הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

היכן כדאי ללמוד לפסיכומטרי?

• פותח/ת השרשור Bugsy
  • פורסם בתאריך

Bugsy

משתמש מתחיל
202
44
נק' מוניטין:
185
202
44
אני מתכוון לגשת למועד יולי הקרוב, ומתלבט מאוד בין יואל גבע להיי קיו.
אשמח לשמוע חוות דעת מאלו שלמדו באחד משני המכונים הללו, ויכול לעזור לי לבחור.

אם יש לך משמעת עצמית מספיק גבוהה - וצריך אותה בכל מקרה - ממליץ ללמוד לבד מספרים ייעודיים, עלול להפתיע אותך שהביטוי "חשיבה פסיכומטרית" לא קיים.

מבחינת המכונים, יואל גבע יותר מומלץ, חומרי התרגול של איי קיו אולם קשים אך לא רלוונטיים.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובות!
האמת שהייתה לי התלבטות קשה אם בכלל לגשת לפסיכומטרי, וזאת מהסיבה שאני מתקשה מאוד בכל מה שקשור לחשיבה תחת לחץ של זמן.
בסופו של דבר הבנתי שאם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה, אין לי יותר מדי ברירות.
אני לקוי למידה, כך שללמוד באופן עצמי לא בא בחשבון מבחינתי.
אני יודע שביואל גבע יש מורים טובים, חומר לימוד מצוין, ושהחסרון היחידי הוא גודל הכתות (קריטי עבורי).
על היי קיו אני יודע קצת פחות.

אם אתה לא מסוגל ללמוד לבד לפסיכומטרי אתה בוודאות לא מסוגל לסיים תואר ראשון באוניברסיטה. אולי בחארטה של מדעי הרוח.
רוב הסיכויים שזה סתם תירוץ.

אם אתה לא מסוגל ללמוד לבד לפסיכומטרי אתה בוודאות לא מסוגל לסיים תואר ראשון באוניברסיטה. אולי בחארטה של מדעי הרוח.
רוב הסיכויים שזה סתם תירוץ.
מאיפה הבאת את המסקנה הזאת? היכולת ללמוד לבד כל נושא שהוא היא בכלל לא טריויאלית, אפילו מבחינה לוגיסטית.
לקחת ספר פסיכומטרי ולבנות תוכנית למידה עצמית עוד לפני שדיברנו על המשמעת, הבנת החומר וכד'. זו משימה לא פשוטה והקורס נותן מסגרת טובה.

לסיים תואר ראשון דורש יכולת הבנה והרבה תרגול וכל מבחן בפני עצמו הוא על כמות חומר מצומצמת בהרבה לעומת מגוון הנושאים בפסיכומטרי

לסיים תואר ראשון דורש יכולת הבנה והרבה תרגול וכל מבחן בפני עצמו הוא על כמות חומר מצומצמת בהרבה לעומת מגוון הנושאים בפסיכומטרי
הייתי אומר שזה מאוד תלוי בתואר 😃
יש לי מבחני סיום קורס שה study guide שלהם למבחן הסופי הוא 180-240 עמודים..

מאיפה הבאת את המסקנה הזאת? היכולת ללמוד לבד כל נושא שהוא היא בכלל לא טריויאלית, אפילו מבחינה לוגיסטית.
לקחת ספר פסיכומטרי ולבנות תוכנית למידה עצמית עוד לפני שדיברנו על המשמעת, הבנת החומר וכד'. זו משימה לא פשוטה והקורס נותן מסגרת טובה.

אז אתה לא לומד באוניברסיטה (או לחלופין לומד מקצוע חרטה שם).

ואתה לא מסכים איתי שסמסטר בהנדסה פי 5 יותר קשה מפסיכומטרי?

ואתה לא מסכים איתי שסמסטר בהנדסה פי 5 יותר קשה מפסיכומטרי?
זו לא ההשוואה שהצגת. אם אתה משווה בין תקופת בחינות בהנדסה לבחינה הפסיכומטרית, ברור שתקופת בחינות קשה יותר.
אבל זה שונה לעומת ללמד את עצמך לקראת הפסיכומטרי

אני עושה בקידום, כיתה די מפוצצת אבל קורס ברמה גבוהה ויצא יותר זול מהיי קיו ובטח שיואל גבע (אחרי הנחת קומבינה).
לא חושב שיש מה להוציא כל כך הרבה על קורס כמו ביואל גבע אם אתה לא טמבל/מכוון לרפואה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שכבר לא אגש למועד יולי הקרוב.
אני מנסה להוציא מבחן מותאם, יש מישהו שהתנסה בתהליך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית