הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עבודה איזומטרית על שרירי הבטן

• פותח/ת השרשור OrshGym
  • פורסם בתאריך

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
שלום אנשים!
קראתי לפני כמה זמן את המאמר באתר "כוחם של שרירי בטן" ונשארה לי שאלה אחת אם תוכלו להבהיר לי אותה.
נכון שהעבודה בסקוואט דדליפט וכו עובדת על שרירי הבטן, אבל אפשרי להוסיף בסוף אימון(שלא מבצעים את אחד מהתרגילים המורכבים הכבדים) עוד כמה דקות של עבודה סטטית על הבטן?זה יועיל/יזיק/לא ישפיע?
ועוד שאלה על הדרך...במסה לא הייתי משתמש בחגורה ועכשיו בחיטוב אני מרגיש שאני חייב להשתמש בה, זה אומר שאני חייב להוסיף עבןדה סטטית בסוף אימון? אי השרירי בטן לא מקבלים את אותו הגירוי כמו שהם קיבלו במסה
..

תודה רבה מראש ושבת שלום!

קראתי לפני כמה זמן את המאמר באתר "כוחם של שרירי בטן" ונשארה לי שאלה אחת אם תוכלו להבהיר לי אותה.
נכון שהעבודה בסקוואט דדליפט וכו עובדת על שרירי הבטן, אבל אפשרי להוסיף בסוף אימון(שלא מבצעים את אחד מהתרגילים המורכבים הכבדים) עוד כמה דקות של עבודה סטטית על הבטן?זה יועיל/יזיק/לא ישפיע?
אפשר ואולי אפילו רצוי לעבוד על שרירי הבטן בתוספת משקל, מעבר לכך כל תרגילי המשקל גוף למיניהם לא יקדמו אותך יותר מדי ועלולים לפגוע בהתאוששות.

• פותח/ת השרשור
אפשר ואולי אפילו רצוי לעבוד על שרירי הבטן בתוספת משקל, מעבר לכך כל תרגילי המשקל גוף למיניהם לא יקדמו אותך יותר מדי ועלולים לפגוע בהתאוששות.
אם אני עובד סטטי על נגיד פלטה של 20 על הגב? תופס?

אם אני עובד סטטי על נגיד פלטה של 20 על הגב? תופס?
קשה להגיד, בעקרון אתה אמור ליצור גירוי בקצב מתגבר, זאת אומרת בכל אימון לגרות יותר את השריר על ידי העלאת המשקל.
הכי טוב זה לעשות כפיפות בטן עם משקל (יש מכשירים יעודיים לזה בחד"כ)

• פותח/ת השרשור
קשה להגיד, בעקרון אתה אמור ליצור גירוי בקצב מתגבר, זאת אומרת בכל אימון לגרות יותר את השריר על ידי העלאת המשקל.
הכי טוב זה לעשות כפיפות בטן עם משקל (יש מכשירים יעודיים לזה בחד"כ)
לצערי אין לי יותר מידי אמצעים בגלל שאני בצבא....אז פלטה של 20 זה המקסימום שיש לנו וגם זה בלחץ חחח
הכוונה בחיטוב או בכלל?

מאיפה הנתון הזה שרצוי לעבוד עם משקלים על שרירי בטן?

אני עובדת בטן בלי תוספת משקלים ונראה לי שיש לי תוצאות סבבה. תשפטו אתם מתמונת הפרופיל...

אני עובדת בטן בלי תוספת משקלים ונראה לי שיש לי תוצאות סבבה. תשפטו אתם מתמונת הפרופיל...
כל הכבוד, את על אחוז שומן נמוך.
עבודה על שרירי הבטן אינה רלוונטית לקוביות.

לנושא, עבודה עם חגורה למעשה עוזרת לנו להשתמש יותר בשרירי הבטן. בנוסף לכך עבודה על הבטן היא תמיד רלוונטית כי היא משמשת לכמעט כל תרגיל אפשרי (מתח,פרס, סקוואט, דדליפט, מקבילים) והתחזקות בבטן תוביל להתחזקות כללית בשאר התרגילים.
טיפ מעולה לבטן חזקה יותר היא לכווץ אותה בזמן העבודה על התרגילים שמכריח אותה לסייע ולהשפיע עליהם.

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד, את על אחוז שומן נמוך.
עבודה על שרירי הבטן אינה רלוונטית לקוביות.

לנושא, עבודה עם חגורה למעשה עוזרת לנו להשתמש יותר בשרירי הבטן. בנוסף לכך עבודה על הבטן היא תמיד רלוונטית כי היא משמשת לכמעט כל תרגיל אפשרי (מתח,פרס, סקוואט, דדליפט, מקבילים) והתחזקות בבטן תוביל להתחזקות כללית בשאר התרגילים.
טיפ מעולה לבטן חזקה יותר היא לכווץ אותה בזמן העבודה על התרגילים שמכריח אותה לסייע ולהשפיע עליהם.
אז אתה אומר שעדיף לעבוד עם חגורה גם בסטים של חימום/משקלים נמוכים מהמקובל?
כי אז יהיה יותר עבודה על השרירי בטן. תקן אותי אם לא הבנתי נכון 😃

אז אתה אומר שעדיף לעבוד עם חגורה גם בסטים של חימום/משקלים נמוכים מהמקובל?
כי אז יהיה יותר עבודה על השרירי בטן. תקן אותי אם לא הבנתי נכון 😃
כיווץ של הבטן בזמן התרגילים יעשה את אותה העבודה. הבטן יכולה להשפיע כל תרגיל.

• פותח/ת השרשור
כיווץ של הבטן בזמן התרגילים יעשה את אותה העבודה. הבטן יכולה להשפיע כל תרגיל.
נראה לי קצת סטינו מהנושא....
השאלה הייתה האם מומלץ להכניס לאימון שלי בסוף תרגילים סטטים לבטן או שזה יעמיס כי גם ככה הבטן עובדת סטטי בתרגילים המורכבים.
[+חגורה=פחות או יותר עבודה על הבטן?(בלי לסטות מהנושא חחחח :-P)]
😃

נראה לי קצת סטינו מהנושא....
השאלה הייתה האם מומלץ להכניס לאימון שלי בסוף תרגילים סטטים לבטן או שזה יעמיס כי גם ככה הבטן עובדת סטטי בתרגילים המורכבים.
[+חגורה=פחות או יותר עבודה על הבטן?(בלי לסטות מהנושא חחחח :-P)]
😃
לא סטינו מהנושא, שוב, כיווץ הבטן, משהוא ש99% מהאוכלוסיה לא עושה, בזמן תרגילים כמו מתח, מקבילים, פרס, בנץ, כפיפת מרפקים, תוכל להוות תחליף לתרגילי חיזוק בעצמה, ולא שמים חגורה בשביל לעבוד על הבטן במשקלים נמוכים כי זה לא יעיל.

• פותח/ת השרשור
לא סטינו מהנושא, שוב, כיווץ הבטן, משהוא ש99% מהאוכלוסיה לא עושה, בזמן תרגילים כמו מתח, מקבילים, פרס, בנץ, כפיפת מרפקים, תוכל להוות תחליף לתרגילי חיזוק בעצמה, ולא שמים חגורה בשביל לעבוד על הבטן במשקלים נמוכים כי זה לא יעיל.
אז אתה אומר שמיותר להוסיף עבןדה סטטית על הבטן ובמקום זה לשים דגש על כיווץ שרירי הבטן בתרגילים שציינת(תקן אותי אם לא הבנתי נכון).
ולגבי השאלה השניה, אם במסה לא היה לי את הצורך להשתמש בחגורה ןעכשיו בחיטוב יש לי? זה נורמאלי?

אז אתה אומר שמיותר להוסיף עבןדה סטטית על הבטן ובמקום זה לשים דגש על כיווץ שרירי הבטן בתרגילים שציינת(תקן אותי אם לא הבנתי נכון).
ולגבי השאלה השניה, אם במסה לא היה לי את הצורך להשתמש בחגורה ןעכשיו בחיטוב יש לי? זה נורמאלי?
להוסיף תרגיל-שתיים לבטן אף פעם לא יזיק, רק ציינתי אפשרות נוספת להשתמש בבטן.
לגבי החגורה, זה הגיוני אבל לא נחוץ. בחיטוב אתה נחלש, אבל זה לא אומר שצריך לרוץ ישר להשתמש בחגורה, אתה תמשיך להתחלש גם ככה

• פותח/ת השרשור
להוסיף תרגיל-שתיים לבטן אף פעם לא יזיק, רק ציינתי אפשרות נוספת להשתמש בבטן.
לגבי החגורה, זה הגיוני אבל לא נחוץ. בחיטוב אתה נחלש, אבל זה לא אומר שצריך לרוץ ישר להשתמש בחגורה, אתה תמשיך להתחלש גם ככה
אז אם אני רוצה להוסיף תרגיל או שתיים לבטן ללכת על חזרות רגיל או תרגיל סטטי? או שזה לא קריטי?
וכשאתה אומר תרגיל זה כמה סטים כל תרגיל כמו כל חלק אחר בגוף נכון?

אז אם אני רוצה להוסיף תרגיל או שתיים לבטן ללכת על חזרות רגיל או תרגיל סטטי? או שזה לא קריטי?
וכשאתה אומר תרגיל זה כמה סטים כל תרגיל כמו כל חלק אחר בגוף נכון?
הבטן עובדת \ משפיעה יותר כשהיא איזומטרית, לכן כמעט ברוב המקרים עבודה של כפיפה היא חסרת תועלת. תרגילים כמו בטן סטטי על יד אחת \ סופרמן +בטן גלגיליות (abs wheel) הם מעולים
וכן כמו כל תרגיל

הבטן עובדת \ משפיעה יותר כשהיא איזומטרית, לכן כמעט ברוב המקרים עבודה של כפיפה היא חסרת תועלת. תרגילים כמו בטן סטטי על יד אחת \ סופרמן +בטן גלגיליות (abs wheel) הם מעולים
וכן כמו כל תרגיל
עבודה של כפיפה גם עם משקל היא חסרת תועלת? אני מתכוון מבחינת היפרטרופיה ולא מבחינת עזר לתרגילים מורכבים.
אם אני עושה את הגלגל בטן לא כדאי להוסיף עוד איזה סט 2 של כפיפת בטן במכונה עם משקל?

עבודה של כפיפה גם עם משקל היא חסרת תועלת? אני מתכוון מבחינת היפרטרופיה ולא מבחינת עזר לתרגילים מורכבים.
אם אני עושה את הגלגל בטן לא כדאי להוסיף עוד איזה סט 2 של כפיפת בטן במכונה עם משקל?
כפיפת בטן לתרגילים מורכבים היא חסרת תועלת

לגבי היפרטרופיה, יש טוענות לאחרונה שתרגילי כפיפה הן התרגילים הכי חסרי תועלת ושיש דרכים טובים יותר ( אל תשאל אותי)

• פותח/ת השרשור
וכן כמו כל תרגיל
תודה רבה באמת אחי על הזמן וההשקעה.
אני אוסיף לתוכנית שלי טיפה תרגילים לבטן סטטית בסוך אימון.
שיהיה שבת שלום 😃

אני הייתי נמנע מתרגילי בטן סטטי, האגוניסט בהם הוא האיליופסואס (שדוחס את עמוד השדרה בהתכווצות, כנראה פחות רלוונטי לאנשים חזקים), הבטן משמשת כסינרגיסט למניעת PPT.
אין כמו כפיפה בטווח היעיל של הבטן עם משקל (באזור ה 30 מעלות כשהתנועה באה מהחוליות ולא מהאגן)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית