוצאות תשקיע את הזמן בפרויקט אחר.

• פותח/ת השרשור
משה, שום דבר לא חסר, כי המאמר לא מתיימר להסביר הרבה מעבר. אני מדבר על הפן התיאורטי יותר, ההבנתי, הלימודי - לא רק איזה תרגילים לעשות וכמה פעמים בשבוע (הכתבה מנסה לתמצת 300~ עמודים לפוסט אחד ממש ארוך. וביעניי הרבה חסר)
ובלי קשר, אם זה יקרה - לגמרי מהזמן שלי, בטוח לא מחפש לעשות מזה כסף, זה ממש לא מעניין אותי.
ועורך דין? אני בספק. זה לא למטרות רווח אז שיהיה לו בהצלחה

משה, שום דבר לא חסר, כי המאמר לא מתיימר להסביר הרבה מעבר. אני מדבר על הפן התיאורטי יותר, ההבנתי, הלימודי - לא רק איזה תרגילים לעשות וכמה פעמים בשבוע (הכתבה מנסה לתמצת 300~ עמודים לפוסט אחד ממש ארוך. וביעניי הרבה חסר)
ובלי קשר, אם זה יקרה - לגמרי מהזמן שלי, בטוח לא מחפש לעשות מזה כסף, זה ממש לא מעניין אותי.
ועורך דין? אני בספק. זה לא למטרות רווח אז שיהיה לו בהצלחה
זה לא משנה אם זה למטרות רווח או לא. אתה לוקח ספר, שהוא בתשלום, ומנסה להפיץ את זה בחינם לרבים = הפרת זכויות יוצרים.
בנוסף לזה שאתה לוקח יצירה של מישהו ומתרגם אותה ללא רשות הכותב/בית הדפוס = הפרת זכויות יוצרים 2.
כמובן, סיכוי נמוך שיתבעו אותך משפטית בישראל, אבל היו מקרים מעולם.

מה קורה בן זיקרי...

1. אני אישית חושב שמי שרוצה באמת ובתמים ללמוד את התרגילים לא עוצר בגלל משבר השפה.
סה"כ השפה בספר לא ברמה של שייקספיר, אבל כן יש שם הרבה אנטומיה(ולרוב החלקים בגוף- עצמות/שרירים אין שמות מעוברתים) וקינזיולוגיה ויש שם הסברים פיזיקליים של מומנטים וטורקים(זה שיהיה רשום במקום Moment of force בעברית "מומנט הכח" לא יגרום לאנשים להבין מה רוצים מהם ולמה יש ציור של מברג בספר).
זה ספר שילד ממוצע ישתעמם(לא יהיו לו כלים להתמודד איתו) אחרי 15 עמודים שלו ויתחיל לדלג על עמודים.

רוב המתאמנים רוצים זבנג וגמרנו בכל תרגיל כנגד מוט: לראות סרטון של 8 דקות, לעשות את התרגיל 4 פעמים במכון ולשלוט בו ולא מוכנים לקרוא 70 עמודים של "חפירה", יותר מזה, חלק גדול מהשואלים פה בפורום אפילו מתעצלים לקרוא את המאמרים באתר שמסתכמים בעמוד-שניים.

2. ראיתי לפחות 6 דיונים אצל ריפטו בהם ביקשו ממנו לתרגם את הספר ללא מטרת תשלום לשפה אחרת(בין היתר ערבית, ספרדית, שוודית), הוא אמר שהוא לא מעוניין ושבעתיד הם כנראה יוציאו גרסה בספרדית ושם זה ייגמר.

בקיצור מי שבאמת חשוב לו ימצא איך ללמוד(אם מחבר שיודע ללמד, ממאמן טוב, מקבוצת למידה/סמינר, מהספר תוך כדי קריאה באנגלית, מסרטונים באנטרנט וכו'), השאר תירוצים

• פותח/ת השרשור
מה קורה בן זיקרי...

1. אני אישית חושב שמי שרוצה באמת ובתמים ללמוד את התרגילים לא עוצר בגלל משבר השפה.
סה"כ השפה בספר לא ברמה של שייקספיר, אבל כן יש שם הרבה אנטומיה(ולרוב החלקים בגוף- עצמות/שרירים אין שמות מעוברתים) וקינזיולוגיה ויש שם הסברים פיזיקליים של מומנטים וטורקים(זה שיהיה רשום במקום Moment of force בעברית "מומנט הכח" לא יגרום לאנשים להבין מה רוצים מהם ולמה יש ציור של מברג בספר).
זה ספר שילד ממוצע ישתעמם(לא יהיו לו כלים להתמודד איתו) אחרי 15 עמודים שלו ויתחיל לדלג על עמודים.

רוב המתאמנים רוצים זבנג וגמרנו בכל תרגיל כנגד מוט: לראות סרטון של 8 דקות, לעשות את התרגיל 4 פעמים במכון ולשלוט בו ולא מוכנים לקרוא 70 עמודים של "חפירה", יותר מזה, חלק גדול מהשואלים פה בפורום אפילו מתעצלים לקרוא את המאמרים באתר שמסתכמים בעמוד-שניים.

2. ראיתי לפחות 6 דיונים אצל ריפטו בהם ביקשו ממנו לתרגם את הספר ללא מטרת תשלום לשפה אחרת(בין היתר ערבית, ספרדית, שוודית), הוא אמר שהוא לא מעוניין ושבעתיד הם כנראה יוציאו גרסה בספרדית ושם זה ייגמר.

בקיצור מי שבאמת חשוב לו ימצא איך ללמוד(אם מחבר שיודע ללמד, ממאמן טוב, מקבוצת למידה/סמינר, מהספר תוך כדי קריאה באנגלית, מסרטונים באנטרנט וכו'), השאר תירוצים

שלום גם לך, מר...? (אין לי מושג מי אתה 😃)
ואני לגמרי מסכים איתך, וזה גם מה שרשמתי באחת התגובות הראשונות - זה הכל התחיל שאחד המאמנים בחדר כושר שמע שאני קורא את הספר והוא היה בהלם שאני קורא אותו באנגלית, כאילו זה כל כך חריג - ואז הבנתי שאולי אפשר להנגיש טיפה ידע לאלו שלא באמת רוצים לשפר את האנגלית שלהם (לפני כמה ימים, מישהו שאל אותי איפה קניתי את הבקבוק שתיה שלי, אמרתי לו שיקנה מאיביי והוא אמר שהוא לא מסתדר עם כל האנגלית שם) אבל מצד שני גם מתעניינים במעבר של מה שהם עושים.
בין אם ריפטו רוצה לתרגם או לא, זה לא כל כך משנה לי..בין כה וכה, רק הצעתי עזרה, על חשבון הזמן שלי, בלי שום תועלת כספית, סתם כי אני אדם נחמד.
שום דבר מעבר לזה 😃
זה לא משנה אם זה למטרות רווח או לא. אתה לוקח ספר, שהוא בתשלום, ומנסה להפיץ את זה בחינם לרבים = הפרת זכויות יוצרים.
בנוסף לזה שאתה לוקח יצירה של מישהו ומתרגם אותה ללא רשות הכותב/בית הדפוס = הפרת זכויות יוצרים 2.
כמובן, סיכוי נמוך שיתבעו אותך משפטית בישראל, אבל היו מקרים מעולם.

כמו שאמרתי, יש פה בעיתיות, וגם הספקתי לעשות חיפוש קצר בפורום ולקרוא את הפוסטים הקודמים - הבנתי את כל הטיעונים. והכל נכון.
רק דבר קטן ובזה נסגור את טיעוני הזכויות יוצרים, לקחת חלקים מהספר, לתרגם את זה לעברית "שכונה" עם דגש על החלקים החשובים, זה לא באמת נקרא לתרגם את הספר לעברית, אלא יותר סיכום של הספר שכתבתי לעצמי ואני חולק אותו עם מי שבא לי. אני לא חושב שיש עם זה בעיה.
דברים כאלה קיימים בכל תחום ובכל מקום וזה חוקי לגמרי, אולי פחות אתי, אבל חוקי לגמרי. בכל מקרה - היי, מה אני יודע? רק ניסיתי לעזור
אולי באמת אני אשלח מייל לריפטו, נראה אם הוא זורם איתי ✌️

שלום גם לך, מר...? (אין לי מושג מי אתה 😃)
ואני לגמרי מסכים איתך, וזה גם מה שרשמתי באחת התגובות הראשונות - זה הכל התחיל שאחד המאמנים בחדר כושר שמע שאני קורא את הספר והוא היה בהלם שאני קורא אותו באנגלית, כאילו זה כל כך חריג - ואז הבנתי שאולי אפשר להנגיש טיפה ידע לאלו שלא באמת רוצים לשפר את האנגלית שלהם (לפני כמה ימים, מישהו שאל אותי איפה קניתי את הבקבוק שתיה שלי, אמרתי לו שיקנה מאיביי והוא אמר שהוא לא מסתדר עם כל האנגלית שם) אבל מצד שני גם מתעניינים במעבר של מה שהם עושים.
בין אם ריפטו רוצה לתרגם או לא, זה לא כל כך משנה לי..בין כה וכה, רק הצעתי עזרה, על חשבון הזמן שלי, בלי שום תועלת כספית, סתם כי אני אדם נחמד.
שום דבר מעבר לזה 😃

כמו שאמרתי, יש פה בעיתיות, וגם הספקתי לעשות חיפוש קצר בפורום ולקרוא את הפוסטים הקודמים - הבנתי את כל הטיעונים. והכל נכון.
רק דבר קטן ובזה נסגור את טיעוני הזכויות יוצרים, לקחת חלקים מהספר, לתרגם את זה לעברית "שכונה" עם דגש על החלקים החשובים, זה לא באמת נקרא לתרגם את הספר לעברית, אלא יותר סיכום של הספר שכתבתי לעצמי ואני חולק אותו עם מי שבא לי. אני לא חושב שיש עם זה בעיה.
דברים כאלה קיימים בכל תחום ובכל מקום וזה חוקי לגמרי, אולי פחות אתי, אבל חוקי לגמרי. בכל מקרה - היי, מה אני יודע? רק ניסיתי לעזור
אולי באמת אני אשלח מייל לריפטו, נראה אם הוא זורם איתי ✌️

רשמתי את הנימוקים של ריפטו(הוא לא רוצה תרגום) בכל מה שקשור לזכויות יוצרים והאתיות שיש פה, אני לא מצפה שריפטו יתבע מישהו בישראל שיתרגם אפילו את כל הספר מילה במילה ואני אלך יותר רחוק, ימכור את הספר בלי ליידע אותו(לא כזה קל לתבוע בין מדינות בענייני זכויות יוצרים, במיוחד כשמדובר בגופים קטנים- העלויות משפט ועו"ד לא מצדיקים את התביעה).
מה שתעשה מבורך ולתת דגשים לתרגילים עם הסברים מבוססים על הספרות זה לא דבר פסול, לדעתי תרגום של הסרטוני טכניקה של ריפטו זה די והותר(וגם בהם אנשים לא מסתכלים), אבל אולי אנשים כן יקראו ויישמו מה שתבחר לתרגם.

נ.ב
הייתי איתך בבה"ד 7, נוב' 06, הייתי ראש צוות אלחוט באי"ח, יש לי אותך בפייסבוק וזיהיתי את התמונה

• פותח/ת השרשור
רשמתי את הנימוקים של ריפטו(הוא לא רוצה תרגום) בכל מה שקשור לזכויות יוצרים והאתיות שיש פה, אני לא מצפה שריפטו יתבע מישהו בישראל שיתרגם אפילו את כל הספר מילה במילה ואני אלך יותר רחוק, ימכור את הספר בלי ליידע אותו(לא כזה קל לתבוע בין מדינות בענייני זכויות יוצרים, במיוחד כשמדובר בגופים קטנים- העלויות משפט ועו"ד לא מצדיקים את התביעה).
מה שתעשה מבורך ולתת דגשים לתרגילים עם הסברים מבוססים על הספרות זה לא דבר פסול, לדעתי תרגום של הסרטוני טכניקה של ריפטו זה די והותר(וגם בהם אנשים לא מסתכלים), אבל אולי אנשים כן יקראו ויישמו מה שתבחר לתרגם.

נ.ב
הייתי איתך בבה"ד 7, נוב' 06, הייתי ראש צוות אלחוט באי"ח, יש לי אותך בפייסבוק וזיהיתי את התמונה

שלום לך מר גואטה 😃 נחמד לראות פנים מוכרות,
בכל מקרה, בקשר לדיון הזה אני חושב שנאמר כבר הכל, אני בעיצומו של הספר, אסכם את הדברים שנראים לי חשובים לעצמי ומי שמעניין אותו שידבר איתי.

בעזהי"ת

לעניות דעתי, חסר טעם לחלוטין. כמעט ברמה של קטעי הדדליפט הביזאריים שנמצאים בדיוק באשכול סמוך - שלא יכלו להתבצע אלמלא הליצנים נעזרו ברצועות. מי שלא קורא אנגלית ברמה מספקת להתמודד עם ספר אוטו-דידקטי בסיסי כמו starting strength, כדאי מאוד שישקיע בשירותיו של מאמן אישי כמו moo או להצטרף לסמינר של איש הלילה והנחש. כי אם גם זה לא וגם זה לא - אז וואלה, האזור של המכונות והלג פרס כבר עדיף. אם מישהו לא רציני, יותר בריא לו להיות עם זה עד הסוף, בלי אשליות.

שיווק טוב אבל לא במקום הנכון
מה הקשר בין שיודע או לא יודע אנגלית לעובדה שהוא יכול או לא יכול ללמוד מסרטונים או מאמרים ?!
אתה מבסס את מה שאתה אומר על כיבכול מי שלא יודע אנגלית רמת האינטליגנציה או הלמידה שלו פחות טובה משל מישהו אחר
אל תתקן אותי אם אני טועה ;) כי זה מה שמשתמע מדבריך

בעזהי"ת

שיווק טוב אבל לא במקום הנכון
מה הקשר בין שיודע או לא יודע אנגלית לעובדה שהוא יכול או לא יכול ללמוד מסרטונים או מאמרים ?!
אתה מבסס את מה שאתה אומר על כיבכול מי שלא יודע אנגלית רמת האינטליגנציה או הלמידה שלו פחות טובה משל מישהו אחר
אל תתקן אותי אם אני טועה ;) כי זה מה שמשתמע מדבריך

א. שיווק נחמד? אז למה לא שיווקתי את עצמי? (יש לי רזומה כזה או אחר בתחום הרמות הכוח + מספר הסמכות). לא: אין כאן שום נסיון לשיווק - בהיבט המסחרי של הנושא, אלא המלצה חמה למתאמנים מתחילים, מתוך ההיכרות שלי עם התחום.

ב. הטיעון בנוגע לרמת האינטליגנציה, מזכיר לי קורס מדריכים מטעם וינגייט שנערך בחדר כושר שהדרכתי בו בעבר. ניסו להשתתף בו כמה חבר'ה מאוד מאוד רציניים בתחום פיתוח הגוף, שלרוע המזל לא הצליחו להתמודד עם שעות המדעים של הקורס. מה לעשות: גם לאחר תרגום לעברית, משוכת המינוחים המדעיים והבנתם נשארת שם במלואה. אם אין אנגלית ברמה תיכונית, פתאום כן תהיה יכולת להתמודדות אוטו-דידקטית עם האנטומיה והקיניזיולוגיה של עמוד השדרה?!

לכן, במידה ובחורצ'יק נמצא בנקודת פתיחה כזו, הרבה יותר מעשי בשבילו לקבל את ההמלצה הנ"ל שלי, ועד כדי כך שיש כאן מבחן רצינות בסיסי. ומי שלא רציני, עדיף שילך למכשיר של הכבל-קרוס, במרדף הליצני האינסופי אחרי בייספס ופקטורליס (עשר חזרות זה מסה עחי?).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית